QUOTE(svetima @ 2009 11 23, 15:32)
Tai kad šešių metų vaikui tamiflu kontraindikuotinas kaip suprantu
..Paskaitykit:
http://www.vtv.lt/na...antiems-va.html
Šiaip pasiėmiau prieš kelias dienas Raugailės knygą-nu negalima antivirusinių duot jaunesniems kaip 14 metų vaikams..Beje, ištikrųjų antivirusiniai veiksmingi gal tik pirmom viruso pasireiškimo valandom, tos 48 val. jau per ilgai..
O temperatūra nukrinta ir be tamiflu-vieniems greičiau, kitiems vėliau, kodėl manot, kad būtent tamiflu suveikė, gal davėt pvz. kartu ir paracetamolio?
Mano vyresniąją temperatūra smarkiai kankino irgi 1,5 paros, paskui savaime nukrito..Jei būčiau davus antivirusinių galvočiau, kad nuo jų, bet prie gripo temperatūra labai greitai keičiasi..
Aš jūsų nekritikuoju, tiesiog svarstau-dėl to tamiflu dar daug neaiškumų..
Na, sunku čia kažką pasakyti... kadangi tų antivirusinių naudojimas pas mus dar tos be praktikos, tai užtai nuomonių, įtarimų, baimių daug visokių...
Kas liečia šalutinį poveikį, tai paimkim bet kokius vaistus ir informaciniame lapelyje surašyta tiek pašalinių poveikių, kad plaukai šiaušias.. čia lygiai tas pats. Paskaičiau, išsigandau, bet kai mačiau, kad mano vaikui tik blogėja, o su šitais vaistais yra galimybė užkirsti kelią, tai surizikavau. Jokių šalutinių poveikių nepastebėjom, o kad būtent nuo jų pagerėjimas prasidėjo, tai neabejoju net, nes iki tol tik blogėjo... tiesiog per didelis sutapimas.
jokiu būdu neagituoju visų imti ir juos vartoti, juolab kai kurie tikrai gal lengvesne forma serga....
Bet dabar, jei susirgtų mano mažoji, kuriai 1,1 m., tai duočiau netgi jai.
Sakė KMUK visi sunkesni ligoniukai jo gauna, net nėščiosioms duoda...