Itrūkę šokoladiniai sausainiaiReikia:
* 225 g. smulkinto juodojo šokolado
* 110 g. 82 % riebumo sviesto
* 2/3 stiklinės cukraus
* 2 didesni kiaušiniai
* 2 a. šaukšteliai vanilės ekstrakto
* 2 stiklinės miltų
* 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
* žiupsnelio druskos
* apie 1/2 stiklinės cukraus pudros kamuoliukams apvolioti
Puodelyje su rankena ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą, baigiant ištirpti sudėti smulkiai laužytą juodąjį šokoladą, atidžiai maišykite, kad masė nepridegtų. Kai šokoladas susijung į vientisą masę su sviestu nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Kol šokolado masė pravės išsiplakite kiaušinio baltymus, baigiant plakti palaipsniui sudėkite cukrų (cukraus galima dėti mažiau, nes pakankamai saldūs sausainiai), vanilės ekstraktą bei atvėsusią šokolado masę. Kitame dubenėlyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius bei žiupsnelį druskos. Skystą masę sumaišykite su sausa, suminkykite kietoką masę bei atvėsinkite masę šaldytuve bent 3 val. , o geriausiai per naktį. Kitą dieną su šaukštelių pakabinkite graikiško riešuto didumo gabalėlį, formuokite kamuoliuką, gausiai apvoliokite cukraus pudroje po to dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 165°C tem. apie 12 min.
Iškeptus sausainėlius atvėsinti ant grotelių bei laikyti sandariame indelyje ar dėžutėje.
daugiau nuotrauku mano bloge