Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 20, 16:49)
Turiu ....1 puslapį tą su skalbiniais , antrame su begemote , kuri maudosi ....kitų nėra , bet čia jos brangesnės .

čia ne apie mane? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Merginos savaitgaliui ruošiasi: dupcės, papuliai thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
JOLKAI999,kad papomanija uzejus,urmu varo laugh.gif
Atsakyti
as ir idesiu, nera ka rodyt, bet kazkaip idesiu, kaip visada as dedu siaip sau smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 11 20, 17:30)
čia ne apie mane? lotuliukas.gif  lotuliukas.gif


blink.gif blink.gif ......user posted imageuser posted imageuser posted image....nu geras .....user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 20 lapkričio 2009 - 18:34
Zuliaska, puikus tortas, graži spalva, patinka man ir skaičiukai, nu bet už torto padelkas gausi barti, tikrai moki glostyti ranka tortą, kaire laikyk masę ir vis atkeldama į tą pusę, į kurią reikia priglostai apačias...juostutė tvarkingai, bet ji tarpukų nepaslėpė 4u.gif
Atsakyti
JOLKA999 mega_shok.gif dabar esat (.)(.) ekspertė thumbup.gif jei kils kokių klausimų, tai žinosiu į ką kreiptis thumbup.gif


zuliaska
labai dailus tortas wub.gif kas pirmiausiai į akis krenta, tai - lygumas thumbup.gif jokio celiulito schmoll.gif super lygus thumbup.gif na truputį apačioje susigarbiniojusi masė, bet nieko irnesakyk.gif manau su šia užduotim pavyks susidoroti 4u.gif gėlės wub.gif tik jei nesupyksit pasakysiu, kad gėlese vaizdą gadina storas viduriukas blush2.gif jei padarytumėt taip, kad jo išvis nesimatytų arba, kad jis būtų mažesnis, tuomet būtų be priekaištų thumbup.gif
Atsakyti
smailėjantį, lašelio formos pakaktų padaryti, lai matosi erotiškesnės bus tongue.gif nu mat kas po JOLKOS (.)(.) lenda į galvą lotuliukas.gif

Neramuole, o dupsė ten ne mano schmoll.gif mano daaaaaaaaaaaaaauuug platesnė verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 11 20, 14:23)
Pasikapsčiau nuotraukėlių, ir grįžtu su žadėtuoju liejamos apdengimo masės receptuku...

2,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
1/4 stiklinės dirbtinio medaus
(galima papildomai įdėti citrinos rūgštelės arba vanilės esencijos skoniui pagerinti)

Viską sumaišom nedideliame puodelyje, statom ant ugnies, maišom, kol užverda ir kol cukraus granulės visiškai ištirpsta. Po to nustojam maišyti ir tik kaitinam. Jei apdengimo nedažysit, tai svarbu virti ant kuo didesnės ugnies, kad sirupas kuo greičiau pasiektų reikiamą temperatūrą ir kuo mažiau pagelstų.
user posted image

Čia įdomus momentas: gal teko girdėti apie sirupo virimo įmantrybes ir "fazes": sirupas kaisdamas pereina "siūlas" -> "minkštas kamuoliukas" (soft ball) -tokio reikia šiuo atveju -> "kietas kamuoliukas" - tokio reikia bezui... (temperatūrai kylant, sirupas karamelizuojasi toliau, bet tai šiuo atveju nebeįdomu). Tai va, ta minkšto kamuoliuko stadija pasiekiama prie maždaug 115 laipsnių C, jei turite šokolado / mėsos termometrą. O jei ne, tai indikatorius toks, kad sirupas ima pastebimai tirštėti, lėčiau burbuliuoti. Įvarvinus sirupo lašą į šaltą vandenį, jis turi ne temptis kaip siūlas (taip būna pirmoje "stadijoje"), o susiformuoti į kamuoliuką, kuris paspaudus yra minkštas (jei paspaudus kamuoliukas atrodo tvirtas, tai reiškia, kad sirupas jau bezo konsistensijos smile.gif ).

Kai sirupas pasiekia reikiamą temperatūrą, jį supilam į švarų dubenį ir paliekam atvėsti (šiaip pravėsti turi iki maždaug 60 laipsnių C, jei vėsinsit kambario t-roj, tai užtruks apie pusvalandį). Vėstančio sirupo nejudinam.
user posted image

Atvėsusį pradedam plakti mikseriu (turėkit omeny: plaksit tirštą daiktą).
user posted image

Kiek paplakus, galima sudėti skonio priedus -- kokį a.š. citrinos rūgštelės, ar įpilt kiek vanilės esencijos.

Plakti iš viso reikia apie 2-3 min., kol sirupas taps visiškai baltas.
user posted image

Geriausia būtų dabar sirupą supilti į polietileno maišelį, sandariai supakuoti ir leisti parą pastovėti, kad "subręstų". Tada pilti ant torto arba, jei nenaudosit iš karto, dėt į šaldytuvą vėlesniam naudojimui.

Kaip apliet tortą, buvau rodžius nuotraukas kažkada seniai seniai. Didesnis tortas dedamas ant grotelių, po kuriomis -- kepimo skarda (į ją sutekės glajaus likučiai -- čia ekonomiškumo sumetimais  ax.gif ). Ant torto pilamas glajus, iš pradžių ties viduriu, tada leidžiam jam nutekėti šonais; nelygumus galima pataisyti mentele, tik svarbu tą daryti iš karto užpylus, kad nepažeist bepradedančio džiūti paviršiaus.

Aplieti mažus pyragaičius patogiausia, jei jie pasmeigti ant iešmelio. Pyragaitį laikant virš dubens, glajų lieti šaukštu, pasukiojant. Vėliau su visu iešmeliu išdžiovinsit, o atvėsus -- nuimsit nuo iešmelio (apdengimas kietėja džiūdamas).

~~~

Šiaip ne per seniausiai labai buvo pagavęs azartas susidėliot receptą tokio pat liejamo apdengimo, tik su sviestu... jei iki to prieisiu, parašysiu, kaip ką dariau. Kol kas turiu tik minčių, kaip ką daryčiau, tad...

Labai ačiū
Atsakyti
zaliuska, koks torto lygumas, ir visas jis toks subtilus 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Pasirodysiu pirma savo "blyna" biggrin.gif

Cipciuko Medutis, dengtas marshmallow mase, aisingas, gelytes is saldainiu "Chewits"
user posted image
user posted image
Tik lb nepeikit, pati matau daug klaidu biggrin.gif Kazkaip su aisingu nesusidraugavau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Keila*: 20 lapkričio 2009 - 19:10
Sveikos,
Kaip daryti drugelius, jie man prilimpa prie formelių ir neįmanoma iškrapštyti. Kuri masė tinkamiausia
Ačiū
Atsakyti