QUOTE(Agniska @ 2010 01 28, 21:27)
O aguonu nereikia permalti?
Ne, nemaliau. Tada jos tokios traskios buna valgant, atrodo, kad sprogineja
-----------------------------------------------
Bandeles su obuoliais (pagal Sonatinos recepta, tik mano ingridientai pusei normos)
Tešla
7 gr. sausų mielių (1 pakelis)
50 gr. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 didelis arba 2 maži kiaušiniai
100 ml pieno
30 gr. sviesto
1.5 v.š aliejaus
apie 300-400 gr. miltų
Įdarui
4 vidutinio dyžio obuoliai (arba 3 dideli)
30 gr. sviesto
50 gr. cukraus
0.5 a.š. cinamono
Įdaras. Obuolius nulupame, supjaustome apie 1 cm. kubeliais. Keptuvėje išlydome sviestą, suberiame cukrų, cinamoną ir viską maišydami pakaitiname 2-3 min, kol cukrus pradės tirpti. Tada suberiame obuolius ir vis pamaišydami troškiname ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis, o cukrus pradės virsti karmele (man troškinosi apie 15 min.). Įdarą ataušiname.
Gaminame tešlą. Į kambario temperatūros pieną suberiame mieles ir cukrų, išmaišome ir pastatome šiltai apie 10-15 min, kol susidarys "kepurėlė" iš mielių. Dubenyje sumaišome miltus su druska, supilame pieno mišinį, išplaktus kiaušinius, minkštą sviestą, supilame aliejų. Užminkome tešlą. Tešla turi buti minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei limpa - įberti dar šiek tiek miltų. Minkome tešlą apie 7-10 min, kol ji taps lygi ir elastinga. Dedame į dubenį, pateptą aliejumi, ir kildinme šiltai kol padvigubės. Tuomet padaliname ją į 3 dalis. Iš kiekvienos iškočiojame apie 0,5 cm storio apskritimą, ji supjaustome į 8 dalis (trikampiais). Ant trikampėlio plačiosios dalies dedame šaukštelį įdaro ir susukame į ragelį. Galus gerai užspaudžiame, kad kepant įdaras neišbėgtų. Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min, kol bandelės gražiai paruduoja.
P.S. Mano nurodyti ingridientai yra pusė originlaus recepto normos. Iškepiau 24 nedideles bandeles (1 skarda). Jei norite didesnių - tešlą dalinkite tik į 2 dalis, tuomet išeis 16 didesnių ragelių