Įkraunama...
Įkraunama...

kiaulių gripas

QUOTE(reduciukas @ 2009 11 27, 17:32)
Dekui labai uz palinkejima  4u.gif
Prigeriau arbatu, tai kad prisigamino pieno  doh.gif Net arbatu negaliu gerti daug, nes po to krutine plysta  verysad.gif
Drauge su 2 metu vaikuciu pagulde i klinikas, nustate vaikuciui kiauliu gripa, o uzsikrete Silainiu poliklinikoje  doh.gif

darė tyrimą?
Atsakyti
QUOTE(Soni @ 2009 11 27, 19:42)
darė tyrimą?

Manau jei diagnozavo kiauliu gripa, greiciausiai neapsiriko, greiciau pasitaiko kad laiku nepastebi ligos nes ji tuo ir sudetinga kad labai apgaulinga, su labai sunkiom komplikacijom...

Kodėl nuspręsta netirti, kuris žmogus susirgo sezoniniu gripu, o kuris pandeminiu?
Iš šimto hospitalizuotų ir ištirtų, 100 užsikrėtusiųjų pandeminiu virusu, o tyrimai yra labai brangūs.Galbūt reikės tirti tik sunkesnius atvejus. Bet kol kas absoliuti dauguma sunkių atvejų yra pripažinti pandeminiu gripu ir tik vienetai - sezoniniu gripu, kuris dar neatėjo. Sezoninis gripas užgrius vėliau: sausio, vasario mėnesiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lemurmur: 27 lapkričio 2009 - 19:41
Liwita, čia ne apie jus rašiau, kad iš pradžių pareiškia, kad nėra baisus šitas gripas, o paskui pakiliai praneša, apie savo vaiką, kad jis ligoninėj.
Jus pacitavau tik dėl burbulo pūtimo/nepūtimo.
Savo nuomonę išsakiau jau prieš tai, todėl nesikartosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leja: 27 lapkričio 2009 - 19:53
Labas vakaras, sveikiems sergantiems ir pasveikusiems...

Mano sunus (7metukai)jau serga, temperatura buvo 39, numusau iki 37.5. na nezinau ka ir bedaryt. Pasiskambinau gydytojai, sake nepanikuoti, girdyti arbatas, paracetamoliu pusyte suduoti, nakciai aspirino. ryt dar sake temperatura laikysis, o sekmadieni turetu nukristi, jei ne- skambinti jai, arba teks vaziuoti i poliklinika. Nelaukiu nakties... gasdina mane tas gripas. As tikiuosi, kad koki virusa pasigavom ir greit pasveiksim...Visiems sergantiems linkiu kuo greiciau pasveikti...
Atsakyti
QUOTE(wilimaite @ 2009 11 27, 21:05)
Labas vakaras, sveikiems sergantiems ir pasveikusiems...

Mano sunus (7metukai)jau serga, temperatura buvo 39, numusau iki 37.5. na nezinau ka ir bedaryt. Pasiskambinau gydytojai, sake nepanikuoti, girdyti arbatas, paracetamoliu pusyte suduoti, nakciai aspirino. ryt dar sake temperatura laikysis, o sekmadieni turetu nukristi, jei ne- skambinti jai, arba teks vaziuoti i poliklinika. Nelaukiu nakties... gasdina mane tas gripas. As tikiuosi, kad koki virusa pasigavom ir greit pasveiksim...Visiems sergantiems linkiu kuo greiciau pasveikti...

labutis ,o galvos neskauda ,nes mano tai abiems vaikams galvą skaudėjo ,ypač ją stipriau kratant ,judinant ,aš dičkiui daviau vaistų nuo skausmo ,nes net lovoj gulėt silpna buvo ,o dar skausmas unsure.gif Nei paracetamolis ,nei Gripex nepadėjo
Papildyta:
[quote=reduciukas,2009 11 27, 14:37]

O kaip man toki mazuti vaikuti apsaugoti? verysad.gif
aš tai vietoj jūsų su kauke namie vaikščiočiau ,ypač kai būnat visai šalia vaikučio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 27 lapkričio 2009 - 21:24
QUOTE(wilimaite @ 2009 11 27, 20:05)

Pasveiksit greitai bet kuriuo atveju 4u.gif . Tik norėjau perspėt, kad aspirino vaikams negalima duoti, jau eilę metų skelbiama, keista, kad gydytoja rekomendavo. Jei laikysis temperatūra, geriau paracetamolį ir analginą kartu paduot (perpus sumažinus dozes).

Jurgutėle, į gripexą įeina tas pats paracetamolis.

Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 11 27, 21:35)
Pasveiksit greitai bet kuriuo atveju 4u.gif . Tik norėjau perspėt, kad aspirino vaikams negalima duoti, jau eilę metų skelbiama, keista, kad gydytoja rekomendavo. Jei laikysis temperatūra, geriau paracetamolį ir analginą kartu paduot (perpus sumažinus dozes).
Jurgutėle, į gripexą įeina tas pats paracetamolis.

drinks_cheers.gif ne tik vaikam negalima kai gripas bet ir suaugusiems 4u.gif
Atsakyti
Oficiali informacija apie sezoninio ir pandeminio gripo gydyma, simptomus ir pan., gal kam pravers smile.gif

http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lora25: 27 lapkričio 2009 - 22:38
Labas vakaras,
Tesiant i tema ''neaisku kuo serganciu'' smile.gif
Kaip zinia, jau rasiau, kad beveik visa savaite skundziuosi zema temperatura, dazniausiai 35,3-36 ribose (nors siryt atsikelus buvo nukritusi iki 34,6 unsure.gif ), labai skauda gerkle, lauzo kaulus, labai daznas ciaudulys, nuo vakar LABAI uzgulta nosis, skauda galva, pykinimas, viduriavimas buvo tik pirmosiomis dienomis. Didele tikimybe, kad sergu tuo baisiuoju gripu, nes pries 7 dienas gulejau su dukra infekcineje (del jos). Siandien dar prisidejo ir padidejes spaudimas, daznas pulsas... Kraujo tyrimai rodo bakterini uzdegima (itariu didziausia tikimybe, kad komplikavosi i sinusus), taigi gydytoja paskyre Zinnat. Tai, o stebukle, isgerus tablete, temperatura pakilo iki 36,9 - tai jauciausi taip lyg normaliai 40 turinti doh.gif unsure.gif Dabar visa vakara zemiau 36 nebekrenta unsure.gif Nezinau ka daryti ar vaziuoti ieskoti ligu i infekcine (turiu siuntima), ar laukti pagerejimo su antibiotikais ... Siaip jeigu ne tas spaudimas, gal ir guleciau namie...
Atsakyti
QUOTE(femme_fatale @ 2009 11 27, 23:51)
Labas vakaras,
Tesiant i tema ''neaisku kuo serganciu'' smile.gif
Kaip zinia, jau rasiau, kad beveik visa savaite skundziuosi zema temperatura, dazniausiai 35,3-36 ribose (nors siryt atsikelus buvo nukritusi iki 34,6  unsure.gif ), labai skauda gerkle, lauzo kaulus, labai daznas ciaudulys, nuo vakar LABAI uzgulta nosis, skauda galva, pykinimas, viduriavimas buvo tik pirmosiomis dienomis. Didele tikimybe, kad sergu tuo baisiuoju gripu, nes pries 7 dienas gulejau su dukra infekcineje (del jos). Siandien dar prisidejo ir padidejes spaudimas, daznas pulsas... Kraujo tyrimai rodo bakterini uzdegima (itariu didziausia tikimybe, kad komplikavosi i sinusus), taigi gydytoja paskyre Zinnat. Tai, o stebukle, isgerus tablete, temperatura pakilo iki 36,9 - tai jauciausi taip lyg normaliai 40 turinti  doh.gif  unsure.gif  Dabar visa vakara zemiau 36 nebekrenta  unsure.gif  Nezinau ka daryti ar vaziuoti ieskoti ligu i infekcine (turiu siuntima), ar laukti pagerejimo su antibiotikais ... Siaip jeigu ne tas spaudimas, gal ir guleciau namie...

Vaziuokit i ligonine doh.gif ir dideliausios jums sekmes blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(femme_fatale @ 2009 11 27, 23:51)
Labas vakaras,
nebekrenta  unsure.gif  Nezinau ka daryti ar vaziuoti ieskoti ligu i infekcine (turiu siuntima), ar laukti pagerejimo su antibiotikais ... Siaip jeigu ne tas spaudimas, gal ir guleciau namie...

femme_fatale,nejuokauk ir nieko nelauk. Suprantu kad nenori į ligonine,bet labai blogai kad spaudimas šokinėja. Laikykis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 27 lapkričio 2009 - 23:27
Sveikos mamytes,

Pasidalinsiu ir as savo pergyvenimais ir panikom. Vien zo, pries savaite susirgo mano vyresnelis: pradejo skustis, kad salta (pas mus tikrai silta - 23-24 laipsniai pastoviai), na puoliau temp matuot, yra, 37,5. Vakare pradejo sausai koset, temp iki 38, nakti be miego sausai kostim temp 38,5. Duodu paracetamolio, arbatu, sirupo atsikosejimui, na dar ambroksolio - irgi atsikosejimui. Temp laikesi iki 38 dvi dienas. Trecia diena pradejo mazet, pradejo koset dregnai, gydytojas paklause plaucius, atlikom CRB tyrima (neaukstas - reiskia virusas). Besergant vaikui, susirgo vyras - jam temp aukstesne, bet nekosti, tik silpna ir skauda visa. Suguldziau i atskirus kambarius abu, mes su mazium valgomajam apsistojom. Vaikui temp nukritoketvirtoj paroj, vyrui - dar yra 37,3-37,5 (antra para dar). Gydomes sirupu atsikosejimui, ambroksolio tab ir daaaauuuuuuuuuug arbatu visokiu. Praeita nakti mazius sukosejo kelis kartus, pamaniau na is vakaro verke, gal siek tiek sekreto prisikaupe....Diena nekosejo beveik, na gal koki karta, temp normali. Sianakt apie 4val kad eme koset, lyg dregnai, bet neatsikosti normaliai, pasodinau, ant ranku issikeliau, daviau silto pienuko, paskui pazaidem doh.gif , na vien zo uzmigo. Nebekosti, temp normali. Gydytojas sako, kad virusas siaucia seimoj doh.gif . Ziuresim kaip su tuo mazium dabar bus, vyras su vyresniu sunum jau kaip ir issikapstys...
Tai va taip musu seimos ligonine atrodo....
p.s. jei ne tas sukiaulintas gripinis burbulas, gal nezliumciau kai vaikai sukosti...o dabar pradedi bijot blogiausio....nu vien zo, esu pati medike, suvokiu padeties rimtuma, bet vistiek pykstu ant ziniasklaidos. Deka jos atrodo, kad kelis men pas mus visus is eiles traisko keliuose, tai lektuvais skraidyt negalima, nes visi krenta, tai vaikus negalima leist i kiema, nes visi dedes pakalbine vaika - pedofilai....ir t.t. Dabar tas gripas.....o kiek pries tai mirdavo nuo paprasto, sezoninio gripo sukeltu komplikaciju...ai, ka cia kalbet......
Atsakyti