Kokie sausainukai
Aš dėl karamelizuotų riešutų tikrai gera idėja tokius dėt ant torto ar pyrago, tik gal geriau tada drožles.... ir dar, man tai tokie pabalę (kaip dabar foto, o gal tik foto taip atrodo) gaunasi kai aš perkepinu, o šiaip ir su cukrum tai labai labai blizgūs ir tamsiai rudi... o vat su medum niekaip neišbandau
QUOTE(davija @ 2009 12 02, 23:31)
Kokie sausainukai
Aš dėl karamelizuotų riešutų tikrai gera idėja tokius dėt ant torto ar pyrago, tik gal geriau tada drožles.... ir dar, man tai tokie pabalę (kaip dabar foto, o gal tik foto taip atrodo) gaunasi kai aš perkepinu, o šiaip ir su cukrum tai labai labai blizgūs ir tamsiai rudi... o vat su medum niekaip neišbandau
Aš dėl karamelizuotų riešutų tikrai gera idėja tokius dėt ant torto ar pyrago, tik gal geriau tada drožles.... ir dar, man tai tokie pabalę (kaip dabar foto, o gal tik foto taip atrodo) gaunasi kai aš perkepinu, o šiaip ir su cukrum tai labai labai blizgūs ir tamsiai rudi... o vat su medum niekaip neišbandau
drožlių neturėjau o pabąle nes su paprastu cukrum daryti ir labai mažai cinamono. pyragas buvo naminiam vartojimui ir tuos riešutus sugalvojau paskutiniu momentu dėti
Šokoladinis pyragas (keksas) su vyšniomis
Reikės:
3 atskirtų kiaušinių
~ 8 valgomųjų šaukštų miltų
~ 5 valgomųjų šaukštų cukraus
2 saujų iškaulintų vyšnių
100 ml pieno
150 g sviesto (jei norite lengvesnio pyrago, dėkite daugiau)
100 g išlydyto juodojo šokolado
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Minkštą sviestą išsukame su kiaušinių tryniais ir cukrumi iki vientisos masės. Supilame lydytą šokoladą, viską gerai išmaišome. Tada masę praskiedžiame pienu. Pilame pamažu, kad lengvai išsimaišytų. Tada beriame miltus ir kepimo miltelius, maišome, kol tešla tampa tiršta ir gana sunki. Kiaušinių baltymus atskirame inde išplakame iki standžių putų ir po šaukštą įmaišome į tešlą. Ji taps lengvesnė ir puresnė. Tada įmaišome vyšnias. Į riebalais pateptą kepimo formą sudedame tešlą ir kepame 40 minučių.
QUOTE(Alex88 @ 2009 12 01, 21:03)
SAUSDAINIAI
skaniai atrodo
bet kaip supratau tai kepti nereikia
nereikia nereikia tik pernakt as saldytuve palieku kad sokoladas graziai sustingtu ir tiek vakar juos per 2h padariau jau patarimas - jei padaret per skysta tesla, tai tiesiog ja, arba jau suformuotus rutuliukus i saldytuva porai ketvertai valandu imeskit. jie sustings ir tada lengviau sokoladu apliet juos )
QUOTE(čikuraku @ 2009 11 22, 21:48)
Labai persiprašau, kad ne į temą, bet jūsų avataras su tuo paukštuku
Paprasiau Jusu padet surats riestes recepta, bet kai papostinau zinute, radau pati Tad zinute istryniau, o cia idesiu nuoroda i ta skonybe, kurios taip 3 dienas ieskojau
receptas Daividijos Mieline aguonu rieste
receptas Daividijos Mieline aguonu rieste
QUOTE(Katu @ 2009 12 05, 01:55)
sita pyraga kepu pakankamai daznai , tikrai laaabai skanus ir visu giriamas yra
QUOTE(999999999 @ 2009 12 04, 20:17)
Noreciau receptuko
Man irgi labai atrodo
jav, aš irgi jau ankščiau prašiau