Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVIII tema

QUOTE(Živilkinas @ 2009 11 20, 16:21)
Kycia, džiaugiuosi ir baltai pavydžiu,  kad keletu skanesnių dalykėlių pavyko pasmaguriaut  thumbup.gif

Aš, tiesa, kažkaip bijau eksperimentuot, nors mano mama sako, nu ko tu nepabandai, tipo, nepabandžius nesužinosi, bet man kažkaip atrodo, kad pas mano lialytę reakcija pasireiškia ganėtinai lėtai, nėr taip kad staigiai užsiliepsnotų, (arba nėra labai stipri AD forma, tfu tfu tfu), tai paskui ir nebeatsirinkčiau, nuo kokio maisto ten kokia reakcija buvo, jaučiu...

Antra vertus, veidai "užsiliepnoja" turbūt tik nuo labai agresyvaus alergeno, nuo kitų, matyt, tik palaikymas, gal visgi ką pavyktų atsirinkti...

Šiaip artaip, klausiau visų trijų daktarių, pas kurias teko lankytis, ar verta ir man, maitinančiai MP valgyt po 1 produktą, tipo, vieną savaitę, stebėt, paskui kitą (čia visai kaip vaikučiams mamos įvedinėja ir stebi, prasidėjus primaitinimui)-netgi tam buvau pasiryžus, bet visos trys daktarės numojo ranka, sako, neprasidėk-neatrinksi...

Kaliaropė ir mane domina, nagi, ką ten su ja darote?  smile.gif

Atkakliai grįžtu prie klausimo apie speltą, hihihi, gal kas ką darot, žinau, kad kepa sausainiukus lyg, bet ten jau kiaušinis dedasi, ko nenorėčiau visiškai...  g.gif
Beje, apie kokį kremą su šaltalankiais turi omeny, gal tą vitamininį iš Ąžuolyno vaistinės Kaune?

siandien suvalgiau du kasnius sokolado milka. Nu nebegalejau jau. Prisidengiau argumentu, kad tik taip suzinosiu, ar yra reakcija, o plius, kiek as esu tirta, tai vieninteliam sokoladui NESU alergiska biggrin.gif

del vieno produkto visa savaite- as meginau tik ryzius ir vandeni kokias 3 dienas. Kai vaikas pradejo dusdamas verkti, matyt pilvo diegliai prasidejo nesveiki kazkokie, kakojo VIEN vandeniu ir vien zaliai (dabar aciu d. buna ivairiai bent jau... o nebeduodant bifolac, jau zaliai pasitaiko reciau...), tai KA ZINAU doh.gif nebedrisau vieno produkto vartoti, valgau bent po 4-5. Fonas sioks toks yra, bet. 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif

Permečiau greitai ką spėjote prirašyti ir varau miegoti. Tik įmetu čia SM vienoje temoje radusi va tokią info, gal kam kas tiks - o vienas dalykas man tai užkliuvo bigsmile.gif , pabraukiau ir užraudoninau.

Cinamonas ir medus

Medus yra vienintelis negendantis produktas pasaulyje. Jis gali tik susikristalizuoti. Bet tai jo savybių nekeičia. Jei norit minkšto medaus, tai atlaisvinkit dangtelį ir įstatykit indą su medumi į karštą vandenį ir jis pasidarys toks, koks buvo iš pradžių. Niekada nevirkit ir nedėkit į mikrobangę medaus, nes tai sunaikins visus medaus fermentus.
Cinamonas ir medus. Farmacijos kompanijos apie tai garsiai nešneka, bet tai yra pats geriausias vaistas:
Medaus ir cinamono mišinys gydo daugelį ligų. Medus yra prieinamas daugelyje pasaulio šalių ir gydytojų pripažįstamas kaip labai efektyvus vaistas nuo daugelio ligų.
Medus gali būti naudojamas, nebijant jokių šalutinių poveikių nuo daugelio ligų. Medus nors ir saldus, bet teisingai vartojamas kaip vaistai, tinka ir žmonėms, sergantiems cukralige.
Žurnalas :Weekly world news“, leidžiamas Kanadoje (1995 m. Sausio 17 d. Numeris). Jame yra ligų sąrašas, kurias galima išsigydyti, naudojant medų ir cinamoną:

Širdies ligos:
Sumaišykit medų su cinamonu ir tepkit ant sumuštinio. Riekelė kiekvieną rytą pusryčiams sumažins cholesterolio kiekį kraujagyslėse ir apsaugos jūs nuo infarkto. Jei jau esat turėję infarktą, tai išvengsite kito infarkto. Tokie pusryčiai taip pat atstato arterijų ir venų sienelių elastingumą.

Artritas
Žmonės, kenčiantys nuo artrito, kiekvieną rytą ir vakarą turi išgerti puodelį šilto vandens su 2 valgomais šaukštais medaus ir vienu arbatiniu šaukšteliu cinamono. Reguliariai vartojant galima išsigydyti ir chronišką artritą. Kopenhagos universitete atliktas tyrimas: Gydytojai savo 200 artritu sergančių pacientų kasdien prieš pusryčius davė vieną valgomą šaukštą medaus ir pusę arbatinio šaukštelio cinamono. Po savaitės skausmo nejautė 73 pacientai, o po mėnesio beveik visi 200 pacientų galėjo vaikščioti be skausmo.

Šlapimo pūslės infekcija
2 valgomi šaukštai cinamono ir 1 arbatinis šaukštelis medaus stiklinėje šilto vandens sunaikina infekciją.

Cholesterolis
2 valgomi šaukštai medaus ir 3 arbatiniai šaukšteliai cinamono ir 16 uncijų vandens (1 uncija ~ 31 gramas) per 2 val. Sumažina cholesterolio kiekį kraujuje 10 proc. Reguliariai vartojant 3 kart per dieną išnaikinamas bet koks cholesterolis.
Apskritai kasdien vartojamas grynas medus žymiai sumažina cholesterolio kiekį.

Peršalimas
Valgomas šaukštas šilto medaus ir ¼ šaukšto cinamono kasdien 3 dienas. Išgydo daugumą chroniškų peršalimų, slogų ir išvalo sinusus.

Pilvo skausmai
Medus su cinamono milteliais išgydo pilvo skausmus.

Dujos
Indų ir Japonų mokslininkai pastebėjo, kad medus su cinamonu pašalina dujų kaupimąsi pilve.

Imuninė sistema
Kasdienis medaus ir cinamono vartojimas stiprina imuninę sistemą.

Virškinimo sutrikimai
Cinamono milteliai pabarstyti ant dviejų valgomų šaukštų medaus ir suvartoti prieš maistą padeda suvirškinti net ir „sunkiausią“ maistą.

Gripas
Ispanų mokslininkas pastebėjo, kad medus užmuša gripo sukėlėjus.

Ilgaamžiškumas
Arbata su medum ir cinamonu vartojama reguliariai pašalina senėjimo požymius ir prailgina gyvenimą.
Paimkit 4 šaukštus medaus, 1 šaukštą cinamono, 3 puodelius vandens ir virkit kaip arbatą.
Gerkit po ¼ puodelio 3 kart per dieną. Gyvenimas tikrai pailgės, kaip rašo, ir iki 100 metų 

Spuogai
3 valgomi šaukštai medaus ir 1 arbatinis šaukštelis cinamono. Ištepkit ta košele spuogus prieš miegą, o ryte nusiplaukit šiltu vandeniu. Pašalina spuogus visiškai.

Odos infekcijos
Medus su cinamonu lygiomis dalimis pagydo egzemą ir visas kitas odos infekcijas.

Svorio atsikratymas
Kiekvieną rytą 30 min prieš pusryčius ir vakare prieš miegą gerkit medų ir cinamoną išvirtą 1 puoduke vandens. Reguliariai vartojant svorio atsikratys net ir labiausiai nutukęs žmogus. Šis mišinys neleidžia kauptis riebalams, net jei žmogus maitinasi labai kaloringai.

Vėžys
Tyrimai atlikti Japonijoje ir Australijoje kad pažengęs vėžys pilve ir kauluose sėkmingai išgydomas. Šių rūšių vėžiu sergantys žmonės kasdien turi valgomą šaukštą medaus su arbatiniu šaukšteliu cinamono 1 mėnesį 3 kart į dieną.

Nuovargis
Naujausi tyrimai rodo, kad cukrus esantis meduje yra labiau naudingas nei kenksmingas kūno stiprumui Vyresni žmonės, reguliariai vartojantys medų ir cinamoną lygiomis dalimis yra žymiai gyvybingesni ir lankstesni. Dr. Milton, atlikęs tą tyrimą, sako, kad 0.5 valgomo šaukšto medaus vandens stiklinėje kartu su cinamonu, suvartojus ryte po dantų valymo ir 15 val. po pietų, kai kūno gyvybingumas pradeda mažėti, padidina kūno gyvybingumą per savaitę.

Blogas kvapas
Pietų Amerikos gyventojai ryte skalauja burną ir gerklę su arbatiniu šaukšteliu medaus cinamono stiklinėje karšto vandens, ir taip visai dienai atsikrato blogo kvapo iš burnos.

Klausos praradimas
Kiekvieną rytą ir vakarą medus su cinamonu lygiomis dalimis atstato klausą.
Atsakyti
Idomi info, Amica 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
QUOTE(kietute @ 2009 11 20, 22:10)
sveikos  4u.gif
mes buvom pas pulmonologe Migle Klimantaviciene Santariskiu konsultacineje poliklinikoje. labai patiko poziuris, labai isiklauso, neskuba su hormonais. Mums ja rekomendavo mano drauge-naturaliste, sakyciau, kurios dukra turi astma. o po to ir musu pediatre ja parekomendavo. galiausiai ir patys kol kas labai patenkinti. tik eiles ilgokokos pas ja.
man su burokeliais buvo "atradimas" - lankome "Aitvaro" darzelio alergiuku grupe, tai ten burokeliai yra vienas is produktu, kuriu niekam neduoda. kaip ir pieno bei zuvies. del kitu produktu jau kiekvienas suraso,ko negali. o sitie trys niekam nebuna i meniu itraukiami

4u.gif 4u.gif 4u.gif labai didelis dėkui už info !

Burokai ir mūsų didelis alergenas visad buvo - ir visvien - ar ekologiški ar ne,labai reagavo. Šiuo metu nė nežinau - neduodu, bet sultinį burokėlių sriubos tai karts nuo karto valgom.

ausru - aciuks.gif didelis dėkui už info dėl knygos - perskaičiau Vanduo ir druska: Jūsų sveikatos šaltinis - labai patiko.

Atsakyti
QUOTE(Otaip @ 2009 11 21, 09:15)
ausruaciuks.gif  didelis dėkui už info dėl knygos - perskaičiau Vanduo ir druska: Jūsų sveikatos šaltinis - labai patiko.

Tai prasom mums dabar kokiu geru minciu is ten perkelti (na kurios tau uzstrigo), nes as dar tos neskaicius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 11 21, 10:39)
Tai prasom mums dabar kokiu geru minciu is ten perkelti (na kurios tau uzstrigo), nes as dar tos neskaicius  smile.gif

biggrin.gif tai va, kas man ir patiko,ir kartu prieštaringai skamba- jis labai atsargiai rekomenduoja savo būdą, vis sako "turėtų išnykti skausmas", "visai įmanoma,kad organizmui toje vietoje trūksta vandens",'skausmas turėtų sumažėti", "jeigu pagrindinė priežastis dehidratacija to oragano" ir pan. - neskelbia , kad tikrai taip ir bus,jei naudotis jo būdu - labai labai apsidraudžia. Man nepatinka kategoriškumas - o jis labai "apgludinęs kampus" , ir, šitoj knygoj neradau info ar jis turi kokias nors gydyklas ar pan., pagal savo teoriją rolleyes.gif (jo bandymai - tai jo skaitytojai, jo paskaitų klausytojai, pacientai tose įstaigose,kur jis dirbo, na ,dar jo patirtis su kaliniais); patiko, kad daug medicininių terminų paaiškino, kai kurių sudėtingesnių organizme vykstančių medžiagų pasisavinimo ir šalinimo procesų (bent jau man labai patiko jo aprašymas). Dar apie druską pasakė įdomų dalyką - kaip tik susiję su tuo, apie ką mes diskutavom,norėjau pacituot,bet neturiu laiko dabar - būtinai parašysiu. Na, daug įdomių minčių radau ax.gif , man patiko.
Atsakyti
Apie druską.
Visad buvau druskos vengimo maiste šalininkė. F.Taunytė ir ši knyga "reabilitavo" druską man cool.gif

O mes temoj diskutavom apie joduotą druską. Parašysiu,ką rašo apie jodą Fereydoonas Batmanghelidjas:

"Labai nusivyliau, kai sužinojau, kad nerafinuota jūros druska neturi pakankamai jodo. Manydamas, kad jūros druska turi daug svarbių mikroelementų, aš pradėjau vartoti tik jūros druską ir nevartojau maisto produktų ir multivitaminų, kurie aprūpintų mano organizmą jodu."
blush2.gif cituot nemažai reikt,bet žodž., jam atsiradęs auglys (strumos auglys su visais jo sukeltais negerumais) išnyko pradėjus vartot papildomai jodą. man asmeniškai čia buvo atradimas - įsivaizdavau, kad iš jūros druskos jodo gaunam pakankamai g.gif , aš paprastos druskos vartojau nedaug, o jodui vartojau jūros kopūstus, tai įsivaizdavau, kad čia viskas čiki. Na, o perskaičius jo knygą, susidariau nuomonę,kad ir druską reik naudot, ir jodą taip pat (kad ir iš tų jūros kopūstų) - kad vienas kito neatstoja ir kartu neina (nesvarbu, kad tai jūros druska). Na, o apie joduotą druską likau prie savo nuomonės - geriau paprastą, kad nepadaugint jodo, nes ir šis gydytojas primena, kad reikia saugotis nepadaugint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otaip: 21 lapkričio 2009 - 10:33
QUOTE(LiloSun @ 2009 11 20, 22:37)
O sita gyd turbut tik astmatikus konsultuoja? Su AD vargu ar verta pas ja eit?

nu pulmonologai AD negydo, truputuka cia skirtingi dalykai, bet galima del iv.kvepavimo taku, plauciu ir pan. ligu, ne vien del astmos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawanda: 21 lapkričio 2009 - 11:43
QUOTE(Živilkinas @ 2009 11 20, 17:04)
Dar apie kažkokias balandas košei man eko-parduotuvėj sušnekėjo, teko ką nors girdėt?

aa, cia kynva bus. turiu maisa raudonosios kynvos, bet bijau bandyt....
o as kukuruzus atradau vokiskus is holos parduotuves... ir obuoliu koses. tai verdu pusryciams kukuruzu kose + druskyte + alyv. aliejus + obuoliu kose. va pusryciai.

o ka daryt kad nuo tu kosiu vaikui ima kakis kietet? darydavo vien vandeniu, o dabar tokia tyrele. O gal cia taip ir turi but? nes nuo dietos bent jau kakis geltonas, dingo zalumas tfu tfu tfu... grudeliai susmulkejo...

ar verta 6 sav. kudyki tempti pas alergologa? ar padarytu kokius tyrimus? kai tokio amziaus pirmaja veziau, tai nieko nedare, tik man ta standartini popieriuka su alergenais padave. Tai galvoju kam tada ten vaika tempti? O gal man paciai atnaujinti kraujo tyrima? Nes tikriausiai kam as esu alergiska, tai ir mazajam netinka?

tiesa, kiek man tyrimu daryta, tai alergija vos ne viskam - vieniem didesne kitiem mazesne, tai isvada paprasta - neuziciklinti ant vieno produkto, daznai kaitalioti, nes kitaip nera ka valgyti... bet kas idomiausia, kiausiniui nerodo, bet labai gerai zinau kad juos LABAI riboti reik man... tai vat mistika su tais tyrimais... doh.gif
Atsakyti
Sveikutes. 4u.gif
Buvom mes ketvirtadieni pas alergologa. Tai va isiaiskinau kelis rupimus dalykus.
Del MMR skiepu, nepatare skiepyt.
Del maisto kaip visad nieko nepasake, tik tiek, kad durna musu alergija lotuliukas.gif
Del odos bukles, tai PIRMA karta per metus apziurejo petuka, kur itariau gryba, ir pasake, kad visai tiketina kad jis ten bus. Kaip ir stafilokokas. Pasakiau kad pasidarem kiekybini ismatu tyrima, bet nuo odeles nepaeme, tai pavadino ta gyd Zolyno gatvej durna boba ir pasake, kad vietoj paims. tai sumokejom 60 Lt doh.gif
Uzsirasem po 2 sav., nes tada jau viska aptarsim ir musu ir ju tirimus.
Siaip si karta buvo labai maloni, bet... kodel kai buvom metuku nepasiule nei vieno tyrimo? g.gif Juk kaip kvaila mama galejau ir nesusipratet kad vaikui grybas ar koks velnias blink.gif Tik savo iniciatyva visi tyrimai padaryti.

Israse Clotrimazolio ir Travokorto tepti. g.gif
Dabar del kiekybinio ismatu tyrimo.. Gal kas is mamyciu dares ir galetu padeti pasiaiskinti kelis dalykus. Nes noriu pas Vaiciulioniene eit visiskai pasiruosus, kad galeciau padskutuot del gydymo budu.
A. Stafilkokas pas mus 10(5), o turetu but maziau nei 10(3) tai cia labai daug ar nelabai g.gif Nes kiek skaiciau jei nedaug padidejes tai tik gerosiom bakterijom gydo, o jei daug tai ka tada skyria?
Po to Grybai-Candida irgi daugiau nei nurodyta normoj. Laktobakterijos parasyta kad neauga (tai cia irgi manau blogai? g.gif ), o Bifidobakteriju irgi maziau nei reikia.
Dar auga Klebsiela enterobakterija, tai ar cia labai blogai ar kazkiek ju turi buti?

Tai va dabar noriu surinkt visa naudinga info, kad nepakenkt begydant. Gal kokioj Ad temoj apie AS diskutavot? Apie grybus atrodo praeitoj kalbejot?

O siaip dabar po biski geriau, nors nemiegianaktys pas mus vis dar, nesutvarkom ritmo.
Papildyta:
Lawanda, sveikatytes tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dresin @ 2009 11 21, 16:34)

ar verta 6 sav. kudyki tempti pas alergologa? ar padarytu kokius tyrimus? kai tokio amziaus pirmaja veziau, tai nieko nedare, tik man ta standartini popieriuka su alergenais padave. Tai galvoju kam tada ten vaika tempti? O gal man paciai atnaujinti kraujo tyrima? Nes tikriausiai kam as esu alergiska, tai ir mazajam netinka?

tiesa, kiek man tyrimu daryta, tai alergija vos ne viskam - vieniem didesne kitiem mazesne, tai isvada paprasta - neuziciklinti ant vieno produkto, daznai kaitalioti, nes kitaip nera ka valgyti... bet kas idomiausia, kiausiniui nerodo, bet labai gerai zinau kad juos LABAI riboti reik man... tai vat mistika su tais tyrimais...  doh.gif

Na, aš tai su 3-jų savaičių kūdikiu nulėkiau, kai baisiai išbėrė, bet jokių tyrimų daryt nepatarė, sako, vis tiek nerodys jokios alergijos tokiam mažyčiui, kad ir kokia stipri būtų, kiek supratau, nuo 6 mėn. kažką jau galima daryt ir testuot. Tai gydėmės tradiciškai, tavegyl'iu, dieta ir gausiu drėkinimu. O nuo 6 mėn. tyrimą siūlo (matyt, prieš primaitinimą), kur ant nugarytės mėginius deda ir stebi reakciją odos...

Tai, matau, tu, kaip ir aš-pati esi alergiška, tik skirtumas, kad man testai praktiškai jokių alergijų neparodė, net suabejojau, ar gerai atliko biggrin.gif

O dėl neužsiciklinimo tai aš irgi supratau, kad su griežta dieta tai NEĮMANOMA, labai jau greit apsisuka produktų ratas... verysad.gif

Beje, aš tikrai tikiu nuomone, kad dėl prastos žarnyno floros būklės nesuvirškinus gerai maisto, jo dalelės yra puolamos kaip alergenai, nesvarbu, ką valgytum, todėl pati ėmiausi gerinti situaciją probiotikais, dar gavau patarimą ir virškinimo fermentų pavartot, tik nežinau, kurie būtų tinkami ir saugūs maitinančiom mamytėm.
Gal kuri vartojot?

KOKIUS PROBIOTIKUS DUODATE VAIKUČIAMS, NUO KADA IR KAIP?
MANO MERGYTEI 3,5 mėn., dažnai tuštinasi žaliai, gleivingai, gal pagerintų situaciją?
Ar pakanka kiek aš geriu ir per pieniuką gauna?
Man kažkodėl alergologės nesiūlė probiotikų vaikui, gal, sakau, dar per maža?
Žinau, kad kažkur temoje ir apie juos diskutuvate, bet gal atsakysit? 4u.gif

P.S. labai įdomi info apie cinamoną+medų, bet alergiukam medus? g.gif

Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2009 11 20, 23:50)
siandien suvalgiau du kasnius sokolado milka. Nu nebegalejau jau. Prisidengiau argumentu, kad tik taip suzinosiu, ar yra reakcija, o plius, kiek as esu tirta, tai vieninteliam sokoladui NESU alergiska biggrin.gif

del vieno produkto visa savaite- as meginau tik ryzius ir vandeni kokias 3 dienas. Kai vaikas pradejo dusdamas verkti, matyt pilvo diegliai prasidejo nesveiki kazkokie, kakojo VIEN vandeniu ir vien zaliai (dabar aciu d. buna ivairiai bent jau... o nebeduodant bifolac, jau zaliai pasitaiko reciau...), tai KA ZINAU  doh.gif  nebedrisau vieno produkto vartoti, valgau bent po 4-5. Fonas sioks toks yra, bet.  4u.gif

Matai sokolode rasoma kad gali buti pieno, riesutu ir t.t. pedsaku smile.gif tai gali buti ir ir tai reakcija. Bet jei ir po keliu dienu nieko nepablogejo matyt tinka jums thumbup.gif
O ryziai jum ryskiai netinka dideliais kiekiais, tai manau jei po biskuti keisdama kiekviena savaites diena produktus (vegiant tu didziuju alergenu) nemanau kad labai pablogetu. Ir ivairesnis maistas ir nesikaups tie alergenai, nes jei kiekviena diena ta pati, tai jei net nebuvo reakcijos po kiek laiko gali atsirasti.

Labai fainiai kad jum gereja thumbup.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(dresin @ 2009 11 21, 15:34)
tiesa, kiek man tyrimu daryta, tai alergija vos ne viskam - vieniem didesne kitiem mazesne, tai isvada paprasta - neuziciklinti ant vieno produkto, daznai kaitalioti, nes kitaip nera ka valgyti... bet kas idomiausia, kiausiniui nerodo, bet labai gerai zinau kad juos LABAI riboti reik man... tai vat mistika su tais tyrimais...  doh.gif

Sutinku drinks_cheers.gif , o su tais tyrimai mistika nes labai kinta tas alerginis fonas. Pvz. mum zuviai nerodo, bet karta suvalgiau ir daugiau nebevalgiau taip isbere.
Tai mazoji mano taip ir valgo kiekviena diena skirtingai, ir tada lengviau atsekti kam jau atsirado o kam sumazejo.
Atsakyti