[quote=Meian,2009 11 16, 22:44]
Na, nezinau -- kur jau kur, o napoleone tai sonu "islyginimo" tikrai dazniausiai nesijaucia... kadangi jo lakstai kepti ne formoj, as sutepus torta apipjaustau siek tiek krastelius (daugiausia lakstu nusipjauna, bet patenka ir pertepimo, aisku), juos sutrinu blenderiu, imaisau sviesto, gal dar kondensuoto, ir lyginu torta. Nepasakysi niekaip, kad tai -- ne tas pats torto pertepimas. Kitiems tortams (ypac puresniems) "lyginimo" mase irgi darau is sutrintu trupinuku + sviestas + pertepimas arba vaisiu / uogu dzemas (tinka spanguoles, abrikosai, ananasai, obuoliai ir pan.). Siaip kondensuoto i sviestini dedu tik gamindama napoleona (kiek pastebejau, kondensuotas, ypac vasara, megsta pradet atsiskyrinet nuo sviesto ir slapiuot), na, o jei reikia ypac "kieto", patvaraus lyginamojo sluoksnio, sviesta maisau su pektininiu cukrum ir kiausinio tryniu... bet tuo atveju tepu ypac maza sluoksni -- milimetriukais.
Ir kazkaip dar neteko nei paciai pajaust kazko netinkamo torte, nei is kitu valgytoju skundu girdet del sviestinio lyginimo...
Man irgi patinka Tavo barbe
Kazkaip net beveik piktybiskai gera ant sirdies ja matant
Visaip bandziau suprast, kas cia do meiles laiptai. Cia gal koks maisto papildas kudinimuisi? Ar nauja dieta, kad negali valgyt, kol neuzlipi laiptais
(Kucinsko daina skersai isilgai permasciau; atsakymo neradau...
)
~~~~~~
Ai,ne dieta,nors reiketu,mes darbe taip vadinam padangas ant pilvo