Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 20 TEMA !

QUOTE(Luella @ 2010 02 02, 13:15)
Nekeptas šokoladinis sūrio tortas

Super  thumbup.gif  aš kaip tik orkaitės neturiu, o taip norisi pasimėgauti naminiais skanumynais... O grietinėlė išsiplaktų su paprasta šluotele? Nes čia su savim ir mikserio neturiu  doh.gif



Zinokit nebandziau niekad plakti sluotele... Itariu issiplaktu, tik labai ilgai plaktusi turbut smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 02 vasario 2010 - 12:36
Norėjau mamyčių kur darė Paukščių pieną pasitikslinti kai ką.....

3. Trynius ištrinti su puse cukraus šluotele, persijoti į juos miltus ir įmaišyti pieną. Virti vandens vonelėje, kol sutirštės, pilnai ataušinti.
4. Išplakti sviestą ir toliau plakant, supilti ataušusius trynius.
5. Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų. Tuo metu želatiną ištirpinti ir leisti vos-vos (!) atvėsti. Toliau plakant baltymus supilti želatiną. Po to baltymus sumaišyti su trynių kremu, išmaišyti greitai, bet atsargiai.

Iki kokios temperatūros turi tryniai virti. Kol užvirs, ir ar pavirus ilgiau tirštėja labiau? Bijau, kad nepertirštinčiau g.gif
Svietas turi būt kambario temperatūros, ar išlydytas?
Želatina pilasi beveik karšta? blink.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovis @ 2010 02 02, 12:49)
Pasakykit, kodel man nepavyksta baltymu isplakti?


Iberkit ziupsneli druskos plakdama.

Dar skaiciau, jei trynio nors truputis papuola i baltymus, tai jie neissiplaka (bet cia tik skaiciau, pati nesusiduriau)
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 02 02, 12:52)
Iberkit ziupsneli druskos plakdama.

Dar skaiciau, jei trynio nors truputis papuola i baltymus, tai jie neissiplaka (bet cia tik skaiciau, pati nesusiduriau)

Tikrai neissiplaks, jei trynio patenka, nes jame yra emulsiklio lecitino ir jis neleidzia isplakti. Dar: indas, i kuri dedate baltymus turi buti sausas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 02 02, 13:35)
Zinokit nebandziau niekad plakti sluotele... Itariu issiplaktu, tik labai ilgai plaktusi turbut smile.gif

Hmm... na taip noriu išsikepti, bet jei neišsiplaks man ta grietinėlė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Luella @ 2010 02 02, 14:11)
Hmm... na taip noriu išsikepti, bet jei neišsiplaks man ta grietinėlė  g.gif


Tai pabandykit truputi isipilt ir plakt su sluotele ir matysit, ar issiplaka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pupainga @ 2010 02 02, 13:55)
Tikrai neissiplaks, jei trynio patenka, nes jame yra emulsiklio lecitino ir jis neleidzia isplakti. Dar: indas, i kuri dedate baltymus turi buti sausas 4u.gif

aš irgi taip maniau visada,kol neišmokė manęs kepti biskvito su vandeniu,kur pirmas žingsnis - išplakti baltymus su vandeniu blink.gif kuo puikiausiai išsiplaka thumbup.gif
Atsakyti
Noriu ir aš pasidalinti receptuku 4u.gif labai dažnai kepu tokį vyniotinį (mūsų su vyru mėgstamiausias) essen.gif
user posted image

Šokoladinis vyniotinis

Tešla:
* 3 kiaušiniai
* 150 ml cukraus
* 100 ml bulvių krakmolo
* 2 šaukštai kakavos
* 1 šaukštelis kepimo miltelių
* 50 ml kokosų drožlių

Įdaras
* 150 g juodojo šokolado (aš dedu 100g)
* 1 indelis kondensuoto pieno

Papuošimas
* 50 ml kokosų drožlių (šį kartą papuošiau pabarstukais mirksiukas.gif )

Kiaušinius suplakite su cukrumi iki tirštų putų. Sumaišykite krakmolą, kakavą, kepimo miltelius ir kokosų drožles, įberkite į kiaušinių plakinį ir atsargiai maišykite dideliu šaukštu iš viršaus į apačią. Skardą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite 200C temperatūros orkaitėje 8 -10 min. Patieskite ant stalo naują kepimo popieriaus lapą, ant jo užberkite kokosų drožles. Iškepusį vyniotinio pagrindą apverskite ant šio lakšto, o viršutinį atsargiai nuimkite. Kepinį palikite atvėsti.
Paruoškite įdarą: dideliame inde pašildykite indelį su kondensuotu pienu ( kad suskystėtų), į jį suberkite šokolado drožles ir pakaitinkite maišydami, kol šokoladas ištirps. Šitą įdarą užtepkite ant pagrindo, suvyniokite ir susukite į popierių (aš susuku stipriai į maisto plėvelę). Kelias valandas palaikykite šaldytuve, kad įdaras sustingtų.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barbaryta: 02 vasario 2010 - 15:42
QUOTE(Barbaryta @ 2010 02 02, 16:39)
Šokoladinis vyniotinis


Barbaryta, o kai biskvita visiskai atvesini, susukinejant i vyniotini jis nesuluzta?
Atsakyti
Nova

Nekeptas šokoladinis sūrio tortas noriu paklausti koks gaunasi idaras,kol dar nesustinges? Ar turi gaunasi skystokas ar ganetinai tvirtas ? ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 02 02, 16:51)
Barbaryta, o kai biskvita visiskai atvesini, susukinejant i vyniotini jis nesuluzta?

Kai biskvitas kepa, tai paruosiu idara. Isimu is orkaites, apverciu ir patepu sokoladiniu idaru, tada susuku, tai kiek speja atvesti per ta laika, nes jeigu atvesinti visiskai, tai luzineja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2010 02 02, 17:18)
Nova
Nekeptas šokoladinis sūrio tortas  noriu paklausti koks gaunasi idaras,kol dar nesustinges? Ar turi gaunasi skystokas ar ganetinai tvirtas ? ax.gif  smile.gif



Skystokas gaunasi. Na ne visai skystas , bet nuo sauksto krenta. Ir dar priklauso, ar mikseriu viska plaki, ar saukstu maisai (kai maskarpone imaisai). Jei mikseriu - tai gaunas skystesnis, jei saukstu maisai - tvirtesnis. Bet sustingsta su zelatina bet kokiu atveju. As ir vienaip ir kitaip darius esu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 02 vasario 2010 - 16:33