[quote=Živilkinas,2009 11 19, 23:21]
Pasidalinkit, prašau, konkrečiai, ką valgydavot, ką gamindavot?
Bet su receptais, jei galima, ar detaliau, ką pusryčiam, ką vakarienei ir t.t.
Aš pusryčiams valgau ryžiųtrapučius su joduota druska be konservantų arba ekologiški ryžių trapučiai su sezamu ir žalia ar raudona su mėtom arbata (ar šiaip žolelių arbatos: liepukų, mėtų, medetkų, raudonėlių). kartą per sav. leidžiu savu tirpios kavos ir juodos arbatos. Tiesa, dar prieš pat pusryčius suvalgau bananą ar obuolį (dar turiu iš sodo).
Pietums darausi troškinį: bulvė, morka, kalfijoras/brokolis/šparaginės pupelės/briuselio kopūstai/žirneliai (kartais panaudoju kokį 1/4 Gallina Blanca sultinio kubelį, o šiaip visi mano prieskoniai tai druska, pipirai, petražolės, krapai ir kmynai). Dar darau plovą, t.y. ryžiai su kiauliena (aišku tinka jautiena, kalakutiena) ir nedaug klasikinio Heinz kečupo, nes jis vienintelis, kiek radau Maximoj apžiūrėjus visas etiketes, be modifikuotų priedų. Taip pat verdu kotletukus iš kiaulienos su jautiena faršo ir valgau su bulvėm/ryžiais. Arba troškinu (naudoju tik alyvuogių aliejų, sviesto išvis nevalgau) kalakutiena su obuoliais ir šalia išsiverdu ryžių. Dar verduosi sriubytės: bulvė, morka, burokėlis (kol kas viskas iš sodo) su grietine (rūkščių pieno produktų neatsisakiau), ar bulvė, morka ir koks kopūstas. Kepu kugelį su grietine. darau karbonadus (jautiena/kiauliena/kalakutiena) alyv.aliejuj. Vakarienei avižinių dribsnių košė (virta vandeny, su druskyte ir a.š.alyv.aliejaus) ar kukurūzų košė. Dar tarpe kažkuriam vėl suvalgau (ko nevalgiau pusryčiamams) obuolį ar bananą. Taip pat pasidarau kukurūzų dribsnių su natūraliu jogurtu (kartais įsipjaustau bananą, obuolį). Geriu daug arbatų, stengiuosi vis skirtingas; mineralinio negazuoto šaltinio vandens; obuolių sulčių (spaustų iš sode užaugintų obuolių, pati sodo neturiu, tai dėkinga esu vyro močiutei). Dar tokiems pakramsnojimams tai perku kukurūzus be nieko arba su cukrum (bet be saldiklių), moliūgų sėklas.
Aš vartojau Calcigran apelcinų skonio, bet vaikučio nepastebėjau, kad bertų. Bet man gal trečia mėn. rekomendavo gert dėl vaikučio, kad sukaulėtų klubiukų branduoliukai, o antrą mėn. (6-tą mėn.) tai gėriau, nes beveik nevalgau produktų su kalciu. Bet kiekvieną mėn. tikrai nerekomenduojama. Beje, Calcigran yra be cukraus miško uogų skonio, bet kažin ar čia geriau, manau tas pats. Bet va nuo žuvų taukų kaip pabėrė mažajį, kai 3 d. padaviau, tai dar dabar žandukų neužsigydom iki bent vidutinio pabėrimo, nors jau 1,5 mėn. praėjo. Pati irgi nei žuvies (nors jau labai norėčiau), nei žuvų taukų nevartoju.
Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2009 11 20, 02:51)
http://www.berghoffb...p...7&Itemid=75 Kaip cia tau pasakyt kiek kainuoja?
Siaip kokius maziausiai 4 kartus pigesni nei zepter ar bauer, bet metalo lydinys, kaip, raso, toks pats (gal tik plonesnis sluoksnis). Ir apdirbimo kokybe, aisku, siek tiek skiriasi.
Ar teisingai suprantu, kad jie netinka dujinei vyryklei (nes pas mane tik orkaitė elektrinė)?