QUOTE(RiMami @ 2009 11 15, 02:14)
Tu, kaip visada, musu pozityvas ir saules spinduliukas - visada ateini su sypsena ir ivairiomis "teigiamybemis"
Aciu uz toki silta atsiliepima, betgi cia tik sirupas...
Beje, Tu, Rimute, gi jau turi atidirbusi "sava" technika ir proporcijas beziukui is cukraus sirupo -- tokiu atveju juk beziukas gaunasi ir pigesnis, ir iprasto skonio... Gliukoze geriau tik tuom, kad ja naudojant lengviau sirupa "tvarkinga" isvirt ir turi geresni tampruma, tad jei kam ir apsimoka bandyt toki beza, tai arba pradedancioms susipazint su situo geriu, arba jei bezas skirtas papaisymams ant mases (tamprumas dar geresnis, nei su cukraus sirupo).
Siaip ar taip, iki siol neparasiau proporciju, ir nezinau, kada rankos prieis..
QUOTE(Agniuk@s @ 2009 11 15, 16:49)
Na va dabar ir as pasiprasysiu i jusu buri
tikiuos priimsit
Perskaiciau visas papuosimu temas prisiziurejau visu jusu fantastisku sedevru ir jau pradejau mokytis
Aciu mergaitems uz pamokas,kurios man padejote ir dbr ataskaita
Nesenai bandziau gelytes is pastiliazo ir isejo kas isejo
:
Taip pat siandien bandziau beze, ir gal profesionales atsakys man ar ji pavyko tokia kaip turejo pavykt? Plakiau is 2 M dydzio kiausiniu,jiems dejau 180g cukraus. 3 saukstus vandens,sauksteli kukuruzu krakmolo,ir citrinos rugsties. Po sirupo ipylimo plakiau labai salto vandens vonelej 3-4min kol nepradejo smirdet mikseris
isplakta beze atrode taip:
isspausti pro konditerini maiseli atrode taip:
dzibukai nelygus nes antgaliukas nepirktas o ji padare tetis,tai dantukai nelygus,tai neziurekit i nelyguma
po 3 valandu stovejimo jie atrode taip pat (atsiprasau kokybe prasta) . tik kol as dariau pasicackindama geliu viduriukus man beze biski paminkstejo,turbut ne veltui Cipciukas sake kad puost beze tuojau pat. todel likusius beziukus spricavau ne tokius tvirtus,bet visi jie laiko pradine forma. tai normalu kad i gala beziukas ciuciut pasileidzia? ant geliu viduriuku bezes pavirsius kaipmat sutvirtejo apdziuvo.
dar norejau paklaust kitakart man didint cukraus kieki ar ne? ir ar daznai pas jus sirupe ne visas cukrus istirpsta? pas mane jis kunkuliavo lyg suletintai todel jo nebemaisiau,ir pildama i baltymus ant dugno palikau gal puse saukstelio neistirpusio cukraus. o spricuojant vis kimsdavosi maziukas antgaliukas.
O cia kad susipazint su manim, mano kaikurie torciukai....
Laukiu komentaru pastabu ir kritikos
Sveikute, na, as jau susipazint su Tavim proga turejau, tad belieka pridurt -- malonu pagaliau pamatyt Tave ir cia, forume
Pirmiausia, tai nieko sau naujoke! Perziurejau Tavo tortus, ir turiu pasakyt, kad miela malonu akiai. Svarbiausia, visi tokie naturalus, tokie grazus ir valgomi...
Del beziuko. Pirmiausia, tai saunuole -- labai puikiai isplakta! Tik vienas pastebejimas -- sirupe neturi likti jokio neistirpusio cukraus. Kaip ir visur chemijoj, taip ir su cukrum yra norma "tirpumo vandenyje" (karstame vandenyje tirpumas geresnis, nei vesiame -- del tos priezasties kai kurioms merginoms sirupas isverda lyg ir zmoniskai, bet kristalizuojasi vesdamas arba virimo metu, garuodamas). Va Tavo atveju cukraus granuliu uzsilikimas rodo, kad buvo ipilta per mazai vandens cukraus atzvilgiu.
Tegaliu pridurti, kad skaidrus privalo buti bet koks isvires sirupas...
mano tetis - trecios kartos bitininkas, kiekviena rudeni virdavom sirupa bitems is cukraus ir vandens, ir kaskart svarbiausia budavo istirpint kuo daugiau cukraus vandens vienete, bet neleist kristalizuotis..... Gerai paruostas sirupas neturi jokiu kietu daleliu. (beje, buvau idejusi ir cukraus sirupo nuotrauka prie mases recepto...
pirma nuotrauka... nelieka jokiu granuliu -- kitu atveju tai reiskia, kad truksta vandens, arba kad nebuvo maisyta iki pasiekiant virimo temperatura).