Sausainiukai
Jums reiks:
250 g sviesto
1 didelis kiaušinis
2,5 stkl. miltų
1 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai vanilinio cukraus
Minkštintą sviestą kambario temperatūros pertriname savo rankomis į trupinius su miltais.
Įmušame 1 kiaušinį, pilame 1-2 arb. šauškt. vandens ir minkome tešlą.Jei labai sausa gaunasi galima dar biški vandens dapilti.
Uždenkite folija ir įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Vėliau formuojame iš tešlos kamuoliukus maždaug putpelių kiaušinių dydžio.
Padėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Dedama į įkaitintą orkaitę iki 170 laipsnių
Kepti 20-25 min iki auksinės rudos spalvos .
Cukraus pudrą persijojame,pridedame vanilinio cukraus ir išmaišome.
Šiltus kamuoliukus gerai apvoliojome mišinyje.
Skanaus
QUOTE(Elena @ 2009 12 11, 09:24)
Sausainiukai
Elena,o jei sviesta pamaisyciau su margarinu?tingiu iki parduotuves eit,o sviesto turiu apie 150gr..nesugadins jis man sausainiuku skonio?papasti,bet labai jau skanuciai tavo sausiniukai atrodo
QUOTE(Evelincik @ 2009 12 11, 13:18)
Elena,o jei sviesta pamaisyciau su margarinu?tingiu iki parduotuves eit,o sviesto turiu apie 150gr..nesugadins jis man sausainiuku skonio?papasti,bet labai jau skanuciai tavo sausiniukai atrodo
Manau kad ne...o skanus tikrai
Aciu Elenai uz receptuka Jau prisikepiau,greita,paprasta,prie arbatos liuks
QUOTE(cuname @ 2009 12 08, 21:46)
Sveikutes,oj kokiu jus cia skanumynu gaminat
Siandien kepiau plikytus pyragelius su kremu is 3 berods puslapiuko,ir tesla gavos ir iskilo graziai bet kai atidariau orkaite visi sukrito ir gavosi tiesiog blynai bet ant virsaus uzsitepem kremuko ir skaniai susveitem.Ka daryt kad nesukristu?kaip juos is tos orkaites isimt?
Siandien kepiau plikytus pyragelius su kremu is 3 berods puslapiuko,ir tesla gavos ir iskilo graziai bet kai atidariau orkaite visi sukrito ir gavosi tiesiog blynai bet ant virsaus uzsitepem kremuko ir skaniai susveitem.Ka daryt kad nesukristu?kaip juos is tos orkaites isimt?
sveikos kepaiu as ir asplikytus pirageliu man jie gerai iskilo ir nesukrito tai krema i vidu su svirkstu ispaudziau.tik man tesla skystoka gavosi tai forma gavosi nevisai kokai turejo but.bet visteik labai skanu
Štai mano Tiramisu (pagrindas Oliverio, tik šiek tiek patobulintas, į vieną sluoksnį įdėjau vyšnių sirupo)
15 biskvitinių pirštelių
280 ml geros stiprios šviežios kavos
4 šaukštai cukraus pudros
500 g maskarponės
2 vanilės ankštys (aš neturėjau, nes mano provincijoje jos neatveža doh.gif, tiko ir dansuger, cuk. pudra su vanil. )
140 ml Vin Santo arba saldaus chereso (maksimoje pirkau St.Stephan's Crown Tokaji Szamorodni, ades sweet 12 %)
1 apelsino žievelė ir sultys
100 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos)
Paimkite vidutinio gilumo maždaug 20-25 cm skersmens dubenį ar indą ir tvarkingai sluoksniuokite vieną ant kito išdėliokite biskvitinius pirštelius. Kavą pasaldinkite 2 šaukšteliais cukraus. Supilkite ją ant biskvitinių pirštelių, viršutinis sluoksnis turi būti visiškai apsemtas - matysite, kaip kava susigeria į biskvitą. Kol ji gersis, sudėkite maskarponę į dubenį ir ištrinkite su likusiu cukrumi.
Vanilės ankštis įpjaukite išilgai ir iškrapštykite sėklas į dubenį su maskarpone. Toliau trinkite, varvindami cheresą arba Vin santo. Turėtumėte gauti skystą, blizgią masę. Jei ji vis dar per tiršta, galite praskiesti trupučiu apelsinių sulčių, likusias išspauskite ant pirštelių. Maskarponę su vanile užtepkite ant pirštelių ir užtarkuokite arba paskuskite su peiliuku šokoladą. Apibarstykite trupučiu smulkiai tarkuotos apelsino žievelės ir laikykite šaldytuve, kol būsite pasirengę tiekti, nes geriausia valgyti atšaldytą.
Apsiryjau šiandien , net paros neišlaukiau.
15 biskvitinių pirštelių
280 ml geros stiprios šviežios kavos
4 šaukštai cukraus pudros
500 g maskarponės
2 vanilės ankštys (aš neturėjau, nes mano provincijoje jos neatveža doh.gif, tiko ir dansuger, cuk. pudra su vanil. )
140 ml Vin Santo arba saldaus chereso (maksimoje pirkau St.Stephan's Crown Tokaji Szamorodni, ades sweet 12 %)
1 apelsino žievelė ir sultys
100 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos)
Paimkite vidutinio gilumo maždaug 20-25 cm skersmens dubenį ar indą ir tvarkingai sluoksniuokite vieną ant kito išdėliokite biskvitinius pirštelius. Kavą pasaldinkite 2 šaukšteliais cukraus. Supilkite ją ant biskvitinių pirštelių, viršutinis sluoksnis turi būti visiškai apsemtas - matysite, kaip kava susigeria į biskvitą. Kol ji gersis, sudėkite maskarponę į dubenį ir ištrinkite su likusiu cukrumi.
Vanilės ankštis įpjaukite išilgai ir iškrapštykite sėklas į dubenį su maskarpone. Toliau trinkite, varvindami cheresą arba Vin santo. Turėtumėte gauti skystą, blizgią masę. Jei ji vis dar per tiršta, galite praskiesti trupučiu apelsinių sulčių, likusias išspauskite ant pirštelių. Maskarponę su vanile užtepkite ant pirštelių ir užtarkuokite arba paskuskite su peiliuku šokoladą. Apibarstykite trupučiu smulkiai tarkuotos apelsino žievelės ir laikykite šaldytuve, kol būsite pasirengę tiekti, nes geriausia valgyti atšaldytą.
Apsiryjau šiandien , net paros neišlaukiau.
QUOTE(Schino @ 2009 11 28, 13:07)
Sveikos !
Parnesu be galo skanu pyraga is Kalediniu kepiniu temos
Japoniskas aguonu - obuoliu pyragas
Iskepiau is puses normos, pabandymui pries Kaledas, kad zinociau ko tiketis. Nerealiai patiko ziauriai skanus, buvau isgirta kaip niekad
Parnesu be galo skanu pyraga is Kalediniu kepiniu temos
Japoniskas aguonu - obuoliu pyragas
Iskepiau is puses normos, pabandymui pries Kaledas, kad zinociau ko tiketis. Nerealiai patiko ziauriai skanus, buvau isgirta kaip niekad
o cia toks isejo is puses kiekio? nes pas mane tokio dydzio mazdaug forma, tai galvoju koki kieki imti produktu
bandžiau prasibrati su šiokia-tokia naujiena Kalėdinių kepinių temoje,bet ten visos baisiai užsiėmusios meduoliais ir meduoliniais namukais bandysiu laimės čia nes iš prikalbintų išbadyti jau girdėjau,kad pyragas tikrai vertas dėmesio saviškius iškepiau tik ant dienų.skonio nežinau,bet kvepia dieviškai
jis brandinamas apie 2 savaites dar nevėlu išbandyti
tradicinis vokiškas Kalėdinis varškės tešlos pyragas (Quarkstollen)
yra keli variantai: be įdaro,su marcipanų įdaru ir su aguonų įdaru. aš tešlą dariau pagal pyrago su marcipanu receptą.jos nereikia šaldyti ir dedama mažiau cukraus bei sviesto.
prieš kepant (tradiciškai jie daromi tokios formos,bet galima formuoti tiesiog "batoną"
iškepus
ir paruošus įvyniojimui
tešlai:
250 g razinų užpilti nakčiai 3 v.š. romo (aš dariau su brendžiu)
250 g minkštos,drėgnos varškės (geriausia pertrinti) sumaišyti dubenyje su
150 g cukraus
150 g minkšto sviesto
2 kiaušiniais
1 citrinos cedra ir sultim
1 pak. vanilinio cukraus. įdėti išbrinkusias razinas ir
150 g smulkintų migdolų (truputį pakepinau ir sumaliau smulkiai)
50 g citrinų ir
50 g apelsinų cukatų
į šį mišinį persijoti
500 g miltų ir
25 g kepimo miltelių
išminkyti tešlą ir suformuoti 2 keksus (galima ir be įdaro).aš dariau vieną su marcipanu (100 g migdolų be luobelių sumalti,sumaišyti su 100 g cukraus pudros ir 1,5 v.š. vandens.gerai išminkyti ir palikti keliom valandom šaldytuve).iš marcipano padaroma "dešrelė" ir įvyniojama į vidų
antras su aguonom (rašau pilną normą.jei norėsit tik vieną iš 2 kepti su tokiu įdaru-mažinkite perpus) : 225 g aguonų sumalti,užpilam 150 ml virinto,karšto pieno ir paliekam pilnai ataušti.įmaišom 110 g cukraus,1 v.š. romo,cinamono,1 trynį.atskirai išplakam 1 baltymą ir atsargiai sujungiam su aguonų mase.
pyragas kepamas 180 C 50-60 min.po apačia geriau dėti kelis sluoksnius kepimo popieriaus,kad apačia neprisviltų.
karštus pyragus iškart gausiai atepam sviestu (apie 100 g abiems) ir gausiai apibarstom cukraus pudra. pilnai ataušinam ir suvyniojam į foliją ir rankšluostį.laikom kambario (o optimaliausia +15 C) temperatūroje apie 2 savaites,kad suminkštėti ir subręstų
jis brandinamas apie 2 savaites dar nevėlu išbandyti
tradicinis vokiškas Kalėdinis varškės tešlos pyragas (Quarkstollen)
yra keli variantai: be įdaro,su marcipanų įdaru ir su aguonų įdaru. aš tešlą dariau pagal pyrago su marcipanu receptą.jos nereikia šaldyti ir dedama mažiau cukraus bei sviesto.
prieš kepant (tradiciškai jie daromi tokios formos,bet galima formuoti tiesiog "batoną"
iškepus
ir paruošus įvyniojimui
tešlai:
250 g razinų užpilti nakčiai 3 v.š. romo (aš dariau su brendžiu)
250 g minkštos,drėgnos varškės (geriausia pertrinti) sumaišyti dubenyje su
150 g cukraus
150 g minkšto sviesto
2 kiaušiniais
1 citrinos cedra ir sultim
1 pak. vanilinio cukraus. įdėti išbrinkusias razinas ir
150 g smulkintų migdolų (truputį pakepinau ir sumaliau smulkiai)
50 g citrinų ir
50 g apelsinų cukatų
į šį mišinį persijoti
500 g miltų ir
25 g kepimo miltelių
išminkyti tešlą ir suformuoti 2 keksus (galima ir be įdaro).aš dariau vieną su marcipanu (100 g migdolų be luobelių sumalti,sumaišyti su 100 g cukraus pudros ir 1,5 v.š. vandens.gerai išminkyti ir palikti keliom valandom šaldytuve).iš marcipano padaroma "dešrelė" ir įvyniojama į vidų
antras su aguonom (rašau pilną normą.jei norėsit tik vieną iš 2 kepti su tokiu įdaru-mažinkite perpus) : 225 g aguonų sumalti,užpilam 150 ml virinto,karšto pieno ir paliekam pilnai ataušti.įmaišom 110 g cukraus,1 v.š. romo,cinamono,1 trynį.atskirai išplakam 1 baltymą ir atsargiai sujungiam su aguonų mase.
pyragas kepamas 180 C 50-60 min.po apačia geriau dėti kelis sluoksnius kepimo popieriaus,kad apačia neprisviltų.
karštus pyragus iškart gausiai atepam sviestu (apie 100 g abiems) ir gausiai apibarstom cukraus pudra. pilnai ataušinam ir suvyniojam į foliją ir rankšluostį.laikom kambario (o optimaliausia +15 C) temperatūroje apie 2 savaites,kad suminkštėti ir subręstų
QUOTE(Larissa @ 2009 12 13, 01:13)
bandžiau prasibrati su šiokia-tokia naujiena Kalėdinių kepinių temoje,bet ten visos baisiai užsiėmusios meduoliais ir meduoliniais namukais bandysiu laimės čia nes iš prikalbintų išbadyti jau girdėjau,kad pyragas tikrai vertas dėmesio saviškius iškepiau tik ant dienų.skonio nežinau,bet kvepia dieviškai
pjuvio nuotraukos turetume tiketis tik ant kaledu?
Nusisausiu, jus mergaites nerealios..... O jau tiramisu
QUOTE(Renatina @ 2009 12 11, 12:18)
ar vis dėl to atsirado kažkur šios riekės receptas?
mane domina taip pat sis receptas,bet kad seimininke jo neidejo