bandžiau prasibrati su šiokia-tokia naujiena Kalėdinių kepinių temoje,bet ten visos baisiai užsiėmusios meduoliais ir meduoliniais namukais
![lotuliukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/lotuliukas.gif)
bandysiu laimės čia
![bigsmile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/bigsmile.gif)
nes iš prikalbintų išbadyti jau girdėjau,kad pyragas tikrai vertas dėmesio
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
saviškius iškepiau tik ant dienų.skonio nežinau,bet kvepia dieviškai
jis brandinamas apie 2 savaites dar nevėlu išbandyti
tradicinis vokiškas Kalėdinis varškės tešlos pyragas (Quarkstollen)yra keli variantai: be įdaro,su marcipanų įdaru ir su aguonų įdaru. aš tešlą dariau pagal pyrago su marcipanu receptą.jos nereikia šaldyti ir dedama mažiau cukraus bei sviesto.
prieš kepant (tradiciškai jie daromi tokios formos,bet galima formuoti tiesiog "batoną"
![user posted image](http://i195.photobucket.com/albums/z255/Larissa_Denis/IMGP2702.jpg)
iškepus
![user posted image](http://i195.photobucket.com/albums/z255/Larissa_Denis/IMGP2703.jpg)
ir paruošus įvyniojimui
![user posted image](http://i195.photobucket.com/albums/z255/Larissa_Denis/IMGP2705.jpg)
tešlai:
250 g razinų užpilti nakčiai 3 v.š. romo (aš dariau su brendžiu)
250 g minkštos,drėgnos varškės (geriausia pertrinti) sumaišyti dubenyje su
150 g cukraus150 g minkšto sviesto2 kiaušiniais1 citrinos cedra ir sultim1 pak. vanilinio cukraus. įdėti išbrinkusias razinas ir
150 g smulkintų migdolų (truputį pakepinau ir sumaliau smulkiai)
50 g citrinų ir
50 g apelsinų cukatų į šį mišinį persijoti
500 g miltų ir25 g kepimo miltelių išminkyti tešlą ir suformuoti 2 keksus (galima ir be įdaro).aš dariau vieną su marcipanu (100 g migdolų be luobelių sumalti,sumaišyti su 100 g cukraus pudros ir 1,5 v.š. vandens.gerai išminkyti ir palikti keliom valandom šaldytuve).iš marcipano padaroma "dešrelė" ir įvyniojama į vidų
antras su aguonom (rašau pilną normą.jei norėsit tik vieną iš 2 kepti su tokiu įdaru-mažinkite perpus) :
225 g aguonų sumalti,užpilam
150 ml virinto,karšto pieno ir paliekam pilnai ataušti.įmaišom 110 g cukraus,1 v.š. romo,cinamono,1 trynį.atskirai išplakam 1 baltymą ir atsargiai sujungiam su aguonų mase.
pyragas kepamas 180 C 50-60 min.po apačia geriau dėti kelis sluoksnius kepimo popieriaus,kad apačia neprisviltų.
karštus pyragus iškart
gausiai atepam sviestu (apie 100 g abiems) ir gausiai apibarstom
cukraus pudra. pilnai ataušinam ir suvyniojam į foliją ir rankšluostį.laikom kambario (o optimaliausia +15 C) temperatūroje apie 2 savaites,kad suminkštėti ir subręstų