QUOTE(Mortele @ 2009 11 27, 15:53)
as netefkoniniu maciau, kad senukuose internete yra... manirgi kazkaip at neteflonines traukia
siandien laisva diena pagal DK 214 str. turiu tai vaikai manimi dziaugiasi
siandien laisva diena pagal DK 214 str. turiu tai vaikai manimi dziaugiasi
Mortele, bet tai turbut bus aliuminis tas indas, jei ne tefloninis? Tai irgi nieko gero
O kas per straipsnis? Ir kodel tu dirbi? Juk maziukui dar tik metukai neseniai suejo, tai turetu priklausyti motinystes atostogos dar
Papildyta:
Mortele, ziurek ka apie aliuminio puodus raso:
"Aliuminiai puodai. Jie tarybiniais laikais buvo gana populiarūs. Aliuminis pasižymi labai geru šilumos laidumu, todėl aliuminio puodai greitai įšyla. Maisto ruošimui pakanka vidutinės temperatūros. Aliuminis taip pat gerai anodizuojas - pasidengia neprisvylančiu sluoksniu. Tai pagrindinės teigiamos savybės, charakterizuojančios aliuminį. Neigiamos: viena - tai labai reaktyvus metalas, todėl aliuminiai puodai visiškai netinka maisto, kuriame yra rūgščių, gamybai. Pasaulyje sklando mitai, kad aliuminis gali sukelti Alzhaimerio ligą, bet tiek medikai, tiek Alzhaimerio fondas šiuos prietarus neigia. Pasaulinės sveikatos organizacijos duomenimis, netgi gamindami visą maistą aliuminio induose negausime daugiau nei 10-20 procentų aliuminio suvartojimo per dieną. Nepaisant to, renkantis aliuminio puodus, rekomenduotina rinktis tik anodizuotą aliuminį. Tokie puodai išlaiko visas teigiamas aliuminio savybes, o sukurtas apsauginis sluoksnis panaikina neigiamas. Tiesa, tokius puodus reikėtų saugoti nuo braižymo. "
Tai dabar is kur zinot anodizuotas tas aliuminio puodas duonkepese ar ne?
Dar toks pastebejimas, kad kai gulejom alergologiniam musu buvo lb prasta padetis, o ten visas maistas gaminamas aliuminio puoduose (aisku tarybiniuose, neanodizuotuose) - taivat klausimas kiek tai leme musu odos bukle?