Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVIII tema

Mūsų AD iki šlapiavimo nepriėjo... ačių šv.Antanui, kad apsiribojo tokiais sausais skeldėjančiais lopais, tai su tais tvarkomės visokiais kremais ir tepaliukais. Bet žinaima į galvą kokia mintis šovė, pamenu, kaip savo džigitą nuo vėjaraupių gydžiau, vaikinikas buvo visas taškuotas, o nukasytos vietytės tai ir šlapiavo, šašai nueidavo supasicypavimais. tai aš sutaisydavau ramunėlių su lakišiais arbatos ir įmesdavau kelis grūdelius kalio permanganato. permanganato reikia labai nedau, kad vanduo pasidarytų voos vos rausvas ir su tokiu tirpalu valydavau šlapias vietytes. Graužti jis, panašu, negraužia, o permanganatas džiovina šlapiuojančias vietas, ramunėlės su lakišiais ramina u-degimus ir skatina gereneraciją. paskum leidi nudžiūt tom vietytėm. nu mums tai suveikdavo superiškai. kelis kartus aš jį visą tokiam tirpale išmaudžiau, tai sausi lopukai pernelyg smarkiai išsausėjo, bet šlapiems tai padėjo nepaprastai gerai. Kas negali draugauti su žolytėm, gali pabandyt gruna permanganato tirpaliuko, o kas nedraugauja su juo....deja, kitokių minčių kaip ir neturiu..
Atsakyti
Sia info radau kitoj temoj:

Nukopijavau ir įdedu pediatrės-alergologės atsakymą dėl raugintų kopūstų:
"Nuo 1.5m. amžiaus vaikas gali valgyti suaugusių maistą, tad ir raugintus kopūstus galima duoti, tik svarbu žiūrėti, kad gerai sukramtytų.
Daug raugintų kopūstų stenkitės neduoti, nes juose yra aktyvių medžiagų, kurios sukelia alergines reakcijas-bėrimą, niežulį. Geriau duoti virtus (troškintus) kopūstus. "
Ar tai kazin liecia ir raugintus agurkus? O per piena tos aktyvios medziagos irgi persiduoda?
Papildyta:
Pirmokeli norejau paklaust ar jusu maziuks alergiskas pieno baltymams?
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2009 12 06, 01:42)

Nukopijavau ir įdedu pediatrės-alergologės atsakymą dėl raugintų kopūstų:
"Nuo 1.5m. amžiaus vaikas gali valgyti suaugusių maistą, tad ir raugintus kopūstus galima duoti, tik svarbu žiūrėti, kad gerai sukramtytų.

mano mergytė nevalgė absoliučiai jokio kūdikių maisto schmoll.gif aš gi visko prisipirkau- blenderių, kavamalių, pati gaminau, pirktinių siūliau-nieko schmoll.gif
tai iki 10 mėn vien MP valgė, o paskui viską, ką ir mes biggrin.gif Dabar jai metukai, valgo su mumis blink.gif am am am , tik spėk slėpt nuo jos tai, ko tikrai nežadu duoti lotuliukas.gif Beje, MP vis dar valgo mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano mazasis tik mano pienuka geria. O jis pas mane 8 men. sveria 12 kg 200 g. Aisku bandziau jam ryziu koses duot, bet jis viska surenka burnytej ir demonstratyviai ispucia lauk. Tai va karts nuo karto kokia barankyte pagriauzia, o paskui geriam gerasias bakterijas, kad viduriukai susitvarkytu. Taip buvo ir su vyresneliu MP pagrindinis maistas iki 1.5 metu, kartais kokia barankyte ar sausaini sugrauzdavo, o kadangi buvo alerg. pieno pr. tai as ju vengdavau, tai dabar jam dantukai labai genda, galvoju ar tai turejo itakos, ar nebus taip pat ir mazajam? Gal kuriai taip buvo?

Atsakyti
Tiesa, o kas liecia Gyd. Astrauskaite, tai ji mums irgi pasiule maitinima nutraukt, tai ligoninej paragavom pirmaja kose verysad.gif bet jaunuolis buvo kitos nuomones schmoll.gif kurios laikosi iki siol.... as taip pat ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Totore @ 2009 12 06, 00:42)
Tiesa, o kas liecia Gyd. Astrauskaite, tai ji mums irgi pasiule maitinima nutraukt, tai ligoninej paragavom pirmaja kose  verysad.gif  bet jaunuolis buvo kitos nuomones  schmoll.gif  kurios laikosi iki siol.... as taip pat  ax.gif

Taip man irgi pasake nutraukt MP. Ir is durnumo paklausiau jos, dabar gailiuosi.
Atsakyti
4u.gif
lavanda 4u.gif puiku, kad ilgai ligoninėj būt berniukui neteko, bet kai papasakojai viską doh.gif - faktas, kad jie dirba senais senais laiko "patikrintais" doh.gif , anot jų, metodais. Pačiai gal
kiek ramiau visgi tapo? O kad nesuvaldai maisto - tai - ne tavo čia jau ir bėda, didelis vaikas išties ax.gif , tikrai tikiu, kad sunku kardinaliai keist kažką - pabandyk dar ausru rekomenduotą knygą apie vandenį nusipirkt - manau iš jos galėsi šį tą dičkiui pritaikyt - vandens daugiau vaikui duot, gal ir gautūs 4u.gif Aš ant savęs bandausi - pasakysiu - jaučiu poveikį bigsmile.gif . Su mano dičke - sunkiau - ji vandenuko nedaug išgeria, priprato jau prie arbatų, bet vyresniam vaikui, gal ir gautūs įsiūlyt ?
Amica dėl pūlinikų - gal kokį stafilokoką ant odos pagavo taviškis unsure.gif ,kol nedaug yra, gal ir natūraliai išsigydys. Stebėk, jei daugės, tai jau kažkokių stipresnių preparatų, paplidų gali prireikt. Savo pastebėjimu galiu pasakyt,kad mum, pardžioj aptikus pūlinukus, padeda paprasčiasi dalykai- česnakas (kapsules girdau), vit C ir pan.

QUOTE(ausru @ 2009 12 05, 14:08)
Mamos, jus man dabar taip saziningai pasakykit - vat skaitot skaitot tuos mano patarimus, o ar kuri emetes nuoseklaus vaiko organizmo valymo? Nes kai as cia pasiskaitau mamu postus, tai man susidaro ispudis, kad tik hormonais tepat, dar ant virsaus sintetiniu uztepat, antihistamininiu pagirdot ir vsio - zodziu vien tersiat. O gal cia tik toks klaidingas ispudis susidaro?
O gal niekas netikit, kad mes be hormonu gyvenam ir kad be ju is viso, net su sunkiu ad, imanoma gyventi ir dar visai neblogai?

4u.gif . mano abi pandeminį pasigavę buvo doh.gif . Jau baigiam išsikapstyti.
Žiūrau, pasigedai - lotuliukas.gif noris su kuo nors pasimušt? O jei rimtai,tai tavo kai kuriuos postus permetu akim labai dažnai net ir kelias temas atgal atsivertus, tikrai nė negalvoju prieštaraut kiekvienai tavo minčiai- jau sakiau mirksiukas.gif , mačiau, kad kažkuriam poste vėl mane su tuo kordicepsu "surišai" lotuliukas.gif - tai žinok,mes dabar su vyru puikiai tą kordicepsą geriam, ir dar dasipirkom,bet vaikui - neduodam, mano info ir nuomonė apie grybelį ir kordicepsą nepasikeitė.

Žiūriu,kaip jum gaunas "švariai" gyvent - aš saviškei tik dabar daviau "paragaut" antihistamininių, kai krūva ligų prisipliusavo, o hormonų tai jo,kažkiek irgi esu davus, o visa kita - visad už natūrlius dalykus buvau. Taigi, kad "visai neblogai" be hormonų ir antihistamininių gyvent galima, aš pilnai tikiu, taip pat pritariu, kad galima ir reikia duot vaikui šiek tiek pasikasyt (F.Taunytė aprašius "kodėl"),žinau, kad reik būt labai tvirtai, kad iškęst vaiko pablogėjimus, ir ne tik tvirtai,bet ir turėt pakankamai žinių, kad pajaust, ar tai trumpas pablogėjimas, ar tai situacija- "jau tikrai blogai".pati pajutai, kad tai ne tik žinios, bet ir procecas cool.gif ,manau - nereik norėt, kad žmogus imtų ir pultų daryt viską, kad ir kaip teisingai ir gražiai skamba . Taip,būna atvejų, kai imi kažkokią sistemą, taikai ją nuo "A iki Ž" ir padeda biggrin.gif , bet paprastai taip nebūna, reik kompleksinio gydymo, o tai jau patirtis. Visos čia ir kuriasi savo sistemą. beja, aš vis dar ( lotuliukas.gif čia irgi kai am nepatinka) laikaus nuomonės - kad yra toks dalykas,kaip "nuojauta" ax.gif - bet čia tai jau kaip kam "sekas" šioj srity biggrin.gif .
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 12 06, 00:45)
Taip man irgi pasake nutraukt MP. Ir is durnumo paklausiau jos, dabar gailiuosi.

Keista g.gif . Man tai ji kaip tik sake, kad mp "pritusuoja" alergija. Cia gal kaip uzeina jai?
Atsakyti
[quote=ausru,2009 12 05, 18:53]
Siaip tai butu buve labai gerai pries tokia priemone kaip kordicepsas kazkiek apvalyti organizma. Ir pries girdydama isitikinkit, kad jis jums tinka ant odos. Tokiam mazam vaikui ne daugiau ketvirtis kapsules per diena.
As tai uz Tiens kordicepsa, nes jis labai grynas, o skysto tai nezinau, kad butu vien tik kordicepsas - ten buna ir kitu grybu.
Siaip tai geriau, kad gydyma kordicepsu priziuretu koks nors gydytojas. Ar turit toki gydytoja?

ar del valymo, turite omeny pvz. jusu naudotus pleistrus? siaip jokio gydytojo neturime, nes Vilniu tik gali nusipirkt TIENS produktu o visa info tik e-mail'u, snekejau telefonu su p. Marija is Kauno tai ji kazkiek apsviete, ji taip pat kazka minejo apie organizmo valyma, t.y. siule papildomai naudoti dar kitu ju produktu digest, biocinka, biokalci, o ar jus turite gydytoja, kuris priziuri?
Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2009 12 06, 10:01)
4u.gif . mano abi pandeminį pasigavę buvo  doh.gif . Jau baigiam išsikapstyti.
Žiūrau, pasigedai -  lotuliukas.gif  noris su kuo nors pasimušt?

Žiūriu,kaip jum gaunas "švariai" gyvent - aš saviškei tik dabar daviau "paragaut" antihistamininių,

Dziaugiuosi, kad sveikstat 4u.gif .

Mustis nenoriu, kaip sykis pastaruoju metu labai taikiai nusiteikus hihihi.gif , net galvoju "kazin cia viskas man gerai"? lotuliukas.gif

O jums su vyru pavyko su kordicepsu nuo gripo apsisaugot?

Otaip, tu nepastebi, kad mes kaip tie Zemes poliai pamazu pereinam i viena kitos pozicijas? biggrin.gif As patampu visiska naturaliste, o tu va po biski prie cheminiu pratiniesi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Issute @ 2009 12 06, 11:42)
ar del valymo, turite omeny pvz. jusu naudotus pleistrus? siaip jokio gydytojo neturime, nes Vilniu tik gali nusipirkt TIENS produktu o visa info tik e-mail'u, snekejau telefonu su p. Marija is Kauno tai ji kazkiek apsviete, ji taip pat kazka minejo apie organizmo valyma, t.y. siule papildomai naudoti dar kitu ju produktu digest, biocinka, biokalci, o ar jus turite gydytoja, kuris priziuri?

Ne, neturiu omeny konkreciai tu pleistru, galit rinktis ir kazkokia kita priemone ar buda.
O gydytoja tai mes turim, kuris ne tai kad priziuri, bet tiesiog patare nuo kokios dozes pradeti ir i kuri (tiksliau i kuria) galim kreiptis, jeigu kiltu kazkokiu klausimu naudojant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 06 gruodžio 2009 - 12:20
QUOTE(ausru @ 2009 12 06, 13:17)
Dziaugiuosi, kad sveikstat  4u.gif .

Mustis nenoriu, kaip sykis pastaruoju metu labai taikiai nusiteikus  hihihi.gif , net galvoju "kazin cia viskas man gerai"?  lotuliukas.gif

O jums su vyru pavyko su kordicepsu nuo gripo apsisaugot?

Otaip, tu nepastebi, kad mes kaip tie Zemes poliai pamazu pereinam i viena kitos pozicijas?  biggrin.gif As patampu visiska naturaliste, o tu va po biski prie cheminiu pratiniesi  biggrin.gif
Papildyta:

biggrin.gif
4u.gif . Oi,negaliu teigt,kad kordicepsu apsisaugojom rolleyes.gif - mes daug daugiau bičių pikio vartojam šiuo metu, o kordicepso tai ne tiek ženkliai (po 4-6šias kaps. dienoj,bet žinau, kad esant reikalui-daugiau jo rekomenduoja), be to, kordicepso kiekį padauginom tik pastarosiom dienom,kai jau mažių liga pabaigoj buvo. Gal tas, o gal tas. Kas dabar pasakys biggrin.gif ?
kas link polių lotuliukas.gif .. nea, nesutinku, kad aš nuo natūralizmo "atšokinėju" - nea, tiesiog šiuo momentu mum taip susiklostė su tom ligom, aš vis dar vaikus vandeniu įtrininėju,kai tempa sukyla,o ne paracetamolį ar ibufeną duodu,maistą ekologišką perku bei pati auginu bei gaminu ir pan. . Ir nė negalvoju vaiko pratint prie antihistamininių - niekad nebuvau už juos schmoll.gif . Priešink tu nepriešinus mūsų, man panašiau, kad atvirkščiai yr lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2009 12 06, 13:17)

O gydytoja tai mes turim, kuris ne tai kad priziuri, bet tiesiog patare nuo kokios dozes pradeti ir i kuri (tiksliau i kuria) galim kreiptis, jeigu kiltu kazkokiu klausimu naudojant.

mes irgi, Issute,su gydytojos patarimais pvz. kordicepsą, pikį ir pan. aktyviai veikiančius papildus didesnėm dozėm naudojam, gal ir galima pačiam visą info "susigraibyt",bet aš jau "parisibandžiau" doh.gif - kol kas nesijaučiu tokia profė,kad pati skirčiausi.
Atsakyti
Sveikutes.
Otaip tu jau visa filosofija issivysius biggrin.gif Dziaugiuosi kad pasveikot visi 4u.gif
Ausru gal jai taip musu atveju geriau pasirode, o gal mate kad taves neitikins taip paprastai?? biggrin.gif Zinok dabar biskiuka pradedu manyt, kad gyd poziuris i tave priklauso ir nuo taves pacios. NEs kai eidavau "zalia" tai ir prirasydavo visokiu cutivatu ir elideliu. O vat dabar kai rase antibiotika, buvo uzsiminus kad "gal cia su hormonu sumaisius biskiuka, lia lia.. kompensuos tada". Na o as pasakiau kad geriau taip jau pirksiu nei hormonu tepsiu, ir ka jus galvojat israse tipo tepala visus jo komponentus atskirai, ir kompensavo ir nereik hormonu tept thumbup.gif . Tai va taip su tais gyd ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LiloSun: 06 gruodžio 2009 - 13:26