Toks greitas kepinukas:
150gr. miltu
130gr.sviesto
125gr.cukraus
3kiausai
100gr.maltu i miltus riesutu
1arb saukstelis kepimo milteliu
1vanilininio cukraus pakiukas
siek tiek pjaustytu migdolu ploksteliu, dziovintu spanguoliu, mirkytu brendyje,
konservuotu persiku8-10 puseliu.
Kamb.temp sviesta(dejau venta)issukti su vanil ir cukrumi, kol bus puri mase, sukant palaipsniui deti kiausinius po viena ir gerai isplakti viska mikseriu.Isijoti miltus, sumaisytus su kepimo milteliais, sudeti riesutinius miltus, druskos, ismaisyti , palikti stoveti 10 min. vel permaisyti, sukresti i bleka, islyginti, uzbarstyti spanguoles, sudelioti supjaustytus persikus, pabarstyti riesutais, po to kisti i ikaitinta 180temp.orkaite ir kepti apie 40 min.(kepimo popieriu istepti sviestu, pabarstyti miltais).
jau kaip viliojanciai atrodo
QUOTE(Inesssija @ 2009 12 13, 22:41)
O i sita pyraga:
Japoniskas aguonu - obuoliu pyragas
reikia deti manu kose ar manu kruopas pacias?
Japoniskas aguonu - obuoliu pyragas
reikia deti manu kose ar manu kruopas pacias?
Aš vakjar kepiau ir dėjau pačias kruopas pyragas išgaravo akimirksniu
Sveikutes
greiti sausainiukai, kuriu receptuka pasiemiau is iki virtuves ir truputi savo idejau tad:
100g - margarino (su juo skaniau gaunasi nei su sviestuku)
100g - rudojo cukraus (paprastas cukrus man nelabai patiko)
150g - persijotu miltu
1 a.s.- kepimo milteliu (dejau toki su nedideliu kaupu)
apie60g- kapotu smulkiai migdolu be odeles
20g - kokoso drozliu
apie 20-30 migdolu sveiku (galima ir razinas didesnes, kam patinka)
paruosimas:
1. salta margarina su ruduoju cukrumi istrinti sakute, bet ziureti, kad cukrus nepradetu tirpti;
2. sudeti kapotus riesutus apie 40g, miltus, kepimo miltelius ir vel trinti sakute, kol paliks trupiniai, po to is tu trupiniu suformuoti tesla rankomis, bet per daug neminkyti ilgai, kad nepradetu tirpti margarinas ir cukrus.
3. is teskos suformuoti "gyvate" apie 3cm skersmens ir pavolioti kapotuose riesutuose sumaisytuose su kokoso drozlemis;
4. supjaustyti tesla peiliu 1 cm storio riekelemis ir deti i kepimo skarda isklota popieriumi.
5. ant sausainio virsaus, per viduriuka ispausti (tik negiliai) po migdola nelukstenta ar razina.
6. kepti 200laipsniu orkaiteje, apie 10-13 min.
visas gaminimo procesas max 25min uztrunka, jau su su kepimu
tad viskas greita, skanu, pigu ir grazu
valgyti atvesusius, labai tinka prie zalios arbatos su zenceniu
greiti sausainiukai, kuriu receptuka pasiemiau is iki virtuves ir truputi savo idejau tad:
100g - margarino (su juo skaniau gaunasi nei su sviestuku)
100g - rudojo cukraus (paprastas cukrus man nelabai patiko)
150g - persijotu miltu
1 a.s.- kepimo milteliu (dejau toki su nedideliu kaupu)
apie60g- kapotu smulkiai migdolu be odeles
20g - kokoso drozliu
apie 20-30 migdolu sveiku (galima ir razinas didesnes, kam patinka)
paruosimas:
1. salta margarina su ruduoju cukrumi istrinti sakute, bet ziureti, kad cukrus nepradetu tirpti;
2. sudeti kapotus riesutus apie 40g, miltus, kepimo miltelius ir vel trinti sakute, kol paliks trupiniai, po to is tu trupiniu suformuoti tesla rankomis, bet per daug neminkyti ilgai, kad nepradetu tirpti margarinas ir cukrus.
3. is teskos suformuoti "gyvate" apie 3cm skersmens ir pavolioti kapotuose riesutuose sumaisytuose su kokoso drozlemis;
4. supjaustyti tesla peiliu 1 cm storio riekelemis ir deti i kepimo skarda isklota popieriumi.
5. ant sausainio virsaus, per viduriuka ispausti (tik negiliai) po migdola nelukstenta ar razina.
6. kepti 200laipsniu orkaiteje, apie 10-13 min.
visas gaminimo procesas max 25min uztrunka, jau su su kepimu
tad viskas greita, skanu, pigu ir grazu
valgyti atvesusius, labai tinka prie zalios arbatos su zenceniu
Keliam temą į viršų
Pagerinti taleriai
Reikės:
1 pakelio talerių (geriausia arbatiniai, nes nesaldūs);
200g. grietinėlės;
50g. sviesto;150g. cukraus;
300g. saulėgrąžų;
150g. sezamo sėklų;
truputį džiovintų vaisių.
Grietinėlę, cukrų ir sviestą pakaitinam, kad sviestas ištirptų su cukrum. tada sudedam saulėgrąžas, sezamus ir džiovintus vaisius ir viską išmaišom.
Į skardą sudedam talerius ir uždedam po šaukštą gautos masės. kepam 10-15 min. 180 laipsniu temperaturos ikaitintoje orkaiteje.
P.S. man jie be galo skanūs, labai greita ir paprasta, tik viena bėda, čia kaip su saulėgrąžom, su vienu taleriuku nepasiskaninsi
Pagerinti taleriai
Reikės:
1 pakelio talerių (geriausia arbatiniai, nes nesaldūs);
200g. grietinėlės;
50g. sviesto;150g. cukraus;
300g. saulėgrąžų;
150g. sezamo sėklų;
truputį džiovintų vaisių.
Grietinėlę, cukrų ir sviestą pakaitinam, kad sviestas ištirptų su cukrum. tada sudedam saulėgrąžas, sezamus ir džiovintus vaisius ir viską išmaišom.
Į skardą sudedam talerius ir uždedam po šaukštą gautos masės. kepam 10-15 min. 180 laipsniu temperaturos ikaitintoje orkaiteje.
P.S. man jie be galo skanūs, labai greita ir paprasta, tik viena bėda, čia kaip su saulėgrąžom, su vienu taleriuku nepasiskaninsi
Super taleriukai,reiks isbandyti,nes labai megstame saulegrazas ir sezamus,aciu,uz gera ideja
QUOTE(daividija @ 2009 12 13, 20:40)
Jooo,as irgi pirktini lietuviska torta,ale labiau noriu sakocio,jau svajoju kaip ji tarsau
tai turbūt tas daiktas, kurį ir šio forumo auksarankės taršo pirktinį
mmmhmhmm kokį drėgnai-sunkiai-skanų buvo radę neseniai čia Vilniuj
Papildyta:
QUOTE(999999999 @ 2009 12 13, 15:04)
mane domina taip pat sis receptas,bet kad seimininke jo neidejo
suviliojo ir pabėgo.....
sveikutes!!!
kazkur siose temukes maciau torta su vaisiniu ar sokoladiniu musu o gal susapnavau
gal kuri atsimenat ar zinot receptuka padekit
kazkur siose temukes maciau torta su vaisiniu ar sokoladiniu musu o gal susapnavau
gal kuri atsimenat ar zinot receptuka padekit
Sūrio pyragas
reikės
pusės stiklinės trintų sausainių( naudojau "Gaidelį")
150g. cukraus
3šaukštai tirpinto sviesto
3šaukštai kukurūzų krakmolo
500g. rikotos sūrio
2kiaušiniai
pusė stiklinės grietinėlės
vanilės ekstrakto
Sausainius sutriname ir sumaišome su sviestu. Gautą mišinį paskleidžiame and kepimo formos dugno ir suspaudžiame. Dedame kepti į orkaitę apie 10min 180 laipsnių temperatūroje.
Sumaišome krakmolą su cukrumi, dedame sūrį ir gerai išsukame. Dedame kiaušinius, grietinėlę ir maišome iki vientisos masės. Gautą masę pilame ant pagrindo. Kepame 180laipsnių temperatūroje apie 45min.
Išėjo puikus, burnoje tipstantis sūrio pyragas
Atleiskite už nekokią nuotrauką, pradėjus fotosesiją išsikrovė fotoaparato baterija.
reikės
pusės stiklinės trintų sausainių( naudojau "Gaidelį")
150g. cukraus
3šaukštai tirpinto sviesto
3šaukštai kukurūzų krakmolo
500g. rikotos sūrio
2kiaušiniai
pusė stiklinės grietinėlės
vanilės ekstrakto
Sausainius sutriname ir sumaišome su sviestu. Gautą mišinį paskleidžiame and kepimo formos dugno ir suspaudžiame. Dedame kepti į orkaitę apie 10min 180 laipsnių temperatūroje.
Sumaišome krakmolą su cukrumi, dedame sūrį ir gerai išsukame. Dedame kiaušinius, grietinėlę ir maišome iki vientisos masės. Gautą masę pilame ant pagrindo. Kepame 180laipsnių temperatūroje apie 45min.
Išėjo puikus, burnoje tipstantis sūrio pyragas
Atleiskite už nekokią nuotrauką, pradėjus fotosesiją išsikrovė fotoaparato baterija.
QUOTE(zvaigzdielaite @ 2009 12 22, 15:45)
Cia kas ,is ko,ir kaip padaryta? labai faini ,ypac tie maziukai