Susigundžiau
"Paukščių pieno" tortuku. Antrą kart gyvenime kepiau biskvitą - pagaliau gavosi!
Receptukas:
Paukščių pienasGaminau naminiam vartojimui, tai apliejau tik baltu šokoladu. Į patį sufle dar įpyliau apelsinų esencijos šiek tiek.
Perpjoviau biskvitą (iš 3 kiaušinių, nes kepiau 24cm formoj) ir padariau tortuką.
Aplietas Dr.Oetker šokoladiniu glajum
Pjūvis
Dar kepiau
Obuolių - aguonų keksąObuolių ~600 g (pagal norą ir turimų obuolių kiekį)
200 g Sviesto (dar šiek tiek sviesto formai ištepti)
6 kiaušiniai
1 puodelis cukraus (dar truputuką dėjau ant obuolių)
1 a.š. vanilinio cukraus
1,5 puodelio miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
aguonų (pagal norimą kiekį)
cinamono (dėjau ant obuolių)
norimo skonio esencijos (dėjau vanilės)
Minkštą sviestą išmaišyti su cukrumi iki purios masės. Vėliau po vieną įmušti kiaušinius kas kartą išmaišant. Į gautą masę sudėti vanilinį cukrų, esenciją ir išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į tešlą. Tešlą gerai išmaišyti, kol bus vientisa ir tiršta. Įkaitinti orkaitę iki 170-175 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištepti sviestu. Įpilti ketvirtadalį tešlos, sudėti pusę obuolių (aš pabarsčiau cinamonu ir šiek tiek cukraus),tada vėl tešlos, sudėjau aguonas (jas buvau užpylus karštu vandeniu ir šiek tiek palaikiau, bet galima dėti sumaltas), tada ant viršaus vėl tešlos, vėl obuoliai ir galiausiai visa likusi tešla. Galima dėti pagal fantaziją kiek kokių sluoksnių norisi. Kepti apie valandą. Skanaus!
Mano keksas keptas duonos - kekso formoj (stačiakampėj). Čia pjūvis:
Gavosi toks minkštas ir purus
Taip pat kepiau
Srovės tortą:
Receptas:
Sroves tortasKremą dariau:
indelis (450ml man rodos) grietinėlės (36% naudojau)
300g grietinės
pusė pakelio vanilinio pudingo miltelių
įdėjau truputį kokosų sirupo
šiek tiek citrinos rūgštelės
3-4 šaukštus cukraus (pagal skonį)
Taip pat porą sluoksnių dar pertepiau spanguolių uogiene
Beveik naminiam vartojimui, tai tik papuošiau išplakta grietinėle (šiek tiek jos nudažiau rausvais dažais)
Gabaliukas:
Tortas gavosi tiesiog super. Darysiu tikrai dar daug kartų!!