Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVIII tema

QUOTE(ausru @ 2009 12 05, 00:53)
To hidrokortizono irgi buna ivairaus stiprumo, todel atsargiai.

QUOTE(LiloSun @ 2009 12 05, 00:58)
Mum pradzioj ji irgi rase cutuvate ir sake ant veiduko tept.

labas,
hidrokortizonas mum absoliučiai nepadeda,po trijų dienų tepimo- tarsi niekuo netepta schmoll.gif
tada išsitraukiau cutivate su cutibaza(1:2) matyti rezultatas.
Čia kalbu apie vidurinį- jam dabar 10. Atsirado bėrimų lopai net pažastyse, apie alkūnes išvis patyliu doh.gif Ir ant veido apie akis niekad nėra buvę lopų.Žiūriu, kad kasdien vis plotas didėja, tad po ilgo nevartojimo vėl išsitraukiau hormonus, emolientai ir TS nebeveikia. Ant veido tepu, labai lvos vos, tik pėdasakas to atskiesto hormono.
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 12 05, 00:30)
labas,
hidrokortizonas mum absoliučiai nepadeda,po trijų dienų tepimo- tarsi niekuo netepta schmoll.gif
tada išsitraukiau cutivate su cutibaza(1:2) matyti rezultatas.
Čia kalbu apie vidurinį- jam dabar 10. Atsirado bėrimų lopai net pažastyse, apie alkūnes išvis patyliu doh.gif Ir ant veido apie akis niekad nėra buvę lopų.Žiūriu, kad kasdien vis plotas didėja, tad po ilgo nevartojimo vėl išsitraukiau hormonus, emolientai ir TS nebeveikia. Ant veido tepu, labai lvos vos, tik pėdasakas to atskiesto hormono.

Geguzesvasari, stipresni hormonai - ne iseitis. Tavo sunaus kunas saukte saukia SOS, jam reikia pagalbos is vidaus, reikia padeti organizmui valytis, padeti atsistatyti pazeistiems organams, o ne dar stipriau ji tersti.
Papildyta:
QUOTE(lawanda @ 2009 12 04, 23:11)
nu velnias panasu kad mano vaikiui ne tik ****** su tuo antibiotiku tepe  doh.gif  isklausinejau vaika ar skirtingais kremais tepe, sake visa kuna iskaitant ****** tepe tuo paciu kremu is kazkokio indo, be uzraso, muset ten jau sumaisytus hibridus laiko. Aisku gal ir nemelavo Cerniauskas, hormonu netepe, bet antibijotikai  unsure.gif

Lawanda, galvoju, kad tavo vaikas, jau pakankamai didelis, kad galetum nebijodama taikyti jam patogenini gydyma - t.y. gydyma, kai is pradziu buna didelis pablogejimas, o tik po to pagerejimas. Maniskiui va 16 menesiuku ir tai as nepabijojau pablogejimo, o turedama toki dicki, kaip tavo, isvis nieko nebijociau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 05 gruodžio 2009 - 08:52
QUOTE(ausru @ 2009 12 05, 10:51)
Geguzesvasari, stipresni hormonai - ne iseitis. Tavo sunaus kunas saukte saukia SOS, jam reikia pagalbos is vidaus, reikia padeti organizmui valytis, padeti atsistatyti pazeistiems organams, o ne dar stipriau ji tersti.

ausru, nuo praėjusios žiemos mirksiukas.gif , visus tavo postus perskaitau, žinau , ką nori pasakyt 4u.gif mirksiukas.gif
bet... tiksliai žinau, kad šiuo metu privalau stabdyt plitimą tik tokiu būdu.

kadangi vyriausias pilnai išaugo iš AD apie 14-us metus, tai mums svarbu išlaukt ir neužleist , kol ir tam sueis paauglystė mirksiukas.gif O tepam mes kasdien natūraliom priemonėm ir emolientais.Bet dabar baisus plitimas ir naktiniai nudraskymai. Kaip tik sutampa visi pablogėjimai su žiemos sezonu, šildymu.

o dėl stiprumo, tai žinok kažkaip tas praskiedimas ir vos vos patepimas man atrodo visai nieko, palyginus su silpnesniu , kuris sbsoliučiai nepadeda g.gif

bet ausru ,ką besakytum (bartum, guostum, mokytum ar klaustum), vistiek perskaitau viską mirksiukas.gif

Atsakyti
ir dar dėl vaikų amžiaus
kai vaikas didesnis, gal net sunkiau viską kontroliuoti, nes būna ne tik šalia, bet praleidžia dalį dienos mokyklos aplinkoje. nors saldumynų negalima, bet tau nežinant neatsispiria jiems mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 12 05, 10:58)
ir dar dėl vaikų amžiaus
kai vaikas didesnis, gal net sunkiau viską kontroliuoti, nes būna ne tik šalia, bet praleidžia dalį dienos mokyklos aplinkoje. nors saldumynų negalima, bet tau nežinant neatsispiria jiems mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif 100% kol maziukas buvo lengviau buvo kontroliuot viska, be to darzelis alergiukams labai padejo, o dabar as jo nesuvaldau verysad.gif mokykla, draugai, visko nori, atsilaikyt negali nes nesuvokia ligos baisumu. Juokai juokais, bet kiek bandziau neduot, nepirkt blogo maisto, patys su seima derinames prie jo dantis sukande, ir kas is to VALGO PASISLEPES doh.gif ne karta nuciupau popieriukus kisenese, kuprineje, net po lova ar spinta sukistus, tipo pasleptus. Kai buna vienas, visas spinteles islandzioja ieskodamas KO NORS SKANAUS. Slepiu, bet jis suranda ir ima, as net susiskaiciuoju ir pastebiu gi, kad dingsta saldumynai smile.gif Na ir ka daryt ausru ? Atskirt nuo pasaulio negaliu, neduot kisenpinigiu - dabar neduodu, betgi seneliai duoda ir vaikis pasitaupo, bandyt aiskint apie AD subtilybes - kol kas jam tai nelabai suvokiama, gi ai pabloges, mama apgydis doh.gif nekvepuot isejus i lauka - neiseina, kist antihistaminus - nebesinori... Tai vat laukiu kol paaugs, protelis sustipres, suvokimas ateis, gal tada PATS uzsinores KITAIP gyditis ir sau palengvint, o as darau kol kas tiek kiek galiu kad bent sustabdyciau tas bedas, kontroliuociau, palengvinciau.

del hydrokortison tai mano bernui jis ir nebepadeda, betgi nereik stebetis, kad tiek hormonu gaves reaguos i silpna vaista. As cia patariau mamytei, kaip supratau jos vaikutis dar hormonu daug negaves, tai gal jo odelei ir uztektu to silpnojo poveikio suvaldyt situacija. Kam pult prie stipraus vaisto rolleyes.gif O nepabandes - nesuzinosi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 05 gruodžio 2009 - 10:53
QUOTE(geguzevasaris @ 2009 12 05, 09:39)
ausru, nuo praėjusios žiemos mirksiukas.gif , visus tavo postus perskaitau, žinau , ką nori pasakyt 4u.gif mirksiukas.gif

biggrin.gif 4u.gif ......bet as ne apie Kinotakara, nors kaip valymo budas labai geras, bet yra ir kitu budu valyti organizma - svarbu kaip taip, bet valyti. O po valymo seka kiti dalykai, bet apie tai kada nors veliau.........
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 05 gruodžio 2009 - 11:26
QUOTE(ausru @ 2009 12 05, 13:24)
biggrin.gif  4u.gif ......bet as ne apie Kinotakara, nors kaip valymo budas labai geras, bet yra ir kitu budu valyti organizma - svarbu kaip taip, bet valyti. O po valymo seka kiti dalykai, bet apie tai kada nors veliau.........

uoj net mintis nekilo biggrin.gif
aš tik norėjau pasirodyt, kad atidžiai čia seku visus patarimus 4u.gif
Atsakyti
Ausru, taip ir neatejo ikvepimas pastudijuos IgG antikunus? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 12 05, 12:23)
Ausru, taip ir neatejo ikvepimas  pastudijuos IgG antikunus?  biggrin.gif

Pakolkas dar ne blush2.gif, bet gal kada prisiversiu.

Mamos, jus man dabar taip saziningai pasakykit - vat skaitot skaitot tuos mano patarimus, o ar kuri emetes nuoseklaus vaiko organizmo valymo? Nes kai as cia pasiskaitau mamu postus, tai man susidaro ispudis, kad tik hormonais tepat, dar ant virsaus sintetiniu uztepat, antihistamininiu pagirdot ir vsio - zodziu vien tersiat. O gal cia tik toks klaidingas ispudis susidaro?
O gal niekas netikit, kad mes be hormonu gyvenam ir kad be ju is viso, net su sunkiu ad, imanoma gyventi ir dar visai neblogai?
Atsakyti
Alergologe rekomendavo sualergizuotus zandukus tepti bepanthen plius. Bet ar galima ji naudoti daznai ir ilgai, kaip manot?
Ir dar noriu paklausti, ar tas tepaliukas BOROMED yra kaip kremas, ar visgi labiau vaistukas ir irgi reiktu atsargiai naudoti
Kudikiui 4 menesiai.
laikausi dietos, bet kazkaip sunkiai tvarkomes su tais zandukais, lyg pagereja, ir kita diena vel viskas is naujo doh.gif
aciu
Atsakyti
QUOTE(jurate_k @ 2009 12 04, 21:11)
Istepiau savo leliu pries nakti visa advantatu sumaistya su cultibaze, kaip isireke ir paraudo tie visi plotai doh.gif  Gal netinka sitie vaistai jam, net asaros paciai bega,. Ziuresiu, koks ryte atsikels.

Cutibazoj šlapalo yra, nuo jo maniškei, patepus išbėrimus labai grauždavo.

Atsakyti
QUOTE(jurate_k @ 2009 12 04, 22:21)
Oi, kokia kancia tas AD, kad negaliu. Snd uzejau pas kaimynka, ji tokio amziaus dukryte turi, ziuriu, kad kemsa mazoji saldainius, tai tap sirdi man suspaude..... verysad.gif

blink.gif Nu gi radai dėl ko graužtis - dėl saldainių blink.gif . Į galvą neateitų man, kad reikia nervintis dėl to, kad tokio amžiaus vaikas negali valgyti saldainių doh.gif . Ateis laikas - valgys, tikrai valgys 4u.gif . Maniškiui dveji, o jis net nežino kas per daiktas tas saldainis. Gauna saldainių ir banke, ir parduotuvėse, ir net vaistinėje kai ką perki duoda saldainiuką, bet jis net nebando lupti jų ir valgyti, atiduoda man biggrin.gif

QUOTE(ausru @ 2009 12 05, 13:08)
Mamos, jus man dabar taip saziningai pasakykit - vat skaitot skaitot tuos mano patarimus, o ar kuri emetes nuoseklaus vaiko organizmo valymo? Nes kai as cia pasiskaitau mamu postus, tai man susidaro ispudis, kad tik hormonais tepat, dar ant virsaus sintetiniu uztepat, antihistamininiu pagirdot ir vsio - zodziu vien tersiat. O gal cia tik toks klaidingas ispudis susidaro?
O gal niekas netikit, kad mes be hormonu gyvenam ir kad be ju is viso, net su sunkiu ad, imanoma gyventi ir dar visai neblogai?

Ausru, o kokį tą valymą turi omeny? Aš niekaip nevaliau, bet kad reikėtų tai net neabejoju. Tik kokiu būdu? Kinotakara? Šį rytą ant žanduko pamačiau spuogelį su balta virūnėle. Prieš kelias dienas toks pats buvo ant šlaunytės. Pranyko savaime. Bet, mano galva, tai kažką rodo. Gal kad organizmas užterštas? g.gif . Ką manai, Ausru? Ką kitos manot?

Maniškiui kartais šlaunyčių viršų paberia, bet tie spuogeliai tokie ranka juntami braukiant. Paskui pranyksta patys. Ant vieno žanduko niekaip negaliu išnaikinti sausų plotelių. Nepasiduoda nei už ką (jau šiandien net kilo mintis pritepti su TS ir ant viršaus vos vos hormono uždėti, bet kol kas tik TS pritepiau biggrin.gif ). Atsirado sausas mažas plotelis ir ant pilvuko netoli pampio. Ausytės tai geriau, tai blogiau. Žodžiu, visumoje sakyčiau normaliai viskas, tfu tfu tfu ir 3k medin. Aišku, reikia paminėti ir tai, kad valgome viską. Neduodu tik to, kas, mano manymu, aplamai nėra sveika tokio amžiaus vaikui.
Atsakyti