Radau ir išbandžiau labai skanų pyragą. Rekomenduoju.
Visas receptukas čia: Šokoladinis pyragas su kriaušėmis
pirmadieni dariau morku pyraga su mascarpones suriu pagal JAMIE OLIVER recepta tikrai lengva ir labai skanu
Morku pyragas su mascapone kremu
250gr minksto sviesto
250gr sviesaus rudojo cukraus
5 dideli kiausiniai
1 apelsino sultys ir tarkuota odele
170 gr miltu ( na parasyta self-rising flour- bet as paprasciausiai naudojau paprastu aukstos kokybes miltus ir idejau daugiau kepimo milteliu)
1 v.s. kepimo milteliu
100 gr smulkintu migdolu
100 gr islukstentu graikisku riesutu
1 a.s. cinamono
ziupsnelis maltu gvazdikeliu ir muskato riesuto
1/2a.s. malto imbiero
250gr morku ( luptu ir tarkuotu)
Aptepui:
100 gr mascapone surio
200gr kremines varskes
85 gr cukraus pudros arba jei gyvenant UK ar USA tai icing sugar ( tai cukraus pudra su tirstintoju- as paprasciausiai i cukraus pudra idejau grietineles tirstintojo)
2 zaliu citrinu sultys ir tarkuotos zieveles
siek tiek riesutu papuosimui
Ikaitinti orkaite 180C Kepimo inda iskloti kepimo popieriumi, istepti sviestu.
Sviesta isplakti su cukrumi ir sudeti viena po vieno kiausinio trynius. Tada sudeti miltus, kepimo miltelius, prieskonius, riesutus, apelsino sultis ir zievele. Tada isplakti baltymus su siek tiek druskos, ir tada atsargiai imaisyti i tesla. Deti i orkaite ir kepti apie 50 min kol grazus graziai apskrus ( na as kepiau siek tiek maziau, nes mano indas buvo didokas, tai pyragas buvo plonesnis, nei knygoj). Kai iskeps, siek tiek atvesinti ir issimti is skardos, padeti ant groteliu ir visiskai atvesint.
Maskapone suri isplakti su kremine varske, sudeti cukru , zalios citrinos sultis ir zievele. Aptepti pyraga ir apibarstyti riesutais. Skanaus!!!
Morku pyragas su mascapone kremu
250gr minksto sviesto
250gr sviesaus rudojo cukraus
5 dideli kiausiniai
1 apelsino sultys ir tarkuota odele
170 gr miltu ( na parasyta self-rising flour- bet as paprasciausiai naudojau paprastu aukstos kokybes miltus ir idejau daugiau kepimo milteliu)
1 v.s. kepimo milteliu
100 gr smulkintu migdolu
100 gr islukstentu graikisku riesutu
1 a.s. cinamono
ziupsnelis maltu gvazdikeliu ir muskato riesuto
1/2a.s. malto imbiero
250gr morku ( luptu ir tarkuotu)
Aptepui:
100 gr mascapone surio
200gr kremines varskes
85 gr cukraus pudros arba jei gyvenant UK ar USA tai icing sugar ( tai cukraus pudra su tirstintoju- as paprasciausiai i cukraus pudra idejau grietineles tirstintojo)
2 zaliu citrinu sultys ir tarkuotos zieveles
siek tiek riesutu papuosimui
Ikaitinti orkaite 180C Kepimo inda iskloti kepimo popieriumi, istepti sviestu.
Sviesta isplakti su cukrumi ir sudeti viena po vieno kiausinio trynius. Tada sudeti miltus, kepimo miltelius, prieskonius, riesutus, apelsino sultis ir zievele. Tada isplakti baltymus su siek tiek druskos, ir tada atsargiai imaisyti i tesla. Deti i orkaite ir kepti apie 50 min kol grazus graziai apskrus ( na as kepiau siek tiek maziau, nes mano indas buvo didokas, tai pyragas buvo plonesnis, nei knygoj). Kai iskeps, siek tiek atvesinti ir issimti is skardos, padeti ant groteliu ir visiskai atvesint.
Maskapone suri isplakti su kremine varske, sudeti cukru , zalios citrinos sultis ir zievele. Aptepti pyraga ir apibarstyti riesutais. Skanaus!!!
Atsinešu Kalėdomis kvepiantį pyragą su kriaušėmis ir spanguolėmis
Pyragas su kriaušėmis ir spanguolėmis
Tešlai:
120 g sviesto
40 g cukraus pudros
200 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
1 kiaušinio trynys
1 v. š. citrinų sulčių
Įdarui:
4 didokos kriaušės
50 g sviesto
~70 g rudojos cukraus
pakelis migdolų plokštelių
pora saujų spanguolių
3 kupini šaukštai skysto medaus
cinamonas
kiaušinis
Tešlai sviestą supjaustyti gabaliukais. Dėti į dubenį, suberti cukraus pudrą, miltus, kepimo miltelius ir druską ir maišyti mikseriu, kol susidarys trupiniai. Dėti kiaušinio trynį, supilti citrinų sultis ir dar maišyti, kol susidarys tešlos rutulys. Tešlą padalinti į dvi nelygias dalis, jas suvynioti į plėvelę ir pašaldyti šaldytuve 30 min.
Po to didesniąją dalimi tešlos iškloti aliejumi pateptą kepimo skardą, likusią iškočioti ir sausainių formele išspausti norimus ornamentus (mano atveju žvaigždutės, tik kadangi tešlos atsidėjau mažokai, gavosi tik 6 ).
Įdarui kriaušes perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius, nulupti ir apkepti svieste iš abiejų pusių, kol šiek tiek suminkštės, bet dar bus pakankamai kietos ir traškios.
Ant tešlos pagrindo berti migdolų plokšteles sumaišytas su rud. cukrumi, dėti kriaušes (pjūvio puse į apačią). Užberti spanguoles, aplieti medumi, pabarstyti cinamonu. Uždėti iš tešlos išspaustus "sausainukus", juos ir tešlos kraštelius patepti kiaušinio plakiniu.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių (čia žinoma pas visas kepa skirtingai )
Spanguolės, medus, cinamonas.... Namai tikrai pakvipo Kalėdomis....
Pyragas su kriaušėmis ir spanguolėmis
Tešlai:
120 g sviesto
40 g cukraus pudros
200 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. druskos
1 kiaušinio trynys
1 v. š. citrinų sulčių
Įdarui:
4 didokos kriaušės
50 g sviesto
~70 g rudojos cukraus
pakelis migdolų plokštelių
pora saujų spanguolių
3 kupini šaukštai skysto medaus
cinamonas
kiaušinis
Tešlai sviestą supjaustyti gabaliukais. Dėti į dubenį, suberti cukraus pudrą, miltus, kepimo miltelius ir druską ir maišyti mikseriu, kol susidarys trupiniai. Dėti kiaušinio trynį, supilti citrinų sultis ir dar maišyti, kol susidarys tešlos rutulys. Tešlą padalinti į dvi nelygias dalis, jas suvynioti į plėvelę ir pašaldyti šaldytuve 30 min.
Po to didesniąją dalimi tešlos iškloti aliejumi pateptą kepimo skardą, likusią iškočioti ir sausainių formele išspausti norimus ornamentus (mano atveju žvaigždutės, tik kadangi tešlos atsidėjau mažokai, gavosi tik 6 ).
Įdarui kriaušes perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius, nulupti ir apkepti svieste iš abiejų pusių, kol šiek tiek suminkštės, bet dar bus pakankamai kietos ir traškios.
Ant tešlos pagrindo berti migdolų plokšteles sumaišytas su rud. cukrumi, dėti kriaušes (pjūvio puse į apačią). Užberti spanguoles, aplieti medumi, pabarstyti cinamonu. Uždėti iš tešlos išspaustus "sausainukus", juos ir tešlos kraštelius patepti kiaušinio plakiniu.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių (čia žinoma pas visas kepa skirtingai )
Spanguolės, medus, cinamonas.... Namai tikrai pakvipo Kalėdomis....
kokia grazi pyrago foto
ir pyragas grazus
QUOTE(Vaiiva @ 2009 11 20, 17:42)
tikrai kvepia Kaledom...
Kepiau pyraga, torta Angelas (is rusaiciu lobyno).
4tryniai
100gr.margarino
120gr.cukraus
1 arb. saukstelis kepimo milteliu
150gr. miltu(man siek tiek daugiau reikejo)
Bezui:
4 baltymai
180gr. cukraus(isplakti su baltymais iki standumo, truputi rugsteles deti)
Pertepimui
konservuotu vysniu indelis savo sultyse 750gr.
1 pakelis vysniu zele
200gr. grietineles
1 saukstas pudros
100gr. pjautytu migdolu
Margarina gerai issukti su cukrumi, sudeti trynius ir iki purumo, sudeti miltus su kepimo milteliais ir trupuciu druskos, uzminkyti tesla ir padalinti i dvi dalis.Viena dali iskocioti i kepimo forma(as naudojau 23), ant kepimo porpieriaus ir kepti apie 15-20min. 175temp.Istraukti sudeti puse baltymu, islyginti, pabarstyti riesutais ir kepti 150temp.(as tokioje kepiau, nes nebuvo nurodyta kokioje kepti) apie 15, gal 20 min., kol paruduoja riesutai.Ta pati pakartoti su antru biskvitu.
Konservuotas vysnias su sultimis ismaisyti su zele, pakaitinti, iki zeles istirpimo ir palikti sustingti, kai gerokai apstings, deti ant vieno ataususio iskepusio sluoksnio, ant ju gerai isplakta grietinele su pudra, ant jos antra sluoksni ir i saldytuva sutvirtejimui.
Ka daryciau kitaip kita karta, tai deciau dar sauksta zelatinos, nes man nelabai gerai sustingo ir i grietinele vigi maisyciau standiklio, nes labai jau minkstuolis gaunasi, nelaiko formu, o siaip tai skanus pyragaitis.Tiesa dar vysnios mano buvo ganetinai rugscios, tai visai kompensavo salduma, bet jei vysnios saldokos, gal truputi i beza maziau cukraus deciau, tik kazin kaip jis laikytu,Cia reiktu Cipciuko klausti, ar nesukristu O siaip tai skanulis.
4tryniai
100gr.margarino
120gr.cukraus
1 arb. saukstelis kepimo milteliu
150gr. miltu(man siek tiek daugiau reikejo)
Bezui:
4 baltymai
180gr. cukraus(isplakti su baltymais iki standumo, truputi rugsteles deti)
Pertepimui
konservuotu vysniu indelis savo sultyse 750gr.
1 pakelis vysniu zele
200gr. grietineles
1 saukstas pudros
100gr. pjautytu migdolu
Margarina gerai issukti su cukrumi, sudeti trynius ir iki purumo, sudeti miltus su kepimo milteliais ir trupuciu druskos, uzminkyti tesla ir padalinti i dvi dalis.Viena dali iskocioti i kepimo forma(as naudojau 23), ant kepimo porpieriaus ir kepti apie 15-20min. 175temp.Istraukti sudeti puse baltymu, islyginti, pabarstyti riesutais ir kepti 150temp.(as tokioje kepiau, nes nebuvo nurodyta kokioje kepti) apie 15, gal 20 min., kol paruduoja riesutai.Ta pati pakartoti su antru biskvitu.
Konservuotas vysnias su sultimis ismaisyti su zele, pakaitinti, iki zeles istirpimo ir palikti sustingti, kai gerokai apstings, deti ant vieno ataususio iskepusio sluoksnio, ant ju gerai isplakta grietinele su pudra, ant jos antra sluoksni ir i saldytuva sutvirtejimui.
Ka daryciau kitaip kita karta, tai deciau dar sauksta zelatinos, nes man nelabai gerai sustingo ir i grietinele vigi maisyciau standiklio, nes labai jau minkstuolis gaunasi, nelaiko formu, o siaip tai skanus pyragaitis.Tiesa dar vysnios mano buvo ganetinai rugscios, tai visai kompensavo salduma, bet jei vysnios saldokos, gal truputi i beza maziau cukraus deciau, tik kazin kaip jis laikytu,Cia reiktu Cipciuko klausti, ar nesukristu O siaip tai skanulis.
QUOTE(Srove @ 2009 11 21, 20:57)
Kepiau pyraga, torta Angelas (is rusaiciu lobyno).
labai skaniai atrodo
QUOTE(Nerytė @ 2009 11 22, 01:33)
labai skaniai atrodo
Dekui Neryte, as irgi labai skaniai uzvalgiau tavo rageliu
QUOTE(Srove @ 2009 11 22, 12:15)
Dekui Neryte, as irgi labai skaniai uzvalgiau tavo rageliu
aciu
apsikeitem skanumynais dazniau taip... o jei dar realiai tai butu
Sveikos !
Vakar kepiau nostalgiska skanesta, kaskaip prisiminiau, kad turiu grybuku keptuve, atsitaraboskinau nuo spintos ir pagaliau isbandziau, PATI, kept grybukus
Nu kaip pridera, Pirmoji keptuve prisvilo antroji puse velnio, nu toliau
Kepiau pagal sita recepta ( is grybuku temos ) :
" Mano mociutes:
5 kiausiniai
200g sviesto ar margarino
200g grietines
2 stikl. cukraus
rugsteles
sodos
druskos
miltu
Kausinius isplakti su cukrumi, sudeti kitus produktus, pabaigoje miltus - tesla turi buti tirstos grietines konsistencijos (idejus i duobute keptuveje beveik "stovi") "
Tik dariau is puses normos, super receptas
Balta glaju dariau pagal sita recepta ( is glaju temos ) :
"as turiu kelis receptukus:
baltymu glajus
2 baltymas
200g miltinio cukraus
1 saukstelis citrinos sunkos
baltyma ir cukru sukti mediniu saukstu, kol mase pasidaro balta, puri ir turis padideja 2-3 kartus. baigiant sukti, is lengvo supilti citrinos sunka."
Bet irgi is puses normos.
Na, o ruda glaju pati kaskaip sumislyjau, bet kita kart susirasiu velgi internete.
As dejau pora saukstu grietines, biski sviesto ir kakavos su cukrumi is sakies, viska kaitinau ir maisiau kol issimaise gerai kakava ant ugnies. Tai va..
Tik nesugalvojau i ka istatyt juos nudazius, tai sumasciau taip: i kartona susmaigsciau dantu krapstukus, ji padejau ant sriubines lekstes ir smaigsciau aukstyn kojom grybukus taip pat ir su rudu glajumi
Vakar kepiau nostalgiska skanesta, kaskaip prisiminiau, kad turiu grybuku keptuve, atsitaraboskinau nuo spintos ir pagaliau isbandziau, PATI, kept grybukus
Nu kaip pridera, Pirmoji keptuve prisvilo antroji puse velnio, nu toliau
Kepiau pagal sita recepta ( is grybuku temos ) :
" Mano mociutes:
5 kiausiniai
200g sviesto ar margarino
200g grietines
2 stikl. cukraus
rugsteles
sodos
druskos
miltu
Kausinius isplakti su cukrumi, sudeti kitus produktus, pabaigoje miltus - tesla turi buti tirstos grietines konsistencijos (idejus i duobute keptuveje beveik "stovi") "
Tik dariau is puses normos, super receptas
Balta glaju dariau pagal sita recepta ( is glaju temos ) :
"as turiu kelis receptukus:
baltymu glajus
2 baltymas
200g miltinio cukraus
1 saukstelis citrinos sunkos
baltyma ir cukru sukti mediniu saukstu, kol mase pasidaro balta, puri ir turis padideja 2-3 kartus. baigiant sukti, is lengvo supilti citrinos sunka."
Bet irgi is puses normos.
Na, o ruda glaju pati kaskaip sumislyjau, bet kita kart susirasiu velgi internete.
As dejau pora saukstu grietines, biski sviesto ir kakavos su cukrumi is sakies, viska kaitinau ir maisiau kol issimaise gerai kakava ant ugnies. Tai va..
Tik nesugalvojau i ka istatyt juos nudazius, tai sumasciau taip: i kartona susmaigsciau dantu krapstukus, ji padejau ant sriubines lekstes ir smaigsciau aukstyn kojom grybukus taip pat ir su rudu glajumi
Super grybukai
O jau "Angelo" kaip norėčiau dabar
O jau "Angelo" kaip norėčiau dabar