Įkraunama...
Įkraunama...

kiaulių gripas

QUOTE(ausree @ 2009 11 23, 16:38)
Zinau kas kokia sudeti turi,taciau cia tema ne apie vaistu sudeti,o apie tai, kas kaip gydosi ir jei tempos neina numust jokiais kitais budais musam net tais ,kurie gydytojams nelabai patinka.Kazkodel gydytojas skirdamas antibiotikus nevardina ju sudeties  ir kokias pasekmes jie po to palieka... g.gif Nemanau,kad viena ar dvi paras panaudojus aspirino ar teraflu issivystys Reje sindromas,juk ne kelis menesius is eiles  juos naudosim...As gydau taip ir nebutinai kiti turi taip pat daryti

Bet juk niekas neskiria antibiotiku vien temperaturai musti, jei nera komplikaciju g.gif

Mes temperatura musam paracetamoliu ir ibuprofenu pakaitom, jei temperatura labai didele ir nekrenta - abiem is karto. Dar, esant labai aukstai temperaturai, greitoji buvo patarus apslakstyti kuna drungnu vandeniu ir apvynioti ranksluosciu, vyresniems galima itrinti kuna spiritu ar degtine, kaip jau kazkas ir rase.
Atsakyti
http://www.vaistai.l...rchword=tamiflu duodama visiem..ir maziukam
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2009 11 23, 13:41)
Mano sūnui jau geriau, šiandien bus ketvirta para. Temperatūra nukrito, bet kosulys beprotiškas, užkimo ir sloga atsirado. Vis stebiu, kad ko nepražiopsot. g.gif

dėl kosulio vertėtų susirūpinti, nes tai bet kokiu atveju komplikacija - infekcija slenka žemyn. reikėtų, kad gydytoja paklausytų plaučiukus. mano vaikiui pradėjusiam kosėt skyrė antibiotikų (amoxicillinum).

sveikit visi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uvė: 23 lapkričio 2009 - 17:22
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 11 23, 15:45)
mano 12metis nuo vakar ryto serga. tamiflu naudojam nuo vakar vakaro. šnd po pietų temperatūra užkilo iki 39,7, išgėrė ibuprofeno ir pusę tabletės paracetamolio. bet nukrito tik 3 dalys. Ką daryt?????????
skysčius geria litrais, ant galvos vėsus kompresas.

kai mano tokio amžiaus dukra pernai sirgo ir niekaip negalėjau numušti temperatūros, pažįstama medikė patarė visada tokiais atvejais sumaišyti vaistus. Pvz., jei sudavus 1 tabl. ibuprofeno temp nepakrenta pastebimai per valandą, duoti 1 tabl. analgino arba paracetamolio. Nuo tada tik taip ir darom. Mums suveikia.

Beje, su aspirinu arba citramonu geriau nerizikuoti.

Dar esant aukštai temperatūrai tinka ištrinti vaiko kojas, rankas, visą kūną paprasčiausia degtine (geriau stipresne), jei turit - skiestu spiritu.
Atsakyti
Na,norejau pasiteirauti cia tas gripas ar koks velnias?...ax.gif
Pirmieji pozymiai pasireiske praejusia savaite antradieni,temperatura buvo neauksta 37,3-37,4 mazdaug,gerkle skaudejo beprotiskai,kaulus,galva,akis taip pat...be to ir pykino.po to temperaturos kuri laika nebuvo,paskutines tris dienas vis dar tebepykina,svaigsta galva kartais...temperatura siandien pakilo iki 37,1...bet isgerus arbatu vel nukrito...nuo gerkles padejo bioparox ir tonsilotren'as...geriau daug arbatu,juoduju serbentu,avieciu ir pan.Daug medaus.Jau nuo tu arbatu vemt vercia verysad.gif bet galo kaip ir nesimato...
Atsakyti
QUOTE(Lazdinija @ 2009 11 23, 16:52)
Gal kuri turejo patirties su susisrgusiais 1 - 2 metu vaikais??tikriausiai tokiems negalima jokiu Tamiflu??

info lapely rašo, kad suspensija skirta vaikams nuo 6 mėn iki 12 metų g.gif

QUOTE(Uvė @ 2009 11 23, 17:22)
dėl kosulio vertėtų susirūpinti, nes tai bet kokiu atveju komplikacija - infekcija slenka žemyn. reikėtų, kad gydytoja paklausytų plaučiukus. mano vaikiui pradėjusiam kosėt skyrė antibiotikų (amoxicillinum).

sveikit visi.

na mano vaikui tai kaip tik nuo sauso kosulio viskas prasidėjo. vakar ryte pradėjo kosėt, pavakary pakilo tempa iki 38,7 ir pradėjo galvą skaudėt, nugarą, kaklą. db kosti jau nebe taip sausai, kartais atkosti.

QUOTE(zigzag @ 2009 11 23, 17:34)
kai mano tokio amžiaus dukra pernai sirgo ir niekaip negalėjau numušti temperatūros, pažįstama medikė patarė visada tokiais atvejais sumaišyti vaistus. Pvz., jei sudavus 1 tabl. ibuprofeno temp nepakrenta pastebimai per valandą, duoti 1 tabl. analgino arba paracetamolio. Nuo tada tik taip ir darom. Mums suveikia.

tai mes šnd tik taip ir numušėm - 1 tab ibuprofeno, pusę tab paracetamolio. po pusantros val - pusę analgino. va tada nukrito. ir skausmai sumažėjo. nu žiūrėsim kaip naktį bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksine_svajone @ 2009 11 23, 17:49)
Na,norejau pasiteirauti cia tas gripas ar koks velnias?...ax.gif
Pirmieji pozymiai pasireiske praejusia savaite antradieni,temperatura buvo neauksta 37,3-37,4 mazdaug,gerkle skaudejo beprotiskai,kaulus,galva,akis taip pat...be to ir pykino.po to temperaturos kuri laika nebuvo,paskutines tris dienas vis dar tebepykina,svaigsta galva kartais...temperatura siandien pakilo iki 37,1...bet isgerus arbatu vel nukrito...nuo gerkles padejo bioparox ir tonsilotren'as...geriau daug arbatu,juoduju serbentu,avieciu ir pan.Daug medaus.Jau nuo tu arbatu vemt vercia verysad.gif bet galo kaip ir nesimato...

"koks velnias" čia pas jus lotuliukas.gif Gripo pirmas požymis - aukšta temperatūra, o jau paskui ir visa kita doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Uvė @ 2009 11 23, 18:22)

sveikit visi.

mums irgi taip, be antibiotikų nešsivertėm, nes kosulys baisus buvo, įtarė ir plaučių uždegimą, manau delsti baisu yra, turi paklausyti būtinai.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2009 11 23, 18:56)
"koks velnias" čia pas jus  lotuliukas.gif Gripo pirmas požymis - aukšta temperatūra, o jau paskui ir visa kita  doh.gif

o man ta temperatura tai tik tokia buvo,bet jau su visais priedais,skambinausi gydytojai,sake kad gali ir taip buti,kad temperatura neauksta,bet tas virusas yra...
Atsakyti
QUOTE(Auksine_svajone @ 2009 11 23, 18:05)
o man ta temperatura tai tik tokia buvo,bet jau su visais priedais,skambinausi gydytojai,sake kad gali ir taip buti,kad temperatura neauksta,bet tas virusas yra...

Gali būti. Užsikrėčiau nuo savo vaikų, bet man temperatūra nebuvo aukščiau 37.5 pakilus ax.gif Sėdim visi namie ir ramiai gydomės.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 23, 19:07)
Gali būti. Užsikrėčiau nuo savo vaikų, bet man temperatūra nebuvo aukščiau 37.5 pakilus  ax.gif Sėdim visi namie ir ramiai gydomės.

Tai turbut man cia tas pats bus,kadangi dirbu toki darba,kur su zmonem daug bendrauti reikia,tai matyt nuo kazko ir apsikreciau... doh.gif
Atsakyti
GAILE, gali buti, kad vaikui galva skauda butent nuo Tamiflu, cia vienas is jo salutiniu poveikiu. Man pirmas pora paru, kai pradejau gerti Tamiflu, ziauriai skaudejo galva, beje dar ir pykino. Bet kokiu atveju ir man mazdaug per pusdieni po pirmos Tamiflu dozes neitiketinai pagerejo. Tik nepulkit flaminti - cia nereklamuoju Tamiflu, o tik dalinuosi patirtim. Kaip jau rasiau, man jis buvo indikuotinas del letinio bronchito.

Dar GAILE, jei po Tamiflu vartojimo taip greitai vel auksta temperatura, tai tiketina, kad pas jus visai ne virusas arba ne tik virusas. Gal dar kokia angina vaikui. Jums labai naudinga butu pasidaryti CRB kraujo tyrima ir matytume koks pas jus susirgimas - bakterinis ar virusinis. Jei bakterinis, Tamiflu jums nepades, tik apsaugos dar ir nuo galimos virusines infekcijos.
Atsakyti