aciu labai Liwita, kad pasidalinot patirtim, o ji labai svarbi, kad ir kitiems nepraziopsot ko, nes pas gydytojus neprilakstysi... Stiprybes jums, greiciau pasveikt dukrytei ir kitiems nesusirgt!
Papildyta:
beje, siand gi pats ministras kalbejo, kad PSO rekomenduoja priesvirusinius visiems, kam sunkesne eiga, net po 24 val jie veiksmingi-beje, tai naujausia patikslinta PSO rekomendacija. Liwita, ar jusu dukrytei jie duodami? aisku, reik pasitiketi gydytojais- kuo gi dar? bet jie turetu paaiskint savo sprendimus tevams ar patiems pacientams...?
QUOTE(ausree @ 2009 11 22, 17:47)
na as pritariau sruzdedos minciai ...Bet vis tiek esme tai ta pati Kitais metais jau to kiauliu gripo nebus,jau kitais metais begsim gydytis nuo zasu ar musiu gripo(idomu kaip kitais metais farmacininkai pavadins gripa?).Man atrodo,kad imuniteta siai atmainai(kiauliu gripui)igausime visam gyvenimui,juk neveltui kazkur skaiciau,jog siuo gripu dazniausiai serga jauni zmones,nes vyresni jau galejo kada nors juo persirgti
P.S beje as ir vyresnysis vaikas taip pat juo sergame dabar(bet kol kas labai nesunkiai)Ir tikrai nieko blogo neturejau omenyje
P.S beje as ir vyresnysis vaikas taip pat juo sergame dabar(bet kol kas labai nesunkiai)Ir tikrai nieko blogo neturejau omenyje
noriu pasidalinti savo patirtimi:)as savo vaikucius,o ir pati geriu kordicepsa kuris stiprina imunine sistema,todel nuo pavasario dar esame nesirge,taip pat vartokite bifido bakterijas kad zarnynas butu svarus ir virusas neprikibs,o kordicepsa galima vartoti netgi mazyliams,jei yra sloga galima lasinti i nosyte,ir sloga tuoj baigsis.As savo maziukui kai buvo sloga tai lasindavau po lasa i nosi ir ausytes ,akis ir dar duodavau isgerti,todel efektas budavo greitas ir viskas praeidavo,o jei sergate ir jus teveliai tai jau reikia jo gert smugines dozes ir greit praeis!bukite visi sveiki:)
QUOTE(Liepa2 @ 2009 11 23, 00:18)
O gal zinai, kuo inhaliuoja? Tiesiog druskos tirpalu? As namie nuo kosulio inhaliacijas bandau daryti, kol kas su arbatinkuku zaidziu, reiks imhaliatoriu pirkt.
Ne ne druskos tirpalu,kažkaip kitaip vadinas,nepamenu
QUOTE(kosemalose @ 2009 11 23, 00:23)
beje, siand gi pats ministras kalbejo, kad PSO rekomenduoja priesvirusinius visiems, kam sunkesne eiga, net po 24 val jie veiksmingi-beje, tai naujausia patikslinta PSO rekomendacija. Liwita, ar jusu dukrytei jie duodami? aisku, reik pasitiketi gydytojais- kuo gi dar? bet jie turetu paaiskint savo sprendimus tevams ar patiems pacientams...?
Ne mums nesiūlė priešvirusinius vaistus net neužsiminė apie tai
QUOTE(anella @ 2009 11 23, 00:29)
noriu pasidalinti savo patirtimi:)as savo vaikucius,o ir pati geriu kordicepsa kuris stiprina imunine sistema,todel nuo pavasario dar esame nesirge,taip pat vartokite bifido bakterijas kad zarnynas butu svarus ir virusas neprikibs,o kordicepsa galima vartoti netgi mazyliams,jei yra sloga galima lasinti i nosyte,ir sloga tuoj baigsis.As savo maziukui kai buvo sloga tai lasindavau po lasa i nosi ir ausytes ,akis ir dar duodavau isgerti,todel efektas budavo greitas ir viskas praeidavo,o jei sergate ir jus teveliai tai jau reikia jo gert smugines dozes ir greit praeis!bukite visi sveiki:)
kas čia su tuo kordicepso reklamomis, jau keliose temose per porą dienų matau, prisiregistruoja ir reklamuoja, vat nepernešu
QUOTE(Rasma @ 2009 11 22, 22:17)
O kodėl jūs visus vaikus pagal savo 'kurpalių' matuojat ir lyginat su saviškiais?
A.a. kaunietis berniukas mirė, paklauskit jo artimųjų ar ne per daug panikavo, juk jūsų trys jau sveiksta. Jūsų akimis žiūrint - paprasta, bet nei jūs visagalė, nei jūs visažinė. Ne vienas vaikas dabar gydomas intensyviosios terapijos skyriuje, tai ko jie nesveiksta kažin, jei su jūsiškiais jau gerai?
Jūs negalit žinoti kuom sirgo ir dar be gripo serga vaikai mamų, kurios girdo tais vaistais. Vaistus išrašo gydytojai, kitaip jų negausit. O kodėl gyd. išrašo, tai jų ir reikia klausti. Toli gražu ne iš karto ir ne taip lengvai skiria, kaip jums atrodo.
Ne internetu ir ne vaižgante, ir ne Rasma, ir ne dar kažkokiu virtualiu žmogumi reikia pasikliauti, o medikais.
A.a. kaunietis berniukas mirė, paklauskit jo artimųjų ar ne per daug panikavo, juk jūsų trys jau sveiksta. Jūsų akimis žiūrint - paprasta, bet nei jūs visagalė, nei jūs visažinė. Ne vienas vaikas dabar gydomas intensyviosios terapijos skyriuje, tai ko jie nesveiksta kažin, jei su jūsiškiais jau gerai?
Jūs negalit žinoti kuom sirgo ir dar be gripo serga vaikai mamų, kurios girdo tais vaistais. Vaistus išrašo gydytojai, kitaip jų negausit. O kodėl gyd. išrašo, tai jų ir reikia klausti. Toli gražu ne iš karto ir ne taip lengvai skiria, kaip jums atrodo.
Ne internetu ir ne vaižgante, ir ne Rasma, ir ne dar kažkokiu virtualiu žmogumi reikia pasikliauti, o medikais.
labai taikliai
mano dukra atrodo irgi prasirgo šita zaraza, bet nereikėjo net paracetamolio, tai bet taip sureagavo jos organizmas , o kitam gali reikėt labai daug vaistų, taip išeitų aš galiu visiem sakyt ai nieko neduokit ir taip pasveiks
QUOTE(Rasma @ 2009 11 22, 23:15)
Aš pvz. vienodai gerai suprantu ir mamą, kuri dėjo visas pastangas, kad apsieiti be antivirusinių ir mamą, kuri nenorėjo rizikuoti ir gydė jais, gyd. patarta.
Nesu prieš antivirusinius vaistus, bet kai jie minimi vos ne kiekviename poste, atkreipi dėmesį...Tikrai ne visi vaikai astmininkai ar dar kažkokių problemų turintieji.
Nors sirgo visi trys mano vaikai, bet į gydytoją nesikreipiau ir planuoju nueiti pasiimti tik pažymų į mokyklą ir darželį- jai ir taip sočiai vargo su panikuojančiomis mamomis...Gripo gydymas yra simptominis ir joks gydytojas nieko ypatingo nepatars...
Dukra kosti, tai darau specialų kvėpavimo takus atidarantį masažą, stačiau taures, dėjau varškės kompresus- yra gi tų būdų pačių įvairiausių. Bronchitą taip pat galima pagydyti be antibiotikų, bet skubančioms mamoms tai per ilgai užtrunka...
QUOTE(Liepa2 @ 2009 11 22, 23:11)
O kokius antibiotikus parase? mano 5-meciui tokia situacija. Kosulys nerimsta, bet daugiau nieko. Be poliklinikos antibiotiku negausim, bet ten nuejes bala zino ka gali parsinesti Ir kiekd ar ten sedesi.. neaisku
man israse Klacida tabletemis, jau 4diena gersiu ir tikrai skausmas krutynei dingo ir kosulys irgi gal vaikui ka kita israsys, turi daktare paziuret gekle, o i poliklinika ejau su kauke, kaip ir daugelis kitu taip daro
Sveikos mamas prasau patarkit.mano sunus serga epilepsija,tai turbut priklauso rizikos grupei,nes auksta temp gali priepuoli isprovuokuoti tai va,nezinau kaip elgtis,ar leist i darzeli ar si laikotarpi pralaukt namie?gal sakau be reikalo panikuoju?gal leist i darza kaip ir iki siol ir tiketis kad liga praeis pro sali,arba pasitaikys persirgt lengvai?ar pasaugot ir palaikyt namie?na,atleiskit,bet noreciau patarimo,nes esu pasimetus ziauriai.aciu.
QUOTE(SiuZZe @ 2009 11 23, 09:16)
Sveikos mamas prasau patarkit.mano sunus serga epilepsija,tai turbut priklauso rizikos grupei,nes auksta temp gali priepuoli isprovuokuoti tai va,nezinau kaip elgtis,ar leist i darzeli ar si laikotarpi pralaukt namie?gal sakau be reikalo panikuoju?gal leist i darza kaip ir iki siol ir tiketis kad liga praeis pro sali,arba pasitaikys persirgt lengvai?ar pasaugot ir palaikyt namie?na,atleiskit,bet noreciau patarimo,nes esu pasimetus ziauriai.aciu.
jei yra galemybe laikyt namie, kokias 2sav palaikyciau, sako kad 2sav pavojingiausios bus, paskui gal ne taip jau sirgs nors sake sausis-vasaris pavojingiausi
QUOTE(Erinata @ 2009 11 23, 10:23)
jei yra galemybe laikyt namie, kokias 2sav palaikyciau, sako kad 2sav pavojingiausios bus, paskui gal ne taip jau sirgs nors sake sausis-vasaris pavojingiausi
aciu as pati siuo metu sedziu namie,tai man labai yra galimybe laikyt ji namie keltis anksti nereiks tik va praeita men sirgo,temp auksta nebuvo,iki 38,bet kosulys tai siaubas visa menesi kosejo,perejo i bronchita,tai zinok sau zmogau,gal jis jau persirgo ta zaraza
QUOTE(SiuZZe @ 2009 11 23, 09:31)
aciu as pati siuo metu sedziu namie,tai man labai yra galimybe laikyt ji namie keltis anksti nereiks tik va praeita men sirgo,temp auksta nebuvo,iki 38,bet kosulys tai siaubas visa menesi kosejo,perejo i bronchita,tai zinok sau zmogau,gal jis jau persirgo ta zaraza
o pas daktarus buvot? kiek zinau turi but auksta temperatura, bet dabar pati jau nesigaudau kokie tie pozymiai turi but
QUOTE(Erinata @ 2009 11 23, 10:35)
o pas daktarus buvot? kiek zinau turi but auksta temperatura, bet dabar pati jau nesigaudau kokie tie pozymiai turi but
buvom.temperatura tokia apie 38 pasilaike 3 dienas,po to liko tik siaubingas kosulys,diena nakti krioke ir taip visa men,kol pasidarem plauciu nuotrauka ir konstatavo atipini plauciu uzdegima ir bronchita,israse antibijotiko,Klacid,pasveikom.beje,skaudejo galva ir siaip vaikas vangus buvo,nors kiek esam sirge anksciau,nesiskusdavo neigalvos skausmu,nei lovoj nulaikyt neidavo.
nesuprasi cia,gal tik sutapimas,o gal ir gripas buvo,cia kai prisigazdini visko prisigalvoji.bet lyg dar tuometu LT nesiaute sis gripas?o gal tik niekas tyrimu neatlikinejo ir nezinojo,nes tokiu masiniu susirgimu nebuvo ai,jau man paciai galva sprogsta nuo to galvojimo