Radau rusaiciu forume (Toros) tortuka idomu ir sugalvojau pabandyti, nes varske man
, tik jos ten visai nesijaucia
, taip ir vadinasi varskinis, grietininis tortas.Kepti labai panasiai, kaip meduti, tik vietoj medaus-varske.
Lakstams:
Puse stiklines cukraus
20gr.sviesto
1kiausinis
1arb.saukstelis sodos(nugesintos acte)
1saukstas citrinos sulciu
1,5stiklines miltu
230gr. varskes(sumaltos, ar blenderiuotos, galima rikota)
puses apelsino nutarkuotos zieveles(as nedejau)
Kremui:
300gr.grietineles
300gr.grietines
2-3saukstai cukraus
1saukstas likerio apelsinu
(dar autore dejo vanilinio pudingo kazkiek)
Deticukru, sviesta, kiausini i didesni dubeni ir kaitinti virs garu voneles maisant.Kai ikais supilti soda, sultis, isputos-supilti puse stiklines miltu, ismaisyti nukelti nuo ugnies, sudeti likusius miltus ir varske ir isminkyti(lips prie ranku, taip turi buti)sudeti i poliet. maisiuka ir i saldytuva porai val.Isemus isvarsti ant miltuoto pavirsiaus ir pasidalinti i 8 dalis(man isejo po 90gr.)Siek tiek ganaliuka pamiltuoti ir iskocioti plonai, vis pasivartant ir pasibarstant miltu, kad neprikibtu.Kepti ikaitintoje orkaiteje 230temp. kol lengvai pagels(apie 5-7min.) ant kepimo popieriaus.Jie truputi traukiasi, tai kociojau siek tiek didesnius nei 22cm.Paskui apipjauni.Lakstai gaunasi minksti, pastoveje nesukieteja.Galima laikyti maiselyje saldytuve, arba uzsaldyti.
Kremui suplakti grietine su grietinele ir cukrumi, likeriu.Sutepti torta.Kadangi as pudingo nedejau, tai siek tiek padauginau grietineles.Sitas tortas man primena eklerus, tai kam jie patinka, galit bandyti.