![thumbup.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/thumbup.gif)
lialytia, super kepiniai
Pasitikslint norėjau: 24cm formai kepei biskvitą iš trijų kiaušinių, o kremą (sufle) iš dvigubos normos darei (10 kiauš.) ar iš viengubos (5 kiauš.)?
![thumbup.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/thumbup.gif)
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 02 07, 19:13)
lialytia, super kepiniai
Pasitikslint norėjau: 24cm formai kepei biskvitą iš trijų kiaušinių, o kremą (sufle) iš dvigubos normos darei (10 kiauš.) ar iš viengubos (5 kiauš.)?
![thumbup.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/thumbup.gif)
Biskvitą iš 3 kiaušinių, o sufle viengubą normą dariau ( iš 5 kiaušinių)
![mirksiukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/mirksiukas.gif)
QUOTE(lialytia @ 2010 02 07, 18:15)
Ačiū
![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
Reiks ir man kada nors išbandyt
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
QUOTE(G.Jurgita @ 2010 02 07, 19:30)
Ačiū
Truputį suklaidino orig. recepte frazė "viską dariau iš dvigubos normos".
Reiks ir man kada nors išbandyt![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
Reiks ir man kada nors išbandyt
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Bandykit, nes viskas labai paprasta ir greit gaminama.
![mirksiukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/mirksiukas.gif)
QUOTE(irmulia @ 2010 02 06, 14:02)
Manieji prancūziški pyragaičiai
išorė - traški ir karamelizuota
vidus - šviesus ir toks minkštutėlis
(kaip tik šiandien ~ 34 tokių nemažų skanutėlių iškepiau - vaišinsim artimuosius
)
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
išorė - traški ir karamelizuota
vidus - šviesus ir toks minkštutėlis
![essen.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/essen.gif)
(kaip tik šiandien ~ 34 tokių nemažų skanutėlių iškepiau - vaišinsim artimuosius
![biggrin.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
imaisiau tesla situ skanumynu,ryt ziuresim kas gausis.baugina ta labai skysta tesla.
![unsure.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/unsure.gif)
![rolleyes.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
QUOTE(Kettim @ 2010 02 07, 20:42)
imaisiau tesla situ skanumynu,ryt ziuresim kas gausis.baugina ta labai skysta tesla.
bet parasyta,kad taip turi but,tikekimes viskas pavyks. ![rolleyes.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
![unsure.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/unsure.gif)
![rolleyes.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
Patikėk, ji ir turiu būti tokia skystutėlė
![mirksiukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/mirksiukas.gif)
![doh.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/doh.gif)
![lotuliukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/lotuliukas.gif)
![thumbup.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/thumbup.gif)
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
QUOTE(irmulia @ 2010 02 08, 10:00)
Patikėk, ji ir turiu būti tokia skystutėlė
aš pirmą kartą gamindama irgi labai suabejojau kas gi gausis iš tokio "vandens" , tai įdėjau papildomai miltų ...ir ... teko viską išmesti lauk
kitąkart kepiau lygiai pagal receptą nenukrypdama į šoną ir puikiai gavosi
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
![mirksiukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/mirksiukas.gif)
![doh.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/doh.gif)
![lotuliukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/lotuliukas.gif)
![thumbup.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/thumbup.gif)
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
skaičiau, kad su kondenc.pienu gavosi kur kas tirščiau ir mažai panašu į originaliuosius.. O kaip su kitomis variacijomis?
mano klausimas: drėgniausi ir minkščiausi, tokie paryžietiškieji - originalieji?
Ateinu pasidalinti torciuko receptu.
Cia panasus kaip ''Snickers'' bet siek tiek kitoks
su cukruotais migdolais
gal kam patiks
Biskvitas 26 cm:
2 kiausiniai,
1 stikline cukraus,
1 stikline grietines,
1a.s. gesintos sodos.
2 st. miltu
3 a.s. tirpios kavos
50 g. tirpinto juodo sokolado
Kiausinius +cukrus sumaisome mikseriu. Grietineje nugesiname soda, idedame kava. Sumaisome su kiausiniu mase, ipilamme sokolada ir miltus. Pilame i forma isklota sviestiniu popieriumi puse teslos ir kepame 180C apie 15min.Taip iskepame du biskvitus.Atvesusius perpjauname per puse,gauname 4. (biskvitai gavosi nestori. Jei kas megstate storesnius - daryti reiktu is 1,5 normos.)
Kremas:
2 indeliai RUDUDU (385 g.)
400 g. sviesto (naudojau Rokiskio 82 riebumu)
Sveista ir RUDUDU palaikau kambary para laiko. I gerai isplakta sivesta po sauksta imaisau RUDUDU.
Kremas:
300 g. grietines 30 % riebumo
kazkur 150 ml. cukraus (dejau pagal skoni
)
1 a.s. vanilinio cukraus
2 v.s. brinkintos zelatinos
grietine plakam mikseriu su cukrumi ir v. cukrumi apie 5 min. letai plakant supilti zelatina. Krema dedu i sladytuva kad siek tiek pastingtu.
Darau cukruotus migdolus - tiksliau griliaza
150 g migdolų su luobele
4 v.š. cukraus
2,5 v.š vandens
1 a.š cinamono
dar sauksta sviesto idejau.
viska istirpinau, pradejo ruduoti supyliau skalditus migdolus ir dar viska kaitinau. tai ant smarkesnes ugnies, tai ant silpnesnes apie 3-5 min. kol skystimas graziai parudavo ir namai pakvipo kepintais migdolais
viska isverciau ant sviestiniu popieriumi isklotos skardos, kai atveso dulauziau ir su mesos plaktuku dar smulkinau. (griliaza dariau pagal 2 skirtingus receptus, jei kam idomu - galesiu abu parasyti. griliaza dariau beveik is 300 g. riesutu, kuriu puse suvalgiau
tai realiai torto vidui ir trupiniams sunaudojau 150 g.)
Na ir pabaiga:
Lakstus sulaisciau sirupu cukrus+vanduo. Rududu krema padalinu per puse. viena dali sumaisau su griliazau (ne viska, pasilieku papuosimui griliazo ir 3 saukstus Rududu)dedame biskvita, tada pese riesutu/Rududdu mases paskirstome ant biskvito, ir puse Rududu mases. kitas biskvitas - giretines kremas, ir pabaigai - riesutai su Rududu ir vienas rudud kremas. (galima ir visa Rudud krema suaasiyti su riesutais, tiesiog as dalinau per puse) Ir viska i saldytuva.
Likusiu Rududu kremu aptepu torta ir apibarstau likusiu grilaizu.
Torto gavosi 2,5 kg. ir gan ne pigiai atsejo - apie 35 lt produktams.
Pabreziu - tortas riebus ir labai labai saldus. Megstanciom lengvus - zele torciukus - sito bandyti nerekomenduoju. Kadangi mano mama bei sesuo dievina tokius tortus, sis buvo ivertintas auksciausiu balu
![user posted image](http://images51.fotki.com/v174/photos/2/1152342/7216732/Atvaizd0060-vi.jpg)
Cia panasus kaip ''Snickers'' bet siek tiek kitoks
![mirksiukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/mirksiukas.gif)
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
Biskvitas 26 cm:
2 kiausiniai,
1 stikline cukraus,
1 stikline grietines,
1a.s. gesintos sodos.
2 st. miltu
3 a.s. tirpios kavos
50 g. tirpinto juodo sokolado
Kiausinius +cukrus sumaisome mikseriu. Grietineje nugesiname soda, idedame kava. Sumaisome su kiausiniu mase, ipilamme sokolada ir miltus. Pilame i forma isklota sviestiniu popieriumi puse teslos ir kepame 180C apie 15min.Taip iskepame du biskvitus.Atvesusius perpjauname per puse,gauname 4. (biskvitai gavosi nestori. Jei kas megstate storesnius - daryti reiktu is 1,5 normos.)
Kremas:
2 indeliai RUDUDU (385 g.)
400 g. sviesto (naudojau Rokiskio 82 riebumu)
Sveista ir RUDUDU palaikau kambary para laiko. I gerai isplakta sivesta po sauksta imaisau RUDUDU.
Kremas:
300 g. grietines 30 % riebumo
kazkur 150 ml. cukraus (dejau pagal skoni
![blush2.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/blush2.gif)
1 a.s. vanilinio cukraus
2 v.s. brinkintos zelatinos
grietine plakam mikseriu su cukrumi ir v. cukrumi apie 5 min. letai plakant supilti zelatina. Krema dedu i sladytuva kad siek tiek pastingtu.
Darau cukruotus migdolus - tiksliau griliaza
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
150 g migdolų su luobele
4 v.š. cukraus
2,5 v.š vandens
1 a.š cinamono
dar sauksta sviesto idejau.
viska istirpinau, pradejo ruduoti supyliau skalditus migdolus ir dar viska kaitinau. tai ant smarkesnes ugnies, tai ant silpnesnes apie 3-5 min. kol skystimas graziai parudavo ir namai pakvipo kepintais migdolais
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
![blush2.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/blush2.gif)
Na ir pabaiga:
Lakstus sulaisciau sirupu cukrus+vanduo. Rududu krema padalinu per puse. viena dali sumaisau su griliazau (ne viska, pasilieku papuosimui griliazo ir 3 saukstus Rududu)dedame biskvita, tada pese riesutu/Rududdu mases paskirstome ant biskvito, ir puse Rududu mases. kitas biskvitas - giretines kremas, ir pabaigai - riesutai su Rududu ir vienas rudud kremas. (galima ir visa Rudud krema suaasiyti su riesutais, tiesiog as dalinau per puse) Ir viska i saldytuva.
Likusiu Rududu kremu aptepu torta ir apibarstau likusiu grilaizu.
Torto gavosi 2,5 kg. ir gan ne pigiai atsejo - apie 35 lt produktams.
Pabreziu - tortas riebus ir labai labai saldus. Megstanciom lengvus - zele torciukus - sito bandyti nerekomenduoju. Kadangi mano mama bei sesuo dievina tokius tortus, sis buvo ivertintas auksciausiu balu
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
![user posted image](http://images51.fotki.com/v174/photos/2/1152342/7216732/Atvaizd0060-vi.jpg)
QUOTE(akvadigi @ 2010 02 08, 12:06)
Ateinu pasidalinti torciuko receptu.
Cia panasus kaip ''Snickers'' bet siek tiek kitoks
su cukruotais migdolais
gal kam patiks
Pabreziu - tortas riebus ir labai labai saldus. Megstanciom lengvus - zele torciukus - sito bandyti nerekomenduoju. Kadangi mano mama bei sesuo dievina tokius tortus, sis buvo ivertintas auksciausiu balu
Cia panasus kaip ''Snickers'' bet siek tiek kitoks
![mirksiukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/mirksiukas.gif)
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
Pabreziu - tortas riebus ir labai labai saldus. Megstanciom lengvus - zele torciukus - sito bandyti nerekomenduoju. Kadangi mano mama bei sesuo dievina tokius tortus, sis buvo ivertintas auksciausiu balu
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
na bent jau foto ir aprašymas - taip pat aukščiausiu balu!
net neabejoju,kad labai skanus
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
QUOTE(Renatina @ 2010 02 08, 10:15)
skaičiau, kad su kondenc.pienu gavosi kur kas tirščiau ir mažai panašu į originaliuosius.. O kaip su kitomis variacijomis?
mano klausimas: drėgniausi ir minkščiausi, tokie paryžietiškieji - originalieji?
mano klausimas: drėgniausi ir minkščiausi, tokie paryžietiškieji - originalieji?
Na, kitų variacijų dar nespėjau išbandyti ( juk jų galybės
![biggrin.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
![mirksiukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/mirksiukas.gif)
Pas mane irgi planuose tie prancuziski pyrageliai, tik pirmiau formeles nusipirksiu
O ryt susiruosiau daryti kita pyraga is uzsienietisko forumo, Mangu muso tortas
, na ir nervina labai, kad negali recepto parasyti gramais, kiek tas yra "2 pakeliai zelatinos"? Kokio dydzio tas pakelis? Gal kas zinote, buciau be galo dekinga
![ax.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/ax.gif)
O ryt susiruosiau daryti kita pyraga is uzsienietisko forumo, Mangu muso tortas
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
QUOTE(Shalimar @ 2010 02 08, 17:54)
Pas mane irgi planuose tie prancuziski pyrageliai, tik pirmiau formeles nusipirksiu
O ryt susiruosiau daryti kita pyraga is uzsienietisko forumo, Mangu muso tortas
, na ir nervina labai, kad negali recepto parasyti gramais, kiek tas yra "2 pakeliai zelatinos"? Kokio dydzio tas pakelis? Gal kas zinote, buciau be galo dekinga ![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
![ax.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/ax.gif)
O ryt susiruosiau daryti kita pyraga is uzsienietisko forumo, Mangu muso tortas
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
Bent jau pas mus 1 pak .10gr. Dezuteje buna 2 maiseliai.