Įkraunama...
Įkraunama...

kiaulių gripas

Simptomai kiauliu gripo yra lygiai tokie patys kaip ir paprasto gripo:

•Karščiavimas;
•Kosulys;
•Gerklės skausmas;
•„Kaulų laužymas";
•Galvos skausmas;
•Šaltkrėtis;
•Silpnumas ir nuovargis;
•Rečiau gali būti viduriavimas, vėmimas;
Kaip ir žmonių gripas, kiaulių gripas gali būti lengvos formos ir labai sunkios ar net baigtis mirtimi.

Pagrindinis apsisaugojimo nuo gripo būdas yra vakcina. Tačiau vakcina nuo šio gripo gali atsirasti tik po kelių mėnesių.

Asmens priemonės, padedančios apsaugoti nuo gripo:

•Vengti artimo sąlyčio su sergančiu žmogumi
•Dažnas rankų plovimas
•Vengti liesti akis, nosį ar burną

Be to, labai svarbu laikytis bendrų sveikos gyvensenos principų:

•valgyti įvairų, šviežią maistą, pakankamai vaisių bei daržovių
•vengti žalingų įpročių
•pakankamai judėti
•miegoti ne mažiau 8val. per parą
•pakankamai būti gryname ore
•vengti streso
•vartoti maisto papildus, padedančius stiprinti imuninę sistemą (Influcis, Immunal, Aflubin ir kt., zuvu taukai ir kt.)

Pirmomis ligos dienomis gali padėti priešvirusiniai vaistai - oseltamiviras, zanamiviras. Vėliau taikomas simptominis gydymas - priešuždegiminiai vaistai, infuzijos, vaistai nuo skausmo ir temperatūros.

Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 19, 20:33)
Žinau visa tai, gi tris vaikus turiu, esu pediatrė- praktikė.

QUOTE(vėtrė @ 2009 11 19, 20:37)
Nu, jei jau patys pediatrai pas privačius eina tyrimus darytis, tai jau man baisu  unsure.gif

Vaizgante norejo pasakyti, kad ji yra 'pediatre", t.y. lygiai taip pat, kaip as, auginanti tris vaikus, ir per savu vaiku ligas ir patyrima jau susipazinusi su visomis imanomomis ligomis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tikejimas @ 2009 11 19, 23:46)
Pagrindinis apsisaugojimo nuo gripo būdas yra vakcina. Tačiau vakcina nuo šio gripo gali atsirasti tik po kelių mėnesių.

Na del vakcinos, tai cia turbut tik pas mus ji pasieks po dvieju menesiu , o gal ir niekada... Didziojoje Britanijoje jau pradejo skiepyti visus vaikus iki 5 metu ...
cia nuorodele skaitancioms angliskai
http://www.telegraph...ne-flu-jab.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tusinuke: 20 lapkričio 2009 - 09:11
QUOTE(Nireglina @ 2009 11 19, 23:25)
Man pačiai asmeniškai geriau Influcid. Vaikams taip pat esu davusi. Nežinau ar nuo gripo apsaugotų, bet peršalimo požymius žymiai sušvelnina ar net padeda jo išvengti, jei laiku pradedamas vartoti.

drinks_cheers.gif Man irgi Influcid daug veiksmingesnis uz Occiloccocinum (berods taip jis rasomas g.gif ). Na bent jau del persalimo ligu.

O del Tamiflu vartojimo profilaktiskai, tai kiek teko skaityti, niekas nepataria to daryti schmoll.gif Nes jei zmones masiskai ims gerti, virusas gali mutuoti ir pasidaryti atsparus sitiems vaistams. Beje siuo metu jo vaistinese ir nera. Nepaisant to, kad turejo buti pardavinejamas tik su receptu, vis tiek is vaistiniu dingo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruti: 20 lapkričio 2009 - 10:09
QUOTE(tusinuke @ 2009 11 20, 10:11)
Na del vakcinos, tai cia turbut tik pas mus ji pasieks  po dvieju menesiu , o gal ir niekada... Didziojoje Britanijoje jau pradejo skiepyti visus vaikus iki 5 metu ...
cia nuorodele skaitancioms angliskai
http://www.telegraph...ne-flu-jab.html

mus taip pat jau pasieke si zaraza.Siandien didysis jau turi 39 tempos,bet sako,kad jam nieko neskauda,net akiu kai varto,tik sloga nemaza ir pakosti(jau pora dienu)Duodu oscilohoksina,teraflu,purskiu nuo slogos ir daug arbatos-kol kas nukrito iki 37.5-nezinau kaip seksis toliau.O del skiepu tai jau baigiu visiskai apsispresti,kad ju nereikia,juo labiau kai paskaitai tokius straipsnius (tiesiog perskaiciau vienoj skiepu temoj)http://www.homosanit..._ar_zalingi_III arba http://www.homosanit..._vakcinu_kureju ,o be to ten ir siaip neblogu dalyku yra.. g.gif .Visiems kas serga linkiu nesusidurti su komplikacijom :4u
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausree: 20 lapkričio 2009 - 10:28
QUOTE(kosemalose @ 2009 11 19, 23:21)
norejau paklaust, ka jums del mazosios pataria gydytojai, ar neduodat jai tamiflu ar kitu priesvirusiniu profilaktiskai? klausiu, nes mums irgi labai pavojinga...Jei butu buves skiepas - tikrai buciau skiepijus, nes tai kur kas mazesne zala nei galimos komplikacijos... esu del to labai pikta ant valdininku, kad silpniausi jiems - tik statistika, kitaip sakant-neverti tureti pasirinkima. Ko is ju tiketis jei ir siauda atima? galvojama tik apie sveikus jaunus-darbo jega. juk pas ligotus ir senus net ne pandemijos metu greitosios nevaziuoja, o ko tiketis dabar? jei ka, juk pirmiausia visi domisi- ar turejo chroniska liga (kaip ir apie ta berniuka); o jei turejo, tai ka? pasmerktas? statistika??? juk zinojo, kad atslinks tas baubas, kad toks tai procentas pazeidziamu zmoniu, med personalo, kurie gal net uz pinigus sutiktu skieptis? ar negalima buvo bent tiems suteikt galimybe?
ai, einu gert raminanciu, sorry  doh.gif

mums patare daryti taip, kaip jau ir dareme - geriame Infliucida po 1 tablete 3 kartus per diena ir vitamina c (tik, pasirodo, vitamino c doze per didele duodavom, tai sumazinom). o daugiau... Laikomes saugumo priemoniu - jokio kontakto su ligoniais, patalpu vedinimas, respiratoriai, dezinfekcija ir pan. tikimes, kad tai pades mazaja apsaugoti nuo ligos. Pasiskiepyti mes net nuo sezoninio gripo nespejome, nors mazaja kasmet nuo jo skiepyjam (vis bijodami nepataisomu padariniu). Dabar jau skiepytis nuo sezoninio velu, nes butu tos kelios dienos, kai organizmas butu nusilpes po skiepu - siuo metu negalim sau to leisti (juk turim namie uzkrata).

o tu, kosemalose, taip nesinervink - nuo to geriau nebus. na eilini karta valstybe nepasirupino, bet juk mes patys galim padaryti viska, kas nuo musu priklauso ir apsaugoti save ir savo vaikus.

nepanikuokit ir stiprybes visiems smile.gif
Atsakyti
Butu labai idomu isgirsti nestukiu nuomone...del Tamiflu vartojimo, kiek teko skaityti tai visoms nestuke.gif skiriamas sis vaistas. Gal kuriai jau teko ji vartoti?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 11 20, 08:23)
Vaizgante norejo pasakyti, kad ji yra 'pediatre", t.y. lygiai taip pat, kaip as, auginanti tris vaikus, ir per savu vaiku ligas ir patyrima jau susipazinusi su visomis imanomomis ligomis mirksiukas.gif

Aš viską supratau, ką ji norėjo pasakyti 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2009 11 19, 22:58)

Tai tikriausiai ta kraujo tyrimuka, jeigu jo neskiria pediatras, galima issipirkti paciam. Bet tada kas pakomentuos jo rezultatus? Ar siuntima tokiu atveju tyrimui turi israsyti pediatras?
Kazkaip nesinori izeisti ir gydytojos primygtinai savo nuoziura prasant tyrimo (ji paminejo, kad sveikstam), bet kaip zinoti kiek laiko gali testis tas kosulys?

Jeigu gražiai bendradarbiaujate su savo pediatru, galima ir paklausti, kokius tikslinga darytis tyrimus, be to, kai aš pas savo pediatrą ateinu su visais tyrimais, jis būna labai patenkintas, net paprašo tų tyrimų ir susiklijuoja į kortelę. Be jokios abejonės jūsų pediatras pakomentuos. O siuntimo daktaro prašyti nereikia, jei eini darytis savo iniciatyva, pats moki pinigus, tik nuėjus į tą įstaigą, kur jums ims kraują(tyrimą atliks nebūtinai čia pat, kartais turi sudarę sutartį su viena iš laboratorijų), reikia žinoti tiksliai kokį tyrimą jūs norite darytis. Sumokėsite į kasą pinigus, su kviteliu eisite duoti kraujo, ten ir išrašys tą tyrimo lapelį su užrašu - atiduoti į rankas. O dėl kosulio, tai jūsų pirmas uždavinys - atidrėkinti kosulį inchaliacijomis dažnomis su NaCl 0,9 proc ir daug gerti skysčių, palengvinti kosulį atsikosėjimą lengvinančiu sirupu ir drėkinti drėkinti jį tol, kol kosulys taps šlapias, produktyvus, o ne sausas draskantis. Aš pati , kadangi vaikas daug bronchitų turėjęs, turiu atidirbusi kosulio gydymo schemutę, ji jau nevieną kartą pasiteisino. Kadangi turiu inchaliatorių, tai garinu labai dažnai su fiziologiniu, duodu daug arbatų su čiobreliais, mėtom, šalavijais, aviečių lapais, 3 dienas girdau ambroksolį, kol kosulys sudrėksta. Kai jau drėgnai atsikoso, duodu Stodalio sirupą tol, kol baigiasi kosulys.Moku daryti vibracinį masažą, pamasažuoju, kaitinu kojas su druska, kiek gali vaikas pakentėti. Dar išbandau liaudišką būdą (jis labiau tinka prie plaučių uždegimo, kai daug sausų karkalų) su medum ir kopūsto lapais dedu kompresą plaučių srityje, apmuturiuoju celofanais, lengvai pribintuoju, tada maikę, vilnonę liemenę ir nakčiai į lovą. To medaus nei lašo nelieka, kopūstas pasidaro kaip mazgotė. Tik reikia gerą medų pasirinkti ir kopūstas geriau naminis, kad nebūtų labai kietas. Šiaip tai kiekviena mama savo vaikus gydo pagal savo patirtį, nes geriausiai jį pažįsta, geriausiai jį jaučia. Beje, aš ne daktarė, o viso labo tik vaikų intensyvios terapijos slaugytoja, beveik 20 metų slaugau visokius vaikus ir dustančius ir kosančius ir t.t. smile.gif O kiaulių gripo bijau ir aš, bet skiepytis tikrai nebėgsiu nei dabar, nei kada nors.Geriam visi namiškiai prolanguotą vitC, profilaktiškai 1 dozę į savaitę ocsilococsiną ,dukrai dar girdau jau kuris laikas Bionalio Echinafit vaikams su ežiuole ir mirtoliu, rytais abi su dukra prasiplaunam nosis (tik nesijuokite, perskaičiau Taunytės knygoje) su ūkišku muilu biggrin.gif Su drėgnu muiluotu pirštu pasimozoji sau nosies landas, vaikui tai po to su humeriu purkšdama praplaunu, sau tai iš saujos, vieną šnervę užspaudus sriūbteliu į vieną pusė, po to išpučiu, tada kitą. Gal ir padeda išvengt slogos, ko tik žmogus nepabandai biggrin.gif Linkiu visoms šeimoms pasveikti, o kas nesusirgo, tiesiog laikytis 4u.gif
Atsakyti
Geri vėtrės patarimai, bet aš pirmiau naudoju vaistažolinius vaistus nuo kosulio ir tik jei jie nepadeda griebiuosi ambroksolio ir panašių vaistų. Nuo kosulio (ir bronchitu sergant) yra labai paprastas kompresas- varškę įvynioti į merliuką (galima varškę truputį pašildyti, kad nebūtų šalta), uždėti ant krūtinės, tada uždėti celofano ir apvynioti. Laikyti 3 valandas. Girdėjau, kad kai kas taip ir gerklės uždegimą gydo.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2009 11 19, 20:03)
TAmiflu, bent jau tabletės, vaikams tik nuo 12 metų skiriamos, atrodo. O ką daryt su mažesniais? Pas mane 3 ir 5 metų  g.gif

yra suspensija vaikams nuo puses metu galima duoti ir vyresniems iki 12 metu, o tie jau tabletes gali ryti.
pasalinis poveikis gali buti vemimas, viduriavimas ir t.t. reikia info lapeli skaityti, ten bus surasyta. bet siaip tai cia receptinis vaistas g.gif
mano vyresnelis serga, pirma para 37.8, antra 39.9, dabar trecia para 37.2. Gavo vakar dusyk apap ir ibuprofeno. viskas..labai daug skysciu gere ir vien nuo skysciu jau krenta tempa keliom padalom. Tikiuosi, kad issikapstysim lengvai
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2009 11 16, 19:22)
Kol kas nei aš, nei vaikai nesirgom kiaulių gripu. Šiuo metu mažasis serga. Ligos simptomatai labai panašūs į gripo, bet nesuku galvos ar tai kiaulių gripas, ar kas kita. Manau, kad ši tam tikra panika dėl kiaulių gripo yra dirbtinai sukelta ir pernelyg išpūsta. Galbūt prie to prisidėjo ir farmacininkai, nes jie iš viso to turės nemažai pelno. Visais laikais žmonės sirgo gripu, kuris kartais komplikuodavosi ir baigdavosi mirtimi. Nemanau, kad kiaulių gripas yra kažkoks išskirtinis ir gydymas turėtų būti ypatingas.

Nu zinai, kad as tai pirma karta savo gyvenime matau ir girdziu kiek mokyklu ir darzeliu uzdarineja, kiek aplinkui pazystamu, draugu ir kaimynu serga. Tuo paciu ir mes susirgom vakar. Kosulys baisinis, temperatura... Tai naktele buvo tragiska, temperatura niekaip nekrito, jau net traukuliai koki 30 min buvo, siandien 2 kartus veme.Buvo gydytoja, pasake kad gripas, o kiauliu ar paprastas, negali pasakyti.. Numusinejam temperatura, geriam vitc, arbatas. Zodziu baisu kai mylimiausias zmogutis pasaulyje taip serga unsure.gif
Atsakyti