Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 20 TEMA !

QUOTE(Barbaryta @ 2010 02 06, 14:41)
Saindien is ryto dariau Novos zefyriukus is puses porcijos, pavyko  thumbup.gif  man ne tokie saldus kaip pirktini ir daug labiau patiko mirksiukas.gif  tik neturejau vanil.cukraus, tai idejau cukraus pudros  citrinu skonio, tai zefyriukai su citrinos prieskoniu gavosi ax.gif  Aciu Novai uz dar viena receptuka... Noriu paklausti ar zefyriukai tik baltos spalvos gali buti? Kaip padaryti sviesiai rozinius?? rolleyes.gif


Dar skaiciau cia SM, kad merginos dazo ivairias baltas mases sumalusios spalvotus pabarstukus tortams smile.gif As rudus esu dejus i viena krema, tai nudaze tikrai. Pabandykite ir su spalvotais, manau gausis spalva smile.gif
Atsakyti
user posted image
Dregnas sokoladinis pyragas pagal Sonatina wub.gif wub.gif Nerealus ax.gif
receptas
Atsakyti

Daividija, Irmulia - aplodismentai thumb_yello.gif ................


Atsakyti
Savaitgalį dariau Šokoladinį vaflių tortą (pagal Sonatinos receptą, bet šį tą koregavau). Tortas išėjo pasakiškai skanus.. wub.gif

user posted image

200 gr. juodojo šokolado
150 gr. kambario temperatūros sviesto
70 gr. cukraus pudros
2 a. š. vanilinio cukraus
1 a. š. tirpios kavos
10 vaflių lakštų (manieji buvo 16x30 cm.)

Šokoladą sulaužyti gabalėliais ir ištirpinti ant vandens garų vonelės. Truputį atvėsinti, tuomet į šokoladą sudėti gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, susmulkintas tirpios kavos granules. Viską plakti mikseriu apie 5 min. Kremu tepti vaflių lakštus ir dėti juos vieną ant kito gerai prispaudžiant. Torto viršutinį lakštą taip pat aptepti kremu; galima apibarstyti šokolado drožlėmis. Palaikyti šaldytuve, kol kremas sustings.

P. S. Dėjau 100 gr. juodojo ir 100 gr. pieniško šokolado. Kremas išėjo labai švelnaus skonio. Originaliame recepte buvo nurodyta tortą stingdyti apie 6-8 val., bet mano sustingo daug greičiau - po 3-4 val.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 07 vasario 2010 - 12:47
QUOTE(Nova @ 2010 02 07, 10:46)
Savaitgalį dariau Šokoladinį vaflių tortą (pagal Sonatinos receptą, bet šį tą koregavau). Tortas išėjo pasakiškai skanus..  wub.gif


Pyragas labai skaniai atrodo,esu ir ji nuziurejusi,tik sakyk,jis gaunasi traskus,na kaip vafliai buna,ar labiau minkstas.Nes noreciau traskaus. blush2.gif
Atsakyti
radau sm receptuka,vakar isbandžiau,ale tik siandien nufotkinau likuti.. blush2.gif

KOKOSINIS-ŠOKOLADINIS PYRAGAS

2 stiklinių cukraus,
5 kiaušinių,
1,5 stiklinės miltų,
200 g margarino arba sviesto,
200 g kokoso drožlių,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
6 šaukštų vandens,
4 šaukštų kakavos.

Į vieną indą įmušam vieną kiaušinį ir likusius trynius,vandenį. Kitame ištirpinam sviestą su stikline cukraus įdedam kakavos. Palaukiam, kol atauš ir sudedam į indą su kiaušinių tryniais. Išplakam. Supilam miltus ir 2-3 šaukštelius kepimo miltelių. Masė turėtų būti pakankamai tiršta, bet ne per skysta. Ją supilam ant skardos, kuri patepta sviestu ir pabarstyta miltais arba įklotas kepimo popierius.

Į kitą indą susedam 4 kiaušinių baltymus, stiklinę cukraus suplakam, kad masė būtų tiršta, gale įdedam kokosų drožles ir lėtai suplakam, kad masė nesukristų. Ją sudedam ant rudos masės viršaus. Kepam orkaitėje ~1valanda. 180 laipsnių temperatūroje.

Skanus,pūrus pyragiukas gavosi wub.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 02 07, 11:46)
Savaitgalį dariau Šokoladinį vaflių tortą (pagal Sonatinos receptą, bet šį tą koregavau). Tortas išėjo pasakiškai skanus..  wub.gif

as ir darius si esu thumbup.gif laaaabai skanu, tik as tepiau apvalainus vafliuku lakstus ... na tiesiai imi ir valgai mirksiukas.gif
user posted image
Daividija bandyk, tikrai patiks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 02 07, 14:42)
Pyragas labai skaniai atrodo,esu ir ji nuziurejusi,tik sakyk,jis gaunasi traskus,na kaip vafliai buna,ar labiau minkstas.Nes noreciau traskaus. blush2.gif


daividija, gaunasi labai traskus! Man jau vien del to labai patiko wub.gif Maniau visa nakti prastovejes pasidarys minkstas, bet ne. Gal det to, kad laikiau saldytuve, nesuminkstejo. Na skonis tai tikrai superinis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 02 07, 13:37)
daividija, gaunasi labai traskus! Man jau vien del to labai patiko  wub.gif Maniau visa nakti prastovejes pasidarys minkstas, bet ne. Gal det to, kad laikiau saldytuve, nesuminkstejo. Na skonis tai tikrai superinis  thumbup.gif

Aciu,butinai isbandysiu thumbup.gif
Atsakyti
Susigundžiau "Paukščių pieno" tortuku. Antrą kart gyvenime kepiau biskvitą - pagaliau gavosi! thumbup.gif
Receptukas: Paukščių pienas
Gaminau naminiam vartojimui, tai apliejau tik baltu šokoladu. Į patį sufle dar įpyliau apelsinų esencijos šiek tiek.
Perpjoviau biskvitą (iš 3 kiaušinių, nes kepiau 24cm formoj) ir padariau tortuką.
user posted image
Aplietas Dr.Oetker šokoladiniu glajum blush2.gif
user posted image
Pjūvis biggrin.gif
user posted image



Dar kepiau Obuolių - aguonų keksą

Obuolių ~600 g (pagal norą ir turimų obuolių kiekį)
200 g Sviesto (dar šiek tiek sviesto formai ištepti)
6 kiaušiniai
1 puodelis cukraus (dar truputuką dėjau ant obuolių)
1 a.š. vanilinio cukraus
1,5 puodelio miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
aguonų (pagal norimą kiekį)
cinamono (dėjau ant obuolių)
norimo skonio esencijos (dėjau vanilės)

Minkštą sviestą išmaišyti su cukrumi iki purios masės. Vėliau po vieną įmušti kiaušinius kas kartą išmaišant. Į gautą masę sudėti vanilinį cukrų, esenciją ir išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą. Tešlą gerai išmaišyti, kol bus vientisa ir tiršta. Įkaitinti orkaitę iki 170-175 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepti sviestu. Įpilti ketvirtadalį tešlos, sudėti pusę obuolių (aš pabarsčiau cinamonu ir šiek tiek cukraus),tada vėl tešlos, sudėjau aguonas (jas buvau užpylus karštu vandeniu ir šiek tiek palaikiau, bet galima dėti sumaltas), tada ant viršaus vėl tešlos, vėl obuoliai ir galiausiai visa likusi tešla. Galima dėti pagal fantaziją kiek kokių sluoksnių norisi. Kepti apie valandą. Skanaus! bigsmile.gif

Mano keksas keptas duonos - kekso formoj (stačiakampėj). Čia pjūvis:
user posted image
Gavosi toks minkštas ir purus wub.gif


Taip pat kepiau Srovės tortą:
Receptas: Sroves tortas
Kremą dariau:
indelis (450ml man rodos) grietinėlės (36% naudojau)
300g grietinės
pusė pakelio vanilinio pudingo miltelių
įdėjau truputį kokosų sirupo
šiek tiek citrinos rūgštelės
3-4 šaukštus cukraus (pagal skonį)

Taip pat porą sluoksnių dar pertepiau spanguolių uogiene
Beveik naminiam vartojimui, tai tik papuošiau išplakta grietinėle (šiek tiek jos nudažiau rausvais dažais) ax.gif
user posted image
Gabaliukas:
user posted image

Tortas gavosi tiesiog super. Darysiu tikrai dar daug kartų!! wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialytia: 07 vasario 2010 - 17:05
QUOTE(lialytia @ 2010 02 07, 18:04)
Susigundžiau "Paukščių pieno" tortuku. Antrą kart gyvenime kepiau biskvitą - pagaliau gavosi!  thumbup.gif


lialytia, nu jau dėjai iš peties kepinių thumbup.gif O kaip skonis Paukščių pieno? Saldus, gaivus, "sunkus"?
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 02 07, 18:49)
lialytia, nu jau dėjai iš peties kepinių  thumbup.gif O kaip skonis Paukščių pieno? Saldus, gaivus, "sunkus"?

Gavosi šiek tiek saldus, kita kart gal truputuką mažiau cukraus dėčiau, bet toks purus ir nesunkus. Tikrai neriebus wub.gif
Atsakyti