Noriu ir aš pasidalinti receptuku
labai dažnai kepu tokį vyniotinį (mūsų su vyru mėgstamiausias)
Šokoladinis vyniotinisTešla:
* 3 kiaušiniai
* 150 ml cukraus
* 100 ml bulvių krakmolo
* 2 šaukštai kakavos
* 1 šaukštelis kepimo miltelių
* 50 ml kokosų drožlių
Įdaras* 150 g juodojo šokolado (aš dedu 100g)
* 1 indelis kondensuoto pieno
Papuošimas* 50 ml kokosų drožlių (šį kartą papuošiau pabarstukais
)
Kiaušinius suplakite su cukrumi iki tirštų putų. Sumaišykite krakmolą, kakavą, kepimo miltelius ir kokosų drožles, įberkite į kiaušinių plakinį ir atsargiai maišykite dideliu šaukštu iš viršaus į apačią. Skardą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite 200C temperatūros orkaitėje 8 -10 min. Patieskite ant stalo naują kepimo popieriaus lapą, ant jo užberkite kokosų drožles. Iškepusį vyniotinio pagrindą apverskite ant šio lakšto, o viršutinį atsargiai nuimkite. Kepinį palikite atvėsti.
Paruoškite įdarą: dideliame inde pašildykite indelį su kondensuotu pienu ( kad suskystėtų), į jį suberkite šokolado drožles ir pakaitinkite maišydami, kol šokoladas ištirps. Šitą įdarą užtepkite ant pagrindo, suvyniokite ir susukite į popierių (aš susuku stipriai į maisto plėvelę). Kelias valandas palaikykite šaldytuve, kad įdaras sustingtų.
Skanaus