Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVIII tema

QUOTE(LiloSun @ 2009 12 09, 00:06)

Aciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Mortele @ 2009 12 09, 08:19)
prikau  Delma extra kepimui, nu dar karta npaziurejau  nera nieko parasyta apie genetiskai modifikuotus, tai preziumuoju, kad nera  g.gif bet pirkau XX maximoj - ukmerges g gale, nes pro ten vaziavau... siaip liudnas pasirinkimas  verysad.gif gali uti, kad asortimentas skiriasi  g.gif IKI be pieno nieko neradau  schmoll.gif

Aciu 4u.gif ieskosiu, labai jau noriu tu sausainiuku bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2009 12 08, 16:18)
Viena mano pažįstama yra Aloe vera produkcijos platintoja. Tik išgirdus apie mūsų alergijas, iškart pradėjo siūlyt tas sultis. Nusipirkau vieną butelį pabandymui, bet mano panelei nepatiko skonis ir kategoriškai su klykimais atsisakė gert. Mažius gertų, bet kažkaip bijau dar jam duot tokių dalykų. Aišku, platintoja dievagojosi, kad šitos sultys alergizuoti tiesiog negali, bet jei vaiką beria nuo ryžių, avižų ir t.t., kodėl gi alijošius turėtų būt šventa išimtis. Gal vėliau pabandysim. Tad šiuo metu tuštinam buteliuką patys ir apie poveikį AD galim tik spėlioti smile.gif

Mes dvi dienas geriam, kol kas nei geriau nei blogiau. Kai man sako, kad kas nors negali alergizuoti, visad sakau - mus gali smile.gif . Skonis tai maniškei ir nepatinka, bet po mažytį šaukščiuką išeina išgerti (tik nežinau ar ne per maža ji g.gif , gydytoja išrašė, bet vaistininkė kažkaip suabejojo, tai man dar didesnis klaustukas, todėl ir norėjau kitų mamyčių nuomones išgirsti, ačiū tau, kad parašei). O sau ar jaučiat kokį poveikį... nu energijos ar dar kokį... apie jas labai gražiai rašo.
Papildyta:
QUOTE(Mortele @ 2009 12 08, 22:42)
  , imk beveik viska: savo puodeli, irankius(peili tape tarpe), tualetinio popieriaus, prausimosi priemones,  buteliukus vaikui, jei naudojat, jei vilniete-vezimeli, iseisit i parkeli pasivaikscioti, uzkandziu, arbatzoliu, kavos ...
beje mamu nebemaitina, net jei vaikui iki metu  cool.gif

O tai ten yra kokia valgykla ar kavinė? Ar išeina g.gif , galiu savaitę ir nevalgius pabūti lotuliukas.gif , ir taip neturiu pasirinkimo valgyme... juk neprivežiotų man tiek km valgio g.gif . Čia geras, o jau beveik gvildenau mintį, kad reikia gultis ir, kad viską ištirtų kaip kas ten pas mažytę yra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2009 12 08, 22:50)
Kaip manote jei as patirbdzius TS i ji kelis lasus arbatmedzio ilasinciau, nes jo anotacijoj labai daug graziu dalyku prirasyta, kaip manote?
Pirmokeli tark savo zodi  wink.gif

As ne pirmokelis (biski daugiau klasiu baigus jau biggrin.gif ), bet tarsiu savo zodi. Arbatmedis veikia endokrinine sistema - berniukams is viso nepatartinas, nes skatina moterisku hormonu estrogenu gamyba. Moteriskos lyties atstovems tinka labiau, bet irgi nera geras reikalas, jeigu labai jauno amziaus mergaites to estrogeno gamyba bus skatinama. Aisku, vartojant neilgai ir mazais kiekiais jis nepakenks nei tiems nei tiems, bet pastoviai tepti sumaisius su ts jau butu neprotinga.
Papildyta:
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 12 09, 11:04)
O tai ten yra kokia valgykla ar kavinė? Ar išeina g.gif , galiu savaitę ir nevalgius pabūti lotuliukas.gif , ir taip neturiu pasirinkimo valgyme... juk neprivežiotų man tiek km valgio g.gif . Čia geras, o jau beveik gvildenau mintį, kad reikia gultis ir, kad viską ištirtų kaip kas ten pas mažytę yra doh.gif

Susimoki 6 litus i diena (nebent pabrango nuo vasaros, kai gulejau) ir duoda ta maista, netgi pritaiko hipoalergine dieta, jei mama maitina.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 12 09, 12:59)
As ne pirmokelis (biski daugiau klasiu baigus jau  biggrin.gif ), bet tarsiu savo zodi. Arbatmedis veikia endokrinine sistema - berniukams is viso nepatartinas, nes skatina moterisku hormonu estrogenu gamyba. Moteriskos lyties atstovems tinka labiau, bet irgi nera geras reikalas, jeigu labai jauno amziaus mergaites to estrogeno gamyba bus skatinama. Aisku, vartojant neilgai ir mazais kiekiais jis nepakenks nei tiems nei tiems, bet pastoviai tepti sumaisius su ts jau butu neprotinga.
Papildyta:

Susimoki 6 litus i diena (nebent pabrango nuo vasaros, kai gulejau) ir duoda ta maista, netgi pritaiko hipoalergine dieta, jei mama maitina.

Visgi, gal as blogai padariau, kad atsisakiau gultis su sunum i ligonine. Esam vilnieciai, tad mums maisteli, kuriuo dabar maitinam atveztu i ligonine. Nebezinau ka ir daryt verysad.gif Alergaloge sake, bet kada skambink ir duosiu siuntima.
Atsakyti
QUOTE(jurate_k @ 2009 12 09, 12:05)
Visgi, gal as blogai padariau, kad atsisakiau gultis su sunum i ligonine. Esam vilnieciai, tad mums maisteli, kuriuo dabar maitinam atveztu i ligonine. Nebezinau ka ir daryt verysad.gif  Alergaloge sake, bet kada skambink ir duosiu siuntima.

Tai kokios bedos? Pasiskambink i skyriu ir susitark kada atvyksi. Jei tures vietu - iskart priims, jei ne - biski palauksit. Bet tokiu metu, kai sitaip visi bijo gripo, manau vietu bus. Mes gal tris kartus buvom uzsirase ir vis neiseidavo nuvaziuot, kol pagaliau prisiruosem.
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 12 09, 13:44)
Tai kokios bedos? Pasiskambink i skyriu ir susitark kada atvyksi. Jei tures vietu - iskart priims, jei ne - biski palauksit. Bet tokiu metu, kai sitaip visi bijo gripo, manau vietu bus. Mes gal tris kartus buvom uzsirase ir vis neiseidavo nuvaziuot, kol pagaliau prisiruosem.

Tokios, kad mes tas dietas Tulcinos pradejom naudot. Tai nesinori taip greit viska uzmest. Aisku, mano mama pagamintu mums maista, bet uzkraut kitus darbais g.gif Ir galvoju, ar verta. Ten tu homonu, tikrai nenoriu, kad jam prikistu. O gal gali tapaskyt, kokius tyrimus ten daro?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurate_k: 09 gruodžio 2009 - 13:06
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 12 09, 11:04)
Mes dvi dienas geriam, kol kas nei geriau nei blogiau. Kai man sako, kad kas nors negali alergizuoti, visad sakau - mus gali smile.gif . Skonis tai maniškei ir nepatinka, bet po mažytį šaukščiuką išeina išgerti (tik nežinau ar ne per maža ji g.gif , gydytoja išrašė, bet vaistininkė kažkaip suabejojo, tai man dar didesnis klaustukas, todėl ir norėjau kitų mamyčių nuomones išgirsti, ačiū tau, kad parašei). O sau ar jaučiat kokį poveikį... nu energijos ar dar kokį... apie jas labai gražiai rašo.

Po kelių gėrimo dienų man pasijuto didesnis žvalumas, nieko blogo nepastebėjau. Smagu, kad ne blogiau tavo mergytei nuo jo. Gerasis poveikis (jei tikrai vaikučiams su AD jis būna), manau, tik po ilgesnio naudojimo turėtų pasirodyt.
Neaišku, ar per maža, ar ne per maža jinai. Aloevera.lt rašo, kad rekomenduojama "Ketinančioms pastoti, nešiojančioms ar maitinančioms kūdikį, sprendžia odos problemas (mini psoriazės ir egzemos)" ir t.t. O tinklapyje vaistai.lt tokių sulčių anotacijoj rašo, kad nepatartina vartoti nėščioms moterims ir žindyvėms. Netinka kūdikiams." Ir apie poveikį egzemoms nieko neužsimenama. Beje, dar norėjau paklaust - jūsų vaistinėj pirktų sulčių sudėtyje nėra konservantų? Nes kur iš tos platintojos pirkau, tik paskui pastebėjau, kad yra ten ir to "gėrio" doh.gif

Ir dar ne į temą - gal kas žinot, kur būna pirkt ekologiškų kukurūzų kruopų?
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2009 12 09, 16:27)
Po kelių gėrimo dienų man pasijuto didesnis žvalumas, nieko blogo nepastebėjau. Smagu, kad ne blogiau tavo mergytei nuo jo. Gerasis poveikis (jei tikrai vaikučiams su AD jis būna), manau, tik po ilgesnio naudojimo turėtų pasirodyt.
Neaišku, ar per maža, ar ne per maža jinai. Aloevera.lt rašo, kad rekomenduojama "Ketinančioms pastoti, nešiojančioms ar maitinančioms kūdikį, sprendžia odos problemas (mini psoriazės ir egzemos)" ir t.t. O tinklapyje vaistai.lt tokių sulčių anotacijoj rašo, kad nepatartina vartoti nėščioms moterims ir žindyvėms. Netinka kūdikiams." Ir apie poveikį egzemoms nieko neužsimenama. Beje, dar norėjau paklaust - jūsų vaistinėj pirktų sulčių sudėtyje nėra konservantų?  Nes kur iš tos platintojos pirkau, tik paskui pastebėjau, kad yra ten ir to "gėrio"  doh.gif

Ir dar ne į temą - gal kas žinot, kur būna pirkt ekologiškų kukurūzų kruopų?

Tai taip smile.gif aš ir prisiskaičiau apie jas. Tai kaip suprantu mums labiau tinka tos iš Aloevera.lt, nes ten kaip jie rašo: "Skirtumas nuo kitu sulčių yra tas, kad šiose nėra žievės - pagrindinio dirgiklio, kuris gali sukelti įvairius neigiamus reiškinius organizme".
Aha... kur vaistinėj pirkau sudėtis: tikrųjų alavijų sultys (99,41 %), askorbo rūgštis, citrinos rūgštis, kalio sorbatas, natrio benzonatas smile.gif .
Nežinau jau nei ko griebtis doh.gif , toks jausmas, kad kažkoks užburtas ratas... Galvojau gal pavartoti česnakų ir čiobrelių kapsules g.gif , bet vėl gi... jaučiu alergizuos mažę. Mano gydytoja sako, kad organizmas jau pervargęs turiu valgyt, miegot... bet kaip? Kaip tą padaryt nežinau unsure.gif . Nu negeria maniškė vandens nors tu jei ką, niekaip, o kadangi nieko kito negali tai lieka tik mp. Jei dieną aš jai neįsiūlau vandens tai kaip tą padaryti naktį? Pradžioj prašo, o paskui jau rėkia visa gerkle mama mama pa pa pa pa. Tai kaip galėtų MB apseiti be manęs neįsivaizduoju. O keliasi paskutiniu laiku dažniau nei kas valanda doh.gif (jau gal kokios 3 savaitės).

Aš tai neradau niekur ekologiškų kukurūzų kruopų, tai perku ekologiškus maltus kukurūzų polentus (nors nežinau kas tie polentai smile.gif ), košė gaunasi kaip iš paprastų kruopų nu gal šiek tiek smulkesnė. Perku internetu http://www.ekoeko.lt...d...NBOW.-500g , jie turi ir ekologiškų sorų kruopų, kurių ir daugiau nežinau kas prekiauja.

Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2009 12 09, 14:59)

Ačiū už informaciją, o tai galvoju šakės bigsmile.gif , kaip čia daryti.
Atsakyti
mamytes, o kuria is adermos priemoniu jus naudojat? paziurejau ju labai nemazai yra, kaip cia pataikyt issirinkt?
aciu
Atsakyti
Polenta, tai smulkios kukurūzų kruopytės košei, panašiai kaip kvietiniai manai.

Merginos, parašysiu jums apie eterinius aliejus, nors aš ir pirmokėlis, bet klasių irgi daug baigiau smile.gif nėščioms moterims ir vaikams iki 3 metų leidžiama naudoti tik nedidelius kiekius levandų aliejaus. Viskas!!!

Vėliau vaikams tinka tik praskiestas eterinis aliejus, o pipirmėčių ir eukaliptų aliejus vaikams nerekomenduojamas iki 6 metų.

Jautriai odai reikėtų vengti: citrinžolių, rozmarinų, melisų, citrinų, pipirmėčių, čiobrelių, arbatmedžių aliejaus.

Alergijų turintiems žmonėms reikėtų vengti: žemės riešutų, kviečių, kokosų, sojų aliejų.
Astma sergantiems žmonėms dėl eterinių aliejų naudojimo reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju. Aukštą kraujospūdį turintiems netinka rozmarinų ir čiobrelių aliejus.

Saulėtą dieną reikėtų vengti apelsinų, bergamočių, citrinų, citrinžolių, melisų ir kitų citrusinių aliejų.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti