Sveikos
Na, gavau prasyma-pageidavima torto receptui, tad rasau ji cia
Bazinis receptas buvo
sis Sokoladini biskvita kepiau pagal duota recepta (taciau man jis nelabai patiko, tikrai yra skanesniu). Kadangi torta dariau nemaza (skarda kazkur 25*40 staciakampe), tai kepiau du biskvitus sokoladinius. I antraji dejau vienu kiausiniu daugiau, tad ir viso kito atitinkamai
Siaip taip perpjoviau paskui abu biskvitus per puse
Balta biskvita kepiau pagal savo receptuka (tiesa, kepiau ji is 5 kiausiniu + atitinkamai kiti produktai) , sudaryta remiantis bent keliais kitais receptais (beje jis labai panasus i Miseles abrikosinio torto biskvita, kuris man labai patinka
):
4 kiausiniai (dideli)
50 g sviesto
75 ml pieno
100 g grietines
130 - 150 g cukraus (ziurint kaip megstate)
225 g miltu
1 a.s. kepimo milteliu
ziupsnelis druskos
Nedideliame puode kaitinti pieną su sviestu beveik iki virimo. Imaisyti i misini grietine.
Išplakti mikseriu kiaušinius ir cukrų, kol masė padidės tris kartus (jos konsistencija turi būti kaip tiršto kremo). Tai užtruks maždaug 8-10 min.
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.
Suberti miltus į išplaktus kiaušinius, atsargiai išmaišant lopetėle iš apačios į viršų.
Įdėti keletą šaukštų tešlos į šiltą pieną ir išmaišyti. Supilti masę į pagrindinę tešlą, išmaišyti.
Sudėti tešlą į skardą, išlyginti ir kepti apie 1015 min (jei staciakampeje formoje, kur biskvitas pasiskirstes ploniau
) Iškepusio biskvito paviršius bus auksinės spalvos.
Pertepimui naudojau dziovintus abrikosus ir slyvas, bei balto ir pienisko sokolado putesius. Dziovintus vaisus (slyvu dejau apie 200 g, abrikosu gal 300-350
)uzpyliau verdanciu vandeniu ir pamirkiau koki pusvalandi. Tada juos tiesiog sublenderiavau (atskirai, zinoma
) Sokolado putesius dariau pagal auksciau duota nuoroda, tik kitomis proporcijomis:
150 g balto sokolado
400 g grietineles
apie 9-10 g zelatinos
tas pats padaryta buvo su pienisku sokoladu
Beje, su putesiais reikia greitai suktis, nes stingsta greit, tad darykite (bent jau zelatina idekite) tik pries pat pertepant torta. Jei bijote, kad bus per daug standus, dekite kiek maziau zelatinos, arba gal net jos visai nedekit, nes jei grietinele issiplaka labai gerai - nebutina. Maniske sikart plakesi labai prastai ir dar seimyna miegojo, tad negalejau ilgai triuksmauti
Surinkimas:
Dedate biskvita (baltus reiketu kiek sulaistyti, sokoladinius jei labai ploni sluoksniai nebutina, jei storesni - irgi truputi reiketu), plonas sluoksnis abrikosu arba slyvu "ruosinio"
(nesvarbu kuri desite pirma ar paskutini, cia jau kaip jums skaniau). Mano turimu vaisiu ruosinio uzteko trims sluoksniams - du abrikosu, vienas slyvu. Ant vaisiu ruosinio tepate putesius, vel biskvitas ir tt. Kadangi pas mane is viso buvo net 6 sluoksniai biskvito, putesiu man zinokit, buvo mazokai
Visiems kitiems viskas labai gerai buvo, bet as megstu daugiau kremo, tad galima dar laisvai ideti viena indeli grietineles. Tiesa, nepamirskit, kad cia buvo tikrai didelis tortas, viso gavosi virs 4 kg su apdengimu, pacio torto tikrai ne maziau 3.5 kg, tad jei darysit mazesni, visko reikia irgi maziau
O kaip atrode tortas, galite paziureti
cia