Įkraunama...
Įkraunama...

kiaulių gripas

QUOTE(Sanita @ 2009 11 28, 12:28)

Man pavyzdziuj bet kokia informacija, naujos zinios suteikia stabilumo, ramybes- tada as zinau kaip kokioj situacijoj elktis, igyju savimi pasitikejimo, nekankina nezinia.  ax.gif  Nezinia, paslaptingumas man baisiausi dalykai, tada jau panika nes nezinau ka daryt ir nebegaliu pasikliauti kitais  doh.gif

man irgi patinka viska žinot, patinka kai nevyniojama i vatą ir žinai viska apie viską.
Dabar jau daug laimingų atsirado kad žiniasklaida pritilo, deja manes tai nedžiugina, nes žiniasklaida kaip ka jau nutyli, o gyvenam gi tarp žmonių ir sužinom tai kas slepiama verysad.gif , va dabar man jau baisiau kai ji tyli...
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2009 11 28, 10:48)
tai žinau ,bet ten turbūt labai maža dozė .nes tempa nukrisdavo tik iki 37.3 .ir čia nuo 2 tablečių Gripex ir vienos Paracetamol tada nežinojau ,kad tokiu atveju analginą reikia girdyt doh.gif

Čia vienu kartu? Vaistų sudėtį tokiu atveju reikia patikrinti, nes gali susidaryt labai didelė paracetamolio dozė. Tikiuosi šiandien jau geriau? Šiaip nereikia labai baimintis aukštos temperatūros, jei vaikas gerai pakelia (negręsia traukuliai, neblogai jaučiasi). Aš saviškei iki 39 net nemušu, nes ji daug blogiau jaučiasi, kai temperatūra krenta ir vėl kyla, o prie tokio susirgimo tai neišvengiama kelias dienas.
Atsakyti
manoji vyresnėlė serga: skauda gerklė ir temp 39. gydomės klacidu(antibiotikais), daktarė sakė kad angina (tikėkimės). kaip apsaugot mažylį brolį 9 mėn? pas dukrą einu su kauke, bet vistiek drabužiai, plaukai. ką jūs darot?
Atsakyti
QUOTE(cvietocek @ 2009 11 28, 13:38)
manoji vyresnėlė serga: skauda gerklė ir temp 39. gydomės klacidu(antibiotikais), daktarė sakė kad angina (tikėkimės). kaip apsaugot mažylį brolį 9 mėn? pas dukrą einu su kauke, bet vistiek drabužiai, plaukai. ką jūs darot?

dukra uždariau atskiram kambary, leidau eit tik i tulika, pirma diena dariau arbata aš o paskui jau pati darėsi, pati imdavo vaistus kad kuo mažiau kontaktuočiau su ja. jei aš eidavau i kambarį tai išėjus gerai nusiplaudavau rankas. nežinau kas jai buvo, nes tempa buvo 38, labai silpna buvo, nemušiau jokiais vaistais ir ji po 4-5 dienų buvo sveika. brolį apsaugojom. Visą ta laiką brolis gėrė influcidą ir c vitaminą.
laikykitės, stenkitės ir gal pavyks išsaugot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 11 28, 14:10)
biggrin.gif  Na cia jums jau kita problema, pagerkit kokiu raminamuju zoleliu ir bus viskas ciki  4u.gif

galiu tik tiek pakomentuoti, kad pati nusišnekėjot ir tiek...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dajevu: 28 lapkričio 2009 - 13:55
Mano abu vaikai dabar serga tuo grypo, bet labai sunkiai, abu vaikai pragulejo lygoninei su plauciu uzdegimo, isgere 2 kursus antibiotiku (ospamokso ir klacido) ir viena kursa antibiotiku suleido i viena. Gydytojas paaiskino, kad komplikacijos prasideda antra para nuo lygos pradzios, tad moteris nelaukit ir netikekit, kad galima issigydyti paracetamoliu, yra specialus antivirusiniai vaistai, kurie yra veikmingi pirma para nuo lygos pradzios. Aisku, kad vyresni vaikai gali issigydyti ir arbatelemis, bet maziukai serga labai sunkiai, gaila ziureti i vaikucius lygoninei, kurie isvargti nuo temperaturos ir tik del gydytoju kaltes, kurie dirba poliklinikoi, israso ospamoksa, arba klacida, o sitie vaistai grypa NEGYDO, o reikiamu vaistu net nepasiulo. Nesvarbu kad reikalingi vaistai kainuoja 120 Lt, bet kas yra svarbiau vaikai ar pinigai.
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 11 28, 14:26)
Čia vienu kartu? Vaistų sudėtį tokiu atveju reikia patikrinti, nes gali susidaryt labai didelė paracetamolio dozė. Tikiuosi šiandien jau geriau? Šiaip nereikia labai baimintis aukštos temperatūros, jei vaikas gerai pakelia (negręsia traukuliai, neblogai jaučiasi). Aš saviškei iki 39 net nemušu, nes ji daug blogiau jaučiasi, kai temperatūra krenta ir vėl kyla, o prie tokio susirgimo tai neišvengiama kelias dienas.

tai nemanau ,kad buvo per daug ,nes tempa nekrito ,o paskui kai jau nebegėrė Gripex ,išgėrė 2 Paracetamol ,pagal jo svorį tiek reikėjo ,tai tada pagaliau nukrito thumbup.gif
Dabar jau sveiki,bet vistik prireikė antibiotikų ,trečią dieną kai iš ryto vėl tempa 38,1 ,nuvažiavom į polikliniką ,išrašė 5 dienom Ospamox verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lolla @ 2009 11 28, 15:06)
Gydytojas paaiskino, kad komplikacijos prasideda antra para nuo lygos pradzios, tad moteris nelaukit ir netikekit, kad galima issigydyti paracetamoliu, yra specialus antivirusiniai vaistai, kurie yra veikmingi pirma para nuo lygos pradzios.

Jums labai nepasisekė. Bet tikrai ne visiems vaikams liga komplikuojasi, tiesiog ligoninėje matėte tik tokius, o šimtų kitų vaikų, kurie pasveiko nuo "paracetamolio ir arbatėlių" nesutikot. Mūsų darželyje trimečių grupėje mamos dar tą pačią savaitę pageidavo atvesti vaikus po ligos blink.gif , gerai kad uždarė darželį doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Mygy @ 2009 11 28, 10:50)
taigi normali čia ta temperatūra smile.gif , kai jau susirgs tai tikrai pastebėsi mirksiukas.gif

jau žiniasklaida aprimo, jau nekelia panikos ir nepranešinėja naujų mirčių, gal ir gerai, mažiau panikos g.gif

Tai kad nepritilo ta ziniasklaida www.15min.lt
Atsakyti
O del gydytoju ir gydymo istaigu as isviso patyliu doh.gif Nuveze i klinikas mano drauge savo 2 metu vaikuti su 39 temperatura, kurios nejo numusti, tai gydytojai pasiule vaziuoti namo, rytojaus diena kreiptis i savo gydytoja, kad duotu siuntima pas lorista ir vsio doh.gif Tai mano drauge nesutiko, prase, kad guldytu vaikuti ir ziuretu kas kaip, tai supiktumais siaip ne taip pagulde ir ka jus manot, vaikiukui jau pneumonija buvo prasidejusi, kiauliu gripo komplikacija, o uzsikrete poliklinikoje verysad.gif
Kita mama, kuria vare namo, su dustanciu suneliu, pakele suma, nes jau 2 karta buvo su greitaja atvaziave ir jiems vel liepe namo vaziuoti, tai priimamajam pasake, kad jei dar cia sumavos, tai iskvies jai policija ir bus baigta blink.gif
Klinikose vietu nera, palatos perpildytos, vaikuti serganti kiauliu gripu pagulde palatoj su kitu vaikuciu, kuriam kita liga, tai teveliai susipakavo savo vaikuti ir issiveze, kad jis kiauliu gripu neuzsikrestu doh.gif
Kai susiduria draugai ir papasakoja apie esama situacija, tai kazkaip nebegera pasidaro doh.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(lolla @ 2009 11 28, 15:06)
Mano abu vaikai dabar serga tuo grypo, bet labai sunkiai, abu vaikai pragulejo lygoninei su plauciu uzdegimo, isgere 2 kursus antibiotiku (ospamokso ir klacido) ir viena kursa antibiotiku suleido i viena. Gydytojas paaiskino, kad komplikacijos prasideda antra para nuo lygos pradzios, tad moteris nelaukit ir netikekit, kad galima issigydyti paracetamoliu, yra specialus antivirusiniai vaistai, kurie yra veikmingi pirma para nuo lygos pradzios. Aisku, kad vyresni vaikai gali issigydyti ir arbatelemis, bet maziukai serga labai sunkiai, gaila ziureti i vaikucius lygoninei, kurie isvargti nuo temperaturos ir tik del gydytoju kaltes, kurie dirba poliklinikoi, israso ospamoksa, arba klacida, o sitie vaistai grypa NEGYDO, o reikiamu vaistu net nepasiulo. Nesvarbu kad reikalingi vaistai kainuoja 120 Lt, bet kas yra svarbiau vaikai ar pinigai.

Pritariu, musu poliklinikoj daktarai aiskina, kad ner vaistu nuo gripo, kisa minetus antibiotikus, kurie vaikams nepadeda... Vyras ir sunus gere tamiflu, isties padejo, o tamiflu salutiniai poveikiai kur kas svelnesni nei klacido... Nereklamuoju situ antivirusiniu, tiesiog mums jie padejo, isvengem komplikaciju ir ligoniniu...
Atsakyti
Gal zinote koki gera vaista vaikams, kad palengvintu atsikosejima? Dukryte jau visa savaite kankina sausas kosulys. Daktare israse stodal vaistu, bet jie nieko nepadeda. Ir temperatura laikosi sesta diena. Gal zinote per kiek laiko paprastai turetu praeiti temperatura?
Atsakyti