lialytia, padirbejai gerai
as vis dairausi ka cia skanaus iskepus, nes treciadieni MB gimtadienis
jau zinau, kad darysiu kibinus, Novos zefyriukus, bet dar kazko reikia skanaus ir saldaus ir kad is pirmo karto pavyktu
QUOTE(Barbaryta @ 2010 02 08, 16:41)
lialytia, padirbejai gerai
as vis dairausi ka cia skanaus iskepus, nes treciadieni MB gimtadienis
jau zinau, kad darysiu kibinus, Novos zefyriukus, bet dar kazko reikia skanaus ir saldaus ir kad is pirmo karto pavyktu
as vis dairausi ka cia skanaus iskepus, nes treciadieni MB gimtadienis
jau zinau, kad darysiu kibinus, Novos zefyriukus, bet dar kazko reikia skanaus ir saldaus ir kad is pirmo karto pavyktu
vaflinis tortas
Gaminau ir as zefyrus
Paziurekit, kaip pavyko , tiksliau nepavyko
Gal perviriau, gal per daug plakiau, o gal mazoji pagalbininke padejo (vis taikesi mikserio mygtuka paspausti) ?
Zodziu suformavau desra ir supjausciau, gal suvalgysiu po truputi prie kavos.
Gal kada nors ir bandysiu dar padaryti, bet tures laiko praeiti
Paziurekit, kaip pavyko , tiksliau nepavyko
Gal perviriau, gal per daug plakiau, o gal mazoji pagalbininke padejo (vis taikesi mikserio mygtuka paspausti) ?
Zodziu suformavau desra ir supjausciau, gal suvalgysiu po truputi prie kavos.
Gal kada nors ir bandysiu dar padaryti, bet tures laiko praeiti
QUOTE(daividija @ 2010 02 08, 20:08)
vaflinis tortas
daividija, suradau tavo receptuka (sokoladinis tortas su brendziu ir dziovintom slyvom) - bandysiu daryti perskaiciau ir originalu receptuka bei visus komentarus, o kadangi MB laaabai megsta sokolada, tai is ryto leksiu i parde ir mirkysiu slyvas para
QUOTE(Barbaryta @ 2010 02 08, 17:43)
daividija, suradau tavo receptuka (sokoladinis tortas su brendziu ir dziovintom slyvom) - bandysiu daryti perskaiciau ir originalu receptuka bei visus komentarus, o kadangi MB laaabai megsta sokolada, tai is ryto leksiu i parde ir mirkysiu slyvas para
sekmes darant,stiprus tortas...
mamytės užsimanaiu padaryti tuos zefyriukus, bet iškilo toks klausimas virti tą sirupą su želatinu reikia 7-8 min jau kai užverda ir dar klausimukas plakti šilta ar reikia atšaldyti
QUOTE(Mileta @ 2010 02 08, 21:35)
mamytės užsimanaiu padaryti tuos zefyriukus, bet iškilo toks klausimas virti tą sirupą su želatinu reikia 7-8 min jau kai užverda ir dar klausimukas plakti šilta ar reikia atšaldyti
Virti ne sirupa su zelatina, virti tik cukru !!! Uzverdi, tada dar 7-8 min paverdi ant vidutines ugnies. Verdant vis pamaisyti. Nukelus nuo ugnies sudeti isbrinkinta zelatina. Plakti silta. Sekmes
QUOTE(Nova @ 2010 02 08, 21:45)
Virti ne sirupa su zelatina, virti tik cukru !!! Uzverdi, tada dar 7-8 min paverdi ant vidutines ugnies. Verdant vis pamaisyti. Nukelus nuo ugnies sudeti isbrinkinta zelatina. Plakti silta. Sekmes
o kodėl man masė skistoka tokia gavosi, na per konditerini maišeli tai išspaudus niekaip formos nelaiko
Labai norejau kada issikept i keksa panasu pyraga, bet kad butu toks purus, lengvas ir tiktu prie kavos, ir va lyg siandien pagaliau pavyko, tad dalinuos receptu:
Pyragas su grietinėle prie kavos (Sour Cream Coffee Cake)
2/3 puodelio smulkintų pekano riešutų (galit keist i graikiškus riešutus),
2 V.Š. rudojo cukraus,
1,5 a.š. cinamono.
TEŠLAI:
1 puodelis (226 g) kambario temperatūros sviesto,
2 puodeliai cukraus,
2 kiaušiniai,
0,5 a.š. vanilės ekstrakto (galit ją pakeist 1 a.š. vanilinio cukraus),
2 puodeliai miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1/4 a.š. sodos,
1/4 a.š. druskos,
1 puodelis grietinėlės (kas skaičiuojat kalorijas, keiskit sumažinto riebumo),
cukraus pudros (pabarstymui).
Mažame dubenėlyje sumaišykite riešutus, rudąjį cukrų ir cinamoną ir atidėkite į šoną.
Dideliame dubenyje suplakite sviestą su cukrumi iki baltos purios konsistencijos, tada po vieną, nuolat plakdami, įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakite. Įmaišykite vanilę.
Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską (aš persijoju). Suberkite miltų masę į sviesto/kiaušinių masę, pakaitomis su miltais supildami greitinėlę.
Supilkite pusę tešlos į lengvai pateptą riebalais ir pabarstytą miltais kepimo formą. Ant jos užbarstykite pusę riešutų masės, tada uždėkite likusią tešlą ir užbarstykite likusius riešutus.
Kepkite iki 350F (175C) laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių. Atvėsinkite apie 10 min., tada perkelkitė aušti ant grotelių. Kai galutinai atvės, apibarstykite cukraus pudra.
P.S. Aš dėjau kiek mažiau cukraus ir turbūt nebarstysiu cukraus pudra.
Šaltinis: Žurnalas "Taste of Home".
Pyragas su grietinėle prie kavos (Sour Cream Coffee Cake)
2/3 puodelio smulkintų pekano riešutų (galit keist i graikiškus riešutus),
2 V.Š. rudojo cukraus,
1,5 a.š. cinamono.
TEŠLAI:
1 puodelis (226 g) kambario temperatūros sviesto,
2 puodeliai cukraus,
2 kiaušiniai,
0,5 a.š. vanilės ekstrakto (galit ją pakeist 1 a.š. vanilinio cukraus),
2 puodeliai miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
1/4 a.š. sodos,
1/4 a.š. druskos,
1 puodelis grietinėlės (kas skaičiuojat kalorijas, keiskit sumažinto riebumo),
cukraus pudros (pabarstymui).
Mažame dubenėlyje sumaišykite riešutus, rudąjį cukrų ir cinamoną ir atidėkite į šoną.
Dideliame dubenyje suplakite sviestą su cukrumi iki baltos purios konsistencijos, tada po vieną, nuolat plakdami, įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakite. Įmaišykite vanilę.
Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską (aš persijoju). Suberkite miltų masę į sviesto/kiaušinių masę, pakaitomis su miltais supildami greitinėlę.
Supilkite pusę tešlos į lengvai pateptą riebalais ir pabarstytą miltais kepimo formą. Ant jos užbarstykite pusę riešutų masės, tada uždėkite likusią tešlą ir užbarstykite likusius riešutus.
Kepkite iki 350F (175C) laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių. Atvėsinkite apie 10 min., tada perkelkitė aušti ant grotelių. Kai galutinai atvės, apibarstykite cukraus pudra.
P.S. Aš dėjau kiek mažiau cukraus ir turbūt nebarstysiu cukraus pudra.
Šaltinis: Žurnalas "Taste of Home".
QUOTE(Mileta @ 2010 02 08, 22:46)
o kodėl man masė skistoka tokia gavosi, na per konditerini maišeli tai išspaudus niekaip formos nelaiko
gal per trumpai sirupa virei , O gal reikejo ilgiau paplakti. Nors siaip as is pradziu irgi bandziau spausti per konditerini maiseli, tai galiu pasakyti ,kad man irgi formos nelaike , o vat per konditerini svirksta laike kuo puikiausiai