Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVIII tema

QUOTE(kycia @ 2009 11 24, 21:10)
aliejini...

nes vandeninis- tai anyziai.

Grizo vyras is pediatres, tai isivaizduokit, siuntimo tas gastroenterologa nedave, sake tiesiai i infekcine poliklinika tyrimams. Bet pasiskaiciau SM apie ta infekcine ir atsoko fantazija,- sako, ten niekas nesirupina, nesiciackina ir dar aprekia, kad ligu ieskot, tyrimu nenori daryti (nors jie visi mokami). Tai ka zinau, *****. Apie tokias galimas uzsleptas bedeles kaip sirdele ir prakaitavimas, nekalbu. Kaip baisu, kai nezinai, kas gali tavo vaikui is tikruju padeti  blink.gif

nezinau, ko prasyt, gal cia ir berimai susije- grybo, AS, kirmeliu kokiu, dar kazko tegu iesko. Bet pats berimas tai jau gerai manyciau  4u.gif

ketvirtadieni dar vaziuojam klubu echoskopija pasidaryt .

Atsargiai su tuo aliejiniu, nes kaip suprantu vandeninio perteklius gal pasisalina, o aliejinio ne - galimas per didelis kaukoles sukalkejimas. Musu pediatre tai labai atsargiai su aliejiniu, sako "geriau neperdozuot, nes po to neiskrapstysim". Viena karta buvo mums skyrus 4 lasus, bet as vistiek vienu maziau daviau - 3. As tai tau patarciau koki gera kalci pavartoti, kad ji su pienuku jo daugiau gautu, nes man regis, kad va cia ir prasideda jusu bedos. Maniskiui iki puses metu nieko netruko - nei vit D, nei gelezies, tik kai uztempiau maitinima pienu iki beveik 8 menesiu, va tada tai jau eme stigti. Pabandyk kokio Gai - Bao kalcio pagerti (Tianshi), jis toks labai neutralus - baltos kapsules, be jokio skonio, kaip kreida kokia, tai tikrai nealergizuos. Galvoju kas is to, kad jus ta D tokiom dozem geriat (kuris pagerina kalcio isisavinima), jeigu jums paties kalcio truksta.

O del ko i ta infekcine nesupratau? Del zalio gleiveto kakio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 24 lapkričio 2009 - 22:03
QUOTE(ausru @ 2009 11 24, 22:00)
[size=1][/size]
Atsargiai su tuo aliejiniu, nes kaip suprantu vandeninio perteklius gal pasisalina, o aliejinio ne - galimas per didelis kaukoles sukalkejimas. Musu pediatre tai labai atsargiai su aliejiniu, sako "geriau neperdozuot, nes po to neiskrapstysim". Viena karta buvo mums skyrus 4 lasus, bet as vistiek vienu maziau daviau - 3. As tai tau patarciau koki gera kalci pavartoti, kad ji su pienuku jo daugiau gautu, nes man regis, kad va cia ir prasideda jusu bedos. Maniskiui iki puses metu nieko netruko - nei vit D, nei gelezies, tik kai uztempiau maitinima pienu iki beveik 8 menesiu, va tada tai jau eme stigti. Pabandyk kokio Gai - Bao kalcio pagerti (Tianshi), jis toks labai neutralus - baltos kapsules, be jokio skonio, kaip kreida kokia, tai tikrai nealergizuos. Galvoju kas is to, kad jus ta D tokiom dozem geriat (kuris pagerina kalcio isisavinima), jeigu jums paties kalcio truksta.

O del ko i ta infekcine nesupratau? Del zalio gleiveto kakio?

as pati geriu kalci, taip pat vit C gryna, ir dar tokia kapsule vit A su E. O ko truksta maziukei, nenustatinejo... jo, i infekcine del gleiviu bei zalio kakio 2 men trunkancio, bei gausaus prakaitavimo (sako, gali buti tai susije su letine infekcija kokia).
dabar pati vartoju dar bifolac (reikia gi sunaudot), nes manau nepakenktu.

o tyrimus del AS ir dar visokiu kitokiu tai reik pasidaryt, nes kol jie nepadaryti, pas gastroenterologa nesiuncia pediatre, o pas ji reikia apsilankyti mano manymu. Gi nepasisavina kudikelio organizmas jokiu medziagu kai sitaip... bet jei tai zarnyno ALERGIJA, tai kodel berimai kaip ir isnyko? ar neturetu buti atvirksciai- pirma zarnynas, o tada oda susitvarko?
Atsakyti
Ausru vat ka radau 4u.gif

pries perkant, siulyciau pameginti duona kepti orkaiteje, ir paziureti, ar tokia megs jusu seima, nes jei is principo jums skani pirktine, tai duonkepe stoves be darbo.

Tos, kurios susipyke su kulinarija ir indu plovimu - nebijokite, darbo daug nebus, o plauti ten irgi nelabai yra ka

Renkantis duonkepe is esmes reikia atsakyti i kelis klausimus:
kokio svorio duonytes man reikia (4 asmenu seima, kai namie - 2 vaikai) - uztenka iki kg (nes skaniausia juk sviezia duona, kepaliukas suvalgomas per kokias 3d)
Ar man reikia laiko atidejimo? (jei esate labai uzsiemusi ir niekaip negalite nutaikyti duonos isemimo laiko po mazdaug 3val - rinkites su atidejimo f-ja - uzsistatysite, kada jums patogu, tik svarbu prisiminti, kad ne kiekviena tesla gali uzstatyti su sia f-ja, o neigudus ir neatradus tinkamo recepto, gali ir is vis nieko neiseiti )
ar jums reikalinga papildoma f-ja, tokia, kaip - marmaledo gamyba

Is esmes uztenka 3 pagrindiniu f-ju - Normal, Pilno grudo, Baltos duonos, bei reikalingos - teslos minkymo (puikiai paruosia mieliniu pyragu/bandeliu, koldunu teslas), tik kepimo (ja naudodami galite papildomai paskrudinti kepini, kepti pvz sodos kepinius...)

Visi papildomi priedai kelia ir kaina, kaip, beje, ir vardas. Puikiai kepa ir bevardes duonkepes, juo labiau, kad visai parduodamai buitinei technikai pagal LR istatymus suteikiama 24men garantija, nesvarbu ka sako prekiautojai

SM ir daugiau info yra biggrin.gif
Atsakyti
Mes tai aliejinio D geriam po 1 lasiuka. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 11 25, 00:25)
Mes tai aliejinio D geriam po 1 lasiuka. smile.gif

Mes geriam po 3 aliejinį vitaminą, kiek mūsų gydytojas sakė tai profilaktinė dozė
6 mėn. kūdikiui. Kai buvo rachito požymių gėrėm po 5 lašiukus 35 dienas. Bet sakė jei dabar įlašės 4 nieko baisaus nebus. Girdėjau, kad daro tyrimus nustatyti D vitamino kiekį kraujyje, bet Kaune visi netikslūs....
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 11 24, 18:27)
Oho, benski doze  g.gif . Aliejinis ar vandeninis? Mes tai daugiausia 3 esame gere ir tai tik kelias savaites, o siaip tai po 1 ir tai kai as atsimenu. Ir man ir siaip jau baisu, kad galvyte neispasakytai kieta kaip akmuo (mes aliejini geriam).
Cia musu forume pries kuri laika buvo tokia Greisi, tai berods jos vaikiukiui buvo paskirta po 6 lasiukus D ir sitoks kiekis ten kazka jiems organizme sutrikde - dabar gerai neprisimenu ka, bet kazkoks sutrikimas susijes su kaliu lyg ir. Mamos senbuves gal tiksliau pamenat? O kalis atsakingas uz gera sirdies veikla, o nuo sirdies irgi galimas stiprus prakaitavimas. Zodziu, nenoriu jums pripaisinet ligu, bet patariu nuodugniau issitirti ir pasidometi.  4u.gif

Kiek as pamenu Greisi vaikuciui buvo prasideje traukuliukai nuo per dideled vit. D dozes. As tau jau seniai maziukei neduodu vit D, duodu gerti kalci Osteocare, norejau ji keisti i koralu kalci, net nusipirkus ji turiu, bet suzinojau, kad maziems vaikams jis gali pazeisti inkstukus, be to, ji reikia uzgerti stikline vandens, tai dabar ta koralu kalci pati ir geriu, ir toliau mastau kuo cia pakeisti Osteocare, o gal net nereikia keisti ji g.gif jis musu nealergizuoja, kaip ir tinka mum, net nzn.
Mamos, kas sakesi neseniai TS is Akomos, koki TS jus gavote? Pas mane tai toks zalsvas, tokio intensyvaus kvapo jis...kazkaip jis man nepatinka, iki siol buvo toks geltonas, man jis labiau patiko, o koki TS gavote jus?
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 11 25, 01:17)
Kiek as pamenu Greisi vaikuciui buvo prasideje traukuliukai  nuo per dideled vit. D dozes. As tau jau seniai maziukei neduodu vit D, duodu gerti kalci Osteocare, norejau ji keisti i koralu kalci, net nusipirkus ji turiu, bet suzinojau, kad maziems vaikams jis gali pazeisti inkstukus, be to, ji reikia uzgerti stikline vandens, tai dabar ta koralu kalci pati ir geriu, ir toliau mastau kuo cia pakeisti Osteocare, o gal net nereikia keisti ji g.gif jis musu nealergizuoja, kaip ir tinka mum, net nzn.
Mamos, kas sakesi neseniai TS is Akomos, koki TS jus gavote? Pas mane tai toks zalsvas, tokio intensyvaus kvapo jis...kazkaip jis man nepatinka, iki siol buvo toks geltonas, man jis labiau patiko, o koki TS gavote jus?

Musu koralu kalcis tai reikejo i 0,5 l buteliuka imest i tada gert, bet parasyta kad iki 1,5 l skiest. Bet mes nebegeriam , nes kazkaip lyg alergizuoja mus
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 11 25, 01:17)

Žalsvą, bet mes tokio esam ir anksčiau gavę iš Daddygirl, mums jis tinka ir patinka.
Atsakyti
Mortele, as tai ziurek tokia nusiziurejau - http://cgi.ebay.co.u...=item1e59045627 - man dar aktualu, kad tas indas butu nerudijancio plieno, o ne kokio teflono. Ka manai?

Otaip, o taviskej tas indas, kur duona kepa, is ko pagamintas?
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2009 11 24, 22:28)
Dar paskaciau kad nuo stafilokoko gerai abrikosai ir spanguoles. Bei kokosu ir alyvuogiu aliejus ant odos tept, gaila mum kokosu netinka  schmoll.gif

O tai tepi alyvuogių aliejumi? Tinka? Pakaitintu?
Jau nebežinau ką ir tepti: ir emoliantais sintetiniais tepu, ir TS, odytė vis sausa, vėl išbėre nugarą ir truputį pilvelį tokiom raudonom dėmėm su spuogyčiais. verysad.gif

Kažkaip pradėjau galvot, gal sukaista vaikas naktį su manim kartu miegodamas, gi nuo kokios maisto reakcijos gal žandus pirmiau bertų, žandai apyšvariai...
Paprakaituoja ir mano mažė, 5 lašiukus D vit. duodu. g.gif
Sakiau, šiąnakt bandysiu rengti tiktai "bodžiuku" ir kojinytėm (šiaip dar šliaužtus uždedu), bet kartu biskį ir bijau, kad nesušaltų (pati esu šilumamėgė, tai gal todėl bijau), nusispardo mano mažė savo antklodėlę... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Živilkinas: 25 lapkričio 2009 - 10:38
4u.gif

TS ir mes žalsvą esam naudoję - tiko thumbup.gif

QUOTE(ausru @ 2009 11 25, 10:52)
Mortele, as tai ziurek tokia nusiziurejau - http://cgi.ebay.co.u...=item1e59045627 - man dar aktualu, kad tas indas butu nerudijancio plieno, o ne kokio teflono. Ka manai?

Otaip, o taviskej tas indas, kur duona kepa, is ko pagamintas?

Maniškė CLATRONIC BBA 2864/2866 . Regis teflonas rolleyes.gif . Nežinau kas blogai ten gali būt, nes kad subraižyt tą indą - tai nežinau net ką ten daryt reik rolleyes.gif - labai patogi priežiūra wub.gif . AŠ neatsidžiaugiu savo duonkepe.
O kad užsieniuos pirkt, tai faktas, kad pigiau bus. Bet aš norėjau garantijos ax.gif , esu jau be garantijos vieną el. prietaisą atsisiuntus - ir ką, netyčia nukrito - ir kas jį taisys verysad.gif ??? O LT pirktam - garantija yr.
QUOTE(Živilkinas @ 2009 11 25, 11:37)
Jau nebežinau ką ir tepti: ir emoliantais sintetiniais tepu, ir TS, odytė vis sausa, vėl išbėre nugarą ir truputį pilvelį tokiom raudonom dėmėm su spuogyčiais.  verysad.gif

mano pastebėjimu, sausumo alyvuogių aliejus nenuima schmoll.gif .. vos vos tik jis tokį "pariebalinimo" efektą duoda,bet mes naudojamtai jau tik tada, kai oda daugmaž normali - labai sausai niekad nepadėjo.
Atsakyti
QUOTE(Živilkinas @ 2009 11 25, 10:37)
Jau nebežinau ką ir tepti: ir emoliantais sintetiniais tepu, ir TS, odytė vis sausa, vėl išbėre nugarą ir truputį pilvelį tokiom raudonom dėmėm su spuogyčiais.  verysad.gif

Kažkaip pradėjau galvot, gal sukaista vaikas naktį su manim kartu miegodamas, gi nuo kokios maisto reakcijos gal žandus pirmiau bertų, žandai apyšvariai...
Paprakaituoja ir mano mažė, 5 lašiukus D vit. duodu.  g.gif
Sakiau, šiąnakt bandysiu rengti tiktai "bodžiuku" ir kojinytėm (šiaip dar šliaužtus uždedu), bet kartu biskį ir bijau, kad nesušaltų (pati esu šilumamėgė, tai gal todėl bijau), nusispardo mano mažė savo antklodėlę...  g.gif

Kaip pavydziu kad galit taip rengtis. Nes jei tik nurengiu ilgarankovius ar sliauztus iskart kasosi nagiukais ir kojytes tina. Jauciu jei taip nueitu miegot atsikeltu kruvina visa.
Del alyvuogiu, kartais patepu paprasta alyvuogiu nekaitinta, bet kaip teisingai pastebejo Otaip sausumo nenuema schmoll.gif . Tai ir del to miniu kad jis rasoma naikina stafilokokus, o uz ji geresnis kokosas smile.gif
O tai TS juk gerai drekina, nei vienas tepalas visiskai nenuims sausumo, mes tai nuolatos tepames po keliasdesimt kartu per diena .
Atsakyti