Na va pagaliau galiu pasirodyti Labai nepeikit, visgi neprofesionalas esu
Dovana tėčiui gimtadienio proga
Prašau nekreipti į dešinį torto šoną, nes ant jo prisėdo
Cipciuko medutis, dengimas ir gėlės Meian masė, aisingas (vietoj jo norėjau daryti beze, bet eilinį sykį nespėjau dengimo masė gavosi tik iš trečio karto ) tas tortas kaip užkerėtas buvo
*********************************************************************
Cipciuko medutis, papuošimai Meian dengimo masė Visai neblogai iš tos masės darosi rožytės man patiko
Laukiu pastabų ir kritikos kas negerai, ką reikia keisti ir pan. O gal ką ir gero įžvelgsit
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 17, 11:25)
man tai gražu
labai gražiai nuotraukos apipavidalintos.
Nežinau kaip su rožėm.. ar kabinėtis prie to, kad žiedlapių kraščiukai kai kur stipriai sutrūkę, ar ne visgi čia cukrus, ko norėt..
tiesa, o kaip tėtis valgė masę? skaniai ar nukrapštė?
QUOTE(naitas @ 2009 11 17, 10:40)
man tai gražu
labai gražiai nuotraukos apipavidalintos.
Nežinau kaip su rožėm.. ar kabinėtis prie to, kad žiedlapių kraščiukai kai kur stipriai sutrūkę, ar ne visgi čia cukrus, ko norėt..
tiesa, o kaip tėtis valgė masę? skaniai ar nukrapštė?
labai gražiai nuotraukos apipavidalintos.
Nežinau kaip su rožėm.. ar kabinėtis prie to, kad žiedlapių kraščiukai kai kur stipriai sutrūkę, ar ne visgi čia cukrus, ko norėt..
tiesa, o kaip tėtis valgė masę? skaniai ar nukrapštė?
Ačiū už įvertinimus ir ačiū už komentarą dėl nuotraukų
Kabinėtis ne tik kad galima, bet ir būtina kaip kitaip išmoksiu nedaryt klaidų Dėl to trūkinėjimo tai norėčiau iš tikrųjų paklausti aš jau į paruoštą masę dėjau skirtingų spalvų dažus ir su aukso spalvos ir žalios spalvos mase buvo lyg ir viskas gerai, bet va oranžinė masė trūkinėjo kaip pašėlusi nesupratau kodėl Bet palikau tą gėlę tokią kokia yra, nes man ji patiko tokia sutrūkinėjusi
Brolis tos masės nevalgė, nes jam per saldu buvo, o visi kiti gimtadienio dalyviai suvalgė
*monikute*, idomus tortai. Idomios spalvos, tokios ryskios.
Man labai patinka tortai su laisvai palesta mase, tik nuolat pagalvoju apie valgyma ir svori. Aisku tom laisvai paleistom masem galima be problemu broka paslept. Pati vis bandau pereiti i kremini mena
Tik nepagalvok, kad cia akmuo i tavo darza, siaip "mysli vslux"
Man labai patinka tortai su laisvai palesta mase, tik nuolat pagalvoju apie valgyma ir svori. Aisku tom laisvai paleistom masem galima be problemu broka paslept. Pati vis bandau pereiti i kremini mena
Tik nepagalvok, kad cia akmuo i tavo darza, siaip "mysli vslux"
QUOTE(Asseni @ 2009 11 17, 10:48)
*monikute*, idomus tortai. Idomios spalvos, tokios ryskios.
Man labai patinka tortai su laisvai palesta mase, tik nuolat pagalvoju apie valgyma ir svori. Aisku tom laisvai paleistom masem galima be problemu broka paslept. Pati vis bandau pereiti i kremini mena
Tik nepagalvok, kad cia akmuo i tavo darza, siaip "myslilux"
Man labai patinka tortai su laisvai palesta mase, tik nuolat pagalvoju apie valgyma ir svori. Aisku tom laisvai paleistom masem galima be problemu broka paslept. Pati vis bandau pereiti i kremini mena
Tik nepagalvok, kad cia akmuo i tavo darza, siaip "myslilux"
Mergytės, man kaip tik patiktų išgirsti kritiką, kas negerai, o ne liaupses
Aš tai dar niekaip neįkirtau sistemos kaip padengti mase didelį tortą man kol kas dar tai neįveikiama O spalvos tai čia vos ne kaip bandomasis variantas, kadangi gavau iš Cipciuko dažų ir labai knietėjo paeksperimentuoti bet vistiek ką buvau sugalvojusi padaryti niekas nesigavo matyt dar ne vieną ir ne du tortus teks iškepti ir papuošti, kad jau gautųsi tai, kas buvo sugalvota mintyse ir suplanuota
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 17, 09:52)
Mergytės, man kaip tik patiktų išgirsti kritiką, kas negerai, o ne liaupses
Nori kritikos
Tai gii matai, kad violetinis tortas nelygiai padengtas, su puslem, cia ne celiulitas, o butent pusles. Cia g.b. kelios priezastys.... Labai plona mase, negerai islygintas pats tortas, tortas labai saltas ir sustinges del to mase gerai neprilipo arba per daug pudros ar krakmolo is kitos mases puses. Jeigu nepavyko lygiai padengt, tai reikejo tas puslytes su adata pradurt. Ant virsaus vistiek gi dejai aisingo papuopsimus, tai nieko ir nesimatytu. Bet daznai, jeigu is kitos puses mases buna per daug krakmolo ar pudros, dazniausiai krakmolo, nes pudra tirpsta, tai tos pusles atsiranda, t.y. pradeda matytis kiek veliau, man atrodo pas Skristyn su gitara taip buvo.
o kas del geltono...., tai nezinau ka pasakyt. Ten siek tiek matosi tie nelygumai ant virsaus, bet kai jis pats toks laisvai padengtas, tai ir viskas ten gerai, o kas del patinka ar nepatinka, tai del skoniu nesigincijama. Vienam grazu, kitam ne.
Tai tiek apie techninius aspektus
QUOTE(Asseni @ 2009 11 17, 11:06)
Nori kritikos
Tai gii matai, kad violetinis tortas nelygiai padengtas, su puslem, cia ne celiulitas, o butent pusles. Cia g.b. kelios priezastys.... Labai plona mase, negerai islygintas pats tortas, tortas labai saltas ir sustinges del to mase gerai neprilipo arba per daug pudros ar krakmolo is kitos mases puses. Jeigu nepavyko lygiai padengt, tai reikejo tas puslytes su adata pradurt. Ant virsaus vistiek gi dejai aisingo papuopsimus, tai nieko ir nesimatytu. Bet daznai, jeigu is kitos puses mases buna per daug krakmolo ar pudros, dazniausiai krakmolo, nes pudra tirpsta, tai tos pusles atsiranda, t.y. pradeda matytis kiek veliau, man atrodo pas Skristyn su gitara taip buvo.
o kas del geltono...., tai nezinau ka pasakyt. Ten siek tiek matosi tie nelygumai ant virsaus, bet kai jis pats toks laisvai padengtas, tai ir viskas ten gerai, o kas del patinka ar nepatinka, tai del skoniu nesigincijama. Vienam grazu, kitam ne.
Tai tiek apie techninius aspektus
Tai gii matai, kad violetinis tortas nelygiai padengtas, su puslem, cia ne celiulitas, o butent pusles. Cia g.b. kelios priezastys.... Labai plona mase, negerai islygintas pats tortas, tortas labai saltas ir sustinges del to mase gerai neprilipo arba per daug pudros ar krakmolo is kitos mases puses. Jeigu nepavyko lygiai padengt, tai reikejo tas puslytes su adata pradurt. Ant virsaus vistiek gi dejai aisingo papuopsimus, tai nieko ir nesimatytu. Bet daznai, jeigu is kitos puses mases buna per daug krakmolo ar pudros, dazniausiai krakmolo, nes pudra tirpsta, tai tos pusles atsiranda, t.y. pradeda matytis kiek veliau, man atrodo pas Skristyn su gitara taip buvo.
o kas del geltono...., tai nezinau ka pasakyt. Ten siek tiek matosi tie nelygumai ant virsaus, bet kai jis pats toks laisvai padengtas, tai ir viskas ten gerai, o kas del patinka ar nepatinka, tai del skoniu nesigincijama. Vienam grazu, kitam ne.
Tai tiek apie techninius aspektus
Ačiū už pastabas
Pasijaučiau taip lyg " ach nori kritikos, tikrai nori??? Nu tai turėkis (aišku juokauju )
Geltonam torte toks sumanymas ir buvo dėti dalimis viską (sluoksniais)
O violetinis tai katasrofinis tortas buvo nesusikalbėjau aš su juo nesisekė visiškai krakmolo ten išvis nė lašo, nes kočiojau ant aliejumi patepto stalo. Bet pūslės gavosi manau dėl to, kad tiesiog "užmečiau" masę ant torto viršaus ir neprigloščiau ir plius dar aišku pats paviršius neidealus buvo aš ir su įkaitintu peiliu bandžiau sulyginti ir su kulinarine "špaktelka", bet kažkodėl dar nepavyksta man išgauti stiklo lygumo. Tikiuosi ateityje gal pavyks
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 17, 10:14)
Pasijaučiau taip lyg " ach nori kritikos, tikrai nori??? Nu tai turėkis (aišku juokauju )
Zinai, kelis kartus bandziau mergaitems parasyti pastabas, tai ant virsaus turejau kieno nors zinute, kad... "Aj, as ne profe, man ir taip gerai", arba, "netiesa, viskas ten gerai", ir t.t. ir pan. Tai stengiuosi dabar patylet, kad nebut mymra
O didziausia klaida ta, kad butent mase reikia gerai ant torto islygint, ne visada ir stiklo lygumo tortas padeda, jei tik mase uzmesta.
QUOTE(Asseni @ 2009 11 17, 11:18)
Zinai, kelis kartus bandziau mergaitems parasyti pastabas, tai ant virsaus turejau kieno nors zinute, kad... "Aj, as ne profe, man ir taip gerai", arba, "netiesa, viskas ten gerai", ir t.t. ir pan. Tai stengiuosi dabar patylet, kad nebut mymra
O didziausia klaida ta, kad butent mase reikia gerai ant torto islygint, ne visada ir stiklo lygumo tortas padeda, jei tik mase uzmesta.
O didziausia klaida ta, kad butent mase reikia gerai ant torto islygint, ne visada ir stiklo lygumo tortas padeda, jei tik mase uzmesta.
Oj ne, aš tikrai ne profė ir mano tortai nei lygūs nei ką su tuo sutinku tik labai norėtųsi išmokti daryti tinkamai viską
QUOTE(*monikute* @ 2009 11 17, 10:21)
Oj ne, aš tikrai ne profė ir mano tortai nei lygūs nei ką su tuo sutinku tik labai norėtųsi išmokti daryti tinkamai viską
o cia profiu nera. Visos mes savamoksles. Cipciukas jau sake, profas, tai tas, kuris baige atitinkama moksla ir yra savo srities zinovas.
Man ir paciai noretusi ismokt
QUOTE(jav @ 2009 11 17, 04:44)
Gal kas gali atsakyti gal ir i kvaila klausima,KONDITERIJOS ENCIKLOPEDIJOJ radau kelis receptukus kuriuos noreciau pabandyti,bet vat radau taip parasyta
,,60 cl grietineles"nu niekaip nesuprantu kiek tai butu
,,60 cl grietineles"nu niekaip nesuprantu kiek tai butu
600 g mūsiškiais matavimais ....
--------------------------------------------------------------------------------------
monikiute , tortai gražūs abu , abi mano mėgstamos spalvos ( įdomu kurių aš nemėgstu ....gal mėlyno rašalo atspalvio ) .....na kritikos ....jau Asseni dauk maž pasakė ......niekada nepadengsite lygiai torto , gerai neišlyginusios paviršiaus ......kai aptepate pirmą kartą - dedate šaltai , išimate ir aptepate pakartotinai - daigiau į šaldytuvę nebededate ....rašos , drėks masė ......ir man įdomu , kas ten savo pirdę įmontavo į tavo tortą
QUOTE(Cipciukas @ 2009 11 17, 11:57)
monikiute , tortai gražūs abu , abi mano mėgstamos spalvos ( įdomu kurių aš nemėgstu ....gal mėlyno rašalo atspalvio ) .....na kritikos ....jau Asseni dauk maž pasakė ......niekada nepadengsite lygiai torto , gerai neišlyginusios paviršiaus ......kai aptepate pirmą kartą - dedate šaltai , išimate ir aptepate pakartotinai - daigiau į šaldytuvę nebededate ....rašos , drėks masė ......ir man įdomu , kas ten savo pirdę įmontavo į tavo tortą
Ačiū
Tai va šitą patarimą jau anksčiau įsidemėjau, kai sakėt ir taip padariau, bet man kažkaip nesilygino nors tu ką
O tada paklausiu, kokį darote sviestinį kremą išlyginimams ? Ką dedat ir kokiomis proporcijomis?
Pirdės įspaudą padėjo tėčio draugė Nu būna visko aš pasiruošiau tortą fotografavimui, o ji netyčia prisėdo jo kraščiuką