Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XVIII tema

QUOTE(ausru @ 2009 11 13, 18:35)

Duona valgau, bet turbut vaikas butu grazesnis, jei nevalgyciau  blush2.gif . Bet su tais keliais produkteliais, kuriuos jam galima, as tikrai koju nepavilkciau. Ir taip jau toki kalcio trukuma prisivariau, kad plaukai nuo galvos kuokstais slinko ir tooks silpnumas kojose buvo  doh.gif ...Laimei atradau Gai-Bao kalci - po savaites naudojimo neatsistebiu, kad sukose vos keli plaukai lieka besisukuojant. O kaip tu istveri su tais keliais produktais? Geri papildomai kokius papildus ar kaip?

Super, kad isigijot zepter filtra - as irgi labai gundausi, tik kaina labai auksta. Kazin nera tokio pacio gero, tik kitos firmos vandens filtro uz zemesne kaina? Gal kas zinot? O kaip su akmenimis baigesi? Istirpo nuo filtruoto vandens ar kaip kitaip tirpinai? As irgi turiu akmenu inkstuose, tai info lb praverstu  4u.gif .

Dėl plaukų slinkimo, tai man atrodo daugumai praėjus kuriam laikui po gimdymo slenka plaukai, bent man tai ir po pirmo gimdymo slinko nors valgiau viską...
Kaip ištveriu su keliais produktais g.gif nežinau lotuliukas.gif (tai pirmoji dieta mano gyvenime ir dar tokia doh.gif ). Matyt man jau visai blogai, bet man niekas neteikia tiek džiaugsmo kaip gražūs dukrytės skruostukai. Vistiek negalėčiau valgyti pačių mėgstamiausių savo produktų. Blogai jaučiausi kai pamaitinus pamatydavau, kad pabėrė, o dar reikdavo maitinti iš kitos doh.gif (bandydama įvesti naujus maisto produktus pirma pati valgydavau, jei nebūdavo reakcijos duodavau mažylei), dabar pirma ragauna ji. Matyt jau aš tiek daug esu visko privalgiusi... ir kiek dar visko privalgysiu, dėl savęs nesuku galvos, bet kaip padėti mažylei g.gif galvoju kiekvieną dieną. Nesusitaikiau ir nesusitaikysiu su jos alergija, negaliu...
Pati esu nusipirkusi kalcį su magniu iš Amway, bet gal dėl to, kad neįpratus kažką vartoti, pamirštu išgerti (išgėriau gal iš vis 4 ar 5 smile.gif ).
Pati apie tai niekad negalvojau, bet kai homeopatė norėjo sužinoti mūsų ligas aš tegalėjau pasakyti inkstų akmenligę, o MB, kad operavo kelio miniską. Noriu maitinti iki 2-jų, jei iki to laiko nebus geriau, reiks tikriausiai ir man ieškoti ko nors organizmo pastiprinimui.

Dėl filtrų... manau nebūna tokių pačių gerų pigiai smile.gif . Žinau, kad Amway turi taip pat vandens valymo sistemą ir įsigiją žmonės taip pat labai patenkinti. Pasidomėjau dėl kainos... tai apie 4 tūkstančiai pirkėjams, lyg 3081 Lt jei perka pats konsultantas (vakar dienos kursu), tai tada pigiau zepter mirksiukas.gif šiandien siūlo už 3020 Lt. Man tai tikrai vertas tų pinigų. Net jei nežiūrint sveikatos, vandens skonis pasikeičia, žymiai skanesnis, kai įpratau tai tiesiog negaliu praryti paprasto vandens.

Dėl akmenų, tai nežinau... labai tikiuosi greit neužklups manęs, nes dabar tai būtų tragedija doh.gif , pernai (kai gulėjau ligoninėj) buvo mergaitei 3 savaitės, šiandien didesnė, bet mamytės reikia labai labai... Tiesiog sumažinau geriamo vandens kiekį, buvau prisiskaičiusi, kad reikia apie 2 l vandens išgerti maitinančiom, tai tiek arba daugiau ir gerdavau, bet tikrai tiek nereikia. Neturiu patirties jokių ligų gydyme, o ir buvo toks priepolis, kad nei gulėt, nei sėdėt, nei stovėt, nu vienu žodžiu jei būtų sakę reikia pjaut - būčiau sutikusi, nes po paros siaubingų skausmų (leidžiama nošpa nepadėjo) buvau. Parašė antibijotikus (homeopatė negalėjo suprast prie ko) ir Rowatinex. Sakė kai nemaitinsiu turiu susirūpinti, nes kiekvienam inkste po 2 akmenėlius doh.gif doh.gif . Pas mus jų neskaldo, reiktų važiuot į Vilnių, tai kažin ar prisiruošiu, nebent išveš... Esu nusižiūrėjusi Ajurvedos augalinį preparatą kepenims ir inkstams. Phyllanthus niruri (http://www.nutrasanus.com/phyllanthus-niruri.html). Amazonės indėnų vadinamas "akmenų skaldytoju" ir naudotas akmenims iš inkstų bei tulžies šalinti. Indijoje šis augalas naudojamas, visų pirma, kepenų ligoms gydyti. Taip pat blužnies pažeidimams, kaip diuretikas ir virškinimo sutrikimams gydyti. Reiks bandyt, jei nepamiršiu, nes man jau buvo kartą prieš 12 metų smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2009 11 19, 14:59)
Mamos, gripo nebijot? Kaip saugotes? As tai dziaugiuosi nutraukus antihistamininius (lb imuniteta slopina) ir duodu kordicepso ryte vakare - tikiuosi neapsirgsim  unsure.gif . Baisu pasidare po to 13-kamecio berniuko mirties  unsure.gif

Bijau labai gripo, o ypač dėl mažės. Nesisaugom blush2.gif , nežinom kaip blush2.gif . Tik tiek , kad vyresnėlės mokykloj karantinas, tai savaitėlę bus namie, tai nors ji neparneš..., o vyro darbas su žmonėm, tai nežinia kurią dieną teks su kokiu užsikrėtusiu pabendrauti ir doh.gif
Papildyta:
QUOTE(ausru @ 2009 11 19, 17:38)
[size=1][/size]As verdu zepteriniuose ant labai mazos ugnies ir darzoves i puoda sumetu tik uzvirus vandeniui, nes sako, jei sumeti neuzvirus, isplaukia visi vitaminai. Bet vistiek nemanau, kad virtame maiste isliktu daug vitaminu  unsure.gif . Jei ne Neocate misinys, prastai mums butu su vitaminais.

O dabar IKI akcija Berghoff puodams (toks pats medicininio plieno lydinys, kaip ir zepter), tai turbut dauguma mamyciu jau susipirko?  smile.gif

Aš ir zepteriniuose gaminu, kartais garuose, kartais paprastai. Šiuometu gal dar yra kiek tų vitaminų g.gif , vat pavasarį liūdniau verysad.gif su vitaminais.
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 11 19, 16:09)
Čia aš dėl tų baltų morkyčių, nespėju su jumis, rašau pavėluotai blush2.gif . Labai ačiū, jūs labai maloni, kad sutiktumėt duoti pabandyti, bet mes iš Alytaus. Bandysim ir mes pasiieškoti turgely, gal kas bus užauginęs g.gif . Ar tos morkos tokios gelsvos (nu pvz. petruška balta, o čia tokia lyg į gelsvumą)? Bandau prisiminti g.gif seniau esu kažką panašaus mačiusi... kartais užaugdavo tarp įprastų morkų baltos (gelsvos), mes jas gyvulinėm kažkodėl vadindavom smile.gif ar čia kažkokia spec. rūšis?

4u.gif jo, jos panašios į pašarines - tokios nemažos biggrin.gif , baltos baltos - ne geltonos. Man patinka skonis - ne taip "morkiška' - ruošiu košes pusiau morka pusiau kita daržovė- kai tikra (oranžinė) morka - tai net kvapas mane jau pykindavo (nemėgstu virtų morkų blush2.gif ), o su baltom - thumbup.gif liuks, ir aš su vyru , ir vaikai mielai valgom. jei kartais Vilniun važiuosit - praneškit, nes turim kol kas nemažai (mes gyvenam tam miesto gale, kurlink Alytaus ,visai netoli VILNIUS raidžių lotuliukas.gif ).

kas link dietų - 4u.gif užuojauta. Jo,vaiko išvaizda viską atperka. Bet savęs nepamirškit mirksiukas.gif , vaikui reikalinga sveika mama. Tokiu atveju,kai tiek daug produktų alergizuoja, reiktų žiūrėt papildų. Beja, pasidalinsiu savo atradimu - mum hemoglobiną gerint pradėjo skruzdžių milteliai iš Tenši papildų bigsmile.gif - jie turi visą amino rūgščių kompleksą, kaip supratau (savo mažei duodu 3 kapsules dienoj, dičkei - 4 turias).

Kas link filtrų - aš irgi gundžiaus AMWAY firmos, kadangi pati licenziją turėjau, bet kažkaip apsistojom ties Atbulinės osmozės vandens valymo sistema
"aquasoft Plus-50"
- kaina tiko, atsiliepimai geri buvo - ir ką, jau beveik metai geriam - vanduo tikrai daug daug skanesnis wub.gif , ir arbata ir kava kito skonio
Atsakyti
QUOTE(Vynuoge_81 @ 2009 11 19, 10:37)
Nesuvokiu, negi penktadieni atliktas skiepas galejo issaukt toki pablogejima  cray.gif

Aš asmeniškai tai išvis neskiepyčiau kol kas. Mano vyresnėlis pediatrės nurodymu augo iki metų neskiepytas dėl AD. Ir niekas neatsitiko. Jau ir taip vaiko organizmui sunku, o čia dar skiepus varote.

QUOTE(Axxa @ 2009 11 19, 12:13)
Ir dar aš viską malu su smulkintuvu (mažajam 7 mėn.), tai daržovės/vaisiai liesdamiesi su geležim vėl praranda vitaminų... Taigi kartais pagalvoju, kažin kiek jų belieka tam galutiniam maistelyje  g.gif

O kam tokio amžiaus vaikui smulkinti? Taigi su šakute gerai patrinsit ir liuks. Dantukų turite? Aš išvis niekada blenderio nenaudojau maistelį ruošdama.

QUOTE(dautan @ 2009 11 19, 13:17)
Verdu ilgai verdančius produktus (mėsą, ryžius) greitpuodyje, kitus - stikliniame puode. Daržoves užpilu verdančiu vandeniu, verdu uždengus puodą. 4u.gif

O stiklinis koks? Su stikliniu dangčiu? Ta prasme visas stiklinis?

QUOTE(ausru @ 2009 11 19, 14:38)
O dabar IKI akcija Berghoff puodams (toks pats medicininio plieno lydinys, kaip ir zepter), tai turbut dauguma mamyciu jau susipirko?  smile.gif

Aš ne tarp daugumos schmoll.gif . Net nežinau kas čia per puodai g.gif . Ir kiek tas gėris kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 11 19, 16:33)
Carramele, is kur tu sakeisi? Skambinau i Rasakila del pedkelniu, tai sako vel koki menesi gali tekti laukti  doh.gif , tai gal sakau reikia bandyti tiesiogiai uzsisakyti.

http://www.dermasilk.co.uk/
Atsakyti
Mamytės, aš vis dar dėl tų tyrimų 7 mėn. vaikiukui.
Kokio tyrimo aš galiu paprašyti mūsų pediatrės? Kaip suprantu dūrio (nemokamo)? Ar jį daro visose poliklinikose (mes Kauno centro pol.)? Kokio amžiaus jūsų vaikučiui darė šį tyrimą?
Kaip dėl kraujo tyrimo, kas siunčia šiam tyrimui: pediatrė ar alergologė? Kur darėtės Kaune, mokamai/nemokamai? Kokio amžiaus jūsų vaikučiui darė šį tyrimą?
Girdėjau, kad homeopatė yra kažkur prie Kauno klinikų, gal kas galit permesti kokį adresiuką ar registracijos tel. Ten tiesiog nueini su gimimo liudijimu ir prisiregistruoji? Tada turbūt gyd. paskiria folio tyrimą. Ar konsultacijos ir tyrimas mokami? Gal galit truputį plačiau, kokiu būdu jis daromas. Vaikutis kažkaip prijungiamas prie aparatūros, atsinešat namuose paruoštus į foliją suvyniotus produktus (kiek jų nešatės, kuriems patvirtino alergiją (bulvė, morka, kalafijoras, brokolis, žuvis, jautiena, kalakutiena, vištiena, kiaušinis, bananas, obuolys, grikiai ir t.t. čia per daug, ar kuo daugiau, tuo geriau???)?) ir švytuoklė parodo kas tinka kas ne? Kokio amžiaus jūsų vaikučiui darė šį tyrimą?
Tiesiog man visi gydytojai kala į galvą, kad tyrimai daromi tik nuo metukų, o man nuo tų dietų jau svoris tiek nukrito (dar maitinu pati), kad sveriu mažiau nei iki nėštumo (158cm jau mažiau nei 41 kg). Labai svoris pradėjo kristi vos pradėjau laikytis hipoalerginės dietos. Galėčiau nutraukt maitinimą, bet kas garantuos, kad su mišinuku nebus blogiau...?
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Jau kiek priplepejot per siandien diena smile.gif paguldysiu maze ir prisesiu prie kompo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 11 19, 18:47)
O stiklinis koks? Su stikliniu dangčiu? Ta prasme visas stiklinis?

Taip, visiškai stiklinis. Labai patogu - išverdi, gali dėti į šaldytuvą paskui, vėliau - į mikrobanginę ax.gif
Atsakyti
na, mergaites, nesergat? mano dickis jau be tempos, duodas po namus, nervus visiems gadina doh.gif bet vat kosulys vis dar baisinis, sausas, spazminis, aprimsta tik sudavus bronchus pleciancius, siaubas koks vargelis doh.gif tik dekui dievui maziai vis dar tvirtai laikosi - sveiki, gal neuzsikres nuo brolio tfu tfu tfu unsure.gif leidziu viduriuka i darzeli ir bijau, kad neparnestu bacilos, laikyciau namie ale isprotesiu su visais doh.gif
ir dar...vakar vidurinelis pasislepes nuo manes pavaisino sese saldziais kukuruzais ir sureliu ir kaaaa rezultate nors ir neryskus, bet berimas ant kunelio, velniava unsure.gif
Papildyta:
Olgina niekaip neisderinu laiko i svecius doh.gif dabar dar pradejau pati proceduras darytis, lakstau i santariskes, visai su laiku prastai, nu bet kita sav. bandysiu blush2.gif
Atsakyti
Labas vakaras, mamytės!

Na, manau, pribrendo ir man reikalas parašyti-paprašyti patarimo-pasiguosti ir t.t. ...
Nepykit, jei klausiu dalykų, kas jau buvo klausta, rašyta ar minėta, temelė labai plati, o visko perskaityti kolkas nelabai pavyks-dukrelė nuo pat gimimo per dieną tepamiega sumoje gal kokią valandą (!), jei neskaičiuosime lauke praleistų 1-2 val.,visą kitą laiką prašo dėmesio smile.gif Būsiu dėkinga, jei atsakysit ar bent nurodysit, kurioj temoj galėčiau rast atsakymų, na, ir tiesiog išklausysit...

Taigi, šiek tiek priešistorės:
Mamytės (t.y. mano) priešistorė - pati gimiau su AD, užaugau ant Tavelyl'io ir su hormoniniais tepalais, vaikystės nuotraukose-apibintuotom rankom, dėl kompresų ir kad nesidraskyčiau, nelengvas paauglystės periodas, kai norėjau būt graži, o snukutis veidrodyje susižavėjimo man pačiai nekėlė, atsisakydavau eit į mokyklą, kai paūmėdavo, net dabartiniam vyrui, kai draugavom, atėjusiam į svečius vakare neleisdavau degt šviesos, hihi... kai jau pati tapau už savo sveikatą atsakinga priimt sprendimus, nusprendžiau gydytis homeopatiškai, neva-šalin cheminį brudą-"dasivariau" iki tokios būklės, kad "atsiprašius" nušliaužiau pas tradicinius daktarus ir jie manęs už mano bandymus nepagyrė, sako, daug čia tokių matėm... O paskui, jau po kokių 22ejų - išaugau smile.gif Na, ne 100%, žinoma, bet... Pradėjau lauktis, vartojau multivitaminus (sako, nėr gerai, bet vis dar neturiu griežtos nuomonės, ar didesnė nauda, ar galima žala), nėštumo metu AD nekamavo, tik pabaigoje mane taip išbėrė, tarsi dilgėlinė, kad paguldė ligoninė, įtardami cholestazę, kuri nepasitvirtino, tuomet ir gimė mano turtelis.

Dukrytės priešistorė - laiminga mamytė grįžus namo maitino MP, bet nesilaikė labai griežtos dietos, nors galėjo numanyt, kad AD paveldimas, na, nebuvau labai atsipalaidavus, bet kapojau ir grikius, ir vištieną (tipo sveikai maitinausi), ir sausainį, vaisių sau leisdavau kokį vieną per diena... O kai mažės pilvelis biskį pastreikavo, palašinau bananų skonio sirupėlio ir pan.
Žodžiu, dabar kai pamąstau, pati užsukau visą mechanizmą dukrytei doh.gif
Taigi, 3 savaičių dukrytei pradėjo bert visom puikiai žinomu eiliškumu, pradedant nuo žandų baigiant visu kūnu, išskyrus dubcę (po pamperiu švaru, ką jau irgi, kiek supratau, ne viena pastebėjot).
Naktim mano mergytė muistydavosi ir plakdavosi man į šoną kaip ant kranto išmesta žuvelė-matyt, niežtėjo. Nulėkiau pas šeimos dakatrę, ji liepė duot Tavegyl'io, ir tada aš pirmą kartą apsižliumbiau, mat prieš akis prabėgo mano pačios išgyvenimai (žr. mano priešistorę aukščiau smile.gif ), be to NEBUVAU GIRDĖJUS, kad 3-jų savaičių kūdikiui jau kas nors yra davęs tokių vaistų, anotacijos rašo, kad tik nuo 1-erių metų, forumuose kiek skaitau-visų lialiukai irgi jau tik didesni tokius vaistukus gavę, žodžiu, dvejojau, kol padėtis nepablogėjo visiškai, aš, varna, per savo dvejones, matyt, dar labiau savo klecko organizmą įaudrinau.
Atrodė tikrai baisiai. Pažiūrėjus verkdavau.

PRASIDĖJO VIZITAI PAS DAKTARUS.
Bet, kaip sakoma, dešimt daktarų-mama be galvos doh.gif

Daktarė Nr. 1 - iš odos dispanserio, girdom Tavegyl, laikomės hipoalerginės dietos.

Daktarė Nr. 2-iš KMUK (gavom siuntimą), toliau girdom Tavegyl, nusiperkam Zyrtec, jei nepagerėtų-mama toliau laikosi hipoalerginės dietos, beje, dietos tekstas žodis žodis yra surašyta temos pradžios santraukoje (tai reiškia, kad neva galima truputėlį sviesto, košei paskanint, jogurto ar grietinės, galima avižinę košę valgyt, netgi kiaušinio trynį retkarčiais įmušt daktarė leido).
Pradedu laikytis dietos, mergaitei po truputį gerėja, Zyrteco taip ir neduodu.
Praeina pora mėn. dietos... Mergaitei bėrimai tai apnyksta, tai vėl atsiranda, bet ne tokie baisūs, kaip buvo...

Daktarė Nr. 3-privati klinika (važiavau, nes staiga ir man pačiai pradėjo kažkas neaiškaus darytis-ištisa alerginė reakcija, užtino akys, visą kūną niežti ir t.t.). neturėdama kur palikti lialiaus, irgi vežuosi ir konsultuojuosi ne tik dėl savęs, bet tuo pačiu ir dėl dukrytės.
LIEPIA IŠMESTI AVIŽAS, RUGIUS IR BET KOKĮ RAUGINTO PIENO PRODUKTĄ iš anksčiau minėtos hipoalerginės dietos (ir gerti kalcigraną), bet neva PRIDĖTI bandyt ką nors kito, kas nėra didysis alergenas, na, pabandau virtos morkos, troškinyje, paprikos minimaliai ir pomidorą troškintą, kiekis tikrai juokingai mažas, dar paskui valgydama pramėtydavau. Pradedu gert Kalcigraną, apelsinų skonio, nes kitokio neva kalcigrano nebūna.
VAIKUI (jau virš 3 mėn.) PRASIDEDA ANTRAS RIMTESNIS BĖRIMAS. Išberia biskį žandus ir stipriai-nugarytę. Daktarė Nr. 3 sako, kad gali biskį būt nuo infekcijos, mat snargliavo, skambinu Daktarei nr. 2, išbara dėl apelsinų skonio kalcigrano ir kad išbraukiau avižas, rauginto pieno produktus, sako, ką, visai nusivaryt norit? AIŠKU, KAD NENORIU, BET...
Vėl daviau Tavegyl + jau šįkartą Zyrtec... verysad.gif
Reikalai pagerėjo po savaitės...

Na, sakysit, beveik romaną čia surašiau, bet štai atėjo ir mano klausimų eilė, hihihi , daugiausiai dėl dietos ir meniu maitinant MP

MERGAITĖS, nu pasitarkit, būkit geros, kaip jūs tas dietas maitindamos MP išgyvenot. Ar išbraukėt visiškai RAUGINTO PIENO produktus? AVIŽAS? MAN PALIKO TIK RYŽIUS IR KUKURŪZUS... KĄ DĖL SORŲ MANOT? Viena daktarė sako taip, kita-ne...
Žinau, ne viena laikėtės griežtos dietos, bet man po 3-jų mėn. stogas važiuoja ir fantazijos trūksta, o kur dar bent 9 mėn. laikytis?
Naktim sapnuoju, kad degustuoju tortus ir pan lotuliukas.gif

Kai pradėjau maitint-apetitas ŽVĖRIŠKAS (GYVENIME TOKIO ALKIO NESU JAUTUS), valgant vienodą ir poprėskį maistą nejaučiu sotumo ir dėl to einu iš proto... NIEKADA nemėgau bulvių, košių, mėsų daug valgyt, ką dabar tenka, mėgau aštriai, daug prieskonių, daržovių, daug vaisių, žodžiu, praktiškai nieko tokio dabar negaliu lapnoti...

Pasidalinkit, prašau, konkrečiai, ką valgydavot, ką gamindavot?
Bet su receptais, jei galima, ar detaliau, ką pusryčiam, ką vakarienei ir t.t.

Pvz. aš :
Pusryčiams-geriu juodą silpną arbatą ir suvalgau su cukrum keptą obuolį.
kai nebijojau avižų valgyt, valgiau jų košę kartais su sviestu, kartais su spanguolių uogiene pačios trinta, kartais jogurto (Dobilo natūralaus) leisdavau sau suvalgyt, tai jau vis tooookia įvairovė buvo... dabar avižų ir jogurto bijau valgyt, įsivariau jau fobiją, kad gal ir obuolys netinka, ar negerai, kad cukraus dėta, nes ką valgau, ką nevalgau, VIS TIEK PABERIA.

Priešpiečiams - žalias luptas obuolys arba bananas (dabar pastarąjį bijau vartot, esą irgi viena chemija)

Pietūs - kokia nors mėsa (kalakutas, triušis, kiauliena) su ryžiais arba bulvėm.
Troškinu kalafijorą ar brokolį ar cukiniją pakepu. Darau žalias salotas-tipo, salota su agurku, druskyte, aliejus, svogūnas, bet kai pagalvoji, kažin, ar SALOTOSE IR AGURKE yra NORS KIEK NATŪRALUMO tokiu metų laiku. Taip pradėjus mąstyt vėl pasimetu.
Dar kepu bulvinius blynus. Skaniau būtų su šaukštu grietinės, betgi va-bijau.
Dar kepu virtų bulvių blynus, tik maišymas juokingas, įpilu verdančio vandens atskiedimui, įmaišau krakmolo-tipo tešlą užmaišau, vis kitas bulvių pavidalas skrandžui apgaut. Skonis-ne pasaka, grietinė padėtų, betgi vėl-bijau naudoti.
Dar pas mamą cepelinų retkarčiais "susireketuoju", pati dėl vaiko nemiegojimo režimo vargiai bepasidaryčiau.
Dar gal galima balandėlius būtų pasidaryt? Nes žalio kopūsto nelabai noriu dėl pilvelio mergytės vartoti... betgi vėl, na ir prėski balandėliai, tik vanduo, kopūstas, druska ir mėsa, o kur prieskoniai.

Gal ką galima daugiau iš prieskonių, kaip manot?

Vakarienei-kukurūzų koše.

VISKAS.
Diena dienon.

Anksčiau dar leisdavau sau (iki vizito pas dakatrę 3) juodos ruginės (grynai ruginės-GURMANŲ) su sviestuko minimaliai su arbata suvalgyt, mmmm, delikatesas dabar atrodo, dar buvau radus FAZER ruginių traškučių pagriaužt, irgi dabar išmesta, taigi, kaip minėjau, tai ir visas meniu.
Atrodo nemažai? Bet per laiką jau man nerealiai atsibodo.
Na, bet kadangi prie puodų ir taip niekada nebuvau labai gabi, biggrin.gif pamąsčiau, kad gal ką patarsit?

Kažką nuskaičiau apie speltos miltus, nė viena daktarė nekomentavo, aš irgi neklausiau, nes nė nežinojau apie juos. Gal galimą ką iškept? Hmmm, na, gal su vandeniu kokius blynus ar su trupučiu kefyro įsidrąsinus? Su kukurūzų miltais bandžiau blynus kept (su vandeniu)-rezultatas iškeliavo šiukšliadėžėn...

kažką užgirdau apie kukurūzų dribsnius su pienu be laktozės, ar čia vaikučiam jau receptas blush2.gif Beje, man liepė žiūrėt su tais dribsniais, juose būna papildyta vitaminų, ypač vit.B yra blogis neva dėl alergiukų...

dar kažką užgirdau apie baltas morkas...

dar kokių pasiūlymų?

ar drįstumėt retkarčiais išgert kavos be kofeino?

Ir šiaip visko įsibaiminau:
gal vartoju per daug cukraus-spanguolių uogienės keli šaukštai, su arbata, keptame obuolyje. Bet tuomet lieku be deserto... verysad.gif
Gal cukrų keisti fruktoze?

Gal visko per vienodai valgau?

KOKĮ KALCĮ NAUDOTI?
Ar gal visgi leisti sau kartais kokį jogurtėlį?
Ar GHI sviesto pasidarius košę pasigardint?

IR KODĖL, PO GALAIS, jei jau šitaip dėl lialiuko laikausi dietos, mane po tiek ramybės metų užklupo baisi keista alergija-vokai aptino, niežti visas rankas, kojas, krūtinę, nusidraskiau iki kraujingų šašų visur, taigi organizmas turėtų būt išvalytas, kaip niekada!!! Kažkokia mistika... Beje, pas daktarę nr. 3 pasidariau tą testą 36 alergenų, faktiškai, niekam nesu alergiška, nei maistui, nei kam, tik... beržam, hihi Taigi, esu šiek tiek sutrikus... Juolab, kad dėl staigios alergijos faktiškai ir paguldė prieš gimdymą, tik tuomet bėrė spuogeliais, o dabar tiesiog plėmai raudoni ir nudraskymai prasidėjo...

ŽODŽIU, IŠSILIEJAU...
Ačiū, kas turėjot kantrybės perskaityt, ačiū toms, kurios galėsit ką patarti. 4u.gif
Gal kitoms mamoms, kurios tik bulvėm duona ir vandeniu mito pasirodysiu lepšė, bet man tikrai ta dieta tampa kančia, žinoma, žadu bet kokiu atveju jos laikytis, bet jei būtų galima paįvairint kažkuo, kodėl gi ne? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Živilkinas: 20 lapkričio 2009 - 00:30
Kad jau prisėdau rašyt, tai dar klausimų parašysiu (mat dukrytė kolkas nepakėlė skandalo, kad aš iš lovos tykiai tykiai išsliūkinau, o išsliūkinau tik po kelinto bandymo, hihihi...)

Dėl TS norėjau paklausti, kiek maždaug sunaudojat per mėnesį, matau, kad galima siųstis iš Akomos ir po 1 l., tai mąstau, kiek paimti, jeigu pasiteisins?
Šiandien nusipirkau nerafinuoto gryno iš Cleopatra Bella pabandymui (pobrangiai, sakyčiau), tai neatrodo labai skalsus, gal dar neįgudau naudoti...

Ir dar mane sutrikdė užrašas: "Allergy Warning: consult with a physician before using this product if you have an allergy to latex or nuts"
KAIP SUPRAST?
Tiek mamyčių naudoja, ar gali ką alergizuot?
Gal apisdraudimui parašyta... g.gif

Kiek maždaug kainuoja pristatymas iš Akomos? blush2.gif

Dar sudomino tos medicininio šilko glaustinukės.
Norėčiau sužinot daugiau mamyčių nuomonių.
AR VERTA ĮSIGYTI?
Aš dėl dukrytės AD tiek išgyvenu, kad gal per greit puolu į kraštutinumus ar puolu viską bandyt ir pirkt, o dauguma priemonių nepigiai atsieina arba stovi nenaudojamos paskui, nes netinka lotuliukas.gif

Per pirmąjį didžiausią jos bėrimą nežinojau kur ir pasidėt, neužteko man "sėst ant dietos" ir vaistukus girdyt, priverčiau vyrą nupirkt sintetinę patalynę (KAIP SUPRATOT, MIEGAM VISI VIENOJ LOVOJ, OT BUS VARGO MAN ATPRATINT), buvau ir miegamojo užuolaidas pasiryžus nudrėkst, ir kilimą iš svetainės išmest lotuliukas.gif
Kai papasakojau daktarei, ta skaniai pasijuokė, sako, gal neskubėkit, tokio amžiaus (buvo nepilnas 1 mėn. vaikui) labiau per MP vaikas alergenų gauna, o tik vėliau išsivysto dulkėms ir t.t.
Tai mes su vyru po mėnesio patyliukais grįžom prie savo plunknų pagalvių ir vilnonės antklodės (tiesa, vaikas miega po savo atskira sintetine antklodėle), mat po ta antialergine sintetine antklode mes prakaituodavom nerealiai, o ir galvas niežtėt abiem pradėjo nuo sintetinių pagalvių, kažkoks košmaras buvo doh.gif tai supakavom ir palikom tam atvejui, jei svečiai užgrius, tegu jie paprakaituoja, hihihi...

Oi, mamytės, kaip svajoju rasti būdą tą AD sutramdyt kuo greičiau...
NELENGVA liga...
Nors šiaip, jei kas klausia dėl dukrytės sveikatos, sakau, kad turi POLINKĮ į alergiją, čia, tipo, pozityvaus mąstymo programavimu užsiimu,nesakau, kad serga AD, hihihi, juokinga, ane?... blush2.gif

Na, ramios nakties jums ir jūsų vaikučiams... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Živilkinas: 20 lapkričio 2009 - 01:07
QUOTE(lawanda @ 2009 11 20, 00:34)
Olgina niekaip neisderinu laiko i svecius  doh.gif  dabar dar pradejau pati proceduras darytis, lakstau i santariskes, visai su laiku prastai, nu bet kita sav. bandysiu  blush2.gif

Na zinok, kol, mamyte, ruoseisi i svecius mes jau sunaudojome ta emu aliejuka, bet zadu siustis dar, uz keliu savaiciu jau turesiu, tai prasome, uzsukti i svecius. Emu oilas pasirodo mum tinka, tik po eksperimentu su kordicepsu buvo ijautrinta oda ir man pasirode, kad netinka blush2.gif Tikiuosi, labai nesupyksi, kad tavo vizita i svecius atidedame smile.gif
O tau daug balionu ir kantrybes su vaikuciais 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olgina @ 2009 11 20, 02:08)
Na zinok, kol, mamyte, ruoseisi i svecius mes jau sunaudojome ta emu aliejuka, bet zadu siustis dar, uz keliu savaiciu jau turesiu, tai prasome, uzsukti i svecius. Emu oilas pasirodo mum tinka, tik po eksperimentu su kordicepsu buvo ijautrinta oda ir man pasirode, kad netinka blush2.gif Tikiuosi, labai nesupyksi, kad tavo vizita i svecius atidedame smile.gif
O tau daug balionu ir kantrybes su vaikuciais 4u.gif  4u.gif  4u.gif

turim ir mes atliekamo emu, kol kas nelabai mum.
Vel nemiegam verysad.gif
Atsakyti