QUOTE(Asseni @ 2009 11 23, 23:37)
Merginos, jeigu kam idomu del pastilazo figurelems.
Ka tik pasidariua. Visus ingriedientus dejau tiksliai pagal recepta, tiek vandeni, tiek pudra, tiek krakmola, zodziu, viska. Gliukozes neturiu, tai dedu dirbtini medu. Pudra bei krakmola sveriau elektinem svarstyklem. Tai nei gramo daugiau nieko nesudejau. Lygiai 250 gr. pudros. Gavosi puikus pastilazas. Pries tai svarstykliu neturejau, tai ir negalejau pamatuot.
Tai va, recepto tikrai keist virsutineje temoje nereikia
is manes ne kokia "tortu puoseja"
bet va pagaliau nusipirkau formeles gelyciu, ir dar karta bandziau pasidaryti geliu Is Cipciuko cukrines mases ir Pastilazo figurelem.
galiu pasakyti, nors cukrine mase greitai stingsta, ir geles jau uz valandos galima deti ant torto, man ji storai kociojosi, ir pabaigoje pradejo trupeti.
Na o pastilazas
dariau pirma karta, ir kaip Asseni sake - viska dejau p/g recepta, nors svarstykliu neturiu, krakmola matavau saukstais, pudra emiau puse naujo pakelio Dan s., (na gal koks vienas kitas gramas ir daugiau buvo
)
bet visumoje gavosi plastelinas (manau taip ir turejo buti
) kociojosi labai plonai, o kas man labiausia patiko, tuos likusius galiukus i rankas, ir vel plastelinas
kai plonai iskociojau, tai man geles jau vakare sudziuve buvo
zodziu, buvau labai patenkinta, gal pagaliau ir man iseis tuos nelemtus tortus papuosti (kiek gi galima nepuostus valgyti
)