Susigundziau ir as zefyrais pasitaikius progai ismeginsiu
dėl zefyro: offtop,bet labai įdomus faktas (bent man buvo tai tikrai ).mačiau laidą per rusijos televiziją,tai tikro zefyro pagal GOST standartą sudetyje turi būti mažiausiai 70 proc. obuolių tyrės jei mažiau,ar visai nėra - tai nusižengiama technoligijai o aš visą gyvenimą maniau,kad jis iš baltymų daromas čia,aišku,apie parduotuvinį
QUOTE(Larissa @ 2010 01 26, 20:57)
o aš visą gyvenimą maniau,kad jis iš baltymų daromas čia,aišku,apie parduotuvinį
Ir as taip maniau Sunkiai isivaizdavau, kaip cukrus gali issiplakti iki tokios baltos mases, bet pasirodo issiplaka Gal del kaitinimo - net nezinau, tik isitikinau, kad visai paprastas procesas.
Gal yra ir kitokiu receptu. Man apskritai buvo mistika, kaip tie zefyrai daromi, labai ir nesigilinau, griebiau pati pirma recepta
Mano sventinis obuoliu pyragas
Tesla:
250 gr kepimui skirto margarino ar sviesto
miltu
cukraus
vanilinio cukraus
1/4 stikline salto vandens
Idaras:
obuoliai
cinamonas
razinos
cukrus
Teslai skirta margarina atsildome iki kambario temperaturos. Supjaustome gabaleliais. Beriame miltus, cukru, vanilina. Palaipsniui pilame salta vandeni. Miltu i tesla dedame tiek, kad suformuotumeme vientisa, prie pirstu nelimpancia mase.
Gerai viska isminkome.
Daliname tesla i 2 dalis...ir idedame tuos 2 teslos gumulus i saldikli bent pusvalandziui, kad tesloje esantys riebalai sustingtu. (tokia tesla galima saldiklyje laikyti net keleta menesiu)
Istrauke tesla is saldiklio kociojame - formuojame 2 lakstus. Vienu lakstu isklojame kepimo formos dugna, kitu - 'uzklojame' idara.
Idaras: stambiais kubeliais supjaustyti obuoliai+cinamonas+cukrus+razinos.
P.S. toks pyragas dar skalsesnis jei patiekiamas su vaniliniais ledais...
Labos,
As vis sumastau ka nors iskepti, kai mazoji serga ir abi tupim namie
Tai sikart prisiminiau sena mamos trupininio pyragelio recepta. Labai paprastas ir mums labai skanus. Taigi:
Teslai reikes:
250 g. margarino arba sviesto (as naudojau EVE margarina)
1 kiausinis
2 v.s. grietines
1 st. cukraus (cia, jei pertepimui varske, kadangi as dariau su abrikosu dzemu cukraus dejau tik sauksta)
1 a.s. sodos (ja uzgesinti)
miltu 2-3 stiklines (man prireike 2,5)
Pertepimui sunaudojau kazkada prikta abrikosu dzema kepiniams, nors tiktu bet kokia kita uogiene.
Kiausini issukame su cukrumi, grietine bei uzgesinta soda, tada as itarkuoju margarina, supilu miltus ir isminkau tesla. 2/3 teslos dedam i saldytuva, o likusia dali kameron, kad susaltu (kokiai valandai). Tada tesla iskociojame, ja dedame i kepimo forma, uztepam dzemo, o ant virsaus uztarkuojam likusia tesla is kameros. Kepam 180 laipsniu temp, 35-40 min. Arba kol paruduos
Iskepus gaunas toks vaizdelis. Paprasta ir skanu
As vis sumastau ka nors iskepti, kai mazoji serga ir abi tupim namie
Tai sikart prisiminiau sena mamos trupininio pyragelio recepta. Labai paprastas ir mums labai skanus. Taigi:
Teslai reikes:
250 g. margarino arba sviesto (as naudojau EVE margarina)
1 kiausinis
2 v.s. grietines
1 st. cukraus (cia, jei pertepimui varske, kadangi as dariau su abrikosu dzemu cukraus dejau tik sauksta)
1 a.s. sodos (ja uzgesinti)
miltu 2-3 stiklines (man prireike 2,5)
Pertepimui sunaudojau kazkada prikta abrikosu dzema kepiniams, nors tiktu bet kokia kita uogiene.
Kiausini issukame su cukrumi, grietine bei uzgesinta soda, tada as itarkuoju margarina, supilu miltus ir isminkau tesla. 2/3 teslos dedam i saldytuva, o likusia dali kameron, kad susaltu (kokiai valandai). Tada tesla iskociojame, ja dedame i kepimo forma, uztepam dzemo, o ant virsaus uztarkuojam likusia tesla is kameros. Kepam 180 laipsniu temp, 35-40 min. Arba kol paruduos
Iskepus gaunas toks vaizdelis. Paprasta ir skanu
SAUSAINIAI SU VARŠKE
Dariau iš dvigubos normos
1-2 stilkinės miltų
150g varškės
150g sviesto
kiaušinis
cukraus
Varškė ištrinama per sietelį(aš netryniau ),į ją suberiami miltai,sudedamas sviestas,įmušamas kiaušinio trynys.Viskas kapojama peiliu,kol pasidaro vienalytė masė,suminkoma.Iškočiota tešla(apie 1 cm)aš antrą skardą dariau storesnius man skaniau,aptepama išplaktu baltymu ir supjaustoma norimos formos sausainiukais,viršus pabarstomas cukrumi.Kepti 200C orkaitėje apie 20 minučių,aš žiūrėjau pagal parudavimą.
Dariau iš dvigubos normos
1-2 stilkinės miltų
150g varškės
150g sviesto
kiaušinis
cukraus
Varškė ištrinama per sietelį(aš netryniau ),į ją suberiami miltai,sudedamas sviestas,įmušamas kiaušinio trynys.Viskas kapojama peiliu,kol pasidaro vienalytė masė,suminkoma.Iškočiota tešla(apie 1 cm)aš antrą skardą dariau storesnius man skaniau,aptepama išplaktu baltymu ir supjaustoma norimos formos sausainiukais,viršus pabarstomas cukrumi.Kepti 200C orkaitėje apie 20 minučių,aš žiūrėjau pagal parudavimą.
Wou, čia jau kapoti, sluoksniuotos tešlos sausainiai Man jielabai labai skanūs, bet aš pirktinius tik valgydavau Būtinai išbandysiu šitą receptą....
QUOTE(davija @ 2010 01 27, 20:25)
Wou, čia jau kapoti, sluoksniuotos tešlos sausainiai Man jielabai labai skanūs, bet aš pirktinius tik valgydavau Būtinai išbandysiu šitą receptą....
Aš pati pirmą katrą kepiau,tai kaip suprantu kuo daugiau kapoji tešlą tuo daugiau tų sluoksnių gaunas ir trapesni buna,ant antrų keptų sausainiukų užbarščiau daugiau cukraus ,nes pirmuose trūko,galvoju,kad pagal šį receptą dar pabandysiu su druska ir kmynais,dar kokio česnako įspausiu , tokius prie alaus išsikepti
QUOTE(monday @ 2010 01 27, 16:08)
Labos,
As vis sumastau ka nors iskepti, kai mazoji serga ir abi tupim namie
Tai sikart prisiminiau sena mamos trupininio pyragelio recepta. Labai paprastas ir mums labai skanus. Taigi:
Teslai reikes:
250 g. margarino arba sviesto (as naudojau EVE margarina)
1 kiausinis
2 v.s. grietines
1 st. cukraus (cia, jei pertepimui varske, kadangi as dariau su abrikosu dzemu cukraus dejau tik sauksta)
1 a.s. sodos (ja uzgesinti)
miltu 2-3 stiklines (man prireike 2,5)
Pertepimui sunaudojau kazkada prikta abrikosu dzema kepiniams, nors tiktu bet kokia kita uogiene.
Kiausini issukame su cukrumi, grietine bei uzgesinta soda, tada as itarkuoju margarina, supilu miltus ir isminkau tesla. 2/3 teslos dedam i saldytuva, o likusia dali kameron, kad susaltu (kokiai valandai). Tada tesla iskociojame, ja dedame i kepimo forma, uztepam dzemo, o ant virsaus uztarkuojam likusia tesla is kameros. Kepam 180 laipsniu temp, 35-40 min. Arba kol paruduos
Iskepus gaunas toks vaizdelis. Paprasta ir skanu
As vis sumastau ka nors iskepti, kai mazoji serga ir abi tupim namie
Tai sikart prisiminiau sena mamos trupininio pyragelio recepta. Labai paprastas ir mums labai skanus. Taigi:
Teslai reikes:
250 g. margarino arba sviesto (as naudojau EVE margarina)
1 kiausinis
2 v.s. grietines
1 st. cukraus (cia, jei pertepimui varske, kadangi as dariau su abrikosu dzemu cukraus dejau tik sauksta)
1 a.s. sodos (ja uzgesinti)
miltu 2-3 stiklines (man prireike 2,5)
Pertepimui sunaudojau kazkada prikta abrikosu dzema kepiniams, nors tiktu bet kokia kita uogiene.
Kiausini issukame su cukrumi, grietine bei uzgesinta soda, tada as itarkuoju margarina, supilu miltus ir isminkau tesla. 2/3 teslos dedam i saldytuva, o likusia dali kameron, kad susaltu (kokiai valandai). Tada tesla iskociojame, ja dedame i kepimo forma, uztepam dzemo, o ant virsaus uztarkuojam likusia tesla is kameros. Kepam 180 laipsniu temp, 35-40 min. Arba kol paruduos
Iskepus gaunas toks vaizdelis. Paprasta ir skanu
Dekui uz receptuka , jau kuris laikas ieskojau tokio trupininio pyrago. Cia darbo maziau nei trupinius atskirai kepti. savaitgali butinai bus isbandytas .
jauciu neuzteks iseiginiu norint viska isbandyti.
MIELOS SM
Prasau pagalbos, gal kas galite padeti surasti receptuka sovietu laiku pyrago MAGDA????niu tikrai kazkur tai maciau((((
ACIU!!!
Prasau pagalbos, gal kas galite padeti surasti receptuka sovietu laiku pyrago MAGDA????niu tikrai kazkur tai maciau((((
ACIU!!!
QUOTE(Nova @ 2009 12 14, 21:05)
Mano savaitgalio kepinys - labai skanus ir netradicinis Obuoliu pyragas su aguonomis (pagal Sonatinos recepta)
4 kiaušiniai
150 gr cukraus
1 a.š. lazdyno riešutų
4 v.š. sviesto
100 gr. miltų
4 obuoliai
150 gr. aguonų
Kiaušinių trynius, cukrų ir vaniliną išplakti iki purumo. Suberti sumaltus riešutus, supilti ištirpintą sviestą ir miltus. Į įmaišyti kubeliais supjaustytus obolius, suberti aguonas. Išplakti iki standumo baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Skanaus!
4 kiaušiniai
150 gr cukraus
1 a.š. lazdyno riešutų
4 v.š. sviesto
100 gr. miltų
4 obuoliai
150 gr. aguonų
Kiaušinių trynius, cukrų ir vaniliną išplakti iki purumo. Suberti sumaltus riešutus, supilti ištirpintą sviestą ir miltus. Į įmaišyti kubeliais supjaustytus obolius, suberti aguonas. Išplakti iki standumo baltymus ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Skanaus!
va sitas pyragas nerealus!!! isbandem per sventes, tai dabar i savaite bent karta ismeginam
QUOTE(?angeliux? @ 2010 01 28, 17:28)
va sitas pyragas nerealus!!! isbandem per sventes, tai dabar i savaite bent karta ismeginam
O aguonu nereikia permalti?