Įkraunama...
Įkraunama...

kiaulių gripas

QUOTE(daivoske 5 @ 2009 11 18, 23:17)
Sirgau penkias dienas temperatūra apie 40 iš lovos nebuvo jėgų pakilti, bet kitų simptomų nebuvo, o dabar galva tokio sunkumo kad negaliu apsakyti daktaras sako, kad virusas.

vargsiuke blink.gif blink.gif as irgi 5dienas sirgau, bet tempa auksciausia buvo 38, 5 ir tik viena nakti tokia laikesi. O kiti simptomai, tai ziauriai kaulus lauze, raumenis skaudejo, dar krutine baisus skausmas reze ir sausas kosulys is giliai. Temperatura uzkilo tik trecia ligos diena, kitas dvi dienas, tempa sokinejo-viena val.-34 kita jau 37,5, dar po val 36, paskui vel 37,1 ir taip vel kelias dienas. Jeigu tai buvo ne gripas, tai labai bjaurus tas virusas. Po triju dienu nuo mano ligos pradzios susirgo ir dukryte, temperatura kilo iki 39.4 ji laikesi dvi dienas, trecia diena vaikas dar buvo piktokas, bet jau be temperaturos. Siandien penkta diena, nuo tos dienos, kai tempa uzkilo vaikui. Ji nei kosti, nei sloguoja tai ir nezinau kas cia buvo. Nesirkit, mamkos, gerkit daug arbatu, ir vitamino c, daktare sake susirgus gerti 4 paros normas, per para. Tai vietoj vienos kapsules, po keturias gerkit.
Atsakyti
Tai gal naudingiau citrinas ir kivius valgyti, nes tas sintetinis C per šlapimą lauk išeina...
Atsakyti
Sveiki, na mano tris vaikučius taip pat užpuolė gripas. Kas antrą dieną visi iškrito. Pirmas dvi dienas aukšta sunkiai numušama temperatūra. O dabar jau tris dienas laikosi 37 ir baisus kosulys vyriausią kankina. O mažąjai dukrytei supuliavo akytė, bet temperatūros nėra. Kol kas sunkiausiai dabar jaučiasi vidurinysis (susirgęs paskutinis). O geriam daug arbatų ir paracetamolį. TArpkito paracetamolis geriau muša temperatūrą nei Ibufenas (jei kas geriat). Laikykimes smile.gif
Atsakyti
baisu su tais gripais maniske 2metuku sirgo neseniai 40 temperatura baisu net kosejo snargliavosi bet issigydem be ligonines su daktare namie doh.gif o sianakt visa nakty veme bet temperaturos kaipo nebuvo gal mazum apsinuodijo maistu nes ir man negera vakare buvo verysad.gif
Atsakyti
sveikos rolleyes.gif ir mano mažajį panašu prigriebė šita zaraza doh.gif antra diena temperatūrą vis nuo 39.4 numušinėju ir kosėja rimtai.
Tai vat norėjau sužinoti-kaip atpažinti komplikacijas, jei tokios kiltų (tfu tfu tfu). Bijau ne tiek dėl gripo, kiek kad pražiopsosiu ką nors rimtesnio unsure.gif

Panašu kad ir pati jau tuoj gulėsiu... doh.gif kosulys jau jama...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agno: 19 lapkričio 2009 - 14:13
Sveikutes,na ir baisu cia paskaicius verysad.gif mano vyras serga bet pakankamai lengvai tik temperatura,biski pakosti,mazajam pries 3dienas buvo uzpuliavusios akytes bet jau praejo tik sloga jau savaite labai didele, o ir tempetarura daznai matuoju tai buna 36,6 tai 37,4 nu zodziu siaubas kazkoks
Atsakyti
QUOTE(skydre @ 2009 11 19, 13:01)
Sveiki, na mano tris vaikučius taip pat užpuolė gripas. Kas antrą dieną visi iškrito. Pirmas dvi dienas aukšta sunkiai numušama temperatūra. O dabar jau tris dienas laikosi 37 ir baisus kosulys vyriausią kankina. O mažąjai dukrytei supuliavo akytė, bet temperatūros nėra. Kol kas sunkiausiai dabar jaučiasi vidurinysis (susirgęs paskutinis). O geriam daug arbatų ir paracetamolį. TArpkito paracetamolis geriau muša temperatūrą nei Ibufenas (jei kas geriat). Laikykimes  smile.gif

Na jau ne. Vakar dukrai iš pradžių paracetamolį daviau, tai numušdavo geriausiu atveju iki 38-ių. O naktį kai užsidegė visa, daviau ibuprofeno tabletę. Šiandien buvau vaistinėje- dvi dienos vaikiško ibuprofeno nėra (sirupo).
Atsakyti
kaip suprantu,jei tempos nera ,tai nera gripas.mano berniukas koseja jau kelios dienos.kosulys labai negrazus,bet tempos nera.siaip yr azvalus,tik va tas kosulys neduoda ramybes.rytoj vesiu pas daktares,ziuresim ka pasakys.tikiuosi kad nieko rimto.
tiesa,akytes biski puliuoja g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lod: 19 lapkričio 2009 - 15:14
Man dar asmeniškai su šia zaraza neteko susidurt. Bet jau pergyvenu dėl mažųjų. Leidžiu į darželį ir kasdien su baime važiuoju parsivežt. Nežinau kaip reiktų elgtis ligos atveju, maniškiai ir be gripo jei karščiuoja, tai karščiuoja. Tempa pradedam skaičiuot nuo 38 ir į viršų...kas bus, jei gripas suries, bijau ir pagalvot. Tuo labiau, kad didžiajam mažam esant, nuo aukštos tempos ir traukuliai buvo prasidėję. Bijau pražiopsot ką nors, bet ir į polikliniką sukaršiavusių vežt nenoriu. PAs mus "madinga" pacientą, net ir karščiuojantį, "profilaktiškai" už durų kaip minimum pusę valandos palaikyt, čia jau trumpiausiai, o į rajoną abejoju ar gydytoja važiuotų, mūsų poliklinika dar nuo senų laikų Kaune.
Visą laiką sukarščiavus duodavau Panadol baby sirupo, iki šiol dar nepavedė, daugaiu nuo karščiavimo neiko neturiu.
Ką dar reiktų vaistinėlėj turėt ekstra atveju? Neskaitant arbatų ....
Papildyta:
QUOTE(lod @ 2009 11 19, 15:13)
kaip suprantu,jei tempos nera ,tai nera gripas.mano berniukas koseja jau kelios dienos.kosulys labai negrazus,bet tempos nera.siaip yr azvalus,tik va tas kosulys neduoda ramybes.rytoj vesiu pas daktares,ziuresim ka pasakys.tikiuosi kad nieko rimto.
tiesa,akytes biski puliuoja  g.gif

Pagrindinis gripo požymis - staigi ir aukšta temperatūra. Tuom gripas ir skiriasi nuo eilinio peršalimo. O į polikliniką prisibijočiau važiuot, jei neturit dar gripo, tai ten "idealiausai" vieta pasigaut doh.gif Bet kokia alternatyva poliklinikai, tai ir neturiu idėjų, nes pas kiekvieną kosintį dabar gydytojas tikrai nevažiuos. Sėkmės gydantis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 19 lapkričio 2009 - 15:22
QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 19, 15:49)
Na jau ne. Vakar dukrai iš pradžių paracetamolį daviau, tai numušdavo geriausiu atveju iki 38-ių. O naktį kai užsidegė visa, daviau ibuprofeno tabletę. Šiandien buvau vaistinėje- dvi dienos vaikiško ibuprofeno nėra (sirupo).

Mano dukrai Ibufen labai padeda, tai paracetamolio dar net ir nebandžiau g.gif Aišku nepiktnaudžiauju, duodu, kai tempa >38,5, bet kol kas veikia puikiai, užtenka 1-2 k. per parą duot. Kad tik neprisišnekėt g.gif Vakar dukrai staigiai užkilo tempa (paskambino iš darželio, kad po pietų miego karščiuoja) - 38,6. Vakare kosėjo, skundės, kad šalta vis ir pagulėt nori:verysad: Šiandien iki popietės buvo visą laiką 37.4, taip norėtųsi, kad daugiau nekiltų unsure.gif Ech, tie gripai, kad juos kur :verysad:Serga ir vyras, ir vaikas, na tikiuosi bent aš atsilaikysiu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganiūkštė: 19 lapkričio 2009 - 15:35
Na va, tik rašiau apie česnakų apsaugą, o gripas jau užpuolė mano vyresnėlį unsure.gif
Paskambino parėjęs iš mokyklos, kad labai blogai jaučiasi, galva sukasi ir kosti. Parlėkiau išdegusi akis iš darbo o gi kur nesisuks galva jei 38,2 temperatūros ( aš visai jos nepakeliu), kosti iš giliai ir labai sausai, atrodo kad iš pačių plaučių. doh.gif
Iš vaistinės pripirkau Fervex,Ibumetin 200mg. ir kaukes ant veido, kad neužkrėstu mažiuko, nes jam bronchinė astma yra. Dėl jo labiausiai ir bijau
verysad.gif
Atsakyti
Niu aš šian nuėjau pas savo pažįstamą vaistininkę ir paklausiau : ku daryt, kad negaut tos zarazos?
Tai ji man davė kaukes visiems šeimos nariams ir oscillococcinum, ji pati jau persirgo, o sirgdama vartojo antibiotikus Amoksiklov 4u.gif
Atsakyti