Vaizdelis gal nekoks bet skonis tai geras
Pjaustem karsta tai nelabai dar pjaustesi, todel ner grozio
Siaip dejau maziau cukraus nei parasyta, koki 180 g
ir medu naturalu tai gavos saldziai niam niam
Žydų meduolis
250 g dirbtinio medaus
2 kiaušiniai
500 g miltų
30 g sviesto
10 g kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
250 g cukraus
1,5 stiklinės tirpios miežių kavos
1/2 šaukštelio malto imbiero
1/2 šaukštelio cinamono (Cinamonas)
1/2 šaukštelio gvazdikėlių (Gvazdikėliai)
1/2 šaukštelio migdolų
Sviestą ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinius, suberti miltus, išmaišytus su kepimo milteliais.
Medų pakaitinti, atvėsinti, supilti į tešlą.
Suberti maltus prieskonius, supilti kavą.
Tešlą gerai išmaišyti, sukrėsti į riebalais pateptą, džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą.
Išlukštentus ir verdančiu vandeniu nuplikytus migdolus sukišti į tešlą.
Meduolį kepti 1 val. karštoje orkaitėje
Gavosi va tokios dvi formos: