Merginos prasau pagalbos,vakar ziurejau l.ryto televizija,gaila isijungiau nelaiku,rode Bilo laida apie kulinarija,zodziu labai istrigo pyrageliai su vaisiais ir varskes kremu,gal kas matete,is ko gaminama tesla biskvitui ir kaip pagaminti ta varskes mase?(ieskojau video internete,neradau)
QUOTE(Vaidosee @ 2009 11 16, 13:46)
Merginos prasau pagalbos,vakar ziurejau l.ryto televizija,gaila isijungiau nelaiku,rode Bilo laida apie kulinarija,zodziu labai istrigo pyrageliai su vaisiais ir varskes kremu,gal kas matete,is ko gaminama tesla biskvitui ir kaip pagaminti ta varskes mase?(ieskojau video internete,neradau)
Kiek pamenu tai ten sake lyg ne varske o kreminis kazkoks suris. O teslos deja nepamenu
Papildyta:
QUOTE(Laimuske @ 2009 11 16, 13:54)
Kiek pamenu tai ten sake lyg ne varske o kreminis kazkoks suris. O teslos deja nepamenu
Nu bijau pameluot is tikro. Pamenu jog atskirai plake kiausiniu baltymus su cukrumi ir trynius su cukrumi. Paskui lyg i trynius dejo miltus ir tada jau imaise baltymus. Kiekiu tikrai nzn. Man labiausiai patiko ta dalisk ur atskyre dali teslos ir sumaise su kakava.
Balta tesla pyle i skarda, islygino, ant virsaus ta kakavine visaip istepliojo (zodziu ne kazin kaip pasakoju bet man buvo grazu).
vakar kepiau plikytus pyragaicius,nors siai[ niekada nesilaikau proporciju,bet si karta dariau viska pagal recepta.gavosi laaabai skanus pyrageliai
Jei ka domina parasysiu,nors plikytiniu tikrai yra nemazai...
Plikyti pyragaiciai su plikytu vaniliniu kremu.
1/2 puodelio pieno
1/2 puodelio vandens
100g sviesto,
1/4 a.s cukraus,
1/4 a.s druskos,
1 puodelis miltu,
5 kambario temperaturos kiausiniai.
Puodeli emiau dideli,kur geriu arbata.
I puoda supilti piena,vandeni,sviesta,druska ir cukru.
Uzvirinti,kol istirps sviestas.
tada supilti miltus ir greitai maisyti,kol miltai susoks i gumula.Dar tesla pakaitinti (maisant)kokias 2 min,kad taptu sausa,recepte rase,kad butent tada pyrageliai gerai issipucia
Tesla truputi atvesinti ir tada musti po viena kiausinius,po kiekvieno kiausinio gerai mikseriu isplakant,man uzteko 4 kiausiniu,svarbiausia nepadaryti per skystos teslos,tada pyrageliai nelaikys formos.
Tesla konditeriniu maiseliu isspausti nat kepimo popieriumi istiestos skardos,forma kokia norite,apvalius,pailgus,as si karta norejau nemazu ir pailgu. Ir deti i gerai ikaitinta!!! 220C orkaite.Pakepate 10min,pyrageliai issipucia,tada sumazinate temperatura iki 150C ir dar kepate kokias 20min,as nezinau,bet man atrodo uztruko ilgiau,pyrageliai turi buti kieti,pabarskinus,girdetis tustuma.Jei matote,kad ruduoja per daug(vidus gali buti neiskepes),dar sumazinate temperatura.
Tuo metu gaminate plikyta krema.
Kremas!
2 puodeliia pieno,
1 lazdele vaniles,perpjauta ir peiliu isimtos seklytes,
6 kiausiniu tryniia,
1/2 cukraus,
1/3 puodelio kukuruzu krakmolo,
3 1/2 v.s. ,minksto sviesto.
Piena supilame i puoda,sudedame ten vanile ir imetame ta lazdele ir paviriname ant letos ugnies 10min,ka dpoiena sigautu vaniles skoni.Jei lazdeles neturite,naudokite vanilini cukru,tada ji dekite i pabaiga kreno paruosimo ir pieno virinti nereikia.
Puode sumaisome trynius,krakmola ir cukru.Uzpilame trupuciu karsto pieno,ismaisome,tada supilame likusi piena ir ant letos ugnies viriname,kol kremas sutirstes.Krema idedame i dideli inda su saltu vandeniu ir atvesiname.kai kremas taps vos vos siltas,iplakame sviesta,idedame vanilini cukru,jie nenaudosime vaniles lazdeles(nors su ja kremas gaunasi ypac skanus).
Iskeptus pravesusius pyragelius perpjauname,pridedame kremo,suvoziame ir patepame sokoladine glazura.
Sokoladine glazura
1/3 puoduko riebios grietineles,
100g juodo sokolado,
4 v.s.sviesto,
7 v.s.sokoladinio padazo.
Grietinele uzbvirinti,sudeti sokolada ir ismaisyti,kol sokoladas istirps,tada sudeti sviesta ir sokoladini padaza.
Glazura atsaldyti iki kambario temperaturos ir ja aptepti pyragelius.
galima apibarstyti kapotais kepintais lazdyno riesutais.
Sokoladinis padazas
130g juodo sokolado,
1 puodukas vandens,
1/2 puoduko riebios grietineles
1/3 puoduko cukraus.
Viska sudeti i puoda ir pavirinti,kol padazas sutirstes,tai gali uztrukti 10min.maisyti,kad neprisviltu.
AS kremo dariau is 4 kiausiniu tryniu,atitinkamai sumazinau kitu produktu kieki,ir kremo buvo kiap tik,truputi netgi per daug,taigi is pilnos normos gautusi gan nemazai.
Jei ka domina parasysiu,nors plikytiniu tikrai yra nemazai...
Plikyti pyragaiciai su plikytu vaniliniu kremu.
1/2 puodelio pieno
1/2 puodelio vandens
100g sviesto,
1/4 a.s cukraus,
1/4 a.s druskos,
1 puodelis miltu,
5 kambario temperaturos kiausiniai.
Puodeli emiau dideli,kur geriu arbata.
I puoda supilti piena,vandeni,sviesta,druska ir cukru.
Uzvirinti,kol istirps sviestas.
tada supilti miltus ir greitai maisyti,kol miltai susoks i gumula.Dar tesla pakaitinti (maisant)kokias 2 min,kad taptu sausa,recepte rase,kad butent tada pyrageliai gerai issipucia
Tesla truputi atvesinti ir tada musti po viena kiausinius,po kiekvieno kiausinio gerai mikseriu isplakant,man uzteko 4 kiausiniu,svarbiausia nepadaryti per skystos teslos,tada pyrageliai nelaikys formos.
Tesla konditeriniu maiseliu isspausti nat kepimo popieriumi istiestos skardos,forma kokia norite,apvalius,pailgus,as si karta norejau nemazu ir pailgu. Ir deti i gerai ikaitinta!!! 220C orkaite.Pakepate 10min,pyrageliai issipucia,tada sumazinate temperatura iki 150C ir dar kepate kokias 20min,as nezinau,bet man atrodo uztruko ilgiau,pyrageliai turi buti kieti,pabarskinus,girdetis tustuma.Jei matote,kad ruduoja per daug(vidus gali buti neiskepes),dar sumazinate temperatura.
Tuo metu gaminate plikyta krema.
Kremas!
2 puodeliia pieno,
1 lazdele vaniles,perpjauta ir peiliu isimtos seklytes,
6 kiausiniu tryniia,
1/2 cukraus,
1/3 puodelio kukuruzu krakmolo,
3 1/2 v.s. ,minksto sviesto.
Piena supilame i puoda,sudedame ten vanile ir imetame ta lazdele ir paviriname ant letos ugnies 10min,ka dpoiena sigautu vaniles skoni.Jei lazdeles neturite,naudokite vanilini cukru,tada ji dekite i pabaiga kreno paruosimo ir pieno virinti nereikia.
Puode sumaisome trynius,krakmola ir cukru.Uzpilame trupuciu karsto pieno,ismaisome,tada supilame likusi piena ir ant letos ugnies viriname,kol kremas sutirstes.Krema idedame i dideli inda su saltu vandeniu ir atvesiname.kai kremas taps vos vos siltas,iplakame sviesta,idedame vanilini cukru,jie nenaudosime vaniles lazdeles(nors su ja kremas gaunasi ypac skanus).
Iskeptus pravesusius pyragelius perpjauname,pridedame kremo,suvoziame ir patepame sokoladine glazura.
Sokoladine glazura
1/3 puoduko riebios grietineles,
100g juodo sokolado,
4 v.s.sviesto,
7 v.s.sokoladinio padazo.
Grietinele uzbvirinti,sudeti sokolada ir ismaisyti,kol sokoladas istirps,tada sudeti sviesta ir sokoladini padaza.
Glazura atsaldyti iki kambario temperaturos ir ja aptepti pyragelius.
galima apibarstyti kapotais kepintais lazdyno riesutais.
Sokoladinis padazas
130g juodo sokolado,
1 puodukas vandens,
1/2 puoduko riebios grietineles
1/3 puoduko cukraus.
Viska sudeti i puoda ir pavirinti,kol padazas sutirstes,tai gali uztrukti 10min.maisyti,kad neprisviltu.
AS kremo dariau is 4 kiausiniu tryniu,atitinkamai sumazinau kitu produktu kieki,ir kremo buvo kiap tik,truputi netgi per daug,taigi is pilnos normos gautusi gan nemazai.
QUOTE(daividija @ 2009 11 16, 15:05)
vakar kepiau plikytus pyragaicius,nors siai[ niekada nesilaikau proporciju,bet si karta dariau viska pagal recepta.gavosi laaabai skanus pyrageliai
Jei ka domina parasysiu,nors plikytiniu tikrai yra nemazai...
Plikyti pyragaiciai su plikytu vaniliniu kremu.
1/2 puodelio pieno
1/2 puodelio vandens
100g sviesto,
1/4 a.s cukraus,
1/4 a.s druskos,
1 puodelis miltu,
5 kambario temperaturos kiausiniai.
Puodeli emiau dideli,kur geriu arbata.
I puoda supilti piena,vandeni,sviesta,druska ir cukru.
Uzvirinti,kol istirps sviestas.
tada supilti miltus ir greitai maisyti,kol miltai susoks i gumula.Dar tesla pakaitinti (maisant)kokias 2 min,kad taptu sausa,recepte rase,kad butent tada pyrageliai gerai issipucia
Tesla truputi atvesinti ir tada musti po viena kiausinius,po kiekvieno kiausinio gerai mikseriu isplakant,man uzteko 4 kiausiniu,svarbiausia nepadaryti per skystos teslos,tada pyrageliai nelaikys formos.
Tesla konditeriniu maiseliu isspausti nat kepimo popieriumi istiestos skardos,forma kokia norite,apvalius,pailgus,as si karta norejau nemazu ir pailgu. Ir deti i gerai ikaitinta!!! 220C orkaite.Pakepate 10min,pyrageliai issipucia,tada sumazinate temperatura iki 150C ir dar kepate kokias 20min,as nezinau,bet man atrodo uztruko ilgiau,pyrageliai turi buti kieti,pabarskinus,girdetis tustuma.Jei matote,kad ruduoja per daug(vidus gali buti neiskepes),dar sumazinate temperatura.
Tuo metu gaminate plikyta krema.
Kremas!
2 puodeliia pieno,
1 lazdele vaniles,perpjauta ir peiliu isimtos seklytes,
6 kiausiniu tryniia,
1/2 cukraus,
1/3 puodelio kukuruzu krakmolo,
3 1/2 v.s. ,minksto sviesto.
Piena supilame i puoda,sudedame ten vanile ir imetame ta lazdele ir paviriname ant letos ugnies 10min,ka dpoiena sigautu vaniles skoni.Jei lazdeles neturite,naudokite vanilini cukru,tada ji dekite i pabaiga kreno paruosimo ir pieno virinti nereikia.
Puode sumaisome trynius,krakmola ir cukru.Uzpilame trupuciu karsto pieno,ismaisome,tada supilame likusi piena ir ant letos ugnies viriname,kol kremas sutirstes.Krema idedame i dideli inda su saltu vandeniu ir atvesiname.kai kremas taps vos vos siltas,iplakame sviesta,idedame vanilini cukru,jie nenaudosime vaniles lazdeles(nors su ja kremas gaunasi ypac skanus).
Iskeptus pravesusius pyragelius perpjauname,pridedame kremo,suvoziame ir patepame sokoladine glazura.
Sokoladine glazura
1/3 puoduko riebios grietineles,
100g juodo sokolado,
4 v.s.sviesto,
7 v.s.sokoladinio padazo.
Grietinele uzbvirinti,sudeti sokolada ir ismaisyti,kol sokoladas istirps,tada sudeti sviesta ir sokoladini padaza.
Glazura atsaldyti iki kambario temperaturos ir ja aptepti pyragelius.
galima apibarstyti kapotais kepintais lazdyno riesutais.
Sokoladinis padazas
130g juodo sokolado,
1 puodukas vandens,
1/2 puoduko riebios grietineles
1/3 puoduko cukraus.
Viska sudeti i puoda ir pavirinti,kol padazas sutirstes,tai gali uztrukti 10min.maisyti,kad neprisviltu.
AS kremo dariau is 4 kiausiniu tryniu,atitinkamai sumazinau kitu produktu kieki,ir kremo buvo kiap tik,truputi netgi per daug,taigi is pilnos normos gautusi gan nemazai.
Jei ka domina parasysiu,nors plikytiniu tikrai yra nemazai...
Plikyti pyragaiciai su plikytu vaniliniu kremu.
1/2 puodelio pieno
1/2 puodelio vandens
100g sviesto,
1/4 a.s cukraus,
1/4 a.s druskos,
1 puodelis miltu,
5 kambario temperaturos kiausiniai.
Puodeli emiau dideli,kur geriu arbata.
I puoda supilti piena,vandeni,sviesta,druska ir cukru.
Uzvirinti,kol istirps sviestas.
tada supilti miltus ir greitai maisyti,kol miltai susoks i gumula.Dar tesla pakaitinti (maisant)kokias 2 min,kad taptu sausa,recepte rase,kad butent tada pyrageliai gerai issipucia
Tesla truputi atvesinti ir tada musti po viena kiausinius,po kiekvieno kiausinio gerai mikseriu isplakant,man uzteko 4 kiausiniu,svarbiausia nepadaryti per skystos teslos,tada pyrageliai nelaikys formos.
Tesla konditeriniu maiseliu isspausti nat kepimo popieriumi istiestos skardos,forma kokia norite,apvalius,pailgus,as si karta norejau nemazu ir pailgu. Ir deti i gerai ikaitinta!!! 220C orkaite.Pakepate 10min,pyrageliai issipucia,tada sumazinate temperatura iki 150C ir dar kepate kokias 20min,as nezinau,bet man atrodo uztruko ilgiau,pyrageliai turi buti kieti,pabarskinus,girdetis tustuma.Jei matote,kad ruduoja per daug(vidus gali buti neiskepes),dar sumazinate temperatura.
Tuo metu gaminate plikyta krema.
Kremas!
2 puodeliia pieno,
1 lazdele vaniles,perpjauta ir peiliu isimtos seklytes,
6 kiausiniu tryniia,
1/2 cukraus,
1/3 puodelio kukuruzu krakmolo,
3 1/2 v.s. ,minksto sviesto.
Piena supilame i puoda,sudedame ten vanile ir imetame ta lazdele ir paviriname ant letos ugnies 10min,ka dpoiena sigautu vaniles skoni.Jei lazdeles neturite,naudokite vanilini cukru,tada ji dekite i pabaiga kreno paruosimo ir pieno virinti nereikia.
Puode sumaisome trynius,krakmola ir cukru.Uzpilame trupuciu karsto pieno,ismaisome,tada supilame likusi piena ir ant letos ugnies viriname,kol kremas sutirstes.Krema idedame i dideli inda su saltu vandeniu ir atvesiname.kai kremas taps vos vos siltas,iplakame sviesta,idedame vanilini cukru,jie nenaudosime vaniles lazdeles(nors su ja kremas gaunasi ypac skanus).
Iskeptus pravesusius pyragelius perpjauname,pridedame kremo,suvoziame ir patepame sokoladine glazura.
Sokoladine glazura
1/3 puoduko riebios grietineles,
100g juodo sokolado,
4 v.s.sviesto,
7 v.s.sokoladinio padazo.
Grietinele uzbvirinti,sudeti sokolada ir ismaisyti,kol sokoladas istirps,tada sudeti sviesta ir sokoladini padaza.
Glazura atsaldyti iki kambario temperaturos ir ja aptepti pyragelius.
galima apibarstyti kapotais kepintais lazdyno riesutais.
Sokoladinis padazas
130g juodo sokolado,
1 puodukas vandens,
1/2 puoduko riebios grietineles
1/3 puoduko cukraus.
Viska sudeti i puoda ir pavirinti,kol padazas sutirstes,tai gali uztrukti 10min.maisyti,kad neprisviltu.
AS kremo dariau is 4 kiausiniu tryniu,atitinkamai sumazinau kitu produktu kieki,ir kremo buvo kiap tik,truputi netgi per daug,taigi is pilnos normos gautusi gan nemazai.
Sveikutes. Siulau labai labai skanu pyraga, kuri radau Mama lt.
Snikerinis pyragas
| Autorius: miegelis
Trumpai
Stebuklingas rezultatas iš paprasčiausių ingredientų
Paruošimas
Jeigu neturi riešutų sviesto, galima kavamale sumalti 100g žemės riešutų (prieš malant juos paskrudinti keptuvėje ar orkaitėje) ir sumaišyti su 50 g. tirpinto sviesto, galutinis pyrago rezultatas gaunasi toks pat kokoso drožlių irgi galite nedėti, jei neturite po ranka.
O gaminam taip. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sausainius sutrupinkite (truputį smulkiau negu kad tinginiui, aš trupinu paprastai sudedu sausainius į maišelį, kelis kartus per jį pervarau su kočėlu ir sausainiai gražiai sutrupėję) ir sumaišykite su riešutų sviestu. Aš dar mėgstu į sausainių masę įpilti porą šaukštų brendžio ar romo. Galutinis rezultatas šiame etapape būna gana birus, tame viskas gerai, nes pyragui drėgmės suteiks kondensuotas pienas.
Daugmaž 20 x 30 cm dydžio skardą išklokite kepimo popieriumi (būtinai išklokite ir kraštus, antraip po visko turėsite gražaus darbelio). Suberkite sausainių masę į skardą, išlyginkite ir šiek tiek šaukštu paspauskite. Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir jį paskirstykite daugmaž lygiai. Ant viršaus užberkite kokoso drožles ir mažais gabalėliais susmulkintą šokoladą. Kepkite 20-25 minutes - kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leiskite porą valandų pastovėti šaltai, o tada jau supjaustykite į kvadratėlius ir stenkitės nepraryti liežuvio
Skanaus!
Įvertinkite:
Porcijos
Jums reikės
100 gr
juodojo šokolado
100 gr
baltojo šokolado
4 šaukštai
kokoso drožlių
1 ind
kondensuoto pieno su cukrumi
100 gr
riešutų sviesto
280 gr
selgos migdolinių sausainių
QUOTE(daividija @ 2009 11 16, 13:05)
vakar kepiau plikytus pyragaicius,nors siai[ niekada nesilaikau proporciju,bet si karta dariau viska pagal recepta.gavosi laaabai skanus pyrageliai
Jei ka domina parasysiu,nors plikytiniu tikrai yra nemazai...
Plikyti pyragaiciai su plikytu vaniliniu kremu.
Jei ka domina parasysiu,nors plikytiniu tikrai yra nemazai...
Plikyti pyragaiciai su plikytu vaniliniu kremu.
Jezau, Daividija, kokius skonius cia parodei As kaip megstu plikytinius O klausyk, jie pastoveje suminksteja? nes man patinka tokie minksti kur buna, ne sausi, barskantys kaip rasei Arba jauciu dar siltus reikia i maiseli ideti Kazka lyg Cipciukas buvo minejusi seniai
QUOTE(mazuliux @ 2009 11 16, 12:32)
Jezau, Daividija, kokius skonius cia parodei As kaip megstu plikytinius O klausyk, jie pastoveje suminksteja? nes man patinka tokie minksti kur buna, ne sausi, barskantys kaip rasei Arba jauciu dar siltus reikia i maiseli ideti Kazka lyg Cipciukas buvo minejusi seniai
Jie suminksteja nuo kremo,as padejau i saldytuva,tai siandien jie minksti.
QUOTE(daividija @ 2009 11 16, 13:05)
vakar kepiau plikytus pyragaicius,
dievuleliau kaip skaniai atrodo bet medali tau reikia duoti, kiek darbo cia prie ju palikai
Obuolių pyragas "Šarlotė"
4 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
10-12 obuolių,
1 pakelis cinamono
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo. Įberti kepimo miltelių. Po truputį, maišant berti miltus. Atskirame inde supjaustyti skiltelėmis nuluptus ir nuvalytus obuolius, juos apibarstyti cinamonu ir keliais šaukšteliais cukraus. Obuolius sumaišyti su tešla. Gali pasirodyti, kad obuolių, palyginus su tešla, yra labai daug, bet taip ir turi būti. Plokščią skardą iškloti kepimo popieriumi ar folija, ją patepti aliejumi ir tolygiai paskirstyti tešlą. Kepti 200 C temperatūroje apie 40 min., kol pyrago paviršius gražiai paruduos.
4 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
10-12 obuolių,
1 pakelis cinamono
Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo. Įberti kepimo miltelių. Po truputį, maišant berti miltus. Atskirame inde supjaustyti skiltelėmis nuluptus ir nuvalytus obuolius, juos apibarstyti cinamonu ir keliais šaukšteliais cukraus. Obuolius sumaišyti su tešla. Gali pasirodyti, kad obuolių, palyginus su tešla, yra labai daug, bet taip ir turi būti. Plokščią skardą iškloti kepimo popieriumi ar folija, ją patepti aliejumi ir tolygiai paskirstyti tešlą. Kepti 200 C temperatūroje apie 40 min., kol pyrago paviršius gražiai paruduos.
Sveikos mergaitės. Neseniai atradau saldumynų temą ir svajoju apie "rafaelo svajonę". Gyvenu ne Lietuvoje ir grietinėlės standiklio niekur neradau Kuo jį būtų galima pakeisti? Gal želatina? Tik kiek jos naudoti vietoje standiklio? Iš anksto ačiū
QUOTE(Eneira7 @ 2009 11 16, 16:05)
Sveikos mergaitės. Neseniai atradau saldumynų temą ir svajoju apie "rafaelo svajonę". Gyvenu ne Lietuvoje ir grietinėlės standiklio niekur neradau Kuo jį būtų galima pakeisti? Gal želatina? Tik kiek jos naudoti vietoje standiklio? Iš anksto ačiū
gali jo is viso nenaudoti,as niekada nededu,grietinele gerai issiplaka
Kalbant apie sūrius mergaitės ar matėt, kad Lietuviai jau gamina Mascarpone ir Riccota Tai daro Vilkyškių pieninė ir mascarponės kaina 190g 2,99lt Norfoj o, Rimi 3,80 Tai jei tas sūris normalus, o kaina jau nebloga visai, galės dažniau mascarpone papiktnaudžiaut
Daividija, ogi kas mane ir atnešė tokiu metu į šitą temą jetus marija koooookių pyragiukų prikepus jau taaaaaip skaniai atrodo noooooriu negaliu
davija, vo čia tai naujiena reiks nuvaryt apsižiūrėt į Norfą būtinai ir kaina baikis tokia Ačiū už informaciją ruošiuos ir daividijos čia duotą receptuką išmėgint ale vis rankos nedaeina
davija, vo čia tai naujiena reiks nuvaryt apsižiūrėt į Norfą būtinai ir kaina baikis tokia Ačiū už informaciją ruošiuos ir daividijos čia duotą receptuką išmėgint ale vis rankos nedaeina