Įkraunama...
Įkraunama...

kiaulių gripas

QUOTE(Leja @ 2009 11 27, 02:10)
g.gif  g.gif
O koks to burbulo pūtimo tikslas, jei jau taip?  g.gif  g.gif

O iš tikrųjų, tai man irgi pikta, kai atsiranda mamų, kurios optimistiškai aiškina, koks nebaisus šitas gripas  mad.gif
Na, o paskui pakiliai praneša, kad ir mano vaikas ligoninėj...  g.gif

Žodžiu, tada nuoširdžiai džiaugiuosi, kad jūsų vaikui nėra taip blogai, kaip buvo maniškiui. Bet ponia, pagal savo kurpalių nematuokite  schmoll.gif
Vienų vaikai praserga sunkiai, kitų vidutiniškai, trečių lengvai. Vienoms prireikia antivirusinių, kitoms antibijotikų, gydyti vėliau pasireiškusius uždegimus, o kitos išgydo tik su arbatėlėmis ir paracetamoliais. Bet dėl to nereikia kiekvienai įrodinėti, kad jos metodika pati geriausia.
Svarbu dalintis patirtim, o ne visažiniškai viena kitą protinti  drinks_cheers.gif

butent dalintis patirtimi, o neirodineti, kokios mes protingos
Atsakyti
Bjaurus šitas gripas...Mano dviem vaikams komplikavosi į bronchitus, o ir trečią stebiu, nes kas ten žino- gi ir po savaitės gali kas išlįsti, tai dar neleidžiu į mokyklą- sveikata svarbiau.
Atsakyti
Cia is Karina123 pateikto straipsnio 4u.gif

Vilniaus universiteto Infekcinių ligų, dermatovenerologijos ir mikrobiologijos klinikos vedėjas prof. habil. dr. Arvydas Ambrozaitis

Kodėl nuspręsta netirti, kuris žmogus susirgo sezoniniu gripu, o kuris pandeminiu?
Tai padaryta remiantis kitų valstybių praktika, nes tirti perlipus per 100 gripo susirgimo atvejų nebėra prasmės. Iš šimto hospitalizuotų ir ištirtų, 100 užsikrėtusiųjų pandeminiu virusu, o tyrimai yra labai brangūs.

Kokie yra sunkios gripo pandemijos formos požymiai, kada žmogui dar galima pagelbėti ir rekomenduotina gerti jau minėtus vaistus?
Dusulys yra svarbiausias rodiklis. Jei trūksta oro, atsiranda kvėpavimo nepakankamumas, dehidracija, kraujo sutirštėjimas ir išsekimas, tai ir yra tie požymiai. Jei žmogus labai nusilpęs, temperatūra nebūtinai bus labai aukšta.

"Tamiflu" ir "Relenzą"?
Gerai, kad turime tokių vaistų. Jie atsirado ne taip seniai, tik 1990 metais. Šiuos vaistus gamina dvi didelės farmacijos kompanijos. Šie vaistai veikia visus gripo virusus: tiek pandeminio, tiek ir sezoninio. Bet vienam jų - "Tamiflu" - jau pradėjo atsirasti atsparios viruso padermės. Norvegijoje tokie atvejai jau užregistruoti. Kuo daugiau vartosi tų vaistų, tuo daugiau atsiras atsparių formų. Virusas irgi protingas, jis randa būdą apgauti, prisitaikyti, tampa atsparus vaistui.

Gerti homeopatinius preparatus niekada nevėlu. Juos galima gerti ir profilaktiškai.
Su antivirusiniais vaistais yra kitaip. Lietuvoje per daug žmonių vartoja vaistus, ypač antibiotikus, užsiima savigyda ir tai daro nesaikingai, neracionaliai, palyginti su Šiaurės šalimis. Lietuvoje žmonės rado būdų, kaip gauti šių vaistų ir be recepto, per pažįstamus. Perka, pradeda vartoti be gydytojo patarimo, nesvarbu, reikia ar ne. Kyla psichozė, panika. Baisiausia tai, kad žmonės gali pradėti vartoti tuos vaistus profilaktikai arba lengvoms formoms gydyti. Antivirusiniais vaistais gydyti būtina tik sunkias formas, bet kaip pats žmogus tai atskirs?

Japonijoje tokie žmonės nė žingsnio nežengia be kaukės, bet Lietuvoje aš siūlyčiau pasidaryti ir tokį tirpalą: stiklinė šilto vandens, pusė šaukštelio sodos, pusė šaukštelio druskos ir du lašai jodo. Viską sumaišius, dalį jo reikia užpilti ant delno ir įtraukti į nosį. Tai yra labai veiksminga priemonė - virusas visų pirma pakliūva į gleivines, o šitas tirpalas tą virusą išplauna, išnaikina.

Vis dėlto kaip pagrindinį natūralų produktą, turintį daug vaistinių, maistinių savybių bei mineralų, išskirčiau alijošiaus sultis. Grynas sultis arba su įvairiais maistingais priedais. Jų yra vaistinėje. Tai labai gerai veikia imuninę sistemą, stimuliuoja organizmą ir yra puiki priemonė nuo tokių ligų, kaip šis gripas, turinti savo sudėtyje apie 40 įvairių mineralų, fermentų, aminorūgščių. Jos veikia ir kaip antioksidantas.

Kalbant apie šį gripą ir homeopatinius preparatus, labai veiksmingas yra infliucidas, kuris stabdo uždegiminius procesus ir virusus.
O kokius maisto produktus valgyti dabar, jau visi žino: česnakus, svogūnus, imbierus, medų. Pandeminio gripo dienomis nepatarčiau gerti pieno ar valgyti jogurto, bet labai sveika valgyti įvairias žaliąsias daržoves.

Žinome, kokie produktai rūgština organizmą, dėl to imuninė sistema silpnėja. O daržovės ir vaisiai šarmina. Jeigu negalima tų daržovių valgyti, tai labai geras vaistas yra "Basica", kuriame yra mineralų, šarminančių organizmą ir atstatančių mineralines medžiagas. Japonai kasdien gauna 60 mineralų, 16 vitaminų, 12 amino, omega rūgščių ir t. t. Iš viso 90 veikliųjų medžiagų per dieną. Todėl ilgai gyvena, yra energingi, darbingi. Kodėl mes negalime taip gyventi? Kai dar dirbau Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM), buvau iš 68 augalų pririnkęs vaistažolių: sudžiovinau, sukoregavau, sumaliau. Kai šį mišinį žmonės pavartojo, tapo kupini energijos, puikios savijautos ir nuotaikos. Nesinori nei kavos, nei cigarečių, nes visą energiją gauni iš gamtos.
Japonijoje net laboratorijos analizuoja, ką valgo žmonės, kokių reikia papildomų medžiagų, o žmonės labai domisi ta informacija - ko negauna su maistu, tą pasiima iš maistinių papildų. Net ir tas dumblis, kurį Palangoje jūra ant kranto išmeta, yra labai naudingas, nes turi daug mineralų. Tik reikia jį nuplauti gražiai ir sumalti. Labai maistinga iš jo arbata būtų. Galima net ir į maistą dėti. Tik Lietuvoje tai nežinoma.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 27, 11:33)
Bjaurus šitas gripas...Mano dviem vaikams komplikavosi į bronchitus, o ir trečią stebiu, nes kas ten žino- gi ir po savaitės gali kas išlįsti, tai dar neleidžiu į mokyklą- sveikata svarbiau.

mums taip pat atsitiko ,dičkiui bronchitas ,mažiukui buvo netoli iki jo verysad.gif ,nors šiaip abu ne sirgaliai
Tiesa ,aš nežinau ar buvo kiaulių gripas ,nes tempa sukildavo iki 38,1 ,kosėjo šlapiai ,bet nėjo atsikosėt,gal tai kitas gripas arba virusas ,mažiukui skaudėjo galvą ,kojas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 27 lapkričio 2009 - 11:36
laba diena

mano mažoji sirgo... nežinau tiesa ar tuo gripu..
trečiadienį iš po nakties užkilo temp 37,2... nieko nedaviau... į vakarą kai pamatavau buvo 38,6 bandžiau suduot efferalgan sirupo.. šiaip ne taip pavyko temp nusimušė iki 37 naktį vėl užkilo virš 39 dėjau žvakutę... iš ryto temp laikėsi ~39 skambinu gydytojai liepė gert arbatas ir kai pasiskunžiau kad neišeina sirupo sukirdyt žvakutėmis nesinori dukriuko užkepalio kankint tai patarė duot paracetamolio po ketvirtuką... sutrint ir į maisto šaukštelį ir stebėt ar neatsiranda kitų simptomų... tempa labai sunkiai krito, bet kadangi dukrytė daug gėrė ir truputuą valgė tai labai nepergyvenau... žodžiu trečią parą naktį tempa nukrito visiškai ir buvo koncertas vidurį nakties... adangi maža, pasakyt dar nemoka tai kol supratau, kad gi mano vaikas valgyt baisiausiai nori..
žodžiu taip ir pasveikom... o ar ia mums tas gripas buvo ar ne tas kas jį supaisys
Atsakyti
Ir as kazkokia zaraza pasigavau doh.gif temperatura nuo vakar ryto 35,2-35,6 (ko niekada nebuvo), lauzo kaulus, skauda galva, akis, gerkle kaip istinusi, nuo ausies iki ausies skauda doh.gif O mano kudikeliui dar tik 2 men., maitinu pati verysad.gif stebiu jo bukle ir bijau, kad ir jis nesusirgtu verysad.gif Kalbejau telefonu su gydytoja, tai gydymas arbatom ir Influicid, ar panasiais vaistai (pasak jos, ziurint ka vaistinej rasit unsure.gif ), bet namie turiu influicido ir nuo vakar jau naudoju.
O kaip man toki mazuti vaikuti apsaugoti? verysad.gif
Kiek zinau negaliu nei medaus, nei citrinu vartoti, nes gali alergine reakcija mazuciui issaukti, taip? (bent jau isleidziant is gimdymo namu, patare siu dalyku nevartoti). O gal zinot ar galima cesnaka valgyti? (nors irgi liepe prisilaikyti ir jo nevalgyti, tik nezinau del kokios priezasties, gal nuo jo pilveli labai pucia?) Jei kas zinot prasau parasykit, nes neramu man labai, bijau del mazucio ir savo imunine sistema noriu stiprint. Vitaminu negeriu, nes girdejau, kad irgi alegijas vaikuciams issaukia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(reduciukas @ 2009 11 27, 13:37)
Kiek zinau negaliu nei medaus, nei citrinu vartoti, nes gali alergine reakcija mazuciui issaukti, taip? (bent jau isleidziant is gimdymo namu, patare siu dalyku nevartoti). O gal zinot ar galima cesnaka valgyti? (nors irgi liepe prisilaikyti ir jo nevalgyti, tik nezinau del kokios priezasties, gal nuo jo pilveli labai pucia?) Jei kas zinot prasau parasykit, nes neramu man labai, bijau del mazucio ir savo imunine sistema noriu stiprint. Vitaminu negeriu, nes girdejau, kad irgi alegijas vaikuciams issaukia doh.gif

Nuo česnako gali pieno skonis pasikeisti ir vaikučiui nebepatikti. Medų ir citriną galima valgyti jei vaikas jiems nejautrus - reikia pabandyt kurio nors vieno ir žiūrėt reakciją. matindama gali užsidėt kaukę, nes tada ilgoką laiką vaikas būna labai arti veido. nuraminimui galiu pasakyt, kad dažniausiai tokie mažiukai būna atsparesni už mamas 4u.gif .
Atsakyti
O mano vyras susirgo. Užvakar iš ryto predėjo skųstis, kad peršti gerklę ir užgulė nosį. Išgėrė vaistų. Kaip ir nieko. Vakare tempa pakilo iki 39 laipsnių. Išgėrė paracetamolio. Bet temperatūrą pavykdavi numušti tik iki 38. Iš ryto baisiai užkimo, atsirado labai skausmingas kosulys, tempa laikosi apie 39. Paskambinau gydytojai, o ji pasakė, palaukiam dar dienelę, vartojam tuos pačius vaistus, jeigu ką atvažiuosit blink.gif blink.gif blink.gif
Prasikankino visą dieną, vakare iškosėjo, kaip pats sakė didžiausio dydžio skreplį, kosėlja šlapiai ir labai skausmingai, gerklė skauda baisiausiai, limfmazgiai padidėja, tempos numušt neina. Paskambinau į greitąją, pasakė mažint tempą ir iš ryto varyt pas gydytoją blink.gif blink.gif blink.gif
Šiandien nuvarė pas šeimos gydytoja, ši paklausė, pažiūrėjo ir konstatavo gripas blink.gif blink.gif blink.gif Išrašė antibiotikų blink.gif blink.gif blink.gif
Kiek teko skaityti iš visų gripo simptomų atitiko tik vienas- karščiavimas. Visa kita labiau panašu į anginą kokią, bet tikrai ne į gripą...
Gal dabar poliklinikose visiems iš eilės ta pati diagnozė?
Kur galima padaryti tyrimus dėl gripo? Ar reikia siuntimo?
nestuke.gif , dukrytė maža, norėtusi žinot.
Tiesa per kiek laiko galima užsikėst? Kaip kam buvo?
Ačiū už pagalbą...
Atsakyti
QUOTE(reduciukas @ 2009 11 27, 12:37)

kai maniskiui buvo 4 men., as irgi susirgau (pasveikus uz keliu savaiciu vel ir taip kokius 5 kartus). temperatura kilo iki 39, tikriausiai siaip gripas buvo. maitinau pati, paniskai bijojau neuzkresti vaikucio. as geriau paracetamol, nepadejo. tada man gydytoja liepe gert ibuprofen. sake, kad sitos grupes vaistai vaikeliui nekenkia. tuomet pradejau gerti vitaminus zindancioms, galvojau vis kazkas imunitetui, maniskio nealergizavo. o del citrinu ir medaus, tai, manau, galima pabandyti. tik po viena, ziureti ar nealergizuoja. aisku, tik su saiku. siaip imunitetui stiprinti sako gerai ersketuogiu sirupas, ten daug vit.C. bunant prie vaikelio, uzsidedavau kauke.
mano sunelis nesusirgo. gydytoja sako, kad kai mama geria vaistus, vaikelis per piena gauna antikunius. pagalvojau, tikriausiai tiesa.
linkiu greiciau pasveikti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristuteg @ 2009 11 27, 18:37)
kai maniskiui buvo 4 men., as irgi susirgau (pasveikus uz keliu savaiciu vel ir taip kokius 5 kartus). temperatura kilo iki 39, tikriausiai siaip gripas buvo. maitinau pati, paniskai bijojau neuzkresti vaikucio. as geriau paracetamol, nepadejo. tada man gydytoja liepe gert ibuprofen. sake, kad sitos grupes vaistai vaikeliui nekenkia. tuomet pradejau gerti vitaminus zindancioms, galvojau vis kazkas imunitetui, maniskio nealergizavo. o del citrinu ir medaus, tai, manau, galima pabandyti. tik po viena, ziureti ar nealergizuoja. aisku, tik su saiku. siaip imunitetui stiprinti sako gerai ersketuogiu sirupas, ten daug vit.C. bunant prie vaikelio, uzsidedavau kauke.
mano sunelis nesusirgo. gydytoja sako, kad kai mama geria vaistus, vaikelis per piena gauna antikunius. pagalvojau, tikriausiai tiesa.
linkiu greiciau pasveikti  4u.gif

Dekui labai uz palinkejima 4u.gif
Prigeriau arbatu, tai kad prisigamino pieno doh.gif Net arbatu negaliu gerti daug, nes po to krutine plysta verysad.gif
Drauge su 2 metu vaikuciu pagulde i klinikas, nustate vaikuciui kiauliu gripa, o uzsikrete Silainiu poliklinikoje doh.gif
Atsakyti
sveikos. 4u.gif 4u.gif noriu pasiteiraut. mano mazyliui 3men nuo slogos i kosuli ir obstrukcinis bronholitas?kai buvo reanimacijos sake kraujyje nedidelis virusas ir isleidi i paprasta palata. ar gali but kiauliu gripas be temperaturos ?,3 d buvo 37.8 ir vakarop nukrito savaime. ar cia siaip virusas? nes skaiciau kad kiauliu gripas ir umi kvepavimo taku infekcija. pabaigoj straipsnio suskirsto i dvu grupes:gripas; gripas ir umi kvepavimo taku infhttp://kauno.diena.l...5-45-val-250827
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kankan: 27 lapkričio 2009 - 18:20
[quote=Leja,2009 11 27, 01:10]
g.gif g.gif
O koks to burbulo pūtimo tikslas, jei jau taip? g.gif g.gif
O iš tikrųjų, tai man irgi pikta, kai atsiranda mamų, kurios optimistiškai aiškina, koks nebaisus šitas gripas mad.gif
Na, o paskui pakiliai praneša, kad ir mano vaikas ligoninėj... g.gif

Negi sergant paprastu gripu nėra siunkių ligonių blink.gif taigi jų ir pakankamai guli reanimacijose blink.gif O sergant mano dukrai buvau visiškai rami ir nekėliau panikos be reikalo tongue.gif Ir prie ko čia pakiliai pranešiau o ką verkti reikėjo doh.gif

[quote=vaižgantė,2009 11 27, 11:23]
Kokia prasmė tirtis? Ir koks skirtumas, koks gripas? Nuo pavadinimo gydymas nepriklauso. Simptominis gydymas, ir tiek.
[/quote]

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liwita: 27 lapkričio 2009 - 18:25