Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVIII tema

QUOTE(Amica @ 2009 11 17, 21:36)
Dautan, tavo anyta sausai odai tą kremą nuorodoje naudojo?

Taip. Tokiai sausai, kad trukinėjanti buvo ir šašuota.
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2009 11 17, 23:00)
Taip. Tokiai sausai, kad trukinėjanti buvo ir šašuota.

Aš susimėčiau, kai paskaičiau anotaciją - Taip pat tinka naudoti kaip dieninis kremas riebiai ir probleminei odai.

Pagalvojau, kad gal negerai ką supratau, bet jei tikrai čia sausai odai šitas kremas, tai reikės pabandyti man pačiai, nes rankų oda labai sausa. Mažiui tai niekaip negaliu pilnai ausyčių ir ant žanduko vieno sausų lopinėlių sutvarkyti unsure.gif , jau ir kokosu, ir TS, ir tuo kapkanu, ir paprastu vazelinu tepu, bet vistiek nepasiduoda. Trumpam pagerėja ir vėl sausi lopeliai lenda. Reikia dar kažką bandyti. Arba hormonais patepsiu jei jau kitko neišmąstysim. Nes kai paskutį kartą taip vargau ir galiausiai hormonais vos pora kartų patepiau, tai kelis mėnesius viskas čiki buvo. Kol ruduo neatėjo doh.gif
Atsakyti
[quote=Mortele,2009 11 17, 20:47]
Labukas 4u.gif

niu ka apvaiksciojom gydytojus, maziukui panasu kad tik kazkoks virusas, ausytes kiek paraudusios, diena tempos nebebuvo,bet nakti, kilo graudziai man verksleno...
o del dukrytess tai blink.gif nuvarem pas alergologa - labiausiai panasu ne i alergija, o i virusa... viena is n, koki nenustatineja, nes brangu blink.gif isklausinejo viska, apziurejo... aisku, net pagal dabartini zymiai pagerejusi vaizdeli akis ispute, pavarte dar zinyna... sako virusas, labai mazai sansu kad pasikartos, apsisaugoti neimanoma... niu yra kaip yra... bet vazdelis gereja...
labai dziaugiames,kad jums geriau 4u.gif
Atsakyti
Na mum su miegu tai tikras kosmaras, vos uzmiega pradeda kasytis verysad.gif o tada jau galima keltis nes su tokiu kasymusi jokio miego. Nebezinau ka ir daryt..
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 11 18, 01:46)
Na mum su miegu tai tikras kosmaras, vos uzmiega pradeda kasytis  verysad.gif o tada jau galima keltis nes su tokiu kasymusi jokio miego. Nebezinau ka ir daryt..

suprantu,pas mus panasiai,jau druska nebepadeda... doh.gif gal cia mum gabaliukas suvalgyto surio sitaip atsiliepe g.gif
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(Amica @ 2009 11 17, 22:36)
Otaip, o tą kremą tau iš Vokietijos parvežė privačiai?

4u.gif mum pabandymui davė pusę dėžutės, o papildymui jau siuntėmės per ebay iš europos. Manau šita serija pas jus yra - nes LT gerais produktais kažkodėl nuskriausta - lotuliukas.gif vien jau pampersų istorijos kiek parodo,kai iš užsienių gryžę žmonės žiobčioja,praplėšę Pampers firmos sauskelnių pakuotę,ir radę na,nerealiai skirtingos kokybės pamperius lotuliukas.gif - o mum gerai, mes įpratę, ir dar kainą mokam nežmonišką doh.gif . Mūsų kremukas jum gal netiks - nes su cinku jis (nors jie savo serijoj visokių turi, aš tik - konkrečiai su cinku pirkau,mum juk ir Vitellos Ictamas laaabai gerai tinka, kur cinko daug). tiesiog žiūrėk kur pantenolio yra apie 5-6 procentus... nors g.gif rolleyes.gif - bepantenas su 5kiais procentais, kurio pilna visur pas mus, mum visai netinka schmoll.gif . Pabandyk gaut pas save gal dautan minėto - ten žymi firma,manau turėsit ir jūs - gal dar ir mėginuką kokį gaut pavyks.

Mortelės mažiukams 4u.gif 4u.gif

QUOTE(LiloSun @ 2009 11 18, 01:46)
Na mum su miegu tai tikras kosmaras, vos uzmiega pradeda kasytis  verysad.gif o tada jau galima keltis nes su tokiu kasymusi jokio miego. Nebezinau ka ir daryt..

4u.gif . unsure.gif O tai ką dabar vartojat, naudojat?

QUOTE(Olgina @ 2009 11 18, 01:56)
suprantu,pas mus panasiai,jau druska nebepadeda... doh.gif gal cia mum gabaliukas suvalgyto surio sitaip atsiliepe g.gif

o kokio sūrio davei? Aš pradėjau nuo "Džiugo",ir taip jau labai nedaug. Varškės sūrio tai jau vėlai ragavom, kai jau ir pieną su vandeniu skiestą vaikas gėrė. Jo,gal jum ir netiko. Bet man kitaip jau nesigavo - kai suėjo dveji kur tai, pradėjom įvedinėt naują maistą,nes vaikas jau baltas kaip sūris buvo,o reakcija iššokdavo nuo beveik visų "visad tikusių" produktų . Na, bet, kaip minėjau -čia mum taip tiko - kitiem nedrįstu rekomenduot nieko, gal kam su švytuokle/svareliu gausis atsirinkt produktus, gal kam kraujo tyrimas puikiai kelią parodys. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 11 18, 00:56)

O mums dar tfu tfu tfu padeda unsure.gif , bet jei duociau surio, tai aisku nei vaistai nepadetu. Gal be reikalo toki eksperimenta darai - ijautrinsi dar labiau.
Man atrodo, kad tokius eksperimentus galima daryti su tais vaikuciais, kuriuos beria, bet tyrimai nerodo jokios akivaizdzios alergijos. O su tokiais kaip musu.......... Alergija ne suniukas - neprisipratinsi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 18 lapkričio 2009 - 10:14
sveikos gyvos 4u.gif

idemiai seku temas, skaitinejuosi, bet beveik nebeparasau, nes su AD buvom jau kaip ir atsisveikine (taip atrode). ne taip graziai atsisveikine, kaip noretusi.. nes pershokom ant BA (bronchines astmos) pradzios.

pradejom gerti singulaira. na ir sugrizo AD raudonis ant keliu linkiu ir riesu visu savo grazumu. nesu tikra,kad nuo isngulairo, bet pagrindinis itariamasis dabar jis. blogiausia, kad i nudraskyta zaizdele isimete infekcija vienas kojos linkis staigiai pasidare tokiu zaizdotu slapiuojanciu krateriuku kruva verysad.gif atrodo tragiskai. o vakar dar ir temperatura pakilo. itariu kad nuo infekcijos.

ka jus panasiais atvejais darote?

mes kolkas dezinfekuojam vonelemis arba kompresais su lakisiumi ir kartais kalio permanganatu. tepu jau fucicortu. ale efekto nulis. eisim dar tuoj pas gydytoja, darysimes tyrimus ir ziuresim, ar cia koks virusas temperatura uzkele, ar ta zaizdele
Atsakyti
Aš tikrai žinau,kad mano vaikas reagavo į maistą - kad ir "pievas" tyrimai rodė, griežta dieta mum padėdavo.
Pacituosiu prof. R.Dubakienę(knyga Alerginių ligų vadovas 2003-96 p. ):
Alergija maistui gali būti:

* greitojo tipo, t.y. nulemta IgE .jos metu susidaro specifiniai IgE antikūniai maisto alergenams. klinikiniai simptomai dažniausiai pasireiškia per 2 valandas.
* Lėto tipo, t.y. nedalyvaujant IgE. Jos metu dalyvauja kitų klasių specifiniai imunoglobulinai,imuniniai kompleksai ir ląstelės. Klinikiniai simptomai pasireiškia per 24-72 valandas.
Alergija amistui gali pažeisti bet kurią organizmo sistemą: dažniausiai ji pažeidžia virškinimoorganus,odą (dermatitas, egzema, dilgėlinė, angioedema),rečiau kvėpavimo (čiaudulys, kosulys, serozinis vidurinės ausies uždegimas ir kt.), kraujodaros (trombocitopenija, anemija, eozinonofilija) ar nervų sistemas (dirglumas, neramumas, migrena ir kt.).
Daugelis žmonių (apie 20%) mano, kad jie serga alergija maistui, tačiau dažniausiai tai būna maisto netoleravimas. Dažniausiai (85 %) alergijos maistui simptomai išnyksta iki 3 metų.

Panašu,kad į maistą nebėr tokios reakcijos, bet dar visokių antrinių dalykų prisikabino .. .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 18 lapkričio 2009 - 10:55
Sveikos mamytes,

Daznai pasiskaitau Jusu foruma, ieskodama reikalingos informacijos.

Siandien parasyti Jums nutariau, jauciu, kad pamazu imu paluzti... labai reikia jusu patarimo unsure.gif

Musu mergytei jau 3,5 men. Beveik pora menesiu nepavyksta isgydyti atopinio dermatito. Lankemes pas alergologa, atliko testukus, taciau jie buvo neigiami. Gydytoja, tik itaria (pagal visus pozymius), kad mergyte netoleruoja pieno baltymo... Dabar geriame adaptuota pieno misinuka Aptamil allergy care (nuo 3 men. MP - dingo unsure.gif ). Praejo beveik 3 sav., taciau jokio pagerejimo verysad.gif Zandukus lyg apgyde buvome, bet beda - jau keletas dienu berimai vel dideja... nepadeda jokie tepaliukai verysad.gif Sunkiausia buna po maudyniu - mergyte verkia, tiesiog rekia... pilvukas, nugaryte buna raudoni kaip veziuko, patepus tepaliuku, matyt nudegina, tad verkimas dar labiau sustipreja verysad.gif Bandeme ir vesesni vandenuka, ir virinome ji.. Jokio muilo - nenaudojam.

Pamazu apima neviltis, kad sios ligos nepavyks niekada isgydyt. Buna verkia mergyte - imu verkti ir as verysad.gif

Galbut 3 sav. per mazas laiko tarpas laukiant pagerejimo?
Mamytes, pasidalinkite savo patirtimi! Is ko semiates stipreybes?

Atsakyti
QUOTE(kietute @ 2009 11 18, 11:32)
pradejom gerti singulaira. na ir sugrizo AD raudonis ant keliu linkiu ir riesu visu savo grazumu. nesu tikra,kad nuo isngulairo, bet pagrindinis itariamasis dabar jis. blogiausia, kad i nudraskyta zaizdele isimete infekcija vienas kojos linkis staigiai pasidare tokiu zaizdotu slapiuojanciu krateriuku kruva  verysad.gif atrodo tragiskai. o vakar dar ir temperatura pakilo. itariu kad nuo infekcijos.

4u.gif
aš tokiu atveju jau imu Fucidin H . Gerai, kai spėji apsaugot iki tokio blogumo vonelėm ar kt. tepaliukais,bet kai jau taip stipru, manau netinka kompresai ar vonelės rolleyes.gif

Dėl alergijos pienui dar šiek tiek Olginai mirksiukas.gif (cituosiu iš "savo" knygų, nes "savo žodžiais" nemoku moksliškai paaiškint lotuliukas.gif , per ilgai su vaikais namie sėdžiu gal) :
(Alergija maistui 2007-21,23 p.)
"Džiuginantis dalykas tas,kad alergija pienui praeina per pirmuosius dvejus gyvenimo metus. antraisiais metais jaugalima po truputį duoti rūgščių pieno produktų-juos vaikas pradeda toleruoti ankščiau nei šviežią pieną. laikui bėgant alergija pienui dingsta visiškai."
"Alergija kiaušiniams mažėjapo truputį irdažniausiai praeina sulaukus 5-7 metų,tačiau kartais trunka ir visą gyvenimą".

O dabar "mano interpetacijos"- pastebėjimai biggrin.gif - pienui alergiškų visgi sutikau žmonių (nors čia ir rašoma, kad alergija pienui dingsta,bet visgi manau,kad knyga teisi - nebe alergija lieka,o tiesiog suaugę žmonės nelabai turi fermentų pienui skaidyt,kiek skaičius kitokioj literatūroj rolleyes.gif , vaikam skirtas pienas yra ).
O kiaušiniui,tai jo - mes su vyru alergiški - niekur nieko neišaugom doh.gif . Taigi,ir vaikui ne taip drąsiai įvedinėjau kiaušinį, kaip kad pieno produktus jau visus mano vaikas ragavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 18 lapkričio 2009 - 11:32
QUOTE(Otaip @ 2009 11 18, 08:39)

o kokio sūrio davei? Aš pradėjau nuo "Džiugo",ir taip jau labai nedaug. Varškės sūrio tai jau vėlai ragavom, kai jau ir pieną su vandeniu skiestą vaikas gėrė. Jo,gal jum ir netiko. Bet man kitaip jau nesigavo  - kai suėjo dveji kur tai, pradėjom įvedinėt naują maistą,nes vaikas jau baltas kaip sūris buvo,o reakcija iššokdavo nuo beveik visų "visad tikusių" produktų . Na, bet, kaip minėjau -čia mum taip tiko - kitiem nedrįstu rekomenduot nieko, gal kam su švytuokle/svareliu gausis atsirinkt produktus, gal kam kraujo tyrimas puikiai kelią parodys.  4u.gif

maza gabaliuka mozarelos surio griebe pati, kai mes valgeme biggrin.gif , o as buvau tokioj nevilty ta ryta, nes maziuke labai prastai atrodo ir niekaip neina alergijos suvaldyti ir todel, nepuoliau atimineti, pagalvojau, kiek gi galima vaika sitaip kankinti, juk jau supranta daug ka, mes valgome, o ji stovi ir tokiom liudnom akytem ziuri, savo kose stumia nuo saves ir praso to, ka mes valgome doh.gif
Ir kas mane nustebino greitosios reakcijos tikrai neivyko, nauju berimu neatsirado, tik miegojo labai neramiai, bet atejus rudieniui pas mus daznai tokiu naktu pasitaiko g.gif tai net nzn ar sieti tai su suriu ar ne
Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2009 11 18, 10:59)
O mums dar tfu tfu tfu padeda  unsure.gif , bet jei duociau surio, tai aisku nei vaistai nepadetu. Gal be reikalo toki eksperimenta darai - ijautrinsi dar labiau.
Man atrodo, kad tokius eksperimentus galima daryti su tais vaikuciais, kuriuos beria, bet tyrimai nerodo jokios akivaizdzios alergijos. O su tokiais kaip musu..........  Alergija ne suniukas  - neprisipratinsi.

Gal tu ir teisi, bet bliamba, kaip pavargau nuo tu dietu doh.gif as tai palauksiu iki kokiu 3 metu, jei negeres mum, pradesiu po biski ivedineti ivairu maista, nes vaikas auga, bijau , kad ilgainiui ir visokiu psichologiniu bedu atsiras, kai matys, jog kiti vaikuciai viska valgyti gali ir nepaberti, o ji....na, bijau, kad nesijaustu kitokia ir augant organizmui nemanau, kad bus imanoma patenkinti jo poreikius su tokia dieta doh.gif
Atsakyti