Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Daividija, jau kaip šmaikščiai aprašei, kaip vaikai tortą apgraužė, tiek prisijuokau... gražuoliai tavo tortukai - žaliasis išvis nepakartojamas wub.gif boružėlė daili labai ir gėlytės kokios fainos wub.gif ledynmečio personažai labai nuotaikingi ir dideli tokie sakyčiau bigsmile.gif

QUOTE(Vikucce @ 2009 11 13, 21:29)
Nu kol nėra daugiau savaitgalinių šedevrų, dedu aš savus

Vikuccee - simpatiški tortukai wub.gif visi tokie TIKRI tortai thumbup.gif Šaunuolė thumbup.gif va to paskutiniojo juodo miško - tai tikrai paragaučiau, labai skaniai atrodo wub.gif

Olesta
, darbštuolyte tu mūsų bigsmile.gif kokie teletabiai NUOSTABŪS gavosi bigsmile.gif sveiknimai susidraugavus su figūrėlėm thumbup.gif ir mašiniukai nu FANTASTIKA žodžiu thumbup.gif tortukai dailūs, lygūs, spalvingi - atsižiūrėt negaliu bigsmile.gif

zuliaska, daili barbytė, tik tokia mažytė atrodo...

kirbe, gražios gėlytės ypač narcizai (taip pavasariu padvelkė wub.gif ) ir tortukas švelnus toks wub.gif pas mus čia kaip nerašyta taisyklė bent pora žodelių aprašyt koks tai tortukas viduje, kokia mase dengtas, iš ko papuošimai padaryti, kad išvengtume bereikalingų klausimų....

QUOTE(Asseni @ 2009 11 13, 20:33)
Aga, man jis irgi patinka. Kai buvau isbarta, t.y. namioka gavau, tai daba dirbu  lotuliukas.gif

Asseni, pusę dienos seilę į tą tortą varvinau lotuliukas.gif ir vėl... ir vėl sugrįžtu ir dar apžiūriu laugh.gif nerealų čia torčiuką pirmoj žinutėj įdėjai wub.gif

kur pradingo Cipciukas ir Miglė unsure.gif savaitgalis jau - nei jų, nei tortų unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 14 lapkričio 2009 - 01:45
Daividijos Ice Age herojai tobuli,net zvengt noris i juos paziurejus biggrin.gif
Atsakyti
Olesta, tortai kaip visada nerealiai grazus ir tvarkingi wub.gif
o as pasivogsiu ideja, pataskuoti prie gelyciu, taip puosniai ir graziai atrodo bigsmile.gif niekada net nepagalvojau apie toki dalyka blush2.gif

lekiu Kaunan dvieju koliu laikyti, laikykit uz mane kumscius ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglejk: 14 lapkričio 2009 - 06:30
Labas rytas, ačiū, šį savaitgalį ir aš savimi patenkinta, aišku turiu ir priekaištų sau už vestuvinius žiedus (klaidą dariau, kam iš šokoladinės minkomosios masės dariau, reikėjo iš kieto pastiliažo daryti ir biškį ne taip, na kitam kartui žinosiu), nes dabar jie nu tokie atgrubnagiški, su figūrėlių veidukais dar įdirbio reikia, na pirmam kartui gal ir nieko, sunkiausia buvo galvytėms šalmelius apmauti doh.gif va kuo tikrai džiaugiuosi, susidraugavau su pastiliažu galutinai, tai šokoladinę saldaininę grynai dėl finansinių sumetimų paliksiu ypatingoms progoms ir kai reikės gražios rudos spalvos, nes pastiliažą nudažyti rudai aną savaitgalį man baigėsi fiasko, kilogramą masės gavau išmesti, eisiu Cipciuko temon klausti, ką aš ten ne taip padariau.... dar kuo džiaugtis galiu, kad pavyko išvengti įtrūkimų, nebereikėjo nieko maskuoti, tai net pačiai malonu blush2.gif šiandienai turiu misiją išmokti pagaliau padaryti gražiai plikytos tešlos lapelius, nes aną kartą jie man tokie stori ir per tamsūs gavosi, reikia atidirbti dar šitą techniką....

o taškelius tai prašom, aš nusižiūrėjau iš Cipciuko, nuo švelniai violetinio torto, kur buvo visas ištaškuotas ir gėlytės ir lapeliai ant kažkurio torto tokiu būdu pataškuoti ir dar netgi pabraukyti, man tai jie tokį puokštelių gyvumą, tęstinumą ir užbaigtumą duoda... o dar patiko daryti neprasiskleidusius pumpurus.... su kuokeliais irgi dar įdirbio reikia, žodžiu tik mokytis dar ir mokytis, bet Jūsų dėka gal ir man pavyks,AČIŪ 4u.gif
P.S. kiti tortukai paraše
Atsakyti
Merginos aš vis nesugebu įžiūrėt ant kokių padėklų tortukus užkraunat... Ar ten tiesiog kartoną folga apvyniojat lens.gif lens.gif
Atsakyti
QUOTE(Eima @ 2009 11 14, 09:08)
Merginos aš vis nesugebu įžiūrėt ant kokių padėklų tortukus užkraunat... Ar ten tiesiog kartoną folga apvyniojat lens.gif  lens.gif

mano asmeniškai yra stiklinis padėklas, apklijuotas specialia limpančia plėvele stalviršiams dengti, kaip kitos daro nežinau ....o apklijavusi aš jį tam, kad nesimatytų jo rašto, nes tos vyšnios ant jo nei prie vieno torto netinka, šį savaitgalį planuoju leistis į matinio stiklo paieškas arba tokio padėklo paieškas ax.gif
Atsakyti
user posted image

medaus tortas puostas beze,dengtas saldainiu mase.gelyte is pastilazo.
Atsakyti
Oje,kokie papuliai 4u.gif
Atsakyti
Cia TOOOKIU vaizdu prikelete, kad net silpna pasidare uzsukus, tikraja to zodzio prasme... jooo, po tokiu vaizdu net komentaru nebereikia...

... Atejau imesti kelias anksciau zadetas nuotraukeles, kurias padariau virdama sirupa. Galbut kazkam pasirodys naudinga.

Cia konkreciai buvo virtas gliukozes sirupas beze kremui (apie pati beze tokiu budu, kaip ir minejau, parasysiu kada nors veliau -- norisi pirmiausia kiek dar pazaisti su proporcijomis).

Zodziu, sirupas 4u.gif Pirmiausia nufotkinau inda, kuriame verdu sirupus. Aisku, nera jokios butinybes naudoti toki pati -- tiesiog rodau, ka naudoju as...
user posted image

Sudejus gliukoze ir uzpylus vandeniu intensyviai ja maisau (tuo tarpu indas kaista). Atrodo, kad vandens tikrai truksta, viskas sausa, bet taip turi buti.
user posted image

Indui ikaitus, supilu paskutini sauksta vandens, ir maisau nuo ten, kur ji supyliau (matote, indo apacioje pradeda formuotis balute -- o ir turinys ant sauksto ima blizgeti...)
user posted image user posted image

Taip maisiau, kol viskas tapo vienodos konsistencijos. Dabar visas sis gerys yra skystas, bet dar tirstas ir baltas.
user posted image

Toliau maisau, temperatura kyla, ima formuotis burbuliukai, tirpalas skysteja.
user posted image

Kai tik mase ima virti, nebemaisau. Sauksta palikau tam, kad fotografuojant matytusi, kaip sirupas virdamas tampa skaidresnis.
user posted image user posted image user posted image user posted image

Papildyta:
Baigus virti, sirupas lygios konsistencijos, visiskai skaidrus, be jokiu kristalu, tirstas. user posted image
Atsakyti
Sveikos mamytės, vakar dariau šia tešlą figurėlių lipdymui blush2.gif
PASTILAŽAS (tortų dekoracijų lipdymui) (Asseni)

1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.

Vandenuką sumaišyti su citrinos rūgštimi, užpilti želatiną, palaikyti, paskui ištirpinti ir supilti kartu su gliukoze/medumi į krakmolo, cukraus pudros masę.
Pastilažas labai malonus darbo metu , ilgai galima dirbt, labai elastingas, o paskui kai išdžiūna, tai laiko super.

Šia mase tortų dengti nerekomenduojama

na ir manau arba kažką padariau ne taip verysad.gif pudros suėjo visą dežutė vietoj 250 gr ir gavosi masė tokia trapi na kaip cukrinė, ar galima ja pataisyti kaip nors ko nors dadėjus ar jau mesti lauk verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mileta: 14 lapkričio 2009 - 10:53
sudėjai per daug vandenuko mirksiukas.gif užtai tau ir cukraus pudros tiek suėjo...tereikia 4 sriubinių šaukštų, o tai nėra 60 ml 4u.gif bandyk gal sakyčiau želatinos dar antra tiek pasibrinkinti, masę kišti į mikrobangę, ją pašildyti ir dar daėti želatinos ir perminkyti, gal atgaivinsi dar... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mileta @ 2009 11 14, 10:52)
Sveikos mamytės, vakar dariau šia tešlą figurėlių lipdymui blush2.gif
PASTILAŽAS (tortų dekoracijų lipdymui) (Asseni)

1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.

Vandenuką sumaišyti su citrinos rūgštimi, užpilti želatiną, palaikyti, paskui ištirpinti ir supilti kartu su gliukoze/medumi į krakmolo, cukraus pudros masę.
Pastilažas labai malonus darbo metu , ilgai galima dirbt, labai elastingas, o paskui kai išdžiūna, tai laiko super.

Šia mase tortų dengti nerekomenduojama

na ir manau arba kažką padariau ne taip  verysad.gif pudros suėjo visą dežutė vietoj 250 gr ir gavosi masė tokia trapi na kaip cukrinė, ar galima ja pataisyti kaip nors ko nors dadėjus ar jau mesti lauk verysad.gif

As tai nesupilu viso vandens su zelatina,nes tada irgi pudros su krakmolu daugiau sueina,o jei dadedu tai ne vien pudros,bet ir krakmolo
Atsakyti