Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Na va karsta.gif pagaliau galiu pasirodyti blush2.gif Labai nepeikit, visgi neprofesionalas esu hihihi.gif

Dovana tėčiui gimtadienio proga 4u.gif

Prašau nekreipti į dešinį torto šoną, nes ant jo prisėdo verysad.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Cipciuko medutis, dengimas ir gėlės Meian masė, aisingas (vietoj jo norėjau daryti beze, bet eilinį sykį nespėjau doh.gif dengimo masė gavosi tik iš trečio karto doh.gif ) tas tortas kaip užkerėtas buvo doh.gif

Cipciuko medutis, papuošimai Meian dengimo masė blush2.gif Visai neblogai iš tos masės darosi rožytės thumbup.gif man patiko thumbup.gif ax.gif
4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
user posted image

Laukiu pastabų ir kritikos kas negerai, ką reikia keisti ir pan. 4u.gif O gal ką ir gero įžvelgsit g.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *monikute*: 17 lapkričio 2009 - 09:33
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 17, 11:25)
Na va karsta.gif pagaliau galiu pasirodyti  blush2.gif Labai nepeikit, visgi neprofesionalas esu hihihi.gif

man tai gražu wub.gif
labai gražiai nuotraukos apipavidalintos.
Nežinau kaip su rožėm.. ar kabinėtis prie to, kad žiedlapių kraščiukai kai kur stipriai sutrūkę, ar ne hihihi.gif visgi čia cukrus, ko norėt..

tiesa, o kaip tėtis valgė masę? skaniai ar nukrapštė? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 11 17, 10:40)
man tai gražu  wub.gif
labai gražiai nuotraukos apipavidalintos.
Nežinau kaip su rožėm.. ar kabinėtis prie to, kad žiedlapių kraščiukai kai kur stipriai sutrūkę, ar ne hihihi.gif visgi čia cukrus, ko norėt..

tiesa, o kaip tėtis valgė masę? skaniai ar nukrapštė?  tongue.gif

Ačiū už įvertinimus blush2.gif ir ačiū už komentarą dėl nuotraukų didis.gif

Kabinėtis ne tik kad galima, bet ir būtina blush2.gif kaip kitaip išmoksiu nedaryt klaidų blush2.gif Dėl to trūkinėjimo tai norėčiau iš tikrųjų paklausti ax.gif aš jau į paruoštą masę dėjau skirtingų spalvų dažus ir su aukso spalvos ir žalios spalvos mase buvo lyg ir viskas gerai, bet va oranžinė masė trūkinėjo kaip pašėlusi doh.gif nesupratau kodėl unsure.gif Bet palikau tą gėlę tokią kokia yra, nes man ji patiko tokia sutrūkinėjusi blush2.gif

Brolis tos masės nevalgė, nes jam per saldu buvo, o visi kiti gimtadienio dalyviai suvalgė hihihi.gif
Atsakyti
*monikute*, idomus tortai. Idomios spalvos, tokios ryskios.

Man labai patinka tortai su laisvai palesta mase, tik nuolat pagalvoju apie valgyma ir svori. Aisku tom laisvai paleistom masem galima be problemu broka paslept. Pati vis bandau pereiti i kremini mena

Tik nepagalvok, kad cia akmuo i tavo darza, siaip "mysli vslux"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 17 lapkričio 2009 - 09:49
QUOTE(Asseni @ 2009 11 17, 10:48)
*monikute*, idomus tortai. Idomios spalvos, tokios ryskios.
Man labai patinka tortai su laisvai palesta mase, tik nuolat pagalvoju apie valgyma ir svori. Aisku tom laisvai paleistom masem galima be problemu broka paslept. Pati vis bandau pereiti i kremini mena

Tik nepagalvok, kad cia akmuo i tavo darza, siaip "myslilux"

Mergytės, man kaip tik patiktų išgirsti kritiką, kas negerai, o ne liaupses blush2.gif

Aš tai dar niekaip neįkirtau sistemos kaip padengti mase didelį tortą doh.gif man kol kas dar tai neįveikiama blush2.gif O spalvos tai čia vos ne kaip bandomasis variantas, kadangi gavau iš Cipciuko dažų ir labai knietėjo paeksperimentuoti blush2.gif bet vistiek ką buvau sugalvojusi padaryti niekas nesigavo lotuliukas.gif matyt dar ne vieną ir ne du tortus teks iškepti ir papuošti, kad jau gautųsi tai, kas buvo sugalvota mintyse ir suplanuota rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 17, 09:52)
Mergytės, man kaip tik patiktų išgirsti kritiką, kas negerai, o ne liaupses  blush2.gif

Nori kritikos g.gif
Tai gii matai, kad violetinis tortas nelygiai padengtas, su puslem, cia ne celiulitas, o butent pusles. Cia g.b. kelios priezastys.... Labai plona mase, negerai islygintas pats tortas, tortas labai saltas ir sustinges del to mase gerai neprilipo arba per daug pudros ar krakmolo is kitos mases puses. Jeigu nepavyko lygiai padengt, tai reikejo tas puslytes su adata pradurt. Ant virsaus vistiek gi dejai aisingo papuopsimus, tai nieko ir nesimatytu. Bet daznai, jeigu is kitos puses mases buna per daug krakmolo ar pudros, dazniausiai krakmolo, nes pudra tirpsta, tai tos pusles atsiranda, t.y. pradeda matytis kiek veliau, man atrodo pas Skristyn su gitara taip buvo.

o kas del geltono...., tai nezinau ka pasakyt. Ten siek tiek matosi tie nelygumai ant virsaus, bet kai jis pats toks laisvai padengtas, tai ir viskas ten gerai, o kas del patinka ar nepatinka, tai del skoniu nesigincijama. Vienam grazu, kitam ne.

Tai tiek apie techninius aspektus
Atsakyti
QUOTE(Asseni @ 2009 11 17, 11:06)
Nori kritikos  g.gif
Tai gii matai, kad violetinis tortas nelygiai padengtas, su puslem, cia ne celiulitas, o butent pusles. Cia g.b. kelios priezastys.... Labai plona mase, negerai islygintas pats tortas, tortas labai saltas ir sustinges del to mase gerai neprilipo arba per daug pudros ar krakmolo is kitos mases puses. Jeigu nepavyko lygiai padengt, tai reikejo tas puslytes su adata pradurt. Ant virsaus vistiek gi dejai aisingo papuopsimus, tai nieko ir nesimatytu. Bet daznai, jeigu is kitos puses mases buna per daug krakmolo ar pudros, dazniausiai krakmolo, nes pudra tirpsta, tai tos pusles atsiranda, t.y. pradeda matytis kiek veliau, man atrodo pas Skristyn su gitara taip buvo.

o kas del geltono...., tai nezinau ka pasakyt. Ten siek tiek matosi tie nelygumai ant virsaus, bet kai jis pats toks laisvai padengtas, tai ir viskas ten gerai, o kas del patinka ar nepatinka, tai del skoniu nesigincijama. Vienam grazu, kitam ne.

Tai tiek apie techninius aspektus

Ačiū už pastabas aciuks.gif

Pasijaučiau taip lyg " ach nori kritikos, tikrai nori??? Nu tai turėkis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif (aišku juokauju blush2.gif )

Geltonam torte toks sumanymas ir buvo dėti dalimis viską (sluoksniais) blush2.gif

O violetinis tai katasrofinis tortas buvo doh.gif nesusikalbėjau aš su juo unsure.gif nesisekė visiškai doh.gif krakmolo ten išvis nė lašo, nes kočiojau ant aliejumi patepto stalo. Bet pūslės gavosi manau dėl to, kad tiesiog "užmečiau" masę ant torto viršaus ir neprigloščiau ir plius dar aišku pats paviršius neidealus buvo blush2.gif aš ir su įkaitintu peiliu bandžiau sulyginti ir su kulinarine "špaktelka", bet kažkodėl dar nepavyksta man išgauti stiklo lygumo. Tikiuosi ateityje gal pavyks blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 17, 10:14)
Pasijaučiau taip lyg " ach nori kritikos, tikrai nori??? Nu tai turėkis  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  (aišku juokauju  blush2.gif )

Zinai, kelis kartus bandziau mergaitems parasyti pastabas, tai ant virsaus turejau kieno nors zinute, kad... "Aj, as ne profe, man ir taip gerai", arba, "netiesa, viskas ten gerai", ir t.t. ir pan. Tai stengiuosi dabar patylet, kad nebut mymra biggrin.gif

O didziausia klaida ta, kad butent mase reikia gerai ant torto islygint, ne visada ir stiklo lygumo tortas padeda, jei tik mase uzmesta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 17 lapkričio 2009 - 10:20
QUOTE(Asseni @ 2009 11 17, 11:18)
Zinai, kelis kartus bandziau mergaitems parasyti pastabas, tai ant virsaus turejau kieno nors zinute, kad... "Aj, as ne profe, man ir taip gerai", arba, "netiesa, viskas ten gerai", ir t.t. ir pan. Tai stengiuosi dabar patylet, kad nebut mymra  biggrin.gif

O didziausia klaida ta, kad butent mase reikia gerai ant torto islygint, ne visada ir stiklo lygumo tortas padeda, jei tik mase uzmesta.

Oj ne, aš tikrai ne profė ir mano tortai nei lygūs nei ką blush2.gif su tuo sutinku rolleyes.gif tik labai norėtųsi išmokti daryti tinkamai viską 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 17, 10:21)
Oj ne, aš tikrai ne profė ir mano tortai nei lygūs nei ką  blush2.gif  su tuo sutinku  rolleyes.gif  tik labai norėtųsi išmokti daryti tinkamai viską  4u.gif

o cia profiu nera. Visos mes savamoksles. Cipciukas jau sake, profas, tai tas, kuris baige atitinkama moksla ir yra savo srities zinovas.
Man ir paciai noretusi ismokt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asseni: 17 lapkričio 2009 - 10:34
QUOTE(jav @ 2009 11 17, 04:44)
Gal kas gali atsakyti gal ir i kvaila klausima,KONDITERIJOS ENCIKLOPEDIJOJ radau kelis receptukus kuriuos noreciau pabandyti,bet vat radau taip parasyta
,,60 cl grietineles"nu niekaip nesuprantu kiek tai butu  doh.gif

600 g mūsiškiais matavimais 4u.gif ....

--------------------------------------------------------------------------------------

monikiute , tortai gražūs abu thumbup.gif , abi mano mėgstamos spalvos ( įdomu kurių aš nemėgstu g.gif ....gal mėlyno rašalo atspalvio ) .....na kritikos ....jau Asseni dauk maž pasakė ......niekada nepadengsite lygiai torto , gerai neišlyginusios paviršiaus ......kai aptepate pirmą kartą - dedate šaltai , išimate ir aptepate pakartotinai - daigiau į šaldytuvę nebededate schmoll.gif ....rašos , drėks masė ......ir man įdomu , kas ten savo pirdę įmontavo į tavo tortą bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 17, 11:57)

monikiute , tortai gražūs abu  thumbup.gif , abi mano mėgstamos spalvos ( įdomu kurių aš nemėgstu  g.gif ....gal mėlyno rašalo atspalvio ) .....na kritikos ....jau Asseni dauk maž pasakė ......niekada nepadengsite lygiai torto , gerai neišlyginusios paviršiaus ......kai aptepate pirmą kartą - dedate šaltai , išimate ir aptepate pakartotinai - daigiau į šaldytuvę nebededate  schmoll.gif ....rašos , drėks masė ......ir man įdomu , kas ten savo pirdę įmontavo į tavo tortą  bigsmile.gif

Ačiū aciuks.gif
Tai va unsure.gif šitą patarimą jau anksčiau įsidemėjau, kai sakėt ir taip padariau, bet man kažkaip nesilygino nors tu ką doh.gif
O tada paklausiu, kokį darote sviestinį kremą išlyginimams blush2.gif ? Ką dedat ir kokiomis proporcijomis?

Pirdės įspaudą padėjo tėčio draugė biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Nu būna visko lotuliukas.gif aš pasiruošiau tortą fotografavimui, o ji netyčia prisėdo jo kraščiuką lotuliukas.gif
Atsakyti