Neryte, aciu
QUOTE(Mulan @ 2009 12 28, 17:09)
Gal kas tuos rusiškus išverstų Ypač spiraliniai domintų
Aguonines - citrinines spirales
225 gr nesudyto sviesto
3/4 puodelio cukraus
1/4a.s. kepimo milteliu
1/8 a.s druskos
1 kiausinis
1 a.s. vanilino
2 2/3 puodelio (280gr) miltu
3 a.s. aguonu
1 citrinos tarkuota zievele
Miltus sumaisyti su druska ir kepimo milteliais
Sviesta istrinti su cukrumi iki purios mases, imusti kiausini ir vaniles, plakti dar minute. Tada iberti miltu mase ir greitai uzminkyti tesla. Ja padalinti i dvi dalis, i viena deti aguonas, i kita citrinos zievele.
Iskocioti viena teslos laksta ,kad butu staciakampis, krastus lygiai apipjauti.
Antra laksta iskocioti taip kaip ir pirma.
Tada uzdeti viena ant kito ir susukti.
Tesla suvynioti i maistine plevele ir deti i saldymo kamera mazdaug 1 val. Isemus supjaustyti 5 mm gabaliukais ir kepti 190 laipsniu temp apie 10 min.
honeyyyy, o kada tuos sausainėlius apdėlioti reikia Paaiškink, neišmanėlei
Ne ten papostinau, persiprasau
Gal kas laidoje Sekmadienio rytas nusirašė rodyta šokoladinio sufle receptėli? Mestelkit į a.ž labai prašau Žinau, kad buvo 12 kaišinių, 200g. miltų, 200g. sviesto 200g. cukraus, 50gr kakavos, ir kazkiek sakolado, dar puslitris pieno, gal kas gali patikslinti??
Liusii, ačiū labai
ilgai galvojau dėti ar ne šį receptą,
bet gal kuri seniai ieško kažko panašaus
Blėtinis Schmand pyragas su mandarinais
Nežinau kaip paaiškinti kas tas šmandas. Gal kuri mamytė žino lietuvišką pavadinimą, čia kaip grietinė, tik riebesnė, gal daugiau kaip philadelfija...ar panašiai, idėsiu foto, jei padės...
Pagrindui:
400 gr. Miltų
150 gr. Cukraus
150 gr. Sviesto ar margarino
2 a.s kepimo miltelių
2 kiaušiniai
Įdarui :
3 indeliai grietinės (po 200gr. 10% riebumo)
3 indeliai šmand“o (po 200gr. 24% riebumo)
1 litras pieno
4 pakeliai pudingo (vanilinio Dr. Ötker)
340 cukraus
3 skardinės mandarinų (po ~ 300gr.) man asmeniškai skaniausi mandarinai su apelsinais ...
Paruošimas:
Iš pagrindo produktų pasigaminam tešlą, išklojame skardą padarant kraštuose aukštą kantą.
Paruošti pudingą kaip parašyta instrukcijoje, tik su 1 litru pieno (nes 4 pakeliams pudingo normaliai sunaudotume 2 litrus pieno). Išvirusį pudingą atvesiname.
Nuvarviname mandarinus.
Šmand“ą , grietinę ir pudingą sumaišyti, sudėti cukrų, aš dėjau dar citrinos kvapų. Recepte rašoma, kad pusę masės supilti, sudėti mandarinus ir pilti kita dalį, bet aš mandarinus sumaišau į masę. Pilam viską ant pagrindo ir kepam ~60 min. 175 laipsnių orkaitėje.
visiškai atvėsusį pjauti. skaniausias kitą dieną.
Šito pyrago pusės normos užtenka atdaromai formai.
Kepu dažnai šį pyragą, mano vienas skaniausių, visada gerai gaunasi. kas kart galima skirtingus varijantus daryti, kaip tik kepa naujametinis su grietenėlės pudingu.
Skanaus
o čia kaip tas schmand atrodo http://foto.kataloga...goods/19739.JPG
bet gal kuri seniai ieško kažko panašaus
Blėtinis Schmand pyragas su mandarinais
Nežinau kaip paaiškinti kas tas šmandas. Gal kuri mamytė žino lietuvišką pavadinimą, čia kaip grietinė, tik riebesnė, gal daugiau kaip philadelfija...ar panašiai, idėsiu foto, jei padės...
Pagrindui:
400 gr. Miltų
150 gr. Cukraus
150 gr. Sviesto ar margarino
2 a.s kepimo miltelių
2 kiaušiniai
Įdarui :
3 indeliai grietinės (po 200gr. 10% riebumo)
3 indeliai šmand“o (po 200gr. 24% riebumo)
1 litras pieno
4 pakeliai pudingo (vanilinio Dr. Ötker)
340 cukraus
3 skardinės mandarinų (po ~ 300gr.) man asmeniškai skaniausi mandarinai su apelsinais ...
Paruošimas:
Iš pagrindo produktų pasigaminam tešlą, išklojame skardą padarant kraštuose aukštą kantą.
Paruošti pudingą kaip parašyta instrukcijoje, tik su 1 litru pieno (nes 4 pakeliams pudingo normaliai sunaudotume 2 litrus pieno). Išvirusį pudingą atvesiname.
Nuvarviname mandarinus.
Šmand“ą , grietinę ir pudingą sumaišyti, sudėti cukrų, aš dėjau dar citrinos kvapų. Recepte rašoma, kad pusę masės supilti, sudėti mandarinus ir pilti kita dalį, bet aš mandarinus sumaišau į masę. Pilam viską ant pagrindo ir kepam ~60 min. 175 laipsnių orkaitėje.
visiškai atvėsusį pjauti. skaniausias kitą dieną.
Šito pyrago pusės normos užtenka atdaromai formai.
Kepu dažnai šį pyragą, mano vienas skaniausių, visada gerai gaunasi. kas kart galima skirtingus varijantus daryti, kaip tik kepa naujametinis su grietenėlės pudingu.
Skanaus
o čia kaip tas schmand atrodo http://foto.kataloga...goods/19739.JPG
ziwiliute schmand yra grietine tik jos riebumas skirias.
Dariau Nekepta varskes torta, is triju sluoksniu, virsutinis zele, ir ji nesustingo, pakrasciai sustinge, o vidurys ne, nesuprantu, kas per... ar galiu kazkaip ta torta isgelbet?.. kaip manot?
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 12 31, 10:00)
Dariau Nekepta varskes torta, is triju sluoksniu, virsutinis zele, ir ji nesustingo, pakrasciai sustinge, o vidurys ne, nesuprantu, kas per... ar galiu kazkaip ta torta isgelbet?.. kaip manot?
As irgi esu darius. Man apskritai visas tas zele sluoksnis buvo kazkoks drebantis, nesustingo normaliai Nors dariau viska pagal recepta.
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 12 13, 16:14)
Norejau pasiteirauti tokio dalyko... jau seniai kirba tokia mintus: zodziu kazkada kazkas buvo idejes Bounty saldainiu recepta, nusirasiau, viskas ok. Bet kaip graziai aplieti sokoladu-glajumi saldaini, kad ir apacia ir virsus, ir sonai atrodytu graziai?
gal butu galima gauti baunty receptuka