Įkraunama...
Įkraunama...

kiaulių gripas

QUOTE(Soni @ 2009 11 25, 12:00)
o jei vaikui traukuliai? neteikit taip vienareišmiškai  4u.gif  aš visada mušu temperatūrą jei ji yra ir 37,7, turiu patirties, kaip , berods, vaižgantė sakė, esu gydytoja-praktikė , nebaigus mokslų  biggrin.gif  nes matau kad vaikui sunku, nors jis ir žaidžia ir laksto  4u.gif o paskui sukilus virš 38 jau ir sunkiau numušt  4u.gif  na, kiekviena mama, manu pasirenka pagal save  smile.gif

Aš parašiau DAUGELIUI vaikų mirksiukas.gif Ir neteko girdėt, kad vaikui jau prie 38 prasideda traukuliai g.gif Neteigiu, kad taip negali būt...Mano didžiajam traukulių grėsmė kyla tempai pakilus iki 39,5 ir daugiau.... Iki 38 traukulių nėr buvę....tfu tfu tfu...
O jei vaikas žaidžia, laksto, nėra apatiškas, ir temperatūra dar nesiekia 38, tai nematau reikalo vaistais farširuot, kai pats organizmas natūraliai kovoja.

Kiekvienam savo, ir kiekviena mama geriausiai žino, kas jos vaikui geriau...tad be pykčių 4u.gif Bet kad pastaruoju metu perlenkta lazda gerokai, ir panika kyla lygioj vietoj doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 25 lapkričio 2009 - 12:20
QUOTE(a79 @ 2009 11 25, 12:19)
Aš parašiau DAUGELIUI vaikų  mirksiukas.gif Ir neteko girdėt, kad vaikui jau prie 38 prasideda traukuliai g.gif Neteigiu, kad taip negali būt...Mano didžiajam traukulių grėsmė kyla tempai pakilus iki 39,5 ir daugiau.... Iki  38 traukulių nėr buvę....tfu tfu tfu...
O jei vaikas žaidžia, laksto, nėra apatiškas, ir temperatūra dar nesiekia 38, tai nematau reikalo vaistais farširuot, kai pats organizmas natūraliai kovoja.

Kiekvienam savo, ir kiekviena mama geriausiai žino, kas jos vaikui geriau...tad be pykčių  4u.gif  Bet kad pastaruoju metu perlenkta lazda gerokai, ir panika kyla lygioj vietoj  doh.gif

nieks , manau, nesipyksta 4u.gif gulėjau palatoj kartu su vaikiuku, kuriam 38,2 temperatūra vos nesibaiugė labai liūdnai verysad.gif
Atsakyti
Mano mažytė 7 mėn. serga verysad.gif nuo šeštadienio, iš pradžių dingo apetitas, tapo labai irzli, o po pietų miego jau atsikėlė su aukšta temperatūra verysad.gif Nei sloguoja, nei kosėja. Gydomės umcolor, aflubin, ibufenas pakaitom su paracetamolio žvakutėmis. Nieko nevalgo, tik MP, arbatų irgi negeria. Pirmadienį išsikvietėme į namus gydytoją, tai plaučiukai švarūs, sakė, panašu į gripą verysad.gif verysad.gif tik gerklytė vos paraudus. Kad dėl dantukų dygimo iš kart atmetė tą versiją. O mes gi labai saugomės, didžiosios į daržą neleidžiu, nevaikštom po parduotuves ir pan. Tai sako, galėjo ir tėtis parnešti..... tai va. Gydomės toliau taip pat, tik liepė aflubino duoti ne 2 k, o 4 k. Šiandien kol kas be temperatūros, žiūrėsim toliau. Viską namuose tik plaunam valom, vėdinam, vyresnės kambarį dezinfekuojam garindami eterinius aliejus. Valgome imbieras+citrina+ medus, čiobrelių arbata su medumi, vitaminai, vyresnei dukrai taip pat duodu umcolor, engystol.
Atsakyti
QUOTE(teresiukas3 @ 2009 11 25, 13:39)
tai as  protrgoli ir turiu dabar tik man sake kad lasint i nosite jo 3k i diena.vakar vakare tik pradejau lasint tai ziuresiu dar kelias dienas gal pageres.

Lašinti mažesnis poveikis nei daryti tamponus - pati tuo įsitikinau.
Atsakyti
QUOTE(femme_fatale @ 2009 11 25, 10:50)
Labas rytas

Ziuriu yra ir daugiau, kas serga kazkuo panasiu i gripa, bet be temperaturos.  Musu irgi visa seima prasirgo, visi siek tiek skirtingai. Mazajai staigiai uzkilo temperatura iki 38,7 (sekmadieni), siek tiek kosciojo, viduriavo, skaudejo gerkle, skundesi, kad skauda akis. Treciadieni (ketvirta diena) jautesi gerai, nebekilo temperatura. Tada ketvirtadieni vel staiga uzkilo temperatura iki 39, skaudejo ausi, buvo labai uzgulta nosis. Daremes kraujo tyrimus, plauciu nuotrauka, kraujas rode virusini uzdegima, plauciai svarus. Sestadieni temperatura nukrito savaime. Ausies skausmai baigesi be antibiotiku, kosulys vis dar islikes nestiprus.

Sestadieni susirgom mes su vyru, viduriavimas, kaulu lauzymas, gerkles nerealus skausmas, galvos skausmas, mano temperatura 35,7. Jau 4 diena taip. Nei gereja, nei blogeja... Geriu arbatas ir imbieras+medus+citrina.

Tai is kur dabar zinoti, prasirgom, neprasirgom?

Mums klinikose sake, kad dabar apie 90 proc. susirgusiuju butent ir buna tas kiauliu gripas, ypac jei skauda galva, kaulus lauzo, nors gali juo prasirgti net neturedama temperaturos ir tik su lengva sloga
Atsakyti
QUOTE(Soni @ 2009 11 25, 09:39)
šitą aš irgi perskaičiau informaciniame lapelyje  biggrin.gif  klausiau konkrečiai mūsų atveju, kai jau sergam ar duoti ar ne  4u.gif

tai aisku duot, o jei abejuojat paklauskit pas daktare
Atsakyti
QUOTE(pupsyte @ 2009 11 24, 20:07)
skaitineju kaip gydotes, mano mazasis neturiu 2 metuku, bet greiciauisai serga tuo neleptu gripu, 5 dienos temperatura laikosi 37 ir kelios dalys, duodu influcido,umcalorio, vutamino c, ryt jau reikes pas gyd vaziuoti, neramu...gal kieko vaikelis sirgo panasiai ir laikesi zema temperatura kokius vaistus vartojote?

Tai kad dvieų metų vaikui tokia temperatūra net nelaikoma karščiavimu-šiaip gali būt taip, ypač, jei prieš tai tarkim sirgo neseniai..
Nelabai panašu į gripą šiaip.. g.gif

QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 11 25, 08:25)
tai va mano vyresnėlis šnd serga ketvirta diena. jau visai nebeturi temp., tik dar kosėja, bet gydytoja sakė plaučiai švarūs. galvos ir kaulį nebeskauda. vaistų nuo temperatūros nebegauna nuo pirmadienio popietės. vakar dar laikėsi 37-38, bet vakare savaime nukrito iki 36,6 thumbup.gif . sirgti pradėjo nuo kosėjimo sekmadienį ryte. tos pačios d vakarą gavo tamiflu. todėl manau dėl šio vaisto ligos eiga jam palyginus lengva, aukšta temperatūra (beveik 40) ir lb bloga savijauta  buvo tik vieną dieną thumbup.gif . pašalinių poveikių bent jau kol kas jokių nėra. labai tikimės kad nebeatkris.

Mano abu vaikai labai panašiai ir tiek pat laiko sirgo-BE Tamiflu, tik visokius Influcidus gėrė..

Papildyta:
QUOTE(Soni @ 2009 11 25, 09:05)
nuo aflubino ir influcido jokio poveikio nejaučiau , teko gerti praitiais metais  doh.gif  dabar geriam ocsilococciną  4u.gif

Prieš kelis metus sąžiningai vaikams girdžiau tą ocsilococciną, krūvą pinigų išmečiau ir abi susirgo gripu doh.gif
Šiemet Influcidą naudojom, nors nežinau ar padeda, bet ben jau ne toks brangus ax.gif

QUOTE(a79 @ 2009 11 25, 09:48)
Skaitau ir graudu darosi  doh.gif Reziumė, viena kitą gąsdinat, ir pačios panikuojat  doh.gif
Taigi, ne KIEKVEINA liga yra GRIPAS.

Pakartosiu, ką jau viena mama buvo įdėjus, gal prieš pradedant psichuot, nors viena mama paklausys ir susimąstys.

Argi veltui daktarai kartoja, kad vaikams temperatūra iki 38 laipsnių  nemušama vaistais. Ką jau kalbėt, kai vaikui 37 ir kellios dalys  doh.gif daugelis vaikų prei tokios tempos dar galvom eina ir ligoniu nesijaučia. Nekalbu apie suaugusius, ypač apie vyrus, tie jau prei 37 temperatūros mirtini ligoniai, o 38 - jau koma  doh.gif APie mažiulius kalbant, gal paprasčiausiai dantys kalasi, o ne gripas....Jėzau mieliausias, mažiau panikos, taip ir nuo proto nušokt galima ir vaikus saviveikliškai nugydyt.
Sėkmės ir nesirkit.

drinks_cheers.gif
Net iki 38, 5 patartina nemušt..
Visai pamiršau apie dygstančius dantis-bet tikra tiesa-maniškėms nuo dantų ir iki 39 sukildavo temperatūra..

37,2 dviejų metų vaikui tiesiog gali nieko nereikšt..
O vat dėl vyrų tikra tiesa-tie tai jau būt ligoniai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2009 11 25, 15:21)
Tai kad dvieų metų vaikui tokia temperatūra net nelaikoma karščiavimu-šiaip gali būt taip, ypač, jei prieš tai tarkim sirgo neseniai..
Nelabai panašu į gripą šiaip.. g.gif
Mano abu vaikai labai panašiai ir tiek pat laiko sirgo-BE Tamiflu, tik visokius Influcidus gėrė..
Papildyta:
Prieš kelis metus sąžiningai vaikams girdžiau tą ocsilococciną, krūvą pinigų išmečiau ir abi susirgo gripu doh.gif
Šiemet Influcidą naudojom, nors nežinau ar padeda, bet ben jau ne toks brangus ax.gif
drinks_cheers.gif
Net iki 38, 5 patartina nemušt..
Visai pamiršau apie dygstančius dantis-bet tikra tiesa-maniškėms nuo dantų ir iki 39 sukildavo temperatūra..

37,2  dviejų metų vaikui tiesiog gali nieko nereikšt..
O vat dėl vyrų tikra tiesa-tie tai jau būt ligoniai lotuliukas.gif

mastau.gif Visi vaikai skirtingi, be to dar ir ligeliu visokiu yra kaip asma, epilepsijos ir kita, taip kad manau kiekvienos mamos reikalas kaip gydyti.
Cia tik pasidalinam patirtimi, isgyvenimais ir nera ko cia moralizuoti ar saipytis. doh.gif Pavyzdziui manajam jei truputi virs 38 trinka kvepavimas ir gydytojai butinai liepe must temperatura, bet tai buna gana retai, dazniau sergant krenta temperatura 35- taip kad vaikas vaikui nelygu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lemurmur @ 2009 11 25, 12:43)
mastau.gif  Visi vaikai skirtingi, be to dar ir ligeliu visokiu yra kaip asma, epilepsijos ir kita, taip kad manau kiekvienos mamos reikalas kaip gydyti. 
Cia tik pasidalinam patirtimi, isgyvenimais ir nera ko cia moralizuoti ar saipytis. doh.gif  Pavyzdziui manajam jei truputi virs 38 trinka kvepavimas ir gydytojai butinai liepe must temperatura, bet tai buna gana retai, dazniau sergant krenta temperatura 35- taip kad vaikas vaikui nelygu  doh.gif

Na, nemoralizuojam-tiesiog dalinamės patirtim, kad ne visais atvejais 37,2 temperatūra rodo rimtą ligą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lemurmur @ 2009 11 25, 13:55)
ax.gif

Bereikalo pykstat ant ruta19 parasyto posto, as taip pat susidariau tokia nuomone.., nes jus raset kad reikes prasyt.. o tai reikstu kad gydytoja neturi supratimo ir remesi jusu prasymais.  ax.gif  Teko mums tureti tokia gydytoja tai pakeitem ir labai dziaugiames. 4u.gif

Kai turesit atsakymus, parasykit kaip sekesi su tyrimukais, sveikit  4u.gif

bet kaip jus cia kiekviena zodi savaip interpretuojat, man net keista..prasyt, ar pasitarti del antibu.. koks skirtumas..tai va musu kraujas nekoks leukocitu apie 8, tai sake, jei tempa kils,pradeti duoti, vis del to jau savaite kaip serga
Atsakyti
QUOTE(pupsyte @ 2009 11 25, 16:52)
bet kaip jus cia kiekviena zodi savaip interpretuojat, man net keista..prasyt, ar pasitarti del antibu.. koks skirtumas..tai va musu kraujas nekoks leukocitu apie 8, tai sake, jei tempa kils,pradeti duoti, vis del to jau savaite kaip serga

Antibijotikus ar antivirusinius ? blush2.gif

Gal kam pravers, cia straipsnis ''Kaip maitintis norint apsisaugoti nuo gripo ir sustiprinti imunitetą'' 4u.gif
http://kauno.diena.l...muniteta-250190
Atsakyti
na va, jungiuosiu ir as i KAZKUO serganciu gretas, vakar kaip vandenelis pasileido sloga (buvau tikra,kad alergine, nes turiu sia beda, betpanasu,kad ne), o dabar 38 sukilo doh.gif norisi nusisauti gun_bandana.gif
Atsakyti