tai va mano vyresnėlis šnd serga ketvirta diena. jau visai nebeturi temp., tik dar kosėja, bet gydytoja sakė plaučiai švarūs. galvos ir kaulį nebeskauda. vaistų nuo temperatūros nebegauna nuo pirmadienio popietės. vakar dar laikėsi 37-38, bet vakare savaime nukrito iki 36,6 . sirgti pradėjo nuo kosėjimo sekmadienį ryte. tos pačios d vakarą gavo tamiflu. todėl manau dėl šio vaisto ligos eiga jam palyginus lengva, aukšta temperatūra (beveik 40) ir lb bloga savijauta buvo tik vieną dieną . pašalinių poveikių bent jau kol kas jokių nėra. labai tikimės kad nebeatkris.
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 11 25, 11:25)
tai va mano vyresnėlis šnd serga ketvirta diena. jau visai nebeturi temp., tik dar kosėja, bet gydytoja sakė plaučiai švarūs. galvos ir kaulį nebeskauda. vaistų nuo temperatūros nebegauna nuo pirmadienio popietės. vakar dar laikėsi 37-38, bet vakare savaime nukrito iki 36,6 . sirgti pradėjo nuo kosėjimo sekmadienį ryte. tos pačios d vakarą gavo tamiflu. todėl manau dėl šio vaisto ligos eiga jam palyginus lengva, aukšta temperatūra (beveik 40) ir lb bloga savijauta buvo tik vieną dieną . pašalinių poveikių bent jau kol kas jokių nėra. labai tikimės kad nebeatkris.
o tai Tamifliu jus prikot su receptu? tai reiškia kad reikai į polikliniką eiti?
QUOTE(femme_fatale @ 2009 11 25, 10:50)
Labas rytas
Ziuriu yra ir daugiau, kas serga kazkuo panasiu i gripa, bet be temperaturos. Musu irgi visa seima prasirgo, visi siek tiek skirtingai. Mazajai staigiai uzkilo temperatura iki 38,7 (sekmadieni), siek tiek kosciojo, viduriavo, skaudejo gerkle, skundesi, kad skauda akis. Treciadieni (ketvirta diena) jautesi gerai, nebekilo temperatura. Tada ketvirtadieni vel staiga uzkilo temperatura iki 39, skaudejo ausi, buvo labai uzgulta nosis. Daremes kraujo tyrimus, plauciu nuotrauka, kraujas rode virusini uzdegima, plauciai svarus. Sestadieni temperatura nukrito savaime. Ausies skausmai baigesi be antibiotiku, kosulys vis dar islikes nestiprus.
Sestadieni susirgom mes su vyru, viduriavimas, kaulu lauzymas, gerkles nerealus skausmas, galvos skausmas, mano temperatura 35,7. Jau 4 diena taip. Nei gereja, nei blogeja... Geriu arbatas ir imbieras+medus+citrina.
Tai is kur dabar zinoti, prasirgom, neprasirgom?
Ziuriu yra ir daugiau, kas serga kazkuo panasiu i gripa, bet be temperaturos. Musu irgi visa seima prasirgo, visi siek tiek skirtingai. Mazajai staigiai uzkilo temperatura iki 38,7 (sekmadieni), siek tiek kosciojo, viduriavo, skaudejo gerkle, skundesi, kad skauda akis. Treciadieni (ketvirta diena) jautesi gerai, nebekilo temperatura. Tada ketvirtadieni vel staiga uzkilo temperatura iki 39, skaudejo ausi, buvo labai uzgulta nosis. Daremes kraujo tyrimus, plauciu nuotrauka, kraujas rode virusini uzdegima, plauciai svarus. Sestadieni temperatura nukrito savaime. Ausies skausmai baigesi be antibiotiku, kosulys vis dar islikes nestiprus.
Sestadieni susirgom mes su vyru, viduriavimas, kaulu lauzymas, gerkles nerealus skausmas, galvos skausmas, mano temperatura 35,7. Jau 4 diena taip. Nei gereja, nei blogeja... Geriu arbatas ir imbieras+medus+citrina.
Buvo ir man pradeja skaudeti viska gerkle, ausis, akis, sanarius lauzyt ir salkretis- bet temperatura taip kaip pas jus 35,7. Isgeriau Nimesili ir kita ryta jauciuos normaliai tik liko gerkles skausmas- geriam imbiera su citrina, vitamina C, Influcid. Gydytoja sake jei iki savaitgalio sukils temperatura - zinokit kiauliu gripas. Tada bus aisku kas ir mazuliuj
QUOTE(Karina123 @ 2009 11 25, 10:30)
o tai Tamifliu jus prikot su receptu? tai reiškia kad reikai į polikliniką eiti?
jis susirgo sekmadienio rytą, kai jokia poliklinika nedirba. vaistus gavom po blatu bet geriam su gydytojo palaiminimu
QUOTE(femme_fatale @ 2009 11 25, 09:50)
Ir mane sitas klausimas kankina Jauciuosi baisiai, bet temperatura 36 Kaulus lauzo, silpna, i burna ne kasnio negaliu idet, vidurius suka, gerkle jau dvi dienas labai skaudejo, o siandien lyg ir nieko Tai dabar laukt temperaturos Ar vis tik gali but sitas gripas be temperaturos
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 11 25, 11:34)
jis susirgo sekmadienio rytą, kai jokia poliklinika nedirba. vaistus gavom po blatu bet geriam su gydytojo palaiminimu
Nu joooo ir kur ta po blatu gaut reiks, jei apsirgsim
Labutis visiems
gal kas išbandėt kas geriau ar influcias, ar aflubinas, ar oksilokoksinas..
QUOTE(lauke @ 2009 11 25, 10:53)
Labutis visiems
nuo aflubino ir influcido jokio poveikio nejaučiau , teko gerti praitiais metais dabar geriam ocsilococciną
QUOTE(ruta19 @ 2009 11 25, 10:35)
tai jusu gyd. visai neturi kompetencijos savo srityje, jei negali pati nuspresti ar reikia ar ne antib... As aisku ne gydytoja, bet kiek zinau, tai is anksto duodamas antibiotikas neapsaugo nuo komplikaciju, nes jei paskiau reikes (neduok dieve) tai jau reikes zymiai stipresniu, nei buvo sugerti. Gripas yra virusinis susirgimas, ir kol nera jokiu komplikaciju as neduociau antibiotiku.
Papildyta:
Cia jei kam idomu pasiklausykit Visiems linkiu sveikateles
http://www.alfa.lt/s...009-11-18_17-29
Papildyta:
Cia jei kam idomu pasiklausykit Visiems linkiu sveikateles
http://www.alfa.lt/s...009-11-18_17-29
na ne tau spresti ar mano gyd kompetetinga ar ne, snd padare kraujo tyrimus, bus atsakymai ir spres ar duoti antibus ar ne
QUOTE(Mygy @ 2009 11 25, 10:00)
tai taip, tada jau duok , bet čia taip aš žinau, o gal pasidomėk dar kur nes tų nuomonių tai ajajai
ačiū lauksiu dar nuomonių
Aš ir nesuprantu ar man gripas ar peršalimas. Pajutau šeštadienį vakare kad kyla, bet slogos didelės nėra, gerklė kitą dieną pradėjo skaudėti, kys lyg skaudėjo lyg ne, na silpnumas buvo sekmadienį. Temperatūra laikosi 37,2 - 3 dalys. Skauda nugara. Gydytoja sakė kad man viršutinių kvėpavimo takų uždegimas. Kažkaip man susiveda į gripą. Čiaudėjau bet nedaug. Ir lyg viduriuoju - bet vieną kart per dieną jau porą dienų. Galva tik skaudėjo vieną pusę pirmadienį. Dabar jaučiuosi geriau, bet ta temepratūra labai nervina.
Įdomu, kas man?
Įdomu, kas man?
Sveikos mamos, gal sirgo jūsų vaikiukai gripu kurie turi bronchine astmą?
Jau vyresnėlis prasirgo, aš bandau kapstytis, o vat naktį mažiukui pakilo temp. iki 38,5, bet jis dar bronchine astma serga. Žiauriai bijau dėl jo, nes pas jį ir taip jautrūs plaučiukai. Skambinausi gydytojai tai liepė atvažiuot ir spręs ar iškart antibijotikus duot ar dar laukt
Jau vyresnėlis prasirgo, aš bandau kapstytis, o vat naktį mažiukui pakilo temp. iki 38,5, bet jis dar bronchine astma serga. Žiauriai bijau dėl jo, nes pas jį ir taip jautrūs plaučiukai. Skambinausi gydytojai tai liepė atvažiuot ir spręs ar iškart antibijotikus duot ar dar laukt