Įkraunama...
Įkraunama...

kiaulių gripas

QUOTE(SiuZZe @ 2009 11 23, 10:31)
tik va praeita men sirgo,temp auksta nebuvo,iki 38,bet kosulys doh.gif tai siaubas visa menesi kosejo,perejo i bronchita,tai zinok sau zmogau,gal jis jau persirgo ta zaraza g.gif

mes tai užpraeitą savaitę sirgom panašiai, temperatūrą aukštoka, po to kosulys, bronchitas, tai it tikiuosi, kad tai ir buvo, nors niekas be to tyrimo nepasakys, galime tik spėti.
Atsakyti
QUOTE(SiuZZe @ 2009 11 23, 09:44)
buvom.temperatura tokia apie 38 pasilaike 3 dienas,po to liko tik siaubingas kosulys,diena nakti krioke doh.gif ir taip visa men,kol pasidarem plauciu nuotrauka ir konstatavo atipini plauciu uzdegima ir bronchita,israse antibijotiko,Klacid,pasveikom.beje,skaudejo galva ir siaip vaikas vangus buvo,nors kiek esam sirge anksciau,nesiskusdavo neigalvos skausmu,nei lovoj nulaikyt neidavo.
nesuprasi cia,gal tik sutapimas,o gal ir gripas buvo,cia kai prisigazdini visko prisigalvoji.bet lyg dar tuometu LT nesiaute sis gripas?o gal tik  niekas tyrimu neatlikinejo ir nezinojo,nes tokiu masiniu susirgimu nebuvo g.gif ai,jau man paciai galva sprogsta nuo to galvojimo doh.gif

vargselis, Klacidas labai stiprus antibiotika, as dabar irgi ji geriu, vis del to as laikyciau namie, o dar taip sunkiai sirgo pries tai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Erinata @ 2009 11 23, 10:47)
vargselis, Klacidas labai stiprus antibiotika, as dabar irgi ji geriu, vis del to as laikyciau namie, o dar taip sunkiai sirgo pries tai verysad.gif

aciu 4u.gif jau pasakiau,kad gales neit i darza,tai emocijos per krastus liejasi biggrin.gif ,nes labai tingi rytais keltis.

sveikatytes visiems ligoniukams,greiciau pasveikit 4u.gif o nesergantys bukit stiprus ir nesusirkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 22, 23:51)
Nors sirgo visi trys mano vaikai, bet į gydytoją nesikreipiau ir planuoju nueiti pasiimti tik pažymų į mokyklą ir darželį- jai ir taip sočiai vargo su panikuojančiomis mamomis...Gripo gydymas yra simptominis ir joks gydytojas nieko ypatingo nepatars...
Dukra kosti, tai darau specialų kvėpavimo takus atidarantį masažą, stačiau taures, dėjau varškės kompresus- yra gi tų būdų pačių įvairiausių. Bronchitą taip pat galima pagydyti be antibiotikų, bet skubančioms mamoms tai per ilgai užtrunka...

blink.gif Galvokit ka snekat 4u.gif Gerai, jei pati esat daktare ir sugebat isgydyti vaikus, kurie gal ir sirgo ne pacia sunkiausia forma. O jei kam nors baigsis taip, kaip tam vargsui 13 meciui is KAuno, tai sakysit, kad mama pati kalta, nes laiku vaiko pas daktarus nenuvede doh.gif Juk pilnos reanimacijos vaiku, kuriems reikalinga plauciu ventiliacija unsure.gif Panikuojancios ir skubancios mamos blink.gif Jei vaikas rimtai serga, tai kiekviena mama panikuoja ir nematau cia nieko blogo schmoll.gif Geriau be reikalo supanikuot, nei praziopsot ta momenta, kai reikalinga suteikti kvalifikuota pagalba 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruti: 23 lapkričio 2009 - 12:00
http://www.15min.lt/kiauliu-gripas/
gal kam bus naudinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepa2 @ 2009 11 23, 00:18)
O gal zinai, kuo inhaliuoja? Tiesiog druskos tirpalu? As namie nuo kosulio inhaliacijas bandau daryti, kol kas su arbatinkuku zaidziu, reiks imhaliatoriu pirkt.

geriau pasitart su gydytoju ar reikalinnga inhaliacija. mano spurgiukas persirgo lengva forma, temperatura tris dienas virs 38 laikesi, tuomet tik paracetamolio zvakutes ir skysciu daug, i ketvirta diena temp.nukrito iki 37 su pora daleliu, bet visiskai nenukrito, pradejo vakarop koseti, sausai. kita ryta nuvedziau pas dr., ant trachejos nusede karkaliukai. umkalora israse, brintexa ir plecianciu nakciai. pagerem savaite, liko karkaliuku, tai sinupreto israse, bet tu tik tris dieneles pagere ir tv arka. o del inhaliacijos iskart dr.klausiau, pasake kad ne tas atvejis kai jau slapesnis kosuliukas pasidaro negalima jokiu budu inhaliuoti, galima labiau pakenkti nei pagelbeti. taipkad geriau saviveikla neuzsiimti, o pasikonsultuoti su dr. sveikit 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 22, 22:33)
Nelabai suprantu, kodėl šioje temoje, o ir išvis tiek kalbama apie antivirusinius vaistus.
Mano trečias vaikas baigia pasveikti, bet man nė į galvą neatėjo domėtis kokiais nors antivirusiniais vaistais. Ibuprofenas, paracetamolis, vaistažoliniai vaistai nuo kosulio ir daug arbatų bei nugaros masažai su eukalipto aliejum du kartus per dieną aukštai temperatūrai nukritus. Viskas.

Ir drasi gi Jus mama.... Nepatarciau daryt bandymu rupestingom mamom. Jei tai tikrai tas gripas, zoleliu arbatomis mazai padesit... I gyd.istaigas nedrisciau tokiu metu su mazu vaiku eiti, bet bent jau savo dr. paskambinti vistiek butina. Po to kai nugydis tokios grasuole kaip jus bus pervelu medikus kaltinti ir t.t.
Atsakyti
Mano sūnui jau geriau, šiandien bus ketvirta para. Temperatūra nukrito, bet kosulys beprotiškas, užkimo ir sloga atsirado. Vis stebiu, kad ko nepražiopsot. g.gif
O aš kogero užsikrėčiau nuo jo, bet labai keista temperatūra jau kelias dienas buvo 37,2, o vakar 38. Šiandien 37,4-37,6, truputi pakosau. Daugiau kaip ir nieko tik jaučiuos idomiai kaip "šlapiu maišu" trenkta. Net nežinau eit pas gydytoja ar ne blink.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2009 11 23, 14:41)
Mano sūnui jau geriau, šiandien bus ketvirta para. Temperatūra nukrito, bet kosulys beprotiškas, užkimo ir sloga atsirado. Vis stebiu, kad ko nepražiopsot. g.gif
O aš kogero užsikrėčiau nuo jo, bet labai keista temperatūra jau kelias dienas buvo 37,2, o vakar 38. Šiandien 37,4-37,6, truputi pakosau. Daugiau kaip ir nieko tik jaučiuos idomiai kaip "šlapiu maišu" trenkta. Net nežinau eit pas gydytoja ar ne blink.gif

Katik kalbėjau su gydytoja dėl sūnaus kosulio. Taigi mes gėrėm sirupą Sondol (kažkas panašaus) bet kadangi kosulys nepraeina tai reikia keist vaistus Aktifed žalią.
Atsakyti
Aš irgi nesuprantu tų mamų, kurios pačios nusistačiusios prieš antivirusinius vaistus, ir paskui dar pareiškia, kad ko čia mes išvis apie juos diskutuojam blink.gif

Mano šešiametis sūnus serga, tai žinot, kol nesudaviau pirmosios Tamiflu dozės, tai buvo siaubinga - temperatūra 39,8, vėmė, skaudėjo visą... temperatūros numušt beveik nėjo, tik trumpam keletą dalių..... tikrai buvau jau panikoj.
Deja, nei mūsų pediatrė, nei šeimos gydytoja neturėjusi patirties su Tamiflu, tada teko pačiai apsispręsti, ar eksperimentuoti. Pasitarėm su gydytoja, nusprendėm, kad bandom.
Ir ką - rezultatas po pirmosios dozės akivaizdus. Temperatūra nebekilo aukščiau 37,5, daugiau vaistukų nuo temperatūros nebeprireikė, vaikas atsigavo tiesiog akyse.. O prieš tai pusantros paros pragulėjo kaip lapas nukepęs...

Tai ką, dabar aš bloga mama, kad žolelėm negydžiau?? g.gif
Man atrodo, kad mes kiekviena su savo patirtim ir nuomonėm, čia viskuo ir dalinamės, gal kažkam bus naudinga, kai perskaitys. Bet nepulkim smerkti tų, kurios elgiasi ne pagal pačių nuostatas.
Rasma labai teisingai pastebėjo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Leja @ 2009 11 23, 12:07)
Mano šešiametis sūnus serga, tai žinot, kol nesudaviau pirmosios Tamiflu dozės, tai buvo siaubinga - temperatūra 39,8, vėmė, skaudėjo visą... temperatūros numušt beveik nėjo, tik trumpam keletą dalių..... tikrai buvau jau panikoj.
Deja, nei mūsų pediatrė, nei šeimos gydytoja neturėjusi patirties su Tamiflu, tada teko pačiai apsispręsti, ar eksperimentuoti. Pasitarėm su gydytoja, nusprendėm, kad bandom.
Ir ką - rezultatas po pirmosios dozės akivaizdus. Temperatūra nebekilo aukščiau 37,5, daugiau vaistukų nuo temperatūros nebeprireikė, vaikas atsigavo tiesiog akyse.. O prieš tai pusantros paros pragulėjo kaip lapas nukepęs...

Tai kad šešių metų vaikui tamiflu kontraindikuotinas kaip suprantu g.gif ..Paskaitykit:
http://www.vtv.lt/na...antiems-va.html

Šiaip pasiėmiau prieš kelias dienas Raugailės knygą-nu negalima antivirusinių duot jaunesniems kaip 14 metų vaikams..Beje, ištikrųjų antivirusiniai veiksmingi gal tik pirmom viruso pasireiškimo valandom, tos 48 val. jau per ilgai..
O temperatūra nukrinta ir be tamiflu-vieniems greičiau, kitiems vėliau, kodėl manot, kad būtent tamiflu suveikė, gal davėt pvz. kartu ir paracetamolio?
Mano vyresniąją temperatūra smarkiai kankino irgi 1,5 paros, paskui savaime nukrito..Jei būčiau davus antivirusinių galvočiau, kad nuo jų, bet prie gripo temperatūra labai greitai keičiasi..
Aš jūsų nekritikuoju, tiesiog svarstau-dėl to tamiflu dar daug neaiškumų..
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2009 11 23, 14:32)
Tai kad šešių metų vaikui tamiflu kontraindikuotinas kaip suprantu g.gif ..Paskaitykit:
http://www.vtv.lt/na...antiems-va.html

Šiaip pasiėmiau prieš kelias dienas Raugailės knygą-nu negalima antivirusinių duot jaunesniems kaip 14 metų vaikams..Beje, ištikrųjų antivirusiniai veiksmingi gal tik pirmom viruso pasireiškimo valandom, tos 48 val. jau per ilgai..
O temperatūra nukrinta ir be tamiflu-vieniems greičiau, kitiems vėliau, kodėl manot, kad būtent tamiflu suveikė, gal davėt pvz. kartu ir paracetamolio?
Mano vyresniąją temperatūra smarkiai kankino irgi 1,5 paros, paskui savaime nukrito..Jei būčiau davus antivirusinių galvočiau, kad nuo jų, bet prie gripo temperatūra labai greitai keičiasi..
Aš jūsų nekritikuoju, tiesiog svarstau-dėl to tamiflu dar daug neaiškumų..

jei vaikui dave ir jam padejo ,reiskia jam tiko,juk kiekvienas organizmas kitaip reaguoja i vaista,ir tikrai vaiko nekankinciau 1.5 paros su temperatura nieko neduodama,nes ne kiekvienas gali atlaikyti ir 38 laipsniu temperatura,jei tavo mergaite pernesa auksta temperatura ,tai lengva ir neduoti rimtesniu vaistu,man ir nuo 37.5 jau sunku is lovos islipti ,jau nekalbu apie 38-39 verysad.gif
zinoma as savo suneliui neduociau tos vakcinos, tik del to, kad jis serga astma,ir jei pasireikstu salutinis poveikis -dusimas jam tikrai butu pavojinga verysad.gif ,bet sveikam vaikui tikrai duociau,kad tik greiciau pagerinti savijauta ir zinoma kad kuo greiciau pasveiktu,nes ir po paprasto gripo yra baisiu komlikaciju,o cia toks bjaurus gripas siucia doh.gif
Atsakyti
mano 12metis nuo vakar ryto serga. tamiflu naudojam nuo vakar vakaro. šnd po pietų temperatūra užkilo iki 39,7, išgėrė ibuprofeno ir pusę tabletės paracetamolio. bet nukrito tik 3 dalys. Ką daryt?????????
skysčius geria litrais, ant galvos vėsus kompresas.
Atsakyti