Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 20 TEMA !

lialytia, padirbejai gerai thumbup.gif
as vis dairausi ka cia skanaus iskepus, nes treciadieni MB gimtadienis 4u.gif
jau zinau, kad darysiu kibinus, Novos zefyriukus, bet dar kazko reikia skanaus ir saldaus ir kad is pirmo karto pavyktu g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Barbaryta @ 2010 02 08, 16:41)
lialytia, padirbejai gerai thumbup.gif
as vis dairausi ka cia skanaus iskepus, nes treciadieni MB gimtadienis 4u.gif
jau zinau, kad darysiu kibinus, Novos zefyriukus, bet dar kazko reikia skanaus ir saldaus ir kad is pirmo karto pavyktu g.gif  doh.gif

vaflinis tortas bigsmile.gif
Atsakyti
Gaminau ir as zefyrus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Paziurekit, kaip pavyko lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , tiksliau nepavyko lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Gal perviriau, gal per daug plakiau, o gal mazoji pagalbininke padejo (vis taikesi mikserio mygtuka paspausti) ?
Zodziu suformavau desra ir supjausciau, gal suvalgysiu po truputi prie kavos.

Gal kada nors ir bandysiu dar padaryti, bet tures laiko praeiti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laselis: 08 vasario 2010 - 19:19
QUOTE(daividija @ 2010 02 08, 20:08)
vaflinis tortas bigsmile.gif

daividija, suradau tavo receptuka (sokoladinis tortas su brendziu ir dziovintom slyvom) - bandysiu daryti bigsmile.gif perskaiciau ir originalu receptuka bei visus komentarus, o kadangi MB laaabai megsta sokolada, tai is ryto leksiu i parde ir mirkysiu slyvas para biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Barbaryta @ 2010 02 08, 17:43)
daividija, suradau tavo receptuka (sokoladinis tortas su brendziu ir dziovintom slyvom) - bandysiu daryti bigsmile.gif  perskaiciau ir originalu receptuka bei visus komentarus, o kadangi MB laaabai megsta sokolada, tai is ryto leksiu i parde ir mirkysiu slyvas para biggrin.gif

wub.gif sekmes darant,stiprus tortas... lotuliukas.gif
Atsakyti
user posted image

Receptukas cia:
http://www.supermama...?...3005&st=180

Biski apskrudinau ax.gif , bet vis tiek labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JovkėS: 08 vasario 2010 - 20:28
mamytės užsimanaiu padaryti tuos zefyriukus, bet iškilo toks klausimas virti tą sirupą su želatinu reikia 7-8 min jau kai užverda g.gif ir dar klausimukas plakti šilta ar reikia atšaldyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dai'na @ 2010 02 03, 20:17)
isikepiau labai skanu apelsinu pyraga ax.gif ,toks purus ir slapias,tikrai dar ne karta kepsiu,aciu autorei uz recepta 4u.gif
[url=http://www.supermama.lt/forumas/index.php?

įdedu ir aš savo keptą pyragą, tik kitą kartą dėčiau du apelsinus, man kažkiek trūko to apelsino skonio ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mileta @ 2010 02 08, 21:35)
mamytės užsimanaiu padaryti tuos zefyriukus, bet iškilo toks klausimas virti tą sirupą su želatinu reikia 7-8 min jau kai užverda  g.gif ir dar klausimukas plakti šilta ar reikia atšaldyti g.gif


Virti ne sirupa su zelatina, virti tik cukru !!! Uzverdi, tada dar 7-8 min paverdi ant vidutines ugnies. Verdant vis pamaisyti. Nukelus nuo ugnies sudeti isbrinkinta zelatina. Plakti silta. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 08 vasario 2010 - 20:49
QUOTE(Nova @ 2010 02 08, 21:45)
Virti ne sirupa su zelatina, virti tik cukru !!! Uzverdi, tada dar 7-8 min paverdi ant vidutines ugnies. Verdant vis pamaisyti. Nukelus nuo ugnies sudeti isbrinkinta zelatina. Plakti silta. Sekmes  4u.gif

o kodėl man masė skistoka tokia gavosi, na per konditerini maišeli tai išspaudus niekaip formos nelaiko verysad.gif
Atsakyti
Labai norejau kada issikept i keksa panasu pyraga, bet kad butu toks purus, lengvas ir tiktu prie kavos, ir va lyg siandien pagaliau pavyko, tad dalinuos receptu:

Pyragas su grietinėle prie kavos (Sour Cream Coffee Cake)

user posted image

2/3 puodelio smulkintų pekano riešutų (galit keist i graikiškus riešutus),
2 V.Š. rudojo cukraus,
1,5 a.š. cinamono.

TEŠLAI:
1 puodelis (226 g) kambario temperatūros sviesto,
2 puodeliai cukraus,
2 kiaušiniai,
0,5 a.š. vanilės ekstrakto (galit ją pakeist 1 a.š. vanilinio cukraus),
2 puodeliai miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1/4 a.š. sodos,
1/4 a.š. druskos,
1 puodelis grietinėlės (kas skaičiuojat kalorijas, keiskit sumažinto riebumo),
cukraus pudros (pabarstymui).

Mažame dubenėlyje sumaišykite riešutus, rudąjį cukrų ir cinamoną ir atidėkite į šoną.
Dideliame dubenyje suplakite sviestą su cukrumi iki baltos purios konsistencijos, tada po vieną, nuolat plakdami, įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakite. Įmaišykite vanilę.
Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską (aš persijoju). Suberkite miltų masę į sviesto/kiaušinių masę, pakaitomis su miltais supildami greitinėlę.
Supilkite pusę tešlos į lengvai pateptą riebalais ir pabarstytą miltais kepimo formą. Ant jos užbarstykite pusę riešutų masės, tada uždėkite likusią tešlą ir užbarstykite likusius riešutus.
Kepkite iki 350F (175C) laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių. Atvėsinkite apie 10 min., tada perkelkitė aušti ant grotelių. Kai galutinai atvės, apibarstykite cukraus pudra.

P.S. Aš dėjau kiek mažiau cukraus ir turbūt nebarstysiu cukraus pudra.

user posted image

Šaltinis: Žurnalas "Taste of Home".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 08 vasario 2010 - 22:51
QUOTE(Mileta @ 2010 02 08, 22:46)
o kodėl man masė skistoka tokia gavosi, na per konditerini maišeli tai išspaudus niekaip formos nelaiko verysad.gif


gal per trumpai sirupa virei , g.gif O gal reikejo ilgiau paplakti. Nors siaip as is pradziu irgi bandziau spausti per konditerini maiseli, tai galiu pasakyti ,kad man irgi formos nelaike , o vat per konditerini svirksta laike kuo puikiausiai
Atsakyti