Įkraunama...
Įkraunama...

kiaulių gripas

QUOTE(Ruti @ 2009 11 23, 11:59)
blink.gif Galvokit ka snekat  4u.gif Gerai, jei pati esat daktare ir sugebat isgydyti vaikus, kurie gal ir sirgo ne pacia sunkiausia forma. O jei kam nors baigsis taip, kaip tam vargsui 13 meciui is KAuno, tai sakysit, kad mama pati kalta, nes laiku vaiko pas daktarus nenuvede  doh.gif Juk pilnos reanimacijos vaiku, kuriems reikalinga plauciu ventiliacija unsure.gif  Panikuojancios ir skubancios mamos  blink.gif Jei vaikas rimtai serga, tai kiekviena mama panikuoja ir nematau cia nieko blogo  schmoll.gif Geriau be reikalo supanikuot, nei praziopsot ta momenta, kai reikalinga suteikti kvalifikuota pagalba  4u.gif

Aš ir nesiūlau kitoms sekti mano pavyzdžiu. Ne kiekviena mama gali savo vaikus gydyti manais metodais. Bet vidinė ramybė nė vienai nepakenktų.
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 11 23, 16:45)
mano 12metis nuo vakar ryto serga. tamiflu naudojam nuo vakar vakaro. šnd po pietų temperatūra užkilo iki 39,7, išgėrė ibuprofeno ir pusę tabletės paracetamolio. bet nukrito tik 3 dalys. Ką daryt?????????
skysčius geria litrais, ant galvos vėsus kompresas.

na,nezinau ka patare gydytoja,kokius vaistus vartoti galima su tamiflu,bet as savo vaikiui beveik 10 metu 39 tempa musiau su teraflu.Kiek as zinau ibuprofenas-tai skausmui gerioau tinka,o paracetamolo puse tabletes tokiam vaikui-jau vaiku zaidimas(manau ,kad doze per maza),bet cia tik mano subjektyvi nuomone.Anksciau,kai dar nebuvo jokiu ferveks ar gripeks,mama man tempa musdavo aspirino tabl.+analgino tabl. arba mazesniam-po puse tabletes(bet cia buvo anksciau-dabar gydytojai nerekomenduoja)Jei neturiu kitokiu vaistu,tai dar bandau paracetamolo tabl+citramono.Nors gydytojai sako,kad taip negerai,as visada atkertu-kai jus rasot antibiotikus-tai gerai?Cia jokiu budu negali buti patarimas,bet as rasau kaip kartais ,kai nekrenta tempa as darau.Bet kiekvienas atvejis individualus-geriausia klausyti gydytojo ir stebeti vaika,nes tik gydytojas zino kaip tas tamiflu gali veikti ir per kiek laiko turi buti pagerejimas,gal pabandykit pasiskambinti gydytojai arba greitajai-ten turetu suteikti informacija.sveikit 4u.gif
Atsakyti
mano 12metis nuo vakar ryto serga. tamiflu naudojam nuo vakar vakaro. šnd po pietų temperatūra užkilo iki 39,7, išgėrė ibuprofeno ir pusę tabletės paracetamolio. bet nukrito tik 3 dalys. Ką daryt?????????

Neeksperimentuokit su tamiflu, jei gydytoja nesake, tai stiprūs vaistai ir turi daug pasalinių poveikių.
Man gydytoja patarė duoti 2 tabl. paracetamolio, daug daug skysčių gerti (lipžiedžių, aviečių, čiobrelių arbatą), Aflubino (dažnai) arba Oscilokoksino. Mano sūnui irgi 12, o temp buvo 39,5, pakilo labai staigiai, bet numusiau su paracetamoliu. Dabar jau 4 diena, tamperatūros nėra, tik kosulys ir čiaudulys liko. Reiks dabar kažkaip su kosuliu kovoti.
Sveikit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2009 11 23, 15:32)
Tai kad šešių metų vaikui tamiflu kontraindikuotinas kaip suprantu g.gif ..Paskaitykit:
http://www.vtv.lt/na...antiems-va.html

Šiaip pasiėmiau prieš kelias dienas Raugailės knygą-nu negalima antivirusinių duot jaunesniems kaip 14 metų vaikams..Beje, ištikrųjų antivirusiniai veiksmingi gal tik pirmom viruso pasireiškimo valandom, tos 48 val. jau per ilgai..
O temperatūra nukrinta ir be tamiflu-vieniems greičiau, kitiems vėliau, kodėl manot, kad būtent tamiflu suveikė, gal davėt pvz. kartu ir paracetamolio?
Mano vyresniąją temperatūra smarkiai kankino irgi 1,5 paros, paskui savaime nukrito..Jei būčiau davus antivirusinių galvočiau, kad nuo jų, bet prie gripo temperatūra labai greitai keičiasi..
Aš jūsų nekritikuoju, tiesiog svarstau-dėl to tamiflu dar daug neaiškumų..

Na, sunku čia kažką pasakyti... kadangi tų antivirusinių naudojimas pas mus dar tos be praktikos, tai užtai nuomonių, įtarimų, baimių daug visokių...
Kas liečia šalutinį poveikį, tai paimkim bet kokius vaistus ir informaciniame lapelyje surašyta tiek pašalinių poveikių, kad plaukai šiaušias.. čia lygiai tas pats. Paskaičiau, išsigandau, bet kai mačiau, kad mano vaikui tik blogėja, o su šitais vaistais yra galimybė užkirsti kelią, tai surizikavau. Jokių šalutinių poveikių nepastebėjom, o kad būtent nuo jų pagerėjimas prasidėjo, tai neabejoju net, nes iki tol tik blogėjo... tiesiog per didelis sutapimas.
jokiu būdu neagituoju visų imti ir juos vartoti, juolab kai kurie tikrai gal lengvesne forma serga....
Bet dabar, jei susirgtų mano mažoji, kuriai 1,1 m., tai duočiau netgi jai.
Sakė KMUK visi sunkesni ligoniukai jo gauna, net nėščiosioms duoda...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leja: 23 lapkričio 2009 - 16:22

Mano sūnui tuoj sueis tik 10 metų, bet aš paracetamolio tabletę visą duodu ir neužilg temperatūra nukrenta. Mes gydėmės be Tamiflu, tiesiog Aflubinas paracetamolis ir nuo kosulio sirupas. Visa šita jam padėjo, bent tempes nebėra 4u.gif
Laikykitės Gaile 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausree @ 2009 11 23, 16:04)
na,nezinau ka patare gydytoja,kokius vaistus vartoti galima su tamiflu,bet as savo vaikiui beveik 10 metu 39 tempa musiau su teraflu.Kiek as zinau ibuprofenas-tai skausmui gerioau tinka,o paracetamolo  puse tabletes tokiam vaikui-jau vaiku zaidimas(manau ,kad doze per maza),bet cia tik mano subjektyvi nuomone.Anksciau,kai dar nebuvo jokiu ferveks ar gripeks,mama man tempa musdavo aspirino tabl.+analgino tabl. arba mazesniam-po puse tabletes(bet cia buvo anksciau-dabar gydytojai nerekomenduoja)Jei neturiu kitokiu vaistu,tai dar bandau paracetamolo tabl+citramono.Nors gydytojai sako,kad taip negerai,as visada atkertu-kai jus rasot antibiotikus-tai gerai?Cia jokiu budu negali buti patarimas,bet as rasau kaip kartais ,kai nekrenta tempa as darau.Bet kiekvienas atvejis individualus-geriausia klausyti gydytojo ir stebeti vaika,nes tik gydytojas zino kaip tas tamiflu gali veikti ir per kiek laiko turi buti pagerejimas,gal pabandykit pasiskambinti gydytojai arba greitajai-ten turetu suteikti informacija.sveikit 4u.gif

citramono sudėtis: aspirinas, paracetamolis ir kofeinas ty tas pats aspirinas, kuris nerekeomenduojamas vaikams dėl Reje sindromo rizikos, dviguba paracetamolio dozė ir šiek tiek kavos. Teraflu sudėtis- tas pats paracetamolis, plius visa eilė kitų medikamentų, skirtų slogai, kosuliui, bet ne temperatūrai mažinti.
Atsakyti
QUOTE(selen @ 2009 11 23, 16:19)
Neeksperimentuokit su tamiflu, jei gydytoja nesake, tai stiprūs vaistai ir turi daug pasalinių poveikių.
Man gydytoja patarė duoti 2 tabl. paracetamolio, daug daug skysčių gerti (lipžiedžių, aviečių, čiobrelių arbatą), Aflubino (dažnai) arba Oscilokoksino. Mano sūnui irgi 12, o temp buvo 39,5, pakilo labai staigiai, bet numusiau su paracetamoliu. Dabar jau 4 diena, tamperatūros nėra, tik kosulys ir čiaudulys liko. Reiks dabar kažkaip su kosuliu kovoti.
Sveikit 4u.gif

aflubina geria jau nuo penktadienio profilaktiškai, oscilo vaistinėse nebėra, arbatų tai labai daug geria. nu pas mus dar tik 2ra diena, kosulys tai toks iš giliai, bet jau pradeda po biški atkosėt, tai duosim dar prospano. ibuprofenas jam visada geriau muša tempą negu paracetamolis. db davėm analgino pusę tab., tai nukrito kažkiek. o ir galvos skausmas aprimo, nes šiaip nuo ryto tai labiausiai skaudančia galva skundžias verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 23 lapkričio 2009 - 16:26

Bandykit dar spiritu patrinti kojas, rankas. Mes šalia paracetamolio ir ibufeno (vartojom pakaitom), dar ir pasitrindavom, tikrai greičiau krisdavo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 11 23, 17:23)
citramono sudėtis: aspirinas, paracetamolis ir kofeinas ty tas pats aspirinas, kuris nerekeomenduojamas vaikams dėl Reje sindromo rizikos, dviguba paracetamolio dozė ir šiek tiek kavos. Teraflu sudėtis- tas pats paracetamolis, plius visa eilė kitų medikamentų, skirtų slogai, kosuliui, bet ne temperatūrai mažinti.

Zinau kas kokia sudeti turi,taciau cia tema ne apie vaistu sudeti,o apie tai, kas kaip gydosi ir jei tempos neina numust jokiais kitais budais musam net tais ,kurie gydytojams nelabai patinka.Kazkodel gydytojas skirdamas antibiotikus nevardina ju sudeties ir kokias pasekmes jie po to palieka... g.gif Nemanau,kad viena ar dvi paras panaudojus aspirino ar teraflu issivystys Reje sindromas,juk ne kelis menesius is eiles juos naudosim...As gydau taip ir nebutinai kiti turi taip pat daryti
Atsakyti
QUOTE(Leja @ 2009 11 23, 14:21)
Paskaičiau, išsigandau, bet kai mačiau, kad mano vaikui tik blogėja, o su šitais vaistais yra galimybė užkirsti kelią, tai surizikavau. Jokių šalutinių poveikių nepastebėjom, o kad būtent nuo jų pagerėjimas prasidėjo, tai neabejoju net, nes iki tol tik blogėjo... tiesiog per didelis sutapimas.
jokiu būdu neagituoju visų imti ir juos vartoti, juolab kai kurie tikrai gal lengvesne forma serga....
Bet dabar, jei susirgtų mano mažoji, kuriai 1,1 m., tai duočiau netgi jai.
Sakė KMUK visi sunkesni ligoniukai jo gauna, net nėščiosioms duoda...

Žinot, aš aplamai manau, kad motinos nuojauta yra labai svarbus veiksnys kalbant apie vaiko sveikatą-tikrai tenka kartais priimt tokius sprendimus pačiom..Todėl pilnai jus suprantu mirksiukas.gif Kai gimė vaikai, namuose pradėjo kauptis medicininė literatūra, stengiuosi kaupt informaciją, kad ta nuojauta bent kiek būtų paremta ir medicininėm žiniom..
Tokia jau mūsų -mamų dalia..
Ir šįkart aišku buvo taip, kad dukros susirgo abi sekmadienį-dar praeitą, kai jokios info nesklandė ir jokių tamiflų vaistinėse tiesiog nebuvo, mūsų gydytoja atostogavo..Vat ir teko remtis tik savo žiniom ir patirtim..
Dabar galvoju, kad gal ir gerai, kad apie tą tamiflu dar kalbos nebuvo-apsiėjom ir be jo..O šiaip pirmom dienom buvo vaizdas nekoks-gal būčiau ir bandžius duot..

Visiems linkiu greičau pasveikt 4u.gif
Atsakyti
o kur gauti tamiflu? jo juk niekur nera g.gif
Atsakyti
Gal kuri turejo patirties su susisrgusiais 1 - 2 metu vaikais??tikriausiai tokiems negalima jokiu Tamiflu??
Atsakyti