Ateinu su vakar darytais triufeliais
Triufeliai
Išeiga: 20-24 triufeliai
200 gr. juodojo šokolado
100 ml grietinėlės (35%)
2 valgomieji šaukštai kakavos
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros
Šokoladą sulaužyti gabaliukais arba sutarkuoti. Grietinėlę pakaitinti iki užvirimo, nukelti nuo ugnies. Suberti šokoladą, maištyti, kol ištirps ir masė taps vientisa. Šokolado masę atvėsinti ir pastatyti į šaldytuvą maždaug 3 valandoms. Tuomet šaukšteliu imti truputį šokolado ir rankomis greitai formuoti triufelius, nes šokoladas rankose šyla ir tirpsta. Sufromuotus triufelius pastatyti į šaldytuvą 15-20 min. Išėmus apvolioti kakavos ir cukraus pudros mišinyje. Skanaus!
Karamelizuoti riesutai
200 g migdolų su luobele
4 v.š. rudojo cukraus
2,5 v.š vandens
1 a.š cinamono
eiga: mikrobanginę nustatyti ant 600 Watt. Inde,tinkančiam mikrobanginei (siūlyčiaiu paimti aukštesnį didelį puodelį) sumaišyti cukrų,vandenį ir cinamoną.kaitinti 1 min.po to sudėti riešutus,išmaišyti ir kaitinti 2 min.vėl išmaišyti ir kaitinti dar 2 min.išmaišyti ir ataušinti ant kepimo popieriaus.viskas
pas manę gavosi visai kas kita,nes:
1. neturėjau migdolų,o tik 100 g anakardžių riešutų
2. rudojo cukraus taip pat nerasta,todėl naudojau natūralų medų
to pasekoje gavosi labai saknūs,traškūs karamelizuoti riešutai.skonis tip top griljažas.jei susmulkinti labai tiks griljažiniam tortui
200 g migdolų su luobele
4 v.š. rudojo cukraus
2,5 v.š vandens
1 a.š cinamono
eiga: mikrobanginę nustatyti ant 600 Watt. Inde,tinkančiam mikrobanginei (siūlyčiaiu paimti aukštesnį didelį puodelį) sumaišyti cukrų,vandenį ir cinamoną.kaitinti 1 min.po to sudėti riešutus,išmaišyti ir kaitinti 2 min.vėl išmaišyti ir kaitinti dar 2 min.išmaišyti ir ataušinti ant kepimo popieriaus.viskas
pas manę gavosi visai kas kita,nes:
1. neturėjau migdolų,o tik 100 g anakardžių riešutų
2. rudojo cukraus taip pat nerasta,todėl naudojau natūralų medų
to pasekoje gavosi labai saknūs,traškūs karamelizuoti riešutai.skonis tip top griljažas.jei susmulkinti labai tiks griljažiniam tortui
QUOTE(laurindre @ 2010 01 29, 23:17)
ACIU labai
Mergaites, as dar norejau pasiteirauti del tu zefyriuku - ar mase turi buti labai tirsta - vos ne is karto forma laikyti???, kazko man jinai formos nelaiko nesuprantu, kelinta diena bandau kazka naujo daryti, ir vis gaunasi produktu gadinimas nesuprantu, anksciau viska ka imdavau gaminti puikiausiai iseidavo, o dabar nt nezinau, gal sirupo nedaviriau - ar gali taip buti???
Labai aciu mergininos uz torto "Pauksciu pienas" recepta. Nors as nemegeja pauksciu pieno, bet sio torto gabaliuka susveiciau su malonumu tikrai ji gaminsiu dar ne karta
QUOTE(Dzanetukas @ 2010 01 30, 12:11)
ACIU labai
Mergaites, as dar norejau pasiteirauti del tu zefyriuku - ar mase turi buti labai tirsta - vos ne is karto forma laikyti???, kazko man jinai formos nelaiko nesuprantu, kelinta diena bandau kazka naujo daryti, ir vis gaunasi produktu gadinimas nesuprantu, anksciau viska ka imdavau gaminti puikiausiai iseidavo, o dabar nt nezinau, gal sirupo nedaviriau - ar gali taip buti???
Mergaites, as dar norejau pasiteirauti del tu zefyriuku - ar mase turi buti labai tirsta - vos ne is karto forma laikyti???, kazko man jinai formos nelaiko nesuprantu, kelinta diena bandau kazka naujo daryti, ir vis gaunasi produktu gadinimas nesuprantu, anksciau viska ka imdavau gaminti puikiausiai iseidavo, o dabar nt nezinau, gal sirupo nedaviriau - ar gali taip buti???
Isspaudus su svirkstu zefyrus jie turi laikyti savo forma. Gal nesuplaket gerai visko. Sirupa pakanka virti tiek kiek nurodyta - 7-8 min. Bandykit plakt ilgiau, kol mase pasidarys standi.
O isplakusi palaiket truputi mase, kaip buvo recepte parasyta, ar is karto spaudet?
QUOTE(Nova @ 2010 01 30, 15:59)
Isspaudus su svirkstu zefyrus jie turi laikyti savo forma. Gal nesuplaket gerai visko. Sirupa pakanka virti tiek kiek nurodyta - 7-8 min. Bandykit plakt ilgiau, kol mase pasidarys standi.
O isplakusi palaiket truputi mase, kaip buvo recepte parasyta, ar is karto spaudet?
O isplakusi palaiket truputi mase, kaip buvo recepte parasyta, ar is karto spaudet?
pakiau butent taip, kaip nurodyta receptuke
Tai kad ilgokai pas mane pastovejo, bet mase is tikruju tokia puri, bet nelaikanti savo formos - tikrai matyt iki galo nedaplakiau Data toks klusimas - nuo uzvirimo momento atskaitos taskas tos 7-8 minutes???
Siaip skonis labai ju geras - suradau kaip kitaip pritaikyti juos - sudejau i sloksniutos teslos krepsiukus - na labai super man siek tiek marshmalow saldainiuku pacia tekstura primena Drauge ka tik kavos buvo - tai labai patiko
QUOTE(Dzanetukas @ 2010 01 30, 15:58)
pakiau butent taip, kaip nurodyta receptuke
Tai kad ilgokai pas mane pastovejo, bet mase is tikruju tokia puri, bet nelaikanti savo formos - tikrai matyt iki galo nedaplakiau Data toks klusimas - nuo uzvirimo momento atskaitos taskas tos 7-8 minutes???
Siaip skonis labai ju geras - suradau kaip kitaip pritaikyti juos - sudejau i sloksniutos teslos krepsiukus - na labai super man siek tiek marshmalow saldainiuku pacia tekstura primena Drauge ka tik kavos buvo - tai labai patiko
Tai kad ilgokai pas mane pastovejo, bet mase is tikruju tokia puri, bet nelaikanti savo formos - tikrai matyt iki galo nedaplakiau Data toks klusimas - nuo uzvirimo momento atskaitos taskas tos 7-8 minutes???
Siaip skonis labai ju geras - suradau kaip kitaip pritaikyti juos - sudejau i sloksniutos teslos krepsiukus - na labai super man siek tiek marshmalow saldainiuku pacia tekstura primena Drauge ka tik kavos buvo - tai labai patiko
tai kad zefyras ir yra marchmalow. Lietuviskas ir angliskas pavadinimas. Tik gal i tuos lituviskus iprastinius zefyrs tikrai dar kazka dadeda gali buti kad ir tos pacios obuoliu tyres , na del skonio ar svorio
as ir jau susiruosiau eit zefyriukus daryt , bet ziuriu ,kad ryte pamirsau vandens uzsivirinti , tai dabar kol atsals reiks palaukti.
va radau lietuvisku zefyru sudeti : Vaniliniai zefyrai-
Lengvas plaktinis produktas iš cukraus, obuolių tyrės ir pektino, su vanilės aromatu.
O gal tikrai kada reiktu pabandyti i ta pacia isplakta mase dar ir obuoliu tyres iplakti mazu gautusi kazkas panasaus i pirktinius . Na cia isisvajojau dabar neturiu ,o iki parduotuves tolokai siandien jau nebevaziuosiu.
QUOTE(Dzanetukas @ 2010 01 30, 16:58)
pakiau butent taip, kaip nurodyta receptuke
Tai kad ilgokai pas mane pastovejo, bet mase is tikruju tokia puri, bet nelaikanti savo formos - tikrai matyt iki galo nedaplakiau Data toks klusimas - nuo uzvirimo momento atskaitos taskas tos 7-8 minutes???
Siaip skonis labai ju geras - suradau kaip kitaip pritaikyti juos - sudejau i sloksniutos teslos krepsiukus - na labai super man siek tiek marshmalow saldainiuku pacia tekstura primena Drauge ka tik kavos buvo - tai labai patiko
Tai kad ilgokai pas mane pastovejo, bet mase is tikruju tokia puri, bet nelaikanti savo formos - tikrai matyt iki galo nedaplakiau Data toks klusimas - nuo uzvirimo momento atskaitos taskas tos 7-8 minutes???
Siaip skonis labai ju geras - suradau kaip kitaip pritaikyti juos - sudejau i sloksniutos teslos krepsiukus - na labai super man siek tiek marshmalow saldainiuku pacia tekstura primena Drauge ka tik kavos buvo - tai labai patiko
Nuo uzvirimo momento virti dar 7-8 min. Tai smagu, kad radot iseiti ir zefyriukai skanus buvo
QUOTE(amorosa @ 2010 01 30, 17:08)
va radau lietuvisku zefyru sudeti : Vaniliniai zefyrai-
Lengvas plaktinis produktas iš cukraus, obuolių tyrės ir pektino, su vanilės aromatu.
O gal tikrai kada reiktu pabandyti i ta pacia isplakta mase dar ir obuoliu tyres iplakti mazu gautusi kazkas panasaus i pirktinius . Na cia isisvajojau dabar neturiu ,o iki parduotuves tolokai siandien jau nebevaziuosiu.
Lengvas plaktinis produktas iš cukraus, obuolių tyrės ir pektino, su vanilės aromatu.
O gal tikrai kada reiktu pabandyti i ta pacia isplakta mase dar ir obuoliu tyres iplakti mazu gautusi kazkas panasaus i pirktinius . Na cia isisvajojau dabar neturiu ,o iki parduotuves tolokai siandien jau nebevaziuosiu.
Jei nenurodyta citrinos rugstis, tai itariu, kad obuoliu tyre vietoj jos ir dedama, nes obuoliai rugstumo turi.
Nova , cia tau uz tokia puikia zefyriuku ideja. vakar dariau.
Cia visi kas gavosi is puses normos ,nes per mazai zelatinos teturejau (na ir dar keli kurie lipdant buvo sunaikinti) Tiesa i verdanti sirupa ipyliau truputi braskiu skonio kvapu, tai kadangi jie raudonos spalvos tai ir zefyriukai nusidaze rozine spalva. ir dar as juos dziovinau. tiesiog palikau nakciai virtuveje ant stalo, ant sviestinio popieriaus. Virsus apziuvo, ryte pradejau nuimineti , o apacia buvo dregna , is paradziu bandziau apversti ir palikti kad ir apacia apdziutu , bet veliau sove mintis ,kad kaip tikrus zefyrus sulipdyti. Skonis man tai primena lietuviskus zefyrus(gal kad nostalgija) , tik labai sviezius( na retai kada tokius tenusipirkdavom)
Ir dar marshmallows saldainiu taip pat galima namie pasidaryti. radau recepta , tik dar neissiverciau, bet i jo sudeti ieina baltymai Stai receptas:
140g.kiausinio baltymo
200g cukraus
10 lapeliu zelatino
cukraus pudros apibarstymui.
Cia visi kas gavosi is puses normos ,nes per mazai zelatinos teturejau (na ir dar keli kurie lipdant buvo sunaikinti) Tiesa i verdanti sirupa ipyliau truputi braskiu skonio kvapu, tai kadangi jie raudonos spalvos tai ir zefyriukai nusidaze rozine spalva. ir dar as juos dziovinau. tiesiog palikau nakciai virtuveje ant stalo, ant sviestinio popieriaus. Virsus apziuvo, ryte pradejau nuimineti , o apacia buvo dregna , is paradziu bandziau apversti ir palikti kad ir apacia apdziutu , bet veliau sove mintis ,kad kaip tikrus zefyrus sulipdyti. Skonis man tai primena lietuviskus zefyrus(gal kad nostalgija) , tik labai sviezius( na retai kada tokius tenusipirkdavom)
Ir dar marshmallows saldainiu taip pat galima namie pasidaryti. radau recepta , tik dar neissiverciau, bet i jo sudeti ieina baltymai Stai receptas:
140g.kiausinio baltymo
200g cukraus
10 lapeliu zelatino
cukraus pudros apibarstymui.
sveikutes...ateijau ir as pasidalinti savo patirtimi darant zefyrus. vakar bandziau ir gavosi visiska "dizasta"... as tikriausiai cukraus sirupa perviriau, nes jis man taip suvire, kietokas paliko, net gumuliukai pasidare cukraus nesu niekad virusi nei beze, nei kitokio sirupo, pirmas kartas...tai matyt persistengiau bevirdama..nu jau maciau , kad s... gausis, ale vis viena, sudejau zelatina, plakiau, plakiau..issiplake gerai, jau ant sluoteles buvo matyti, kad labai tirkstas zefyras, skonis geras gavosi.... paskui bandziau ispausti ir .....papusk i uodega...neissispaude, per tirsta buvo....tai isemiau antgali, be antgalio per maisiuka tokiu kringaliuku ispaudziau...po 5 minuciu buvo galima valgyti..... nu vnz...skonis geras, reikes dar karta meginti...ir stengtis nepervirti cukraus.
amorosa tavo zefyriukai labai skaniai atrodo...
amorosa tavo zefyriukai labai skaniai atrodo...
del zefyriuku, kas galetu pasakyt kaip dare, tai žalatina tik išbrinkyt o šildyt nereikia kad istirptu, išbrinkytą tiesiai i sirupa, nesupratau ten recepte kazko?
tai pat soda reika nugesint ar ne?
ačiū
tai pat soda reika nugesint ar ne?
ačiū
QUOTE(jurate_b @ 2010 01 30, 13:05)
Labai aciu mergininos uz torto "Pauksciu pienas" recepta. Nors as nemegeja pauksciu pieno, bet sio torto gabaliuka susveiciau su malonumu tikrai ji gaminsiu dar ne karta
vajzdelis