Vakar vel zefyrus dariau. Buvo keista, kas ten gali nesigauti kai kurioms, tai pabandziau dar karta pasidaryt Na man vel viskas kuo puikiausiai pavyko, viska dariau tiksliai pagal recepta. Tik pasirodo nuo cukraus daug priklauso. Ana karta naudojau kazkoki nelietuviska cukru, stambu, tai skonis buvo visai kitoks, ir kai sustingo, tai net su kieta plutele buvo pavirsius. O vakaryksciai is kito cukraus, tai tokie minksti, zefyriski net ir saldytuve pastoveje Dar cukraus pudra pabarsciau, kad nesuliptu viens su kitu - na man labai skanu
QUOTE(Luella @ 2010 02 02, 13:15)
O grietinėlė išsiplaktų su paprasta šluotele? Nes čia su savim ir mikserio neturiu
galiu pasakyti, kad extrinėm sąlygom (a'la čia neturiu su savim mixerio) puikiausiai galima išplakti grietinėlę elementariausia maximkėj nusipirkta šluotele
isikepiau labai skanu apelsinu pyraga ,toks purus ir slapias,tikrai dar ne karta kepsiu,aciu autorei uz recepta
apelsinu pyragas
apelsinu pyragas
sveikutes
as su pirma karta gyvenime keptom spurgytem atmaunu
300g varskes
100-150g miltu
0,5 saukstelio kepimo milteliu
cukraus hm , net nezinau kiekvienam pagal skoni bet as dejau nedauk kokius 2 gerus saukstus bet ciut truko saldumo
vanilinio cukraus ziupsneli
1kiausinio
kepam aliejuje ant vidutines ugnies
p.s. as dar cukraus pudroj jas apvoliojau
as su pirma karta gyvenime keptom spurgytem atmaunu
300g varskes
100-150g miltu
0,5 saukstelio kepimo milteliu
cukraus hm , net nezinau kiekvienam pagal skoni bet as dejau nedauk kokius 2 gerus saukstus bet ciut truko saldumo
vanilinio cukraus ziupsneli
1kiausinio
kepam aliejuje ant vidutines ugnies
p.s. as dar cukraus pudroj jas apvoliojau
QUOTE(Nova @ 2010 02 03, 08:33)
Vakar vel zefyrus dariau. Buvo keista, kas ten gali nesigauti kai kurioms, tai pabandziau dar karta pasidaryt Na man vel viskas kuo puikiausiai pavyko, viska dariau tiksliai pagal recepta. Tik pasirodo nuo cukraus daug priklauso. Ana karta naudojau kazkoki nelietuviska cukru, stambu, tai skonis buvo visai kitoks, ir kai sustingo, tai net su kieta plutele buvo pavirsius. O vakaryksciai is kito cukraus, tai tokie minksti, zefyriski net ir saldytuve pastoveje Dar cukraus pudra pabarsciau, kad nesuliptu viens su kitu - na man labai skanu
As tu savo padarytu neismeciau.... vis pasiimu po viena ir suvalgau... bet tiesa sakant tikrai dariau su kazkokiu lenkisku stambiu cukrum... nu bliamba... darysiu is naujo... labai megstu zefyrus
QUOTE(Daivve @ 2010 02 04, 09:38)
As tu savo padarytu neismeciau.... vis pasiimu po viena ir suvalgau... bet tiesa sakant tikrai dariau su kazkokiu lenkisku stambiu cukrum... nu bliamba... darysiu is naujo... labai megstu zefyrus
Pabandykit pakeiskit cukru, turetu tikrai viskas iseit pagal recepta
Siūlau išbandyti va tokį desertą...
Pavadinčiau ji debesėliai ne...gal rožiniai debesėliai.Nes tokie lengvučiai Čia net nežinau kas...suflė gal...gal zefyras irgi..
Jums reiks:
pokelis želatinos (pas mane 20 gr.)
pokelis braškių žėlė,pas mane va toks
cukraus 200 gramų
galima pagal skonį vanilinio cukraus
Želatiną užpyliau maždaug 100 ml šalto virinto vandens ir palikau 10 min.
Į indą kur plaksime dedame cukrų ir žėlę.Išmaišome.Užpilame 300 ml karšto vandens ir labai gerai išmaišome kad viskas ištirptų.
Želatiną statome ant ugnies ir maišydami ištirpiname.Užvirinti nereikia.
Dabar abi masės sumaišome.Paliekame kad atauštų iki kambario temperatūros.
Sunkiausias darbas...plakimas.Plakti reikia 15/20 min.Masė turi sutirštėti.
Imame formą,išklojame kepimo popieriumi ir išpilame masę.Išlyginame su šaukštu ir dedame į šaldytuvą.Geriausiai nakčiai.
Kai masė sustingsta apibarstome viršų cukraus pudra,apverčiame ir nuimame popierių.Supjaustome gabaliukais norimo dydžio.Kiekvieną gabaliuką apvoliojame cukraus pudroje.
Skanaus.
Pagalvojau Valentinui širdutės tokias galima pasidaryti
Pavadinčiau ji debesėliai ne...gal rožiniai debesėliai.Nes tokie lengvučiai Čia net nežinau kas...suflė gal...gal zefyras irgi..
Jums reiks:
pokelis želatinos (pas mane 20 gr.)
pokelis braškių žėlė,pas mane va toks
cukraus 200 gramų
galima pagal skonį vanilinio cukraus
Želatiną užpyliau maždaug 100 ml šalto virinto vandens ir palikau 10 min.
Į indą kur plaksime dedame cukrų ir žėlę.Išmaišome.Užpilame 300 ml karšto vandens ir labai gerai išmaišome kad viskas ištirptų.
Želatiną statome ant ugnies ir maišydami ištirpiname.Užvirinti nereikia.
Dabar abi masės sumaišome.Paliekame kad atauštų iki kambario temperatūros.
Sunkiausias darbas...plakimas.Plakti reikia 15/20 min.Masė turi sutirštėti.
Imame formą,išklojame kepimo popieriumi ir išpilame masę.Išlyginame su šaukštu ir dedame į šaldytuvą.Geriausiai nakčiai.
Kai masė sustingsta apibarstome viršų cukraus pudra,apverčiame ir nuimame popierių.Supjaustome gabaliukais norimo dydžio.Kiekvieną gabaliuką apvoliojame cukraus pudroje.
Skanaus.
Pagalvojau Valentinui širdutės tokias galima pasidaryti
Elena kaip skaaaaniai atrodo
Ryt isbandysim
Ryt isbandysim
QUOTE(Elena @ 2010 02 04, 10:48)
[color=purple]Siūlau išbandyti va tokį desertą...
Pavadinčiau ji debesėliai ne...gal rožiniai debesėliai.Nes tokie lengvučiai Čia net nežinau kas...suflė gal...gal zefyras irgi..
Jums reiks:
pokelis želatinos (pas mane 20 gr.)
pokelis braškių žėlė,pas mane va toks
cukraus 200 gramų
galima pagal skonį vanilinio cukraus
Želatiną užpyliau maždaug 100 ml šalto virinto vandens ir palikau 10 min.
Į indą kur plaksime dedame cukrų ir žėlę.Išmaišome.Užpilame 300 ml karšto vandens ir labai gerai išmaišome kad viskas ištirptų.
Želatiną statome ant ugnies ir maišydami ištirpiname.Užvirinti nereikia.
Dabar abi masės sumaišome.Paliekame kad atauštų iki kambario temperatūros.
Sunkiausias darbas...plakimas.Plakti reikia 15/20 min.Masė turi sutirštėti.
Imame formą,išklojame kepimo popieriumi ir išpilame masę.Išlyginame su šaukštu ir dedame į šaldytuvą.Geriausiai nakčiai.
Kai masė sustingsta apibarstome viršų cukraus pudra,apverčiame ir nuimame popierių.Supjaustome gabaliukais norimo dydžio.Kiekvieną gabaliuką apvoliojame cukraus pudroje.
Skanaus.
Pagalvojau Valentinui širdutės tokias galima pasidaryti
Pavadinčiau ji debesėliai ne...gal rožiniai debesėliai.Nes tokie lengvučiai Čia net nežinau kas...suflė gal...gal zefyras irgi..
Jums reiks:
pokelis želatinos (pas mane 20 gr.)
pokelis braškių žėlė,pas mane va toks
cukraus 200 gramų
galima pagal skonį vanilinio cukraus
Želatiną užpyliau maždaug 100 ml šalto virinto vandens ir palikau 10 min.
Į indą kur plaksime dedame cukrų ir žėlę.Išmaišome.Užpilame 300 ml karšto vandens ir labai gerai išmaišome kad viskas ištirptų.
Želatiną statome ant ugnies ir maišydami ištirpiname.Užvirinti nereikia.
Dabar abi masės sumaišome.Paliekame kad atauštų iki kambario temperatūros.
Sunkiausias darbas...plakimas.Plakti reikia 15/20 min.Masė turi sutirštėti.
Imame formą,išklojame kepimo popieriumi ir išpilame masę.Išlyginame su šaukštu ir dedame į šaldytuvą.Geriausiai nakčiai.
Kai masė sustingsta apibarstome viršų cukraus pudra,apverčiame ir nuimame popierių.Supjaustome gabaliukais norimo dydžio.Kiekvieną gabaliuką apvoliojame cukraus pudroje.
Skanaus.
Pagalvojau Valentinui širdutės tokias galima pasidaryti
Cia turbut kazkas panasaus i Marshmalows saldainius. Reikes isbandyti, skaniai atrodo
QUOTE(Nova @ 2010 02 03, 08:33)
Vakar vel zefyrus dariau. Buvo keista, kas ten gali nesigauti kai kurioms, tai pabandziau dar karta pasidaryt Na man vel viskas kuo puikiausiai pavyko, viska dariau tiksliai pagal recepta. Tik pasirodo nuo cukraus daug priklauso. Ana karta naudojau kazkoki nelietuviska cukru, stambu, tai skonis buvo visai kitoks, ir kai sustingo, tai net su kieta plutele buvo pavirsius. O vakaryksciai is kito cukraus, tai tokie minksti, zefyriski net ir saldytuve pastoveje Dar cukraus pudra pabarsciau, kad nesuliptu viens su kitu - na man labai skanu
Na ir as susigundziau jusu receptu zefyriniu, tai vakar pasidariau is puses normos. Nzn, gal per daug zelatinos idejau, nes man beplakant lb greitai kietejo, tai tiek laiko neplakiau kiek parasyta, nes jau mikseris pradejo tarsketi nuo per kietos mases. Jau norejau i svirksta sudeti, bet mase buvo per kieta, tai i ja ipyliau maza buteliuka Monin vanilinio syrupo - per mazai, tai gale dapyliau paprasto virinto vandens. (Galejau ir daugiau pilti). Tai gavosi superiniai. Vakare fotke imesiu.
Aciu uz receptuka
QUOTE(Nova @ 2010 02 03, 08:33)
Tik pasirodo nuo cukraus daug priklauso.
o koki cukru konkreciai rekomenduotumete
QUOTE(Leksa @ 2010 02 04, 13:27)
o koki cukru konkreciai rekomenduotumete
As pirma karta dariau su kazkokiu uzsienietisku, ir jis stambus labai buvo, bet nekreipiau demesio... Siaip gavos viskas, bet kai uzvakar dariau su musu paprastu lietuvisku cukrum, tai mase tikrai geresne, elastingesne ir skanesne gavosi
QUOTE(*Keila* @ 2010 02 04, 13:19)
Na ir as susigundziau jusu receptu zefyriniu, tai vakar pasidariau is puses normos. Nzn, gal per daug zelatinos idejau, nes man beplakant lb greitai kietejo, tai tiek laiko neplakiau kiek parasyta, nes jau mikseris pradejo tarsketi nuo per kietos mases. Jau norejau i svirksta sudeti, bet mase buvo per kieta, tai i ja ipyliau maza buteliuka Monin vanilinio syrupo - per mazai, tai gale dapyliau paprasto virinto vandens. (Galejau ir daugiau pilti). Tai gavosi superiniai. Vakare fotke imesiu.
Aciu uz receptuka
Aciu uz receptuka
Na va, is kiekvienos padeties galima iseiti rasti labai idomu nuotrauka bus pamatyt
P.S.Dar pastebejau, kad jei ilgiau paverdi sirupa, nei nurodziau, tai mase greiciau kieteja.