Įkraunama...
Įkraunama...

kiaulių gripas

QUOTE(GODA @ 2009 11 25, 20:27)
Sveikos Super mamytes,

Turim namuciuose naujagimi 4u.gif dar tik trys savaiteles..be galo pergyvenu del to kvailo kiauliu gripo. Gal kas zinote, kaip kudikeliai pernesa tokias ligas?be to, musu pirmoji dukryte 2metuku, tika persirgo, bet taip ir nesuprantom kuom, staiga pakilo auksta temperatura, antra ligos diena sieke 39,9, nuvarom pas daktare sake angina, paskui persimete i kosuli, praejo savaitele ir pasveikom. Su nerimu laukem kol susirgsim visi..kolkas nesergam, viliuosi, kad tai persalimas. Taciau ka reiketu daryti jei kudikeliui pradetu kilti staiga temperatura?Ar yra kokis prevencijos tokiems mazuciukams?Ir kaip jie isgyvena tokias baisias ligas?Ar jie labai joms imlus? Buciau dekinga jei kas nors atsakytumete 4u.gif nakti ramiau miegociau unsure.gif is to durnumo temperatura i diena po dukart matuoju unsure.gif

Visu pirma tai sveikinu sulaukus vaikelio 4u.gif ir linkiu nesirgti. bet va noreciau nuraminti, vaikuciai paprastai pernesa ligas kuriu suauge deje ne. O jei jus savo pieneliu maitinate, tai bukit tikra -jam suteikiat apsauga kaip reikiant smile.gif O kad termometra kaisiojat, tai bukit tikra, jokia cia vaikui ne trauma, gal tik tikrai nepatinka rolleyes.gif siaip-daug gryno oro irgi i nauda.

O va as vis galvoju, kuo gi sirgau. mano gydytoja sake-ne gripas, priimamajam-gripas. O buvo taip-treciadieni vakare pajutau astru skausma krutinej, na toki, kad jauciau visus savo kvepavimo takus. Kita diena labai skaudejo visus kaulus ir raumenis, dar kita tas pats, o vakare jauciausi beveik sveika, bet nakti sukilo tempa iki trim astuoniu su puse, krete saltis, skaudejo krutine ir nugara-labai, ir silpnumas raumenyse. dar kelias dienas, tempa nebeuszkildavo, budavo tokia apie trim septynis. tik viska labai skaudejo, tai geriau nimisili, nes is skausmo negaledavau uzmigt (skaudejo raumenis ir krutine). Isviso sirgau sesias dienas. Slogos nebuvo, tik sausas kosulys, tiesa jis jau dvi savaites paas mane, tai atsikoseju, tai vel sausas. Po ligos dar savaite vakarais budavo labai silpna, diena lyg nieko, bet vakare gulinedavau. Man pagal simptomus, jei ne ta neauksta tempa, lyg ir gripas, tiesa viena diena pykino... Bet va vaikui simptomai visai kitokie. Po triju d mano ligos, susirgo metuku dukryte, jai uzkilo tempa trim astuoni su puse, ji laikesi dvi paras, tiesa nakti budavo trim devyni su puse, paracetamolis jos nenumusdavo. Po dvieju paru, vaikas pasveiko, nei slogos, nei kosulio. I gripa nelabai panasu, tai ir nebezinau, kas gi cia buvo???
Atsakyti
keisti gi žmonės, prisiperka Tamiflu, o kam tikrai reikia tie negauna verysad.gif , tiesiog lietuviška. man tai sažinę graužtų jei kas nors numirtų dėl šio vaisto trūkumo o mano spintelėj jis stovėtų a maža ką doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mygy @ 2009 11 26, 01:29)
keisti gi žmonės, prisiperka Tamiflu, o kam tikrai reikia tie negauna  verysad.gif , tiesiog lietuviška. man tai sažinę graužtų jei kas nors numirtų dėl šio vaisto trūkumo o mano spintelėj jis stovėtų a maža ką  doh.gif

Tikrai, kad... Maniškiai sirgo nežinia kuo (nes gripo kaip jau ir nediagnozuoja).Tai pilnos kelnės buvo, nes vyresnėlis-astmatikas. Tai vis galvojau-jei ką tai TAMIFLU bent jau nusipirksim. Bet, kad, pasirodo,prireikus nelabai ir berasi...
Atsakyti
QUOTE(lemurmur @ 2009 11 25, 20:31)
Kur cia taip nieko nera ?  doh.gif  Nesijaudinkit, matysit situacija ir jei kas negerai i ligonine, ten vaistuku gausit..  g.gif  Zinoma blogai tokia situacija.. Zmones perka vaistus nors ju jiems nereikia  doh.gif  , o kam tikrai reikes ir nebus. Va cia pagrindine beda, taip ir mirstantys- po to panika, o juk galetu to ir nebuti.. Jei nebutu panikos sukelia zurnalistai  ax.gif
O kainuoja Tamiflu 129 Lt.

Pajūry...Pažįstama vaistininkė sakė, kad per metus tokio kiekio neparduoda, kiek pardavė kažkurią dieną per pusvalandį.

Keistas ir man tas pirkimas į priekį. Svarbu aš turiu, o kaip kitiem bus tai dzin. Aišku, kiekviena mama nori apsaugot savo vaikus, šeimą, bet kaip tiem jaustis, kuriem iš tikrųjų to vaisto reiks ir negaus unsure.gif
Atsakyti
vakar maciau skelbima, kad zmogus perka tamiflu, mokes bet kiek, kad tik gautu doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2009 11 26, 05:33)
Pajūry...Pažįstama vaistininkė sakė, kad per metus tokio kiekio neparduoda, kiek pardavė kažkurią dieną per pusvalandį.

Keistas ir man tas pirkimas į priekį. Svarbu aš turiu, o kaip kitiem bus tai dzin . Aišku, kiekviena mama nori apsaugot savo vaikus, šeimą, bet kaip tiem jaustis, kuriem iš tikrųjų to vaisto reiks ir negaus  unsure.gif

nemanau, kad su tokia mintim perka zmones tuos vaistus... kur kas tiksliau butu: "kas gi dar mano seima pasirupins, jei ne as.... sioj valstybej???" tik karti patirtis skatina toki poelgi, deja, ta patvirtino (toki elgesi pateisino) ir pirmoji pandemijos savaite verysad.gif
Atsakyti
Per ka tuos vaistus, ir kam reikia, ir kam ne, o kas blogiausia, kai net nepatvirtinus diagnozei, vistiek juos GERIA, ir dar vaikams duoda... Paskui virusas mutuoja, ir tas pats Tamiflu tuoj neveiks... Siaubas...
Vakar vyro klausiuau, gal kur yra pirkti kostiumu, skirtu deveti chemines atakos metu... pajamciau 3, is ju viena vaikiska... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Perliukai @ 2009 11 26, 08:59)
Vakar vyro klausiuau, gal kur yra pirkti kostiumu, skirtu deveti chemines atakos metu... pajamciau 3, is ju viena vaikiska... doh.gif

kas dar čia bigsmile.gif pasakok pasakok, apie kostiumus dar negirdėjau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mygy @ 2009 11 26, 09:12)
kas dar čia bigsmile.gif  pasakok pasakok, apie kostiumus dar negirdėjau  biggrin.gif

Vyras izvadino psichine, zadejo vizita pas psichiatra padengti, pats man diagnozavo vis stiprejancia paranoja.... rolleyes.gif
Bet visiskai rimtai, jei rasciau pirkti kazka panasaus, manau neapsikresciau, kaip manai? lotuliukas.gif
user posted image

Atsakyti
Koki straipsneli radau blink.gif
anti heomopatija
http://www.soft.lt/H...aiLietuvoje.htm
Atsakyti
QUOTE(Perliukai @ 2009 11 26, 09:21)

Bet visiskai rimtai, jei rasciau pirkti kazka panasaus, manau neapsikresciau, kaip manai? lotuliukas.gif
user posted image

laugh.gif gal jua neužsikrėstumėt
Atsakyti
QUOTE(Perliukai @ 2009 11 26, 09:21)
Vyras izvadino psichine, zadejo vizita pas psichiatra padengti, pats man diagnozavo vis stiprejancia paranoja.... rolleyes.gif
user posted image

Gal jau ne. Tik įdomu, kiek metų tektų su tokiu kostiumu vaikščioti, medikai kažką minėjo apie dvejus metus g.gif ...
Atsakyti