Įkraunama...
Įkraunama...

kiaulių gripas

QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 22, 23:00)
Pats normaliausias gripas: karščiavimas 39-39.5 tris paras, kosulys, pilvo skausmas.
Nuo kada ibuprofenas ir paracetamolis- žolės?
Aišku, gydžiau ne tik žolelėmis, bet ir savais metodais.

Ir čia sakai pats normaliausias gripas g.gif ?Gerai kad taip o nesikomplikavo i plaučių uždegimą g.gif ,mano merginai jau antra ligos diena vėmė ir plaučiu uždegimas dasidėjo ir guli ligoninėje unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liwita: 22 lapkričio 2009 - 22:31
smile.gif+2009 11 22, 22:24-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 11 22, 22:24)
Kad geriausia kreiptis į medikus savaime suprantama. Internetu diagnozės nenustatinėjamos ir vaistai neskiriami. Nesupratau ne to, o kodėl šiuo atveju atsirado šiokia tokia trintis  g.gif

Logiška tai logiška. Niekas nesiginčija dėl to.
Bet ne visi vaikai vienodi, ir ne visi vaikai vienodai serga, ar vienodai sveiksta..
Trintis visuomet atsiranda tada, kai kažkas pareiškia gan kategorišką ir suasmenintą nuomonę.
Atsakyti
uzjauciu, Liwita, sveikatytes jusu dukrytei ir kuo greiciau issikapstyt 4u.gif
kaip ja gydot, ar gydytojai israse antivirusiniu, kaip supratot, kad plauciu uzdegimas, ar ji labai kosejo, kada atejo, ar atejo gydytoja i namus, ar kvietet greitaja?
QUOTE(Liwita @ 2009 11 22, 22:25)
Ir čia sakai pats normaliausias gripas  g.gif ?Gerai kad taip o nesikomplikavo i plaučių uždegimą  g.gif ,mano merginai jau antra ligos  diena vėmė ir plaučiu uždegimas dasidėjo  ir guli ligoninėje unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 11 22, 22:45)
Bet ne visi vaikai vienodi, ir ne visi vaikai vienodai serga, ar vienodai sveiksta..
Trintis visuomet atsiranda tada, kai kažkas pareiškia gan kategorišką ir suasmenintą nuomonę.

Aš ją pareiškiau todėl, kad man susidarė įspūdis, kad antivirusinių vaistų ir visokių oksilokoksinų išpirkimas kai kam labai naudingas...Mano anyta dirba vaistinėje ir šiomis dienomis neturi net kada į tualetą nueiti- tokios eilės, žmonės perka viską iš eilės.
Kažkurios čia minėtas miręs berniukas, kaip tvirtina spaudoje medikai, antivirusinius vaistus gavo, nes juos nupirko tėvai, bet jis mirė dėl medikų aplaidumo...
Visgi siūlyčiau ramiau laikytis ir mažiau panikuoti, nes mamos panika labai persiduoda sergančiam vaikui ir jam sunkiau pasveikti...
Atsakyti
[QUOTE][quote=Liwita,2009 11 22, 22:25]
Ir čia sakai pats normaliausias gripas g.gif ?Gerai kad taip o nesikomplikavo i plaučių uždegimą g.gif ,mano merginai jau antra ligos diena vėmė ir plaučiu uždegimas dasidėjo ir guli ligoninėje unsure.gif
[/quote]

Va, kadangi tokių atvejų ne vienetai, bent jau aš dėl to ir klausinėjuosi apie antivirusinius, kaip minėjau maniškės ką tik po plaučių uždegimo, kuris prilipo dvi paros po laringito, tai dar epidemija buvo neprasidėjus , papuolėm pas daktarę ir gan greit atradom, su gripu įtariu nepavažinėsi kasdien plaučių klausyt užtat ir žiūriu į gripą taip neramiai, net ir į sezoninį su panika žiūrėčiau kai mano vaikai išbalę po setynių/dešimties dienų antibų kurso atsigaivaliot negali.
Sveikatytės visiem sergantiem.
Atsakyti
QUOTE(varlius2007 @ 2009 11 22, 20:00)
Gal kuri esat buvusi panasioje situacijoje, kaip gydytes? Ar alima maitinti vaika sergant gripu, ar neuzkresiu, ar per piena jis nepasigaus gripo?

Po pirmo gimdymo praėjus mėnesiui, o po antro 2 mėn. sirgau gripu. Vienintelės gydymo priemonės buvo- litrais geriamos arbatos. Liepžiedžių ir aviečių. Vaikus maitindavau užsidėjusi kaukę. Su jais bendravau tik tuomet, kai maitindavau. Visą kitą laiką vaikus prižiūrėjo vyras ar mano mama. Vaikai neužsikrėtė.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 11 22, 23:45)

Tai kad man visai normali ta nuomonė šitam konkrečiam pasisakyme pasirodė, tikrai. Suasmeninta? Tai bet čia visos savo patirtimis ir dalijasi, o kuo daugiau čia dalintis?

Ne taip dažnai su minimos žinutės autorės pozicija paskaičius sutinku, bet šiuo atveju tikrai nepamačiau nieko tokio, ką pamatėte jūs - taigi ir temos klausimas - "kaip gydėtės?", tai kaip į jį atsakyti, jei ne iš asmeninės patirties?

Žinoma, kad visi skirtingi ir kad tai yra individualu, bet jei jau tokia tema leidžiama, o ne atsakoma "konsultuokitės su gydytoju" ir uždaroma kaip neteikianti jokios informacijos, tai kas negerai? Aš tiesą sakant jei neturėčiau galimybės pasiekt medikų pradėčiau daugmaž nuo to paties, o tuos visus "oscci...." pirkimus laikau nerimtu "triuku" ir va homeopatija kitaip nei tu Rasmut, netikiu unsure.gif(matau jau apatinę žinutę). Nematau nė vieno mediciniškai pagrįsto ir rimto jos veikimą įrodančio argumento. Nors čia kiek suprantu jau nė iš vienos iš jūsų pritarimo nesulaukčiau
.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 22 lapkričio 2009 - 23:19
QUOTE(vaižgantė @ 2009 11 22, 22:58)
Aš ją pareiškiau todėl, kad man susidarė įspūdis, kad antivirusinių vaistų ir visokių oksilokoksinų išpirkimas kai kam labai naudingas...

Bet tas "Osciloccoccinum", jei ir nepadės, tai jau ir nepakenks tikrai smile.gif
O daugeliui vien psichologinis nusiteikimas, kad nėra 'vienas lauke karys' daug ką reiškia 4u.gif Tai lai žmonės perka tą vit. C, "Osciloccoccinum" ir kt. gana nekaltus preparatus, nei panikuoja ir griebia jau rimčiausius vaistus.

Dėl antivirusinių vaistų nekalbėsiu ko nežinau..gal ir labai perka, bet bent jau kai pati pirkau "Relenza", tai jos buvo sočiai ir giminaitė nesiskundė, kad labai perka. Gyd. irgi nebruko kiekvienam iš mūsų to recepto g.gif Atvirkščiai aiškino kaip apsieiti be antivirusinių.

Pati aš homeopatija visiškai tikiu ir pasikliaunu, gal kad buvo atvejų, kai apie placebą kalbėti net nėr kaip, o akivaizdi nauda vartojant homeopatinius preparatus buvo matoma ir jaučiama (bet aišku kalba apie individuliai parinktus vaistus)
Atsakyti
QUOTE(Erinata @ 2009 11 22, 14:51)
man viskas prasidejo nuo sauso kosulio, nei temperaturos nei slogos nebuvo, iskart pradejau gert gelomyrtol po 3dienu viskas baigesi, ketvirta diena atsirado sloga ir temperatura 37,1-2 vel pasibaige po 3d o tada vel kosulys, tai israse antibiotikus pasake kad pradzia buna nuo aukstos temperaturos to gripo  g.gif

O kokius antibiotikus parase? mano 5-meciui tokia situacija. Kosulys nerimsta, bet daugiau nieko. Be poliklinikos antibiotiku negausim, bet ten nuejes bala zino ka gali parsinesti sad.gif Ir kiekd ar ten sedesi.. neaisku
Atsakyti
QUOTE(kosemalose @ 2009 11 22, 23:46)
uzjauciu, Liwita, sveikatytes jusu dukrytei ir kuo greiciau issikapstyt  4u.gif
kaip ja gydot, ar gydytojai israse antivirusiniu, kaip supratot, kad plauciu uzdegimas, ar ji labai kosejo, kada atejo, ar atejo gydytoja i namus, ar kvietet greitaja?

Ačiu smile.gif .Pirmiausia jai labai stipriai galva skaudėjo ir pykino o vakare jau ir temper. pakilo,vis numušu ją ji ir vel neužilgo pakildavo,ir iš vien dejavo kad skauda galva,kosulys kažkos bjaurus.Daviau Influcido ir ferveks vaikams...nepadėjo nespejome ligai užbėgti už akių.Ryta vėl skundėsi kad pykina,nuvežiau pas šeimos gydytoja apžiurėjus nusiuntė pasikonsultuoti pas vaikų gydytoja ligoninėje vaikų skyriuje ir ką ...pagal visus simtomus gripas,padarė tos pačios dienos nuotrauką ir nustatė dar plaučių uždegimą.Pastatė pradžiai lašines o paskui antibijotikus,vaistus nuo temperatūros,inhaliacijas ir viskas,nieko daugiau unsure.gif .O mažajai duodu toliau Influcido ir vitamino C , kol kas ji dar sveika.
Nu ir prirašiau doh.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 11 22, 23:05-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 11 22, 23:05)
Tai bet čia visos savo patirtimis ir dalijasi, o kuo daugiau čia dalintis?

Taigi ir temos klausimas - "kaip gydėtės?", tai kaip į jį atsakyti, jei ne iš asmeninės patirties?

Kadangi mano žodžiai cituojami, tai pasakysiu, kas jau kliuvo, nors taip tingiu ir nenoriu to vakaro teršti aiškinimais:
"Nelabai suprantu, kodėl šioje temoje, o ir išvis tiek kalbama apie antivirusinius vaistus. Mano trečias vaikas baigia pasveikti, bet man nė į galvą neatėjo domėtis kokiais nors antivirusiniais vaistais."

Tai kodėl nepriimti kaip patirties vaiko gydymo antivirusiniais vaistais? Kodėl to nesuprasti. Ir kuo čia ta tema ypatinga, kad joje apie medikų siūlomą gydymą, o tuo pačiu ir visas tradicinio gydymo alternatyvas nebūtų galima kalbėti?
Aš pvz. vienodai gerai suprantu ir mamą, kuri dėjo visas pastangas, kad apsieiti be antivirusinių ir mamą, kuri nenorėjo rizikuoti ir gydė jais, gyd. patarta.
Atsakyti
QUOTE(Liwita @ 2009 11 23, 00:13)
Ačiu  smile.gif .Pirmiausia jai labai stipriai galva skaudėjo ir pykino o vakare jau ir temper. pakilo,vis numušu ją ji ir vel neužilgo pakildavo,ir iš vien dejavo kad skauda galva,kosulys kažkos bjaurus.Daviau Influcido ir ferveks vaikams...nepadėjo nespejome ligai užbėgti už akių.Ryta vėl skundėsi kad pykina,nuvežiau pas šeimos gydytoja apžiurėjus nusiuntė pasikonsultuoti pas vaikų gydytoja ligoninėje vaikų skyriuje ir ką ...pagal visus simtomus gripas,padarė tos pačios dienos nuotrauką ir nustatė dar plaučių uždegimą.Pastatė pradžiai lašines o paskui antibijotikus,vaistus nuo temperatūros,inhaliacijas ir viskas,nieko daugiau  unsure.gif .O mažajai duodu toliau Influcido ir vitamino C , kol kas ji dar sveika.
Nu ir prirašiau  doh.gif

O gal zinai, kuo inhaliuoja? Tiesiog druskos tirpalu? As namie nuo kosulio inhaliacijas bandau daryti, kol kas su arbatinkuku zaidziu, reiks imhaliatoriu pirkt.
Atsakyti