Įkraunama...
Įkraunama...

kiaulių gripas

QUOTE(exDaiva @ 2009 11 23, 18:26)
GAILE, gali buti, kad vaikui galva skauda butent nuo Tamiflu, cia vienas is jo salutiniu poveikiu. Man pirmas pora paru, kai pradejau gerti Tamiflu, ziauriai skaudejo galva, beje dar ir pykino. Bet kokiu atveju ir man mazdaug per pusdieni po pirmos Tamiflu dozes neitiketinai pagerejo. Tik nepulkit flaminti - cia nereklamuoju Tamiflu, o tik dalinuosi patirtim. Kaip jau rasiau, man jis buvo indikuotinas del letinio bronchito.

Dar GAILE, jei po Tamiflu vartojimo taip greitai vel auksta temperatura, tai tiketina, kad pas jus visai ne virusas arba ne tik virusas. Gal dar kokia angina vaikui. Jums labai naudinga butu pasidaryti CRB kraujo tyrima ir matytume koks pas jus susirgimas - bakterinis ar virusinis. Jei bakterinis, Tamiflu jums nepades, tik apsaugos dar ir nuo galimos virusines infekcijos.

tai kad galvą jam skaudėt pradėjo dar kai nevartojo jų g.gif
ir tempa kaip tik po tamiflu ilgai nepakilo, kokias 5 valandas, tik tada pradėjo kilt.

nemanau kad bakterinis, nes pas jį m-kloj daug vaikų ir mokytojų tuo pačiu serga, o ir simptomai klasikiniai - sausas kosulys, aukšta t, raumenų skausmas, galvos skausmas, baisus silpnumas ir nuovargis. gerklė neskauda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 23 lapkričio 2009 - 18:43
Kas suprantate rusiskai, paziurekite

http://www.youtube.c...player_embedded
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 11 23, 18:43)
ir tempa kaip tik po tamiflu ilgai nepakilo, kokias 5 valandas, tik tada pradėjo kilt.

cia skaitosi ilgai nepaklio???? pradejus gerti Tamiflu, jei susirgimas yra virusinis, temperatura turetu nekilti minimum tris paras, jei pakyla po triju - vadinasi liga komplikavosi. O vat jei pakyla po 5 valandu, tai labai tiketina, kad ne virusas arba ne tik virusas, o is tikro po penkiu valandu gal is viso negalima dar daryti jokiu isvadu, nes elementariai Tamiflu dar gali buti ne nesuveikes pilna jega, bet aisku jusu valia daryti savas isvadas, as tik patart bandau.
Atsakyti
QUOTE(exDaiva @ 2009 11 23, 21:15)
pradejus gerti Tamiflu, jei susirgimas yra virusinis, temperatura turetu nekilti minimum tris paras, jei pakyla po triju - vadinasi liga komplikavosi.

Bet anotacijoj rasoma, kad tamiflu galima vartoti kartu su paracetamoliu, ibuprofenu, aspirinu. Tai kam tada sie vaistai reikalingi, jei temperatura geriant tamiflu turetu nukristi ir nebekilti? unsure.gif
Atsakyti
kekvieno paciento meginiai nesiunciami i anglija is kur atsakymas ateina po 4-7 paru tik vaistai irasomi kokiu tik nori te gausite tik 120 Lt. (kaip ir to berniuko mirusio kaune paimtu meginiu atsakymu isvados bus tik rytoj - antradieni ir ta pati antradieni lietuvos valdžia skelbs pandemija nes tai vaikas mire. visiškas čapliko show) Pacitavau iš laikraščio 15min.
Taigi pacijantai geria Tamiflų nežinodami ar tikrai reikia doh.gif o mirusio berniuko atsakymai bus tik rytoj doh.gif.Ir Tamiflų ne konkrečiai nuo kiaulių gripo o nuo paprasto sezoninio gripo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liwita: 23 lapkričio 2009 - 21:52
QUOTE(exDaiva @ 2009 11 23, 21:15)
cia skaitosi ilgai nepaklio???? pradejus gerti Tamiflu, jei susirgimas yra virusinis, temperatura turetu nekilti minimum tris paras, jei pakyla po triju - vadinasi liga komplikavosi. O vat jei pakyla po 5 valandu, tai labai tiketina, kad ne virusas arba ne tik virusas, o is tikro po penkiu valandu gal is viso negalima dar daryti jokiu isvadu, nes elementariai Tamiflu dar gali buti ne nesuveikes pilna jega, bet aisku jusu valia daryti savas isvadas, as tik patart bandau.

iš kur pas jus tokia info? g.gif
tai aš ir nesakau, kad būtinai tik virusas. tik labai tikiuosi, kad nespėjo per 1 ligos dieną išsivystyt ir bakterinė komplikacija.

o kad jam gripas tai kažkaip neabejoju. va simptomai kokie turi būt pagal aprašą:
Karščiavimas daugiau kaip 37.8°C ;
Kosulys;
Gerklės skausmas;
„Kaulų laužymas“;
Sloga arba užgulusi nosis;
Galvos skausmas;
Šaltkrėtis;
Silpnumas ir nuovargis;
Rečiau gali būti viduriavimas, vėmimas;

tuos kuriuos raudonai pažymėjau, jam pasireiškia. be to, masiškai serga jo m-kla tokiais pat simptomais. taip kad nesuprantu kodėl čia mane užsipuolat blink.gif . o kad vaistai dar nespėjo pilnai suveikt, taigi visai normalu, juk tik trečią dozę prieš valandą sudavėm. juk čia ne koks stebuklingas eliksyras, kad sudavei 1 kart ir jau bėginėja žmogus sveikas.
QUOTE(Ievamul @ 2009 11 23, 21:35)
Bet anotacijoj rasoma, kad tamiflu galima vartoti kartu su paracetamoliu, ibuprofenu, aspirinu. Tai kam tada sie vaistai reikalingi, jei temperatura geriant tamiflu turetu nukristi ir nebekilti?  unsure.gif

drinks_cheers.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 23 lapkričio 2009 - 22:25
Jau perskaičiau kaip GAILĖS sūnelis smile.gif

Kilo dar vienas klausimas, kaip gavote taip greitai tamiflu? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 23 lapkričio 2009 - 22:31
QUOTE(Ievamul @ 2009 11 23, 22:35)
Bet anotacijoj rasoma, kad tamiflu galima vartoti kartu su paracetamoliu, ibuprofenu, aspirinu. Tai kam tada sie vaistai reikalingi, jei temperatura geriant tamiflu turetu nukristi ir nebekilti?  unsure.gif

Tamiflu nebutinai numusa temperatura, bet jis stabdo viruso plitima organizme, tode mazina komplikaciju rizika.
Papasakosiu is savo patirties. Mano 5 metu vaikas jau trecia diena geria siuos vaistus suspensijos forma. Susirgo netiketai sestadienio ryta, uzkilo temperatura iki 38, 3, pradejo skustis, kad skauda galva, akis, nors siaip ir aukstesne temperatura anksciau pakeldavo gana lengvai.. jau buvau prisiskaicius apie antivirusinius vaistus ir nusprendziau nerizikuoti, todel ta pati ryta nusipirkom ta suspensija. Ja isgeres sunus po kokiu 20 min. pradejo vemti i veme kelias valandas, isveme ir veliau suduota ibufena ir vandeni, kuri isgerdavo. Supanikavau, nuvezem i klinikas, pagulde renimacija, ten sulasino laseline ir nakciai issiprasem namo, nes po laseliniu vaikas atsigavo. Gydytoja liepe bandyti duoti ir toliau ta tamiflu, nes daznai buna (tai raso ir anotacijoj), kad po pirmos dozes gali atsirasti vemimas, bet veliau organizmas pripranta prie siu vaistu ir jau nepykina. Taip ir buvo. Dabar trecia diena dar sergam, tris kartus prie tamflu daviau ir paracetamolio, nes kildavo vistiek temperatura ir dabar jau lyg gereja, temperatura jau nedidele ir pats gerai jauciasi. Zinoma, gal butu viskas praeje ir be siu antivirusiniu, pati kaskart duodama juos labai dvejoju, nes stengiuosi visada tik su homeopatiniais prasisukti, bet kai sukelta tokia panika, o dar ir pati esu 7 menesiu nestume tai viskas labai baisu atrode.. smile.gif
Atsakyti
Mus irgi ta bjaurastis pagavo pries val doh.gif nors po PC ir kt vietas vaiksciojom su kaukytemis, net mazasis maloniai su ja jauciasi thumbup.gif
Zmones dar ne panikoje, nes jei visame akropolyje daugiau su apsaugytem nesimate, tai reiskia dar niekas nepanikuoja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Liwita @ 2009 11 23, 21:40)
Ir Tamiflų ne konkrečiai nuo kiaulių gripo o nuo paprasto sezoninio gripo  doh.gif

O aš kažkur buvau radus, kad Tamiflu kaip tik neveikia sezoninio gripo doh.gif
Atsakyti
Va kokia info:

Kaip teigia ECDC, per paskutinę savaitę „labai padaugėjo" virusinių susirgimų Italijoje, Norvegijoje ir Švedijoje, jų "padaugėjo" Lietuvoje, Airijoje, Bulgarijoje, Danijoje, Vokietijoje, Islandijoje, Lenkijoje, Liuksemburge ir Portugalijoje. Likusioje Europos dalyje sergamumas yra "vidutinis", teigiama pranešime.

Kaip pranešė ESCMID, gripo atvejų yra "neįprastai daug šiam metų laikui", o A (H1N1) virusas sudaro 99 proc. visų susirgimų.

Taip kad formos įvairiausios - nuo paprastos slogytės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2009 11 23, 22:26)
Jau perskaičiau kaip GAILĖS sūnelis smile.gif

Kilo dar vienas klausimas, kaip gavote taip greitai tamiflu? smile.gif

na mes tai per blatą tik gavom. gi nėra jo pirkt db taip paprastai doh.gif . man tai baisu, kad taip nepasiruošė mūsų SAM šitai pandemijai, nors matė ukrainos pavyzdį pašonėj unsure.gif . o dabar siūlo gydytis vos ne švęstu vandenėliu. nors ir to vaistinėse nebėra (t.y. bent jau pas mus tai nėra jau nei aflubino, nei oscilo, nei influcido)
Atsakyti