QUOTE(*monikute* @ 2009 11 17, 11:14)
Geltonam torte toks sumanymas ir buvo dėti dalimis viską (sluoksniais)
O violetinis tai katasrofinis tortas buvo
nesusikalbėjau aš su juo
nesisekė visiškai
krakmolo ten išvis nė lašo, nes kočiojau ant aliejumi patepto stalo. Bet pūslės gavosi manau dėl to, kad tiesiog "užmečiau" masę ant torto viršaus ir neprigloščiau ir plius dar aišku pats paviršius neidealus buvo
aš ir su įkaitintu peiliu bandžiau sulyginti ir su kulinarine "špaktelka", bet kažkodėl dar nepavyksta man išgauti stiklo lygumo. Tikiuosi ateityje gal pavyks
Mano akimis ziurint, geltonasis kiek perkrautas atrodo. Bet cia jau labai labai priekabiai ziurint. Man asmeniskai patinka, kai viskas taip suderinta, kad paziuri, ir is karto aisku -- va butent taip ir ne kitaip cia turejo buti, nei pridesi, nei atimsi. Toks jausmas apima i Cipciuko paskutines partijos pirma torta paziurejus (ta, su rozemis) -- na tiesiog net silpna, kaip viskas tobulai apgalvota.
Parasiau tik todel, kad paprasei -- o jei atvirai, tai tokios mintys dazniausiai man kyla ziurint i tortus su figurelemis. Labai daznai buna prikrauta "visko visur", is anksto nesuplanavus "zonu", kurios bus isnaudotos... tuo tarpu va kaip pvz. tas tortas is interneto, kuri ikele RiMami (su pelene ir pelem) -- juk aiskiai galima uzbrezt, kur kas buvo planuota statyt, viskas labai labai tobulai ispildyta.
Griztant prie tavo geltonojo -- mano akiai ten daugoka sluoksniu. Ispildyta labai graziai, tik va mintis galejo but aiskiau suformuluota...
Del to kito tortuko tai jau viskas aisku, tik stai po Tavo komentaro kiek suglumau... lyginai apdengimo mase karstu peiliu ir spatula?
Cia tikriausiai nuo informacijos gausos taip pasidare, kad jau maisosi... tokiomis priemonemis lyginami ivairiais kremais puosti tortai -- gi mase lyginama rankomis ir, jei reikia poliruoti -- popieriaus atraizele.
Pirmiausia is vidaus i isore mase "nubraukiama" tomis kryptimis, kuriomis turi iseiti oras, prilyginti mase prie torto labai patogu delnu "pagalvelemis", sonai tvarkomi kilstelint mase ir nuleidziant atgal reikiama kryptimi.
Popieriumi galima papoliruoti menkus trukumus (kartais koki nelyguma pacios mases palyginti, arba, buna, imi ir nagu uzkabini kur -- as tokiu atveju ta vieta palyginu vandeniu sudrekintu pirstu, leidziu isdziuti beveik pilnai, ir tada nupoliruoju popieriaus skiautele. Jokio matomo defekto
)
Spatula gali praversti nebent apipjaustant mase ties torto apacia ir "sukisant" ja "po tortu".
Dar nepasakiau -- jei atsiranda pusliu, jas prabesti siulau ne staciu kampu, o nuozulniai ismeigiant adata. Veliau sia vieta uztvarkyti tuo budu, kuri anksciau rasiau.
Siaip ar taip, tu saunuole. Padarei net du tortus, ir paziurek dabar realiai, kokie saunus ir prasmatnus jie atrodo. Kas pasakytu, kad tai -- nepatyrusio zmogaus darbas?
~~~~
P.S.: beje, buvo eile nepakartojamu tortu, kuriems tiesiog rankos "nepriejo" komentara parasyt. Noriu atskiru posmu Daividijos statybininka isgirt -- po galais, ten iki tiek pasistengta, kad jam net BATU PADAI pritaisyti...
QUOTE(Asseni @ 2009 11 17, 11:26)
o cia profiu nera. Visos mes savamoksles. Cipciukas jau sake, profas, tai tas, kuris baige atitinkama moksla ir yra savo srities zinovas.
Man ir paciai noretusi ismokt
Va cia tai drisciau papriestaraut.
Tiesa, daugumai musu visa tai is tiesu yra hobis, malonus laisvalaikio leidimas ar proga uzdirbti papildoma lituka po tiesioginio darbo. Toliau yra atskira grupe merginu, kurios siam reikalui skiria labai daug laiko, galbut net palaiko visai rimta fabrikeli, bet tai pirmiausia yra todel, kad jos siuo metu (laikinai) neturi to "tiesioginio darbo" (augina vaikucius ar pan.). Beje, kad ir kaip negraziai nuskambes sita mano mintis -- bet neabejotinai yra ir tokiu merginu, kurios tiesiog "pasiduoda madai" ir pradeda kepti vien todel, kad aptiko sita tema (kol entuziasmas nenukris, ir keps -- o veliau jau bus matyt). Na, cia labai grubiai surasiau, ir, aisku, ne visos merginos papuola i apibendrinimus -- negalvojau apie jokias "grupes", ne to norejau... ka bandau pasakyt is tikruju, tai kad Cipciukas, mano galva, priklauso visiskai kitai kategorijai -- tortai jai IR YRA ta pagrindine veikla, ir ne siaip metus - du, kiek gyvuoja sitos temos, o, kaip suprantu, jau visa eile metu... tad tikrai nesutinku su teiginiu, kad "profiu cia nera".
Kad ji -- savo srities zinovas, abejoniu nekyla. O koki moksla dar jai reikia baigt? Ji juk praejo pacia geriausia -- gyvenimo -- mokykla. Pastatyk bet kuria, pabaigusia konditerine mokykla, salia Cipciuko. Kazi, ar juodvi neatrodys taip
O siaip, itariu, yra ir daugiau merginu - misliu, kurias jei pasnekintum giliau, itariu, atrastum daug stulbinanciu faktu... Pvz.,
Jolka... ji nedaug kalba, bet, turiu toki itarima, daug dirba
dar didelis klausimas, ar patyrimo lygiu ji nors kiek atsilieka nuo Cipciuko
(tai, kad ji nepasiduoda madai ir islieka istikima saviems -- naturalios isvaizdos -- tortams, tik patvirtina fakta).
Galu gale, net ir kai kurios merginos, kurios susidomejo situo reikalu atradusios tema (pirmi pavyzdziai, saunantys i galva -- tai Neramuole ir Olesta) jau yra issiarusios toookia gilia vaga sioje srityje, kad, galima speti, dar ilgai joje liks...
.... siandien, ziuriu, kazkaip labai nestokoju visokiu minciu
Na, bet atleiskit
Papildyta:
QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 17, 12:35)
nieko nenutiks jei ir be jo bus
Nutiks, nutiks -- ne tik Naitas jo nevalgys, bet dar ir daugiau tokiu gali atsirast... juk tai butu sluoksnis gryno sviesto, kaip sumustinyje