Nu sveikos mergaites, rasau nakty TAI PIRMIAUSIAI VISAS SU SVENTEM !!!
Tai va, greit sumesiu ka dariau sventems pati
Imbieriniai sausainiukai:
http://sigitosvirtuv...usainiai-7.html
( mano fotke )
(gavosi labai daaaaug gal 1,6 kg pakankamai skanus )
Cipciuko meduoliai:
gavosi skanus, irgi daug, buvo pilna puodyne, nuotraukoje 1/3 belike
Ir garsusis " Japoniskas aguonu - obuoliu pyragas"
daug nuomoniu, ir daug skoniu, tad 70 ant 30 % patiko - ne, bet man super i
Pasirodysiu ir aš Kalėdų stalo saldumynus Kepiau Mišelės trotą Triufelį pagal Sonatinos receptą . Papuošimui saldainius-triufelius gaminau pagal RiMami išverstą receptą. Darbo nemažai, bet visiems labai patiko. Tiesa, skaitydama atsiliepimus tikėjaus ryškenio šokolado skonio (sudėjau berods 600 g šokolado). Tačiau man jis nebuvo labai jau super-extra šokoladinis. Naudojau 60 proc. kakavos šokoladą, bet turbūt su lietuvišku Karūnos būtų išgautas ryškesnis skonis.
Kaip jau tapo tradicija, dovanojau sausainių dėžutę:
Kaip ir pernai, joje Imbieriniai sausainiai (receptas rusų kl. - sausainaii labai patiko MB bendradarbiams), Cinamoninės ir Citrininės spiralės (receptas rusų kl.). Į citrinines Portukės patarimu įdėjau tarkuoto šviežio ir truputį malto džiovinto imbiero, taip jos įgavo ryškesnį skonį, bet vis tiek nepranoko cinamoninių
Dar dėžutėje matote pagal Sonatiną keptus Šokoladinius sausainius-Triufelius.
Kalėdinius meduoliukus kepiau pagal receptą iš Neringos blogo - Kalėdiniai sausainiai-meduoliukai
Ir paskutiniai sausainiukai:
Graikiškų riešutų sausainiukai-suktinukai
Receptas iš žurnalo Taste of Home
1 puodelis + 1 a.š. kambario temperatūros sviesto,
1 pakelis (8 oz = apie 230 g) kreminio sūrio, kambario temperatūros,
3 puodeliai miltų,
4 puodeliai smulkintų graikiškų riešutų (aš maišiau su pekanais)
1 1/4 puodelio cukraus,
1/2 puodelio pieno
1 a.š. vanilės ekstrakto,
1/8 a.š. druskos.
Dideliame dubenyje suplakite 1 puodelį sviesto ir kreminį sūrį iki minkštos vienalytės masės. Galiausiai sudėkite miltus, ir plakite (minkykite), kol tešla susiformuos į kamuoliuką. Padalinkite tešlą į 4 porcijas ir kiekvieną jų iškočiokite į 12 colių (30 cm) apskritimus.
Ištirpinkite likusį sviestą. Dubenyje sumaišykite riešutus, 3/4 puodelio cukraus, pieną, vanilę, druską ir tirpintą sviestą. Aptepkite gauta mase iškočiotus tešlos apskritimus. Supjaustykite kiekvieną apskritimą į 12 lygių dalių. Susukite sausainius, pradedant nuo plačiojo galiuko.
Dėkite sausainiukus į riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 325 F (160 C) įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių arba iki kol lengvai paruduos. Aušinkite perkėlę ant grotelių.
Likusį cukrų sudėkite į mažą dubenėlį ir jame apvoliokite dar šiltus sausainėlius.
Aš dariau iš pusės normos ir tai gavosi nemažai...
Papildyta:
Dar planavau kepti dovanoms sausainius, kuriuos buvau išbandžiusi keliom dienom anksčiau, bet pritrūkau lauko. Tačiau pasidalinsiu receptuku:
Sausainiai su pekano riešutu
3/4 puodelio kambario temperatūros sviesto (170 g)
170 g kambario temperatūros kreminio sūrio
2 puodeliai miltų
Įdarui:
1,5 puodelio rudojo cukraus
2 kiaušiniai
1 V.Š. kambario temperatūros sviesto
48 vnt. pekano puselių
Sviestą ir kreminį sūrį suplakite iki vientisos, purios masės. Galiausiai suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Ją uždenkite padėkite į šaldytuvą 15 min. (kad atvėstų).
Įdarui suplakite kiaušinius, sviestą ir cukrų.
Išimtą tešlą padalinkite į 48 lygias dalis, formuokite dubenėlius ir dėkite juos į mažų keksiukų formeles. Į kiekvieno vidų įdėkitė po šaukštelį įdaro ir ant viršaus uždėkite pekano puselę.
Kepkite iki 180 (350 F) laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. ar iki kol įgaus auksinį atspalvį. Atvėsinkite 2-3 minutes formoje, tada perkelkite sausainiukus ant grotelių.
Aš dariau iš pusės normos. Labai skanūs sausainukai - pyragiukai. Receptą radau žurnale Taste of Home.
Kaip jau tapo tradicija, dovanojau sausainių dėžutę:
Kaip ir pernai, joje Imbieriniai sausainiai (receptas rusų kl. - sausainaii labai patiko MB bendradarbiams), Cinamoninės ir Citrininės spiralės (receptas rusų kl.). Į citrinines Portukės patarimu įdėjau tarkuoto šviežio ir truputį malto džiovinto imbiero, taip jos įgavo ryškesnį skonį, bet vis tiek nepranoko cinamoninių
Dar dėžutėje matote pagal Sonatiną keptus Šokoladinius sausainius-Triufelius.
Kalėdinius meduoliukus kepiau pagal receptą iš Neringos blogo - Kalėdiniai sausainiai-meduoliukai
Ir paskutiniai sausainiukai:
Graikiškų riešutų sausainiukai-suktinukai
Receptas iš žurnalo Taste of Home
1 puodelis + 1 a.š. kambario temperatūros sviesto,
1 pakelis (8 oz = apie 230 g) kreminio sūrio, kambario temperatūros,
3 puodeliai miltų,
4 puodeliai smulkintų graikiškų riešutų (aš maišiau su pekanais)
1 1/4 puodelio cukraus,
1/2 puodelio pieno
1 a.š. vanilės ekstrakto,
1/8 a.š. druskos.
Dideliame dubenyje suplakite 1 puodelį sviesto ir kreminį sūrį iki minkštos vienalytės masės. Galiausiai sudėkite miltus, ir plakite (minkykite), kol tešla susiformuos į kamuoliuką. Padalinkite tešlą į 4 porcijas ir kiekvieną jų iškočiokite į 12 colių (30 cm) apskritimus.
Ištirpinkite likusį sviestą. Dubenyje sumaišykite riešutus, 3/4 puodelio cukraus, pieną, vanilę, druską ir tirpintą sviestą. Aptepkite gauta mase iškočiotus tešlos apskritimus. Supjaustykite kiekvieną apskritimą į 12 lygių dalių. Susukite sausainius, pradedant nuo plačiojo galiuko.
Dėkite sausainiukus į riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 325 F (160 C) įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių arba iki kol lengvai paruduos. Aušinkite perkėlę ant grotelių.
Likusį cukrų sudėkite į mažą dubenėlį ir jame apvoliokite dar šiltus sausainėlius.
Aš dariau iš pusės normos ir tai gavosi nemažai...
Papildyta:
Dar planavau kepti dovanoms sausainius, kuriuos buvau išbandžiusi keliom dienom anksčiau, bet pritrūkau lauko. Tačiau pasidalinsiu receptuku:
Sausainiai su pekano riešutu
3/4 puodelio kambario temperatūros sviesto (170 g)
170 g kambario temperatūros kreminio sūrio
2 puodeliai miltų
Įdarui:
1,5 puodelio rudojo cukraus
2 kiaušiniai
1 V.Š. kambario temperatūros sviesto
48 vnt. pekano puselių
Sviestą ir kreminį sūrį suplakite iki vientisos, purios masės. Galiausiai suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Ją uždenkite padėkite į šaldytuvą 15 min. (kad atvėstų).
Įdarui suplakite kiaušinius, sviestą ir cukrų.
Išimtą tešlą padalinkite į 48 lygias dalis, formuokite dubenėlius ir dėkite juos į mažų keksiukų formeles. Į kiekvieno vidų įdėkitė po šaukštelį įdaro ir ant viršaus uždėkite pekano puselę.
Kepkite iki 180 (350 F) laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. ar iki kol įgaus auksinį atspalvį. Atvėsinkite 2-3 minutes formoje, tada perkelkite sausainiukus ant grotelių.
Aš dariau iš pusės normos. Labai skanūs sausainukai - pyragiukai. Receptą radau žurnale Taste of Home.
QUOTE(Katu @ 2009 12 27, 07:17)
kokie skanestai
Meduolinis namelis
Namelio dalys keptos pagal Nerytes meduoliuku recepta, tik trupuciuka pakoregavau nuo saves:
Namelio dalims:
250 gr cukraus
2 kiaušiniai
3 v.šaukštai medaus
100 gr. sviesto
2 a. šaukšteliai kepimo milteliu
prieskoniai (gvazdikeliai, cinamonas, imbieras, kardamonas)
miltai tiek, kiek reikia, kad galima būtų išminkyti tešlą.
Glajus namelio dalims suklijuoti ir dekoruoti:
2 Kiaušiniu baltymu
apie 350 gr cukraus pudros
citrinos rugštelės
Sviestą, medų ir prieskonius ištirpinti ir truputį pakaitinti ir palikti kad atvėstų. Kiaušinius išplakti su cukrum, sudėti kepimo miltelius ir sumaišyti su atvėsinta medaus mase. Vėl visą puoda dėti ant silpnos ugnies ir po truputi pilti išsijotus miltus (miltai turi užsiplikyti), viską gerai maišyti, kad neprisviltų. Miltų dėti tiek, kad lengvai būtų galima maišyti (kad neprisviltų tešla), po to nuimti nuo ugnies ir suberti likusius miltus (tiek, kad būtų galima formuoti namelio dalis)atvėsinti masę, iškočioti ir formuoti norimos namelio dalis. Kepti 180 temp. kol gražiai paruduos (apie 8 min.)
Namelio dalis atvesinti ir klijuoti su glajumi: kiaušiniu baltymus išplakti iki standžių putų, maišant berti persijotą cukraus pudrą, įberti šiek tiek citrinos rūgšties. Suklijuota nameli papuosti saldumynais.
Namelio dalys keptos pagal Nerytes meduoliuku recepta, tik trupuciuka pakoregavau nuo saves:
Namelio dalims:
250 gr cukraus
2 kiaušiniai
3 v.šaukštai medaus
100 gr. sviesto
2 a. šaukšteliai kepimo milteliu
prieskoniai (gvazdikeliai, cinamonas, imbieras, kardamonas)
miltai tiek, kiek reikia, kad galima būtų išminkyti tešlą.
Glajus namelio dalims suklijuoti ir dekoruoti:
2 Kiaušiniu baltymu
apie 350 gr cukraus pudros
citrinos rugštelės
Sviestą, medų ir prieskonius ištirpinti ir truputį pakaitinti ir palikti kad atvėstų. Kiaušinius išplakti su cukrum, sudėti kepimo miltelius ir sumaišyti su atvėsinta medaus mase. Vėl visą puoda dėti ant silpnos ugnies ir po truputi pilti išsijotus miltus (miltai turi užsiplikyti), viską gerai maišyti, kad neprisviltų. Miltų dėti tiek, kad lengvai būtų galima maišyti (kad neprisviltų tešla), po to nuimti nuo ugnies ir suberti likusius miltus (tiek, kad būtų galima formuoti namelio dalis)atvėsinti masę, iškočioti ir formuoti norimos namelio dalis. Kepti 180 temp. kol gražiai paruduos (apie 8 min.)
Namelio dalis atvesinti ir klijuoti su glajumi: kiaušiniu baltymus išplakti iki standžių putų, maišant berti persijotą cukraus pudrą, įberti šiek tiek citrinos rūgšties. Suklijuota nameli papuosti saldumynais.
QUOTE(kastaneda @ 2009 12 23, 22:09)
Labutis visoms, saunioms kepejelems,
pasakykit ka padariau ne taip? Kepu aguonu vyniotini is mielines teslos, ir deja visas virsus sutruko , aptepiau kiausinio baltymu, jau atrode taip atidziai ir grozio nebeliko
pasakykit ka padariau ne taip? Kepu aguonu vyniotini is mielines teslos, ir deja visas virsus sutruko , aptepiau kiausinio baltymu, jau atrode taip atidziai ir grozio nebeliko
Reikejo ilgiau pakildint .
Katu, labai skaniai atrodo tavo sausainiu dezute
Katu, dieviškas grožis tavo sausainių dėžutės t. y. sausainukų labai faina čia pas tave tradicija ir ačiū už naujus labai įdomius receptukus
mergyte83, dailus namukas
mergyte83, dailus namukas
RiMami, aciu
Mergyte, super namelis
QUOTE(Katu @ 2009 12 27, 06:17)
Kaip ir pernai, joje Imbieriniai sausainiai (receptas rusų kl. - sausainaii labai patiko MB bendradarbiams), Cinamoninės ir Citrininės spiralės (receptas rusų kl.). Į citrinines Portukės patarimu įdėjau tarkuoto šviežio ir truputį malto džiovinto imbiero, taip jos įgavo ryškesnį skonį, bet vis tiek nepranoko cinamoninių
Gal kas tuos rusiškus išverstų Ypač spiraliniai domintų
Katu, medalis už kruopštumą - nuostabi sausainių dėžutė!
QUOTE(Renatina @ 2009 12 28, 15:44)
pritariu
labai nuosirdi dovanele