As vakar vare kepiau sita morku pyraga.
Nezinau kodel, bet man nesigavo gavosi labai jau guminis ir sukrites Nors dejau viska pagal recepta
Ačiū visoms, atsiliepusioms į mano SOS .
Šiandien bandysiu kepti tą morkų pyragą.
Šiandien bandysiu kepti tą morkų pyragą.
QUOTE(Panele:) @ 2010 01 24, 22:03)
As vakar vare kepiau sita morku pyraga.
Nezinau kodel, bet man nesigavo gavosi labai jau guminis ir sukrites Nors dejau viska pagal recepta
Nezinau kodel, bet man nesigavo gavosi labai jau guminis ir sukrites Nors dejau viska pagal recepta
Hmm idomu kodel?Man tai gavosi labai purus
QUOTE(Agniska @ 2010 01 24, 20:28)
Jau beveik neliko morku kekso laaaabai skanus,as dar idejau apelsino gabaliuku,bet skonis tikrai nepakartojamas
kartais dedu džiovintų abrikosų gabaliukų - taip pat labai tinka
Surio pyragas su sokoladu
pagrindas
150g sokoladiniu sausainiu,
50g sviesto,
Idaras
1 kremines varskes(tinka quark,liesas cream cheese)
150 g cukraus,
25 g kukuruzu krakmolo,
4 kiausiniai,
150 ml grietines,
1 v.s. vaniles ekstrakto,
100 g juodo sokolado,
100 g pienisko sokolado,
100 g balto sokolado,
4 v.s. grietineles,
Pagrindui.
23cm skersmens isardoma torto forma istepti riebalais.
sausainius sugrusti,supilti istirpinta sviesta ir ismaisyti.Supilti i torto forma ir rankomis truputi suspausti.Deti i kaitinta orkaite(160C) ir kepti 10-12 min.Isimti.
Surio idarui isplakti varske su kukuruzu krakmolu,plakant musti po viena kiausini,deti cukru,vanile,grietine ir ismaisyti.
Padalinti i 3 dalis.
I tris dubenelius sudeti sokolada ir istirpinti,ipylus truputi grietineles.
I viena varskes dali,supilti pravesinta balta sokolada,ismaisyti,supilti ant trupiniu.
I kita supilyi pieniska sokolada ir atsargiau zpilti ant virsaus.
I trecia dali supilti juodaji sokolada ir uzpilti ant pienisko.
Deti i ikaitinta orkaite 180c,pakepti 15 min,tada sumazinti iki 160C ir kepti 1val 15min.Surio pavirsius viduryje turi lengvai linguoti.Praverti dureles ir atvesinti.Tada pilnai atsaldyti saldytuve.
man kazkodel ir pienisko ir juodo sokolado sluoksniai gavosi vienodos spalvos itariu kaltas sokoladas.Bet siaip tai labai skanus varskes pyragas.
pagrindas
150g sokoladiniu sausainiu,
50g sviesto,
Idaras
1 kremines varskes(tinka quark,liesas cream cheese)
150 g cukraus,
25 g kukuruzu krakmolo,
4 kiausiniai,
150 ml grietines,
1 v.s. vaniles ekstrakto,
100 g juodo sokolado,
100 g pienisko sokolado,
100 g balto sokolado,
4 v.s. grietineles,
Pagrindui.
23cm skersmens isardoma torto forma istepti riebalais.
sausainius sugrusti,supilti istirpinta sviesta ir ismaisyti.Supilti i torto forma ir rankomis truputi suspausti.Deti i kaitinta orkaite(160C) ir kepti 10-12 min.Isimti.
Surio idarui isplakti varske su kukuruzu krakmolu,plakant musti po viena kiausini,deti cukru,vanile,grietine ir ismaisyti.
Padalinti i 3 dalis.
I tris dubenelius sudeti sokolada ir istirpinti,ipylus truputi grietineles.
I viena varskes dali,supilti pravesinta balta sokolada,ismaisyti,supilti ant trupiniu.
I kita supilyi pieniska sokolada ir atsargiau zpilti ant virsaus.
I trecia dali supilti juodaji sokolada ir uzpilti ant pienisko.
Deti i ikaitinta orkaite 180c,pakepti 15 min,tada sumazinti iki 160C ir kepti 1val 15min.Surio pavirsius viduryje turi lengvai linguoti.Praverti dureles ir atvesinti.Tada pilnai atsaldyti saldytuve.
man kazkodel ir pienisko ir juodo sokolado sluoksniai gavosi vienodos spalvos itariu kaltas sokoladas.Bet siaip tai labai skanus varskes pyragas.
QUOTE(daividija @ 2010 01 25, 12:30)
Surio pyragas su sokoladu
Idaras
1 kremines varskes(tinka quark,liesas cream cheese)
Idaras
1 kremines varskes(tinka quark,liesas cream cheese)
Ooooooo, cia tai geeeeris Is karto padariau copy-paste
O kaip jums pjasstosi tas pagrindas? Nes kelis kartus dariau, tai pjaunant jis man nori trupeti, o kartais net trupa ir buvo taip, kad atsikyre pagrindas sau, o idaras sau
Ir dar tas 1 kremines varskes.....cia kiek 1 kg turi buti?
Aciu uz recepta
QUOTE(Renata123 @ 2010 01 25, 11:08)
Ooooooo, cia tai geeeeris Is karto padariau copy-paste
O kaip jums pjasstosi tas pagrindas? Nes kelis kartus dariau, tai pjaunant jis man nori trupeti, o kartais net trupa ir buvo taip, kad atsikyre pagrindas sau, o idaras sau
Ir dar tas 1 kremines varskes.....cia kiek 1 kg turi buti?
Aciu uz recepta
O kaip jums pjasstosi tas pagrindas? Nes kelis kartus dariau, tai pjaunant jis man nori trupeti, o kartais net trupa ir buvo taip, kad atsikyre pagrindas sau, o idaras sau
Ir dar tas 1 kremines varskes.....cia kiek 1 kg turi buti?
Aciu uz recepta
1 kg varskes
pagrindas puikiai prilipo,na jis kazkiek buna trapus,nera,kad pjauni ir netrupa.Nors si karta tai labai puikiai pjaustesi,itariu todel,kad sviesto daugiau idejau,geriau sulipo.
QUOTE(mazhulinka @ 2010 01 23, 14:53)
manu su varskiniu pyragu labai tiktu.... padaryk pada, patepk uodiene ir ant virsaus vaskyte tik su kiausinio tryniais, kiek manu ir vanile...
esu bandzius kepti panasu pyraga tik su kiausinio baltymais ant virsaus. buvo baisiai saldu, matyt del to, kad dar i baltymus cukraus dejau. ko gero varske bus tinkamesnis sprendimas, jin rugstele. aciu uz patarima , pabandysiu .
Papildyta:
QUOTE(Renatina @ 2010 01 24, 17:29)
galima tortą Juodasis miškas (recepto nuorodos po ranka neturiu) bandyti su uogiene vietoje pačių uogų - biskvitą mažiau reikės laistyti, o jei uogos nesmulkintos - tiks
nesu igudusi tortu kepime kazin ar man iseitu
bonza, skaniai atrodo tinginys as irgi visada pagal si recepta darau
QUOTE(daividija @ 2010 01 25, 11:30)
vau pakerejo, butinai isbandysiu
QUOTE(bonza @ 2010 01 23, 20:53)
pakelis sviesto
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
3-4 saukstai kakavos
3 pakeliai sausainiu
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
3-4 saukstai kakavos
3 pakeliai sausainiu
kaip matau jūs tinginį darėte želės žiede. Kaip jums taip puikiai jis išsiėmė? Ar prieš sukrečiant tinginio masę tepėte žiedą aliejumi?
MARMURINIS SURIO TORTAS
Paplociui - 150g.sokoladiniu sausainiu,saukstas sviesto.
Kremui - 750g.grietineles surio(pvz.maskarpones,Philadephia)200ml.cukraus,250ml.grietines,1saukstas kvietiniu miltu,2 sauksteliai vanilinio cukraus,2kiausiniai,50g.juodojo sokolado.
Sausainius sutrinkite su saukstu istirpinto sviesto.Gauta mase prispauskite prie apvalios formos dugno,isklotos kepimo popieriumi.I dideli dubeni sudekite grietineles suri,suberkite cukru ir elektriniu plakikliu pora minuciu plakite.Imaisikite grietine,miltus ir vanilini cukru. Tuomet nuolat maisydami sudekita kiausinius. 400 ml mases atidekite i mazesni inda-ten imaisykite tirpinta sokolada.Puse sviesios mases uztepkite ant sausainiu pagrindo.Ant jos uzdekite puse sokolado mases.Taip padarykite dar kelis sluoksnius,lengvai pamaisykite-kad pavirsius taptu panasus i marmura. Kepkite 160 laipsniu orkaiteje 1 valanda 15 minuciu,istrauke atvesinkite.Uzdenkite ir 4 valandas arba per visa nakti laikykite saltai.
Papildyta:
MORKU IR RIESUTU TORTAS
Paplociui 250ml cukraus,450ml kvietiniu miltu,2 sauksteliai kepimo milteliu, 0,5 saukstelio geriamosios sodos. 2 sauksteliai cinamono,puse saukstelio druskos,3 kiausiniai,350ml aliejaus, 500ml tarkuotu morku 150-200 ml grustu graikisku riesutu.
Kremui - 200g. grietineles surio (Philadelphia arba marskapones),250ml cukraus pudros, 2 saukstai apelsinu sulciu.
Papuosimui 50g. baltojo sokolado.
Sumaisyti birius produktus.I isplaktus kiausinius ispradziu imaisykite alieju ir birius produktus,o paskui sudekite tarkuotas morkas ir grustus riesutus.tesla dekite i apvalia kepimo forma isklota kepimo popieriumi ir kepkite 175 laipsniu karstumo orkaiteje 50-60 minuciu.Siek tiek pravesusi torto paploti isimkite is skardos ir palikite visiskai ATVESTI. Tuomet perpjaukite i 2 arba3 sluoksnius.kambario temperaturos suri isplakite su cukraus pudra,imaisykite apelsinu sultis.Kremu sutepkite sluosnius,galite aptepti ir virsu.papuosti baltu sokoladu.
Papildyta:
CHALVOS TORTAS
paplociui - 4 kiausiniai, 150ml. cukraus,150 ml kvietiniu miltu,50ml maltu migdolu,1.5 saukstelio kepimo milteliu.
Idarui _ 200g. chalvos ,200ml.plakamos grietineles 200ml varskes kremo,300ml. apelsinu marmelado.
papuosimui migdolu drozles
Kiasinius isplakite su cukrumi.Kepimo miltelius sumaisykite su miltais,persijokite ant kiausiniu plakinio ir issukite iki vientisos mases.tesla supilkite i skarda isklota kepimo popieriumi,tolygiai paskirstykite ir kepkite 180 laipsniu orkaiteje 45 minutes.Iskepusi paploti supjaustyti i tris vienodo storio lakstus.
tarkuota Chalva imaisykite i grietinele ir varskes krema.Visus paplocius is pradziu aptepkite apelsinu marmeladu,o paskui paruostu misiniu ir sudekite viena ant kito9virsuje turi buti Chalvos kremas). Torta kelias valandas arba per nakti laikyti saltai.
Papildyta:
Paplociui - 150g.sokoladiniu sausainiu,saukstas sviesto.
Kremui - 750g.grietineles surio(pvz.maskarpones,Philadephia)200ml.cukraus,250ml.grietines,1saukstas kvietiniu miltu,2 sauksteliai vanilinio cukraus,2kiausiniai,50g.juodojo sokolado.
Sausainius sutrinkite su saukstu istirpinto sviesto.Gauta mase prispauskite prie apvalios formos dugno,isklotos kepimo popieriumi.I dideli dubeni sudekite grietineles suri,suberkite cukru ir elektriniu plakikliu pora minuciu plakite.Imaisikite grietine,miltus ir vanilini cukru. Tuomet nuolat maisydami sudekita kiausinius. 400 ml mases atidekite i mazesni inda-ten imaisykite tirpinta sokolada.Puse sviesios mases uztepkite ant sausainiu pagrindo.Ant jos uzdekite puse sokolado mases.Taip padarykite dar kelis sluoksnius,lengvai pamaisykite-kad pavirsius taptu panasus i marmura. Kepkite 160 laipsniu orkaiteje 1 valanda 15 minuciu,istrauke atvesinkite.Uzdenkite ir 4 valandas arba per visa nakti laikykite saltai.
Papildyta:
MORKU IR RIESUTU TORTAS
Paplociui 250ml cukraus,450ml kvietiniu miltu,2 sauksteliai kepimo milteliu, 0,5 saukstelio geriamosios sodos. 2 sauksteliai cinamono,puse saukstelio druskos,3 kiausiniai,350ml aliejaus, 500ml tarkuotu morku 150-200 ml grustu graikisku riesutu.
Kremui - 200g. grietineles surio (Philadelphia arba marskapones),250ml cukraus pudros, 2 saukstai apelsinu sulciu.
Papuosimui 50g. baltojo sokolado.
Sumaisyti birius produktus.I isplaktus kiausinius ispradziu imaisykite alieju ir birius produktus,o paskui sudekite tarkuotas morkas ir grustus riesutus.tesla dekite i apvalia kepimo forma isklota kepimo popieriumi ir kepkite 175 laipsniu karstumo orkaiteje 50-60 minuciu.Siek tiek pravesusi torto paploti isimkite is skardos ir palikite visiskai ATVESTI. Tuomet perpjaukite i 2 arba3 sluoksnius.kambario temperaturos suri isplakite su cukraus pudra,imaisykite apelsinu sultis.Kremu sutepkite sluosnius,galite aptepti ir virsu.papuosti baltu sokoladu.
Papildyta:
CHALVOS TORTAS
paplociui - 4 kiausiniai, 150ml. cukraus,150 ml kvietiniu miltu,50ml maltu migdolu,1.5 saukstelio kepimo milteliu.
Idarui _ 200g. chalvos ,200ml.plakamos grietineles 200ml varskes kremo,300ml. apelsinu marmelado.
papuosimui migdolu drozles
Kiasinius isplakite su cukrumi.Kepimo miltelius sumaisykite su miltais,persijokite ant kiausiniu plakinio ir issukite iki vientisos mases.tesla supilkite i skarda isklota kepimo popieriumi,tolygiai paskirstykite ir kepkite 180 laipsniu orkaiteje 45 minutes.Iskepusi paploti supjaustyti i tris vienodo storio lakstus.
tarkuota Chalva imaisykite i grietinele ir varskes krema.Visus paplocius is pradziu aptepkite apelsinu marmeladu,o paskui paruostu misiniu ir sudekite viena ant kito9virsuje turi buti Chalvos kremas). Torta kelias valandas arba per nakti laikyti saltai.
Papildyta:
QUOTE(jovittutte @ 2010 01 25, 18:17)
MARMURINIS SURIO TORTAS
Paplociui - 150g.sokoladiniu sausainiu,saukstas sviesto.
Kremui - 750g.grietineles surio(pvz.maskarpones,Philadephia)200ml.cukraus,250ml.grietines,1saukstas kvietiniu miltu,2 sauksteliai vanilinio cukraus,2kiausiniai,50g.juodojo sokolado.
Sausainius sutrinkite su saukstu istirpinto sviesto.Gauta mase prispauskite prie apvalios formos dugno,isklotos kepimo popieriumi.I dideli dubeni sudekite grietineles suri,suberkite cukru ir elektriniu plakikliu pora minuciu plakite.Imaisikite grietine,miltus ir vanilini cukru. Tuomet nuolat maisydami sudekita kiausinius. 400 ml mases atidekite i mazesni inda-ten imaisykite tirpinta sokolada.Puse sviesios mases uztepkite ant sausainiu pagrindo.Ant jos uzdekite puse sokolado mases.Taip padarykite dar kelis sluoksnius,lengvai pamaisykite-kad pavirsius taptu panasus i marmura. Kepkite 160 laipsniu orkaiteje 1 valanda 15 minuciu,istrauke atvesinkite.Uzdenkite ir 4 valandas arba per visa nakti laikykite saltai.
Man sitas tai ziauriai skanus tortas atrodo,o svarbiausia tai tikrai nesudetingas...
Papildyta:
MORKU IR RIESUTU TORTAS
Paplociui 250ml cukraus,450ml kvietiniu miltu,2 sauksteliai kepimo milteliu, 0,5 saukstelio geriamosios sodos. 2 sauksteliai cinamono,puse saukstelio druskos,3 kiausiniai,350ml aliejaus, 500ml tarkuotu morku 150-200 ml grustu graikisku riesutu.
Kremui - 200g. grietineles surio (Philadelphia arba marskapones),250ml cukraus pudros, 2 saukstai apelsinu sulciu.
Papuosimui 50g. baltojo sokolado.
Sumaisyti birius produktus.I isplaktus kiausinius ispradziu imaisykite alieju ir birius produktus,o paskui sudekite tarkuotas morkas ir grustus riesutus.tesla dekite i apvalia kepimo forma isklota kepimo popieriumi ir kepkite 175 laipsniu karstumo orkaiteje 50-60 minuciu.Siek tiek pravesusi torto paploti isimkite is skardos ir palikite visiskai ATVESTI. Tuomet perpjaukite i 2 arba3 sluoksnius.kambario temperaturos suri isplakite su cukraus pudra,imaisykite apelsinu sultis.Kremu sutepkite sluosnius,galite aptepti ir virsu.papuosti baltu sokoladu.
Papildyta:
CHALVOS TORTAS
paplociui - 4 kiausiniai, 150ml. cukraus,150 ml kvietiniu miltu,50ml maltu migdolu,1.5 saukstelio kepimo milteliu.
Idarui _ 200g. chalvos ,200ml.plakamos grietineles 200ml varskes kremo,300ml. apelsinu marmelado.
papuosimui migdolu drozles
Kiasinius isplakite su cukrumi.Kepimo miltelius sumaisykite su miltais,persijokite ant kiausiniu plakinio ir issukite iki vientisos mases.tesla supilkite i skarda isklota kepimo popieriumi,tolygiai paskirstykite ir kepkite 180 laipsniu orkaiteje 45 minutes.Iskepusi paploti supjaustyti i tris vienodo storio lakstus.
tarkuota Chalva imaisykite i grietinele ir varskes krema.Visus paplocius is pradziu aptepkite apelsinu marmeladu,o paskui paruostu misiniu ir sudekite viena ant kito9virsuje turi buti Chalvos kremas). Torta kelias valandas arba per nakti laikyti saltai.
Paplociui - 150g.sokoladiniu sausainiu,saukstas sviesto.
Kremui - 750g.grietineles surio(pvz.maskarpones,Philadephia)200ml.cukraus,250ml.grietines,1saukstas kvietiniu miltu,2 sauksteliai vanilinio cukraus,2kiausiniai,50g.juodojo sokolado.
Sausainius sutrinkite su saukstu istirpinto sviesto.Gauta mase prispauskite prie apvalios formos dugno,isklotos kepimo popieriumi.I dideli dubeni sudekite grietineles suri,suberkite cukru ir elektriniu plakikliu pora minuciu plakite.Imaisikite grietine,miltus ir vanilini cukru. Tuomet nuolat maisydami sudekita kiausinius. 400 ml mases atidekite i mazesni inda-ten imaisykite tirpinta sokolada.Puse sviesios mases uztepkite ant sausainiu pagrindo.Ant jos uzdekite puse sokolado mases.Taip padarykite dar kelis sluoksnius,lengvai pamaisykite-kad pavirsius taptu panasus i marmura. Kepkite 160 laipsniu orkaiteje 1 valanda 15 minuciu,istrauke atvesinkite.Uzdenkite ir 4 valandas arba per visa nakti laikykite saltai.
Man sitas tai ziauriai skanus tortas atrodo,o svarbiausia tai tikrai nesudetingas...
Papildyta:
MORKU IR RIESUTU TORTAS
Paplociui 250ml cukraus,450ml kvietiniu miltu,2 sauksteliai kepimo milteliu, 0,5 saukstelio geriamosios sodos. 2 sauksteliai cinamono,puse saukstelio druskos,3 kiausiniai,350ml aliejaus, 500ml tarkuotu morku 150-200 ml grustu graikisku riesutu.
Kremui - 200g. grietineles surio (Philadelphia arba marskapones),250ml cukraus pudros, 2 saukstai apelsinu sulciu.
Papuosimui 50g. baltojo sokolado.
Sumaisyti birius produktus.I isplaktus kiausinius ispradziu imaisykite alieju ir birius produktus,o paskui sudekite tarkuotas morkas ir grustus riesutus.tesla dekite i apvalia kepimo forma isklota kepimo popieriumi ir kepkite 175 laipsniu karstumo orkaiteje 50-60 minuciu.Siek tiek pravesusi torto paploti isimkite is skardos ir palikite visiskai ATVESTI. Tuomet perpjaukite i 2 arba3 sluoksnius.kambario temperaturos suri isplakite su cukraus pudra,imaisykite apelsinu sultis.Kremu sutepkite sluosnius,galite aptepti ir virsu.papuosti baltu sokoladu.
Papildyta:
CHALVOS TORTAS
paplociui - 4 kiausiniai, 150ml. cukraus,150 ml kvietiniu miltu,50ml maltu migdolu,1.5 saukstelio kepimo milteliu.
Idarui _ 200g. chalvos ,200ml.plakamos grietineles 200ml varskes kremo,300ml. apelsinu marmelado.
papuosimui migdolu drozles
Kiasinius isplakite su cukrumi.Kepimo miltelius sumaisykite su miltais,persijokite ant kiausiniu plakinio ir issukite iki vientisos mases.tesla supilkite i skarda isklota kepimo popieriumi,tolygiai paskirstykite ir kepkite 180 laipsniu orkaiteje 45 minutes.Iskepusi paploti supjaustyti i tris vienodo storio lakstus.
tarkuota Chalva imaisykite i grietinele ir varskes krema.Visus paplocius is pradziu aptepkite apelsinu marmeladu,o paskui paruostu misiniu ir sudekite viena ant kito9virsuje turi buti Chalvos kremas). Torta kelias valandas arba per nakti laikyti saltai.